You are on page 1of 6

Правила понашања за

наше одјељење
учитељица Јелена Савић
Ово су правила за учење,игру и забаву
која ћемо поштовати ове године

 Ne dodirujte druge. .  Slušajte u tišini dok drugi govore.  Pažljivo slušajte uputstva i izvršavajte ih.  Ne donosite igračke ili žvakaće gume na čas.  Radite tiho. Pravila ponašanja u učionici  Poštujte jedni druge i budite ljubazni jedni prema drugima.  Podignite ruku pre nego što postavite pitanje.  Radite i igrajte se bezbedno.

 Čekajte u redu i na desnoj strani hola. . Pravila ponašanja u holu škole  Poštujte sva naša školska pravila.  Uvek nosite sa sobom propusnicu za ulazak u hol škole.  Samo hodajte.  Budite tihi dok stojite u redu. u hodnicima i toaletima.  Poštujte imovinu naše škole. bez trčanja.

 Počistite svoj sto pre nego što odete. Pravila ponašanja za vreme ručka  Čekajte u redu i čekajte da budete usluženi.  Ne iznosite hranu iz menze.  Nemojte da se igrate sa hranom ili da je bacate.  Samo hodajte. . bez trčanja.

 Bićemo ljubazni jedni prema drugima: nećemo nikog omalovažavati.  Naizmenično ćemo deliti stvari jedni sa drugima.  Imaćemo prijateljski odnos prema svima.  Poštovaćemo imovinu drugih. . Naša obećanja  Slagaćemo se jedni sa drugima i sa svojim nastavnicima. ismevati ili izdvajati iz zajednice.

Naš sporazum Pročitao/la sam pravila ponašanja i slažem se da ću ih poštovati. ____________________________ Ime i potpis učenika .