You are on page 1of 49

Suntem tineri!

Iubim…….

Dragoste
adevărată…...sau
numai plăcere???

Dragostea adevărată: îndelung
rabdă;dragostea este binevoitoare, nu se
laudă, nu se trufeşte.
Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu
caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu
gândeşte răul.
Nu se bucură de nedreptate ci se bucură de
adevăr.
Toate le suferă, toate le crede, toate le
nădăjduieşte, toate le rabdă.

Dragoastea nu cade niciodată.
(Epistola catre Corinteni a Sf.Apostol Pavel)

Cu toate acestea suntem dispuşi să
renunţăm la acest sentiment înălţător, la
acest dar divin, care ne înnobilează, pentru
o clipă de plăcere trupească pe care apoi,
unii din noi, o vom regreta toată viaţa.

Ar trebui să iubim cu responsabilitate
pentru că…

Plăcerea implică:
sărutări pătimaşe şi
vorbe frumoase,
acesta este
adevăratul
sentiment de
iubire pe care îl
trăiesc tinerii noştri;
dar această situaţie
şi aceste
sentimente
durează doar până
la actul sexual …

nu ar fi sclavi ai sexului. acestea nu s-ar întâmpla. avort. adică ucideri de copii care încă nu s-au născut. mame şi taţi care trebuie să crească copii singuri. o mulţime de avorturi. nu ar fi copii abuzaţi sexual. căsătorii în grabă. femei violate şi înşelate. trădări în căsnicie. Dar dacă viaţa ar fi trăită potrivit poruncilor lui Dumnezeu. efectele de după pot fi extrem de nefaste: boli (efectele negative ale contraceptivelor). sarcini nedorite. …atunci când ispita îşi atinge scopul. Nu ar fi boli transmise pe cale sexuală. pentru că deja se „aşteaptă un copil ”. .

UCIDERII PRUNCILOR .

Diafragma .Metode mecanice: .Prezervativul .Steriletul .

Prezervativul .

care este impregnat cu spermicid şi care are rolul de a colecta lichidul spermatic şi de a-l impiedica să patrundă în vagin. Este o membrană din cauciuc natural. .

Diafragma .

Este un dispozitiv din cauciuc.se impregnează cu spermicid. având forma unei cupole şi care înainte de a fi introdusă în vagin şi împinsă până la colul uterin.sau mai devreme cu pană la 2 ore şi ramane în vagin 6 ore după contactul sexual.dar nu mai mult de 24 de ore. Diafragma se poate monta înaintea unui raport sexual. .

Steriletul .

El este inserat pe cale vaginală. Odată cu introducerea steriletului femeia nu va mai putea rămâne însărcinată. . în uterul femeii. Este un dispozitiv intrauterin. . fiind o mică bucată de plastic flexibil care are pe ea foiţe sau fire de cupru.

prin modificările pe care le produc la nivelul mucoasei uterine (endometru). . Dispozitivele intrauterine (DIU) produc modificări la nivelul uterului. Cel mai important efect al lor este cel de antinidaţie a oului fecundat. a colului uterin şi la nivelul trompelor. care este locul unde se introduce steriletul. atât la nivelul cavităţii uterine.

Dr. îmbolnăvind femeia sănătoasă!” . acest şarpe se hrăneşte cu copii. med. Antun Lisec defineşte simbolic această spirală: „Un şarpe. pe care unele femei îl poartă sub inimă.

Efectele negative ale steriletului: .sângerările . . .infecţia mucoasei uterine.sarcina normală intrauterină care însă duce întotdeauna la avort deoarece nu este pregătită mucoasa uterină să menţină sarcina. . .sarcina extrauterină -aceasta prezentând una din cele mai mari pericole pentru viaţa mamei.perforaţia uterină. .

alergie la latex. Efecte secundare ale diafragmei şi prezervativului: Efectele secundare cel mai des întilnite în cazul folosirii diafragmei sunt sângerarea abundentă şi crampele puternice în timpul menstruatiilor. sindromul şocului toxic ( atunci când diafragma este lasată mai mult de 24 de ore. . alergie la spermicid. Infecţie ale tractului urinar.în cazul folosirii necorespunzătoare. Rata de eficientă este de la 80% la 94%.

de catre celulele sitemului imunitar.1 microni) şi i s-a atribuit un foarte ridicat coeficient de eşecuri în evitarea sarcinii. din Munchen. a stabilit prin calcule statistice că 100 bărbaţi infectaţi cu SIDA infectează anual 35 de femei. SIDA este o maladie autoimună care este insoţită de o distrugere a celulelor sau chiar a unor organe intregi. . Medicul ginecolog Prinz. s-a constat că prezervativul are microfisuri cu diametrul între 5-50 microni iar virusul SIDA este mult mai mic (doar 0. dacă aceştia utilizează în exclusivitate prezervativul. Deşi era considerat 100% eficient în protecţie.

Metode hormonale: •Contraceptive orale. •Implanturi subdermale. •Contraceptia de urgenta. •Contraceptia injectabila. .

Contraceptive orale .

. Contracepţia hormonală este o altă modalitate de prevenire a sarcinii cu ajutorul hormonilor sexoizi administraţi oral (sub formă de tablete sau injecţii).

Estrogenul împreună cu progesteronul nu permit dezvoltarea folicului ovarian. ca urmare nu se produce maturarea ovulului şi expulzia lui. . deci este anulată ovulaţia. Pilula contraceptivă conţine de fapt cele două feluri de hormoni sexoizi adică estrogen şi progesteron a căror formule chimice au fost modificate în aşa măsură încât să crească la maxim acţiunea lor contraceptivă.

ca acest copil să nu se poată nida şi atunci el este avortat. nu este contraceptivă doar.În primul rand pun ovarul în repaus. 3. unde este modificată de această pilulă. 2.În al doilea rând acţionează pe mucoasa uterină.eşecul este între 3 şi 8 %. ei au trei acţiuni: 1. În momentul în care aceşti hormoni intră în organism. chiar mai mult) copilul ajunge în mucoasa uterină.În momentul în care are loc fecundarea (pentru că pilula are o mare rată de eşec. este chiar distrusă. .

dar este de fapt un copil avortat. III IV Copilul care este avortat este atât de mic încât nu se vede. nimeni nu-şi dă seama că are loc un avort. . Avort hormonal II I Ce înseamnă avort hormonal? Tu iei o pilulă. desigur. doar atâta îşi poate da seama o femeie. uterului unde este la acea sarcină nedorită. are loc Copilul ajunge la nivelul fecundarea. că are un ciclu menstrual mai abundent. care duce. avortat după aproximativ 7-14 zile.

este şi abortivă. Pilula duce la avort. Pilula nu este doar contraceptivă. .

Produce doar avorturi. Pilula de urgenţă Pilula „de a doua zi” după un contact sexual neprotejat :este o cantitate de hormoni. care însumate duc la avort în primele zile. estrogen şi progesteron.ca şi cum ai lua o pilulă timp de 2-3 ani. ci avortează copilul . Cantitatea lor e foarte mare . De aceea această pilulă de urgenţă este atât de periculoasă încât duce de multe ori la hemoragii. Deci încă o dată: această pilulă de a doua zi nu este contraceptivă.

De ce dai propria ta iubire morţii?? .

Contraceptive injectabile .

Contracepţia se realizează prin blocarea ovulaţiei şi îngroşarea mucusului cervical. . îngreunând trecerea spermatozoizilor. Administrarea lor este diferită de la un preparat la altul:o data la 2-3 luni. Este o metodă ce constă în injectarea organismului cu o anumită cantitate de hormoni.

Aceştia sunt hormoni sintetici. cronice. care se depozitează în timp în organism. care duc la boli cronice. nu se se elimină din organism ca orice surplus de hormoni naturali. chimici. Şi cu greu va reuşi . va avea un stoc de hormoni în ficat. Este deja târziu !!! . Oricine care ia pilula timp de ani de zile. şi mai ales cinci ani şi peste cinci ani. pe care apoi să le vindece. Acest stoc de hormoni din ficat va produce în lanţ nişte reacţii ireversibile. În momentul în care aceşti hormoni intră în organismul femeii.

pilula creşte cel puţin cu 4 % riscul de cancer la sân.  după varsta de 25 de ani. În momentul în care se ia pilula. creşte hipercoaguabilitatea sângelui. organismul este de fapt păcălit.  pilula. Acesta este motivul pentru care. accidentele cerebrale vasculare sunt date în mare parte de pilula luată ani şi ani de zile.  colesterolul duce la acele boli cardiace.  după ani de zile de pilule se ajunge la un cancer de sân sau la cancer de col. creşte colesterolul.  la fel diabetul zaharat. el reacţionează ca şi cum femeia este gravida. Şi atunci :  cresc cheagurile. poate duce şi la tromboflebite din care 2/3 din cazuri sunt tromboflebite profunde. Asta ce înseamnă? Fiind pus în repaus ovarul. apar acele tromboflebite. cancerul de col uterin şi cancerul de piele. organismul reacţionează în acesti ani ca şi când ar avea o sarcină. apar şi alte reacţii secundare cum ar fi : obezitatea şi senzaţii similare ca şi în sarcină. ani de zile luând pilula. . cronice.

 carcinogeneza: cancer de sân. Alte efecte secundare:  sistemul endocrin: anovulaţie pubertate precoce tulburări de ciclu menstrual (amenoree secundară)  sistemul nervos central (SNC): cefalee. .  pielea şi fanerele: exeme.  aparatul urinar: favorizează infecţiile uterine. herpes. de col uterin. acnee. migrenă.  sistemul imun: scăderea apărării organismului faţă de infecţii.  organele de simţ: tromboza şi hemoragii venoase retiniene.  sistem hepato‑biliar: litiază biliară. urticarie. agravarea hepatitelor acute existente etc. de ficat.

 creşterea numărului de avorturi (între lunile 1‑3 de sarcină). .  scăderea fluxului menstrual.  scăderea contracţiilor tubare care duc la propagarea infecţiilor genitale. Cele mai grave şi nefaste efecte sunt însă la nivelul aparatului genital:  scăderea numărului de sarcini.

. este comod să se dă această pilulă este dai osimplu. foarte multe ori cu această pilulă. distruge mucoasa uterină şi hormoni. Dar rezolvă chistul. sterilitate. distruge provoacă încet-încet mucoasa uterină şi provoacă încet-încet sterilitate. foarte pilulă şi săsă aştepţi să vezi: se rezolvă este comod dai o pilulă şi să aştepţi să sau vezi: nu se sau se rezolvă rezolvă? nu se rezolvă. De exemplu chistul De exemplu chistul ovarian se rezolvă de ovarian se rezolvă de foarte multe ori cu această pilulă. mai ales dacă este folosit timp îndelungat. fiindcă fiindcă chistul înseamnă insuficienţa unuia dintre chistul înseamnă insuficienţa unuia dintre hormoni. De cele mai multe ori când se dă această pilulă este De cele mai multefoarte ori când simplu. mai ales dacă este timp îndelungat. Dar rezolvă chistul.

Acum sunt sute de antiinflamatoare şi sute de alte medicamente dar nu sunt recomandate. Erau tratate cu antiinflamatoare şi nu erau multe. în schimb sunt recomandate pilulele contraceptive. Dar a trebuit o justificare. medicul recomandă această pilulă. . În urmă cu 50 de ani aceste boli existau (bolile care se trateaza acum cu anticonceptionale) şi nu erau tratate cu pilulă. Pilula a devenit o „vitamina C” Pentru orice.

În ochii tăi ce este? . În faţa lui Dumnezeu avortul este o crima. Din momentul concepţiei acest copil are un suflet. În Biserică sărbătorim naşterile sfinţilor. deci al fecundării. acest copil va avea un suflet. Din momentul unirii ovulului cu spermatozoidul.

