India

Potentialul turistic cultural, istoric si religios

englez i alte 21 de limbi Religie: hinduism 80%. islamism 11%.112.287. 7Popula ie: 1. Brahmanismul. Budismul i Jainismul î i au originea în India. Sikhismul. în timp ce Islamismul i Crestini mul se bucur de o bogat tradi ie aici. sikh. . China i Butan. aspectul geografic i sistemul climatic sunt printre cele mai diversificate din întreaga lume.Despre India India este o ar din sudul Asiei ce se învecineaz la vest cu Pakistan. Hinduismul. Atât popula ia rii. centrul a importante drumuri comerciale i vaste imperii.812 locuitori (a 2-a ar ca m rime demografic ). la est cu Bangladesh i Myanmar.240 km2 (a 7-a ar ca m rime din lume). budism. crestinism (catolici 2%). India a jucat un rol major în istoria umanit ii. Suprafa : 3. cât i flora i fauna.225. Colonizat ca parte a Imperiului Britanic în secolul nouasprezece. India i-a câ tigat iindependen a în 1947 ca na iune unificat dup o un efort sus inut depus în aceast direc ie. la nord cu Nepal. 2Capitala: New Delhi Limba oficial : hindi. C min al civiliza iei v ii hinduse. iar la sud cu oceanul Indian.

i-a fost potrivnic : fiul s u.000 de oameni ar fi fost trimi i s munceasc aici. dar c acesta ar fi urmat s fie construit din marmur neagr pe malul cel lalt al râului Yamuna. Construc ia Taj Mahal-ului a demarat în 1631 i a durat 22 de ani. A fost construit de Mahalîmp ratul Shah Jahan ca un mausoleu pentru so ia sa. India. Proiectat de arhitectul iranian Ustad Isa. Materialele erau aduse din întreaga Indie i din alte zone ale Asiei cu ajutorul unei "flote" ce num ra 1000 de elefan i.Turismul cultural Taj Mahal Taj Mahal-ul este un monument din Agra. Aurangzeb. sub form de arest la domiciliu. Taj Mahal-ul a devenit "simbolul dragostei eterne". s-a autoproclamat isrege în anul 1658 i l-a men inut în captivitate în fortul de la Agra timp lde nou ani. . îns . Soarta. Se Mahalspune c 20. El este cel mai faimos monument din India si este considerat una din cele 7 minuni ale sale. MahalPotrivit legendei. Mumtaz Mahal. Shah Jahan a inten ionat s construiasc pentru el însu i un monument similar.

.

Aceast statuie se spune c a fost sculptat dintr-un singur dintrbloc de granit alb în anul 983 i are o mare semnifica ie religioas .Statuia lui Gomateshwara Statuia colosal a lui Gomateshwara (numit i Bahubali) este situat pe dealul Chandragiri în apropierea ora ului Shravanabelagola din statul Karnataka. deoarece jaini tii cred c Bahubali a fost primul care a atins moksha (eliberarea de ciclul na terii i mor ii). Statuia lui Gomateshwara este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei. .

situat în statul Bihar. .Hr. dar i lacuri i parcuri.Hr..000 de studen i i 2. Aceasta a fost numit "una dintre primele mari universit i din istorie .Universitatea Nalanda Nalanda. a fost o universitate budist din 427 d. împreun cu multe alte s li de medita ie i s li de clas . pân în 1197 d.000 de profesori. a avut dormitoare pentru studen i i a cazat peste 10. Nalanda este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei. Nalanda a avut opt corpuri separate i zece temple. Considerat ca fiind prima universitate reziden ial din lume.

.

precum i a altor împ ra i ulteriori: Jahandar Shah. în 1562. nduHamida Begum. i proiectat de c tre Mirak Mirza Ghiyath. i este situat în Nizamuddinul de Est. un arhitect persan. Hamida Banu Begum. Rafi UD-Daulat i II UlUDAlamgir. . Acesta a fost primul mormânt-gr din mormântindian. Rafi Ul-Darjat.Mormântul lui Humayun Mormântul lui Humayun este un complex de cl diri comandat de c tre so ia lui Humayun. mormîntul lui Dara Shikoh. la acesta ad ug ndu-se mormîntul so iei sale. fiul împ ratului Shah Jