You are on page 1of 17

GJITHCKA DUHET TE DIME RRETH

KREATIVITETIT DHE TE QENURIT KRIJUES

Modul Komunikimi
CESHTJET KRYESORE

fare eshte kreativiteti


Si te behemi kreativ
7 gjera qe ju bejne te humbasin kreativitetin
E menduara kreative nuk eshte nje talent eshte nje aftesi e cila mund te
mesohet. Ajo i fuqizon njerezit duke i dhene force aftesive natyrale te tyre
te cilat permiresojne punen ne grup produktivitetin.
Pse eshte i rendesishem?
Ne nje biznes kapitali nuk eshte i rendesishem dhe as eksperienca Por rendesi
kane Idete. Ti mund ti kesh te dyja por ajo cka ka rendesi jane idete. NESE KE
IDETE ATEHER TI I KE TE GJITHA ASETET QE TE DUHEN DHE ATEHER TI NUK KE
ASNJE LIMIT NE JETEN DHE PUNEN TENDE.
Nuk ka dyshime se kreativiteti eshte I rendesishem. Pa te do gje do te ishte e
te njejtit lloj dhe nuk do kishte progres.
SI TA ARRINI
PUNE E PARESHTUR
DIJE DHE NJOHURI
I MADH ESHTE NJERIU I CILI NUK E KA
HUMBUR ZEMREN PREJ FEMIJE TE TIJ
A keni menduar se pse disa persona jane me kreativ
se te tjeret?
Disanjerez jane dembele dhe bejne mundimin
minimal per te kryer dicka.
Truri
yne pelqen te ndjeke modele te para dhe bera
me perpara se sa te beje dicka te re.
Kjo na con ne te qenurit me pak kreativ.

JA 7 GJERA QE NA ZBEHIN ME
KREATIVITETIN
Jemi shume logjik Zgjidhni mundesine e pare
Nje ide kreative nuk mund te linde Mundesia e pare eshte
nga logjika dhe rracionaliteti. vetem fillimi i nje procesi te
Logjika e bllokon kreativitetindhe te
verbon nga pikepamjet e
gjate. Ky zakon nuk te
ndryshme motivon kurre ty qe te
luani me ide alternative
vrasese dhe kreative ne
trupin tone.
Besimi ne nje pergjigje te vetme Mungesa e experiences
Shumica mendojne se per nje pyetje ka Te jesh nje fillestar nuk do eshte
vetem nje pergjigje te sakte por kjo gjithmon nje gje e keqe. Por nese je
eshte e gabuar. Por ekzistojne mundesi I ri ne nje discipline ateher ti mund
te ndryshme ne ngacmimin e nje sfide te pesosh nje shkeputje ne nje
dhe kjo e ben nje fushe te jete discipline pasi nuk mund te kesh
interesante. mesuar cdo gje rreth asaj fushe.
Eksperienca e madhe Je I mbingarkuar me mendime
Nje ego e fryer mund tju beje te Mjaft shqyrtove aq shume
hummbisni mundesi te medha suksesi
informacione por merr vetem
dhe rritje. Nese mendoni se dini cdo
gje atehere ju po e limitoni veten ne informacionet kryesore dhe ler
lidhje me produktivitetin tuaj. pak hapesire per te menduarin
kreativ.
Dhe e7
Ti mendon se nuk je kreativ
Tegjithe kane potencialin kreativ te tyre por thjesht disa
hezitojne ta perdorin gjate diteve te jetes se tyre
INJORANCA E PROCESIT TE KREATIVITETIT NUK ESHTE NJE
MUNGESE E KREATIVITETIT POR NJE ZGJEDHJE.