You are on page 1of 12

COMUNICARE IN LIMBA

OFICIALA
MODUL 2 - CALIMANI
22-23 iulie 2017
Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea
Resurselor Umane LEXIS

© Copyright Centrul de Consultanţă pentru
Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS

 Comunicările efectuate pe cale non- verbală sunt.  Înțelegerea mesajelor non-verbale poate fi. în unele situații. Comunicarea non-verbală  Reprezintă o modalitate de comunicare prin alte mijloace decât limbajul. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . interpretabile. esențială în atingerea obiectivelor sau vitală în situații limită. subiective. de cele mai multe ori.

fiind timidă. Ioana înțelege mesajul. timiditate etc. poziție ierarhică. preia discuția explicându-i Alinei ce are de făcut fără a utiliza termeni de specialitate. Comunicarea non-verbală în eficientizarea lucrului în echipă  Există situații în care. Maria. de la contabilitate. inhibiție. Alina discută cu Maria despre o factură. nu înțelege ce vrea să spună Maria. a trecut peste necesitatea de a explica altfel decât știe. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . un membru al echipei transmite non-verbal un mesaj important însă nu îl verbalizează din motive personale (imposibilitate situațională. Alina.)  Perceperea și utilizarea mesajelor non-verbale pot îmbunătăți coeziunea și eficiența echipei. Alina. Ioana a detensionat situația și a devenit liantul între doi membri ai echipei care nu găseau codul comun de comunicare. un foarte bun economist. de la departamentul IT. Alina a depășit momentul în care ar fi trebuit să afirme public că nu înțelege ceea ce i se explică. nu ii poate spune Mariei că nu înțelege dar transmite un mesaj non-verbal către cei din jur.  Ex.

echipa poate atinge obiectivele.  Pentru aplicarea principiului de mai sus și obținerea de rezultate pozitive fără a dezbina echipa. nu persoana”. fiecare membru trebuie să își exprime deschis ideile și punctele de vedere. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . este necesar ca fiecare membru să înțeleagă și să interiorizeze ideea de bază a colaborării în echipă: atingerea obiectivelor pe calea cea mai eficientă și eficace.  Pe principiul ”criticăm ideea. Comunicare deschisă  În măsura în care membrii echipei sunt implicați în proiecte cu obiective clare.

Eficient și eficace presupune eliminarea cadranului 1. urgent Non-urgent important 1 2 neimportant 3 4 © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . oboseală ce poate influența atingerea obiectivelor. realizarea acțiunilor la timp. Ordinea abordării este cadranul 1. este importantă găsirea celei mai bune soluții: astfel se produce stres în echipă și. ulterior. 2.  Prioritizarea activităților se poate face conform cadranului de mai jos. Eficient și eficace  Eficiența ține de respectarea termenelor.  Atunci când există un obiectiv important care trebuie atins urgent. 3 și 4.  Eficacitatea ține de îndeplinirea corecta a sarcinilor.

ai nevoie de un obiectiv clar.  O sarcină care se realizează în timp îndelungat nu este neapărat importantă. Cum să devii eficient și eficace  Un lucru lipsit de importanță nu reprezintă o realizare importanta chiar dacă este făcut bine. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS .  Dacă ești eficient fără a fi eficace. atunci trebuie să îți dezvolți unele abilități.  Dacă ești eficace însă nu simți că ești eficient.

Respectarea acestora de către ceilalți membri este importantă în funcționalitatea echipei. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . jocurile pot elimina unele limite personale sau pot evidenția niște limite neverbalizate de care.  În situații ideale. Respectarea limitelor  O bună coeziune a echipei presupune respectarea limitelor nu neapărat verbalizate.  Fiecare membru al echipei are propriile limite în interacțiune și comunicare. cunoscute și acceptate de ceilalți. În situații reale. ulterior. toate limitele sunt verbalizate în plen. se va ține cont în eficientizarea activității echipei.

 Un leader bun nu comunică doar un mesaj ci alătură acestuia energie. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS .  Brian Tracy: ”Dacă nu știi să cumunici. se poate remarca leader un membru sau altul al echipei. în funcție de abilități.”  O echipă poate avea leader în funcție de sarcină: pe un proiect sau altul. Leadership și comunicare  Leader este cel care există acolo unde este echipa.  O echipă sudată acceptă și urmează leaderul natural detasat. conștientizând abilitățile acestuia. nu poti fi leader.

 Pentru o comunicare eficientă este necesară deschidere atât din partea emițătorului. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . cât și a receptorului pentru a se realiza deplin și pentru a susține și motiva implicarea. deschide canalele de comunicare. implicit riscul de a nu atinge obiectivele. Implicarea  Dorința de implicare în demersul echipei de a atinge obiectivele.  Închiderea canalului de comunicare (respingerea mesajului) aduce respingerea implicării și slăbirea coeziunii echipei.

© Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS .  În realizarea coeziunii echipei. în condiții optime. a sarcinilor. cât și pentru conlucrarea în ducerea acestora la îndeplinire. acesta să depășească factorii perturbatori iar receptorul să primească mesajul și să îl decodeze corect. a obiectivelor în cadrul unui proiect ce presupune implicarea unei echipe. unul dintre elementele cele mai importanta este comunicarea. Coeziunea echipei  Pentru atingerea. atât pentru cunoașterea demersurilor.  Comunicarea trebuie să fie corectă și completă: emițătorul să transmită un mesaj clar. este absolut necesară coeziunea acesteia.

Ignorarea oricărui punct din procesul de comunicare. nu este suficientă doar prezența celor implicați într-un mediu propice. corectă și completă Pentru realizarea. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . în echipă. duce la destabilizarea întregii strategii de atingere a obiectivelor. COMUNICAREA clară. Este necesară implicarea tuturor membrilor echipei în utilizarea canalului de comunicare accesibil și comun dar și dorința de codificare corectă și de decodificare (nu doar de percepere a mesajului). a unui proces de comunicare.

indiferent de limba pe care o vorbesc sau de mediul în care se află. adaptate la componența grupului și nevoile acestuia. se poate consolida echipa iar scopul final este eficientizarea activității în vederea atingerii obiectivelor. Rolul acestora este de a forma sau contura abilități necesare în eficientizarea activității echipei și creșterea coeziunii. Pe modelul preluat au fost create jocurile de echipă pentru adulți. Prin aceste jocuri. se poate îmbunătăți comunicarea. © Copyright Centrul de Consultanţă pentru Dezvoltarea Resurselor Umane LEXIS . ROLUL JOCURILOR ÎN COMUNICARE Copiii comunică foarte bine.