You are on page 1of 32

Revision

on
equipments
1 A lady had breast reduction
surgery now she has a new baby,
she may need:
a. breast pump to relieve
engorgement.
b. nipple shield to enhance nipple
stimulation.
c. feeding tube system because
of lactation insufficiency.
d. breast shells to enhance
nipple eversion.
2 The breastfeeding equipment shown
in this photograph is MOST LIKELY
being used for:
a. provision of sufficient calories while
increasing the milk supply.
b. training the baby at the breast to
suck correctly and effectively.
c. ensuring adequate caloric intake
because this baby is too small to obtain
enough nourishment.
d. aiding this baby to attach correctly to
the breast and continue sucking.
3 A baby refuses to take a bottle
from her day care provider. Your
BEST recommendation to her
mother is that the provider should:
a. give milk in a cup.
b. wait until the child is really hungry.
c. try an orthodontic-shaped teat
(nipple) d. give the bottle in a dark
room.
4 This technique is recommended
for all the following conditions
EXCEPT:
a. Down syndrome.
b. premature baby.
c. mother with nipple thrush.
d. giving medication to infant.
5 To properly use this device, the
mother should:
a. cycle the pressure about 40 to 60
times per minute.
b. hold the pressure steady for up to
5 seconds.
c. cycle the pressure about 80 to 100
times per minute.
d. use the pump vacuum to stretch
the breast forward.
6 In the global context, the
FOREMOST benefit of using an
open cup for feeding a preterm
baby who cannot yet breastfeed
is:
a. inexpensive and readily available
b. low risk of fluid aspiration
c. fosters appropriate tongue
motions
d. easy to clean
7 The use of teats (artificial
nipples) should be avoided for all
the following reasons EXCEPT:
a. Teats can alter the shape of oral
cavity
b. The liquid can flow too rapidly
c. The teat may stimulate the palate
and trigger suck
d. Teats can change oralmotor
patterning
8 When selecting a device to
assist breastfeeding, all of the
following are principles to follow
EXCEPT:
a. first, do no harm.
b. select the least expensive device.
c use the least intervention for the
shortest time.
d. obtain informed consent from the
mother.
9 During a routine examination in her second
trimester of pregnancy a woman is found to
have non protractile nipples. All of the following
increase the probability that she will
successfully breastfeed EXCEPT:
a. Instruct her to wear breast shells for increasing
amounts of time per day throughout the
remainder of her pregnancy.
b. Teach her appropriate positioning and latch-on
techniques.
c. Encourage her to breastfeed the baby during the
first hour after birth, prior to any separation for
weighing or measuring.
d. Encourage her to learn non pharmaceutical pain
relief strategies for labor and birth.
10 This mother has been using a
piece of equipment to help
resolve her breastfeeding
problem. Which is the MOST
LIKELY product that she used?
a. nipple shields
b. breast shells
c. bottle teat placed over her nipple
d. breast pump
11 This mother's baby is 4 days
old. She is MOST LIKELY using
this equipment to:
a. remove excess milk.
b. stimulate the breast to make milk.
c. correct inverted nipples.
d. prevent mastitis.
12 Advantages of using this
alternative feeding technique
include the following EXCEPT:
a. easy to clean the equipment
b. can pace to baby's ability
c. prevents nipple confusion
d. inexpensive
13 Pacifier (dummy, soother) use
is associated with all of the
following EXCEPT:
a. improved dental development.
b. increase in ear infections.
c. increase in oral thrush.
d. shorter duration of breast
feeding.
14 An effective breast pump
should have all of the following
features EXCEPT:
a. transfers milk effectively
b. painless for mother
c. 20 to 40 cycles per minute
d. 100 to 250 mm Hg pressure
15 Risks of using nipple shields
may include all of the following
EXCEPT:
a. reduction of milk flow.
b. changes in baby's oral-motor
response.
c. reduced prolactin levels.
d. shortened duration of
breastfeeding
16 Which is the LEAST
SIGNIFICANT risk of using a
nipple shield?
a. Reduction of milk flow.
b. Changes in baby's oral-motor
response.
c. Difficult to keep clean.
d. Shortened duration of
breastfeeding.
17 Breast shells would be
MOST helpful for this
mother to:
a. evert her nipples.
b. protect the damaged skin
from clothing.
c. protect the nipple tip from
the baby's palate.
d. reduce areolar edema.
18 The equipment shown is
appropriately used for all of the
following EXCEPT:
a. inducing lactation when the baby is
adopted.
b. supplementing a neurologically
impaired baby at breast.
c. correcting a baby's dysfunctional
sucking pattern.
d. aiding the mother to reestablish
breastfeeding after an interruption.
19 This mother complains of sharp
nipple pain. Your suggestions
should include all of the following
EXCEPT:
a. apply purified lanolin to the
irritated area.
b. wear a silicone nipple shield during
feeds.
c. wear breast shells between feeds.
d. bring the baby deeply onto the
breast
20 This device should have all of
the following-features EXCEPT:
A Can cycle 40 to 60 times per
minute
b. creates vacuum pressure in the
range of 100 to 300 mm Hg
c. flange diameter easily
accommodates the mother's nipple
d. requires sterilization after every
use
ANSWERS
1. C
2. A
3. A
4. C
5. A
6. D
7. D
8. B
9. A
10. B
11. A
12. C
13. A
14. C
15. C
16. C
17. B
18. C
19. B
20. D