You are on page 1of 5

Destinaţie: pentru executarea lucrărilor de afânare şi mărunţire a solului. lucrări de prăşit. prelucrarea terenurilor turboase. la adâncimi de 6-25 cm. . prelucrarea păşunilor şi fâneţelor.

După modul de dispunere a organului de lucru: cu rotor orizontal. semipurtate. purtate .După destinaţie: freze de uz general şi cu destinaţie specială pentru livezi. cu rotor înclinat . prăşit între rânduri . După felul tracţiunii: tractate. Clasificarea frezelor: . vii. cu rotor vertical.

patinele de limitare a adâncimii de lucru . carcasa de protecţie. Părţile componente ale frezelor: .Organele ajutătoare: cadrul. dispozitiv de cuplare la tractor.Organul de lucru: un rotor format dintr-un arbore cu mai multe discuri. pe care sunt montate cuţite curbate . transmisia.

Freza lucreaza in agregat cu tractoarele de 45 CP. viticole si pomicole.Freza rotativa FPP-1. in sere. pe pajisti. legumicole. maruntirea bulgarilor si distrugerea buruienilor in culturile de cimp. pentru tocarea resturilor vegetale si arboretelor. Avantaje: •pat germinativ ideal •tasarea minima a solului •nivelare buna a solului •adaptabilitate sporita pentru orice tip de sol si conditii de lucru . pentru maruntirea si incorporarea in sol a ingrasamintelor organice.3M este destinata pentru afinarea superficiala a solului.