.METODE NATURALE • Metoda calendarului. •Metoda abstinenţei totale.

Metoda calendarului Constă în evitarea contactului sexual în perioada de ovulaţie. . la femeile cu cicluri menstruale foarte variate metoda nu se poate aplica. Utilizarea acestei metode este precedată de urmărirea şi notarea pe un calendar a primelor zile ale ciclului menstrual timp de 6 luni consecutiv. Durata perioadei de abstinenţă va fi cu atât mai mare cu cât ciclurile sunt mai neregulate.

deci o crimă pe care de cele mai multe ori mama nici nu o observă. Este ştiut faptul că nici una dintre aceste metode prezentate nu pot să prevină în procent de 100% sarcina.2% fecundarea. Chiar şi sub protecţia de anticoncepţionale se produce într‑un procent de 1. . dar nidaţia nu mai are loc şi se produce un avort spontan.

cea mai sigură şi bună metodă de a evita orice fel de suferinţă trupească şi sufletească. Metoda abstinenţei totale O viaţă curată până la căsătorie este singura. .

Prin evitarea relaţiilor sexuale premaritale. SIDA. sunt evitate şi bolile cu transmitere sexuală. Urmările metodelor contraceptive se vor cunoaşte mai târziu. gonoreea şi altele. Gândiţi‑vă şi la sănătatea voastră. respectiv sifilis. nu imediat. .

. Timpul pe care îl avem pentru a iubi pe alţii….sau nu?? . Viata este cel mai mare dar pe care ni l-a dat Dumnezeu!!Ce este viata?Timpul pe care îl avem la dispozitie pentru a-L dobândi pe Dumnezeu… Timpul pe care îl avem pentru a cunoaşte lumea care a zidit-o Dumnezeu pentru noi.aşa cum iubesc părinţii pe copiii lor….

Psalm 112. ca mămică nu veţi putea simţi bucuria de a primi iubirea. Folosind aceste metode contraceptive.. Este cunoscut faptul că pentru Vechiul Teastament binecuvântarea cea mai mare a familiei.8-9). . Iar ca tătic nu veţi avea prilejul să-i aduceţi un zâmbet pe chipul soţiei care o să-ţi dăruiască un copilaş.. darurile . Copiii sunt consideraţi drept o binecuvîntare a lui Dumnezeu (Deuteronom 28.. în special a mamelor era naşterea de cât mai mulţi copii..14.sau pur şi simplu o floare. fructul iubirii-încununarea dragostei voastre.

Mă iubiţi??? Şi eu pe voi!!!!! .

? .

Si nu o vezi cum Copilaşul tău va deveni un Om Mare: preot.Îl ucizi?? Atunci vei pierde: Primul lui cuvânt. etc.el te va aşteaptă acasă. inginer. Prima lui aniversare. sau poate chiar un Sfânt. Bucuria pe care o să ţi-o dăruiască când vii obosit/ă de la muncă.... medic. filozof. .

Care este soluţia? Soluţia este să iubim copiii. să fim generoşi faţă de ei. Pentru copii merită să facem sacrificii. să respectăm faptul că sexualitatea umană nu poate fi folosită în afara căsătoriei care este binecuvântată de Dumnezeu şi indisolubilă!! .Trebuie să păstrăm castitatea înainte de căsătorie şi fidelitatea în căsnicie. iar nu să ne fie frică de ei.

suntem o societate care îşi ucide proprii copiii...... Zilnic mii de tinere folosesc cel puţin una dintre aceste metode contraceptive.. poate chiar prietena ta cea mai bună sau chiar tu..nu-i aşa? Mergi şi aprinde măcar o lumânare în memoria copiilor avortaţi şi ia seama să nu-ţi ucizi şi tu propriul copil!!! ...

Copilul tău îţi arătă că are dreptul şi el să simtă ceea ce ai simţit şi tu când ai fost copil. .