MENGAKTIFKAN DIRI DI DALAM KELAS

.Merupakan satu kemahiran yang boleh membina seseorang pelajar melahirkan idea yang bernas dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Ia termasuklah kemahiran menyoal serta menjawab dan meberi pandangan atau idea semasa sesi pembelajaran.

konsep istilah atau rajah Mendapat kefahaman yang lebih mengapa PERLU BERTANYA Kurang jelas dengan apa yang didengar .Mendalami sesuatu perkara yang kita tidak arif Tahu perkara yang tidak tahu Kurang faham formula.

Rasa rendah diri Tidak yakin pada diri sendiri Merasakan orang lain lebih pandai Bimbang ditertawakan oleh rakan Keinginan ingin tahu tidak kuat .

guru di dalam kelas .Ikuti Perbincangan bersama kawan Harus berani memberi idea dalam kumpulan Mula bertanya kawan rapat Tips bagaimana Untuk Berani Bertanya Berdamping dengan guru Bertanya Guru secara berteman Keyakinan dalam diri akan bertambah Beranikan diri bertanya atau memberi pendapat dengan.

keyakinan diri melalui kemahiran bertanya Melatih diri untuk bercakap di dalam kelas Bangga dengan diri sendiri kerana boleh memberi sumbangan dalam pengajaran guru Membuang persepsi negatif dari kawan Menjadi tumpuan pelajar Berani memberi pandanagn / idea Rakan sekelas mengharapkan dia supaya bertanya Memberi faedah kepada ahli kelas Rasa dihargai dikalangan rakan sekelas .

IKHLAS DARI UNIT BIMBINGAN DAN KAUNSELING .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful