You are on page 1of 15

INDONEZIA

Indonezia vine din grecescul indos şi nesos care semnifică "marile
pământuri (insule) la est de India".
Mai este denumită şi "salba de smaralde a ecuatorului"

pe insulele Arhipelagului Indonezian.76 loc./km2 .Pozitionare geografice: stat în sud-estul Asiei.919. situat între Indochina şi Australia şi între Oceanul Indian şi Oceanul Pacific.363 locuitori Densitatea: 123.556.440 km² (locul 15 in lume) Populaţia: 237. Suprafață: 1.

papuaşi. Kota Semarang (1.). Capitala: Jakarta Limba oficială: bahasa indoneziană.).) Rata populaţiei urbane: 34% PIB-ul: 432. $ .94 mld.414.604 loc. Alte oraşe: Suroboyo (5. Culte: islamism (85%). hinduism. budism.931 loc. Componenţa etnică: indonezieni. Kota Medan (4.180. Kota Bandung (7.566.).560 loc. creştinism (12%).259 loc. melanezieni.622.

palmieri. Jaya). Climă ecuatorială. cu temperaturi constant ridicate (26-27 °C) şi precipitaţii bogate. Păduri cu arbori de esenţe preţioase (santal. Varful Jaya (5090 m) Varanul . Kapuas. Faună: porcul javanes. Râuri: Rokan. bambus. teck). Kampar. cu peste 100 de vulcani activi. max.Relieful este în general muntos (alt. 5090 m . maimuţe (urangutanul). varanul uriaş.vf.

PIB: 15% din agricultură. 42% din servicii.Economie bazată pe agricultură şi industria minieră. . 43% din industrie.

Sulawesi. Insula Java Insula Sumatra Insula Bali . parţial Kalimantan).100 de insule (din care 6.000 nelocuite): Sondele Mari (Java. Sumatra. Insulele Maluku. Madura. Lombok. Sumbawa. Sondele Mici (Bali. Atracţii turistice Este cea mai mare ţară arhipelag din lume având 18. parţial Timor). Flores.

Alte atracţii turistice: Irian Jaya .cel mai mare complex de temple (8 temple principale şi alte 224 de temple mici) închinate zeului Shiva de pe teritoriul Indoneziei. Jakarta . Parcul Naţional Komodo . Templele budiste de la Borobudur .capitala Indoneziei şi în acelaşi timp cel mai populat şi cel mai important centru industrial şi comercial al acesteia.o zonă largă acoperită cu nisip vulcanic fin care se întinde la picioarele Vulcanului Bromo .o zonă cu munţi înalţi şi păduri tropicale dese.singurul loc din lume unde trăieşte cea mai mare reptilă din lume . Parcul Naţional Gunung Bromo . fiecare credincios din religia hindu-dharma deţinând aici un complex individual sau racle şi altare. Bali . Templul Pura Besakih. Templul de la Borobudur .înalt de 2329 m. Templele hinduse de la Prambanan .cel mai important locaş sfânt din Bali.activ .dragonul de Komodo (3 m).cel mai mare monument budist din lume.

Irian Jaya Jakarta Templele budiste de la Borobudur Templele hinduse de la Prambanan .

Bali .Parcul Naţional Komodo Parcul Naţional Gunung Bromo Templul Pura Besakih.

.Hr. care a avut loc în anul 416 î. s-a format un munte cu formă conică.). (după unii cercetători.000 de bombe atomice de tipul celei de la Hiroshima. Insula Krakatau Cel mai probabil. Erupţia violentă a distrus muntele iniţial şi a format o căldare submarină cu un diametru de 7 km. a avut loc în 535 î. Erupţia se estimează a fi fost o explozie care a echivalat cu detonarea a 400 de megatone de TNT sau 20. cu baza de aproximativ 6 km în diametru.Hr. cu mii de ani în urmă. Izvoare japoneze descriu o erupţie colosală a vulcanului Krakatau. cea mai mare parte fiind sub nivelul mării.

Vulcanul Krakatau Krakatau (sau Krakatoa) este unul dintre cei mai renumiţi vulcani ai lumii şi cel mai destructiv din istoria omenirii după erupţia din 1883. Este situat în Indonezia. . la 50 de km de coasta de vest a insulei Java şi la 40 de km de insula Sumatra. în strâmtoarea Sunda.

diferenţa de temperatura provocând explozia. A urmat catastrofala erupţie din 1883 care a dat naştere vulcanului Anak Krakatau. Explozia se pare că a fost cauzată de o mică fisură a bazinului magmatic în care a pătruns apa rece. care au distrus întreaga vegetaţie a insulei. încă din 1680. . Acesta a erupt la 25 ianuarie 1925. (anak “copil”). cand s-au înregistrat câteva erupţii de intensitate medie.Cronologia activităţii vulcanice: vulcanul a fost inactiv aproape 200 de ani.

Atât explozia. La fel zgomotul detonaţiei. . cât şi cantitatea de materie aruncată în aer au depăşit valorile înregistrate până atunci.Erupţia din 1883: la 27 august 1883 s-a înregistrat cea mai catastrofală erupţie din istorie.

bomba de la Hiroshima a avut 20 de kilotone. numit şi “colosal”. În comparaţie. estimată la echivalentul a 150 de megatone de TNT. Indexul megnitudinii a fost de 6 VEI. Cea mai mare dintre explozii a fost cea de-a treia.Magnitudinea erupţiei: cele patru explozii din 26-27 august au emis o energie echivalentă cu 200 megatone de TNT. . Magma aruncată în aer a fost de aproximativ 125 km cubi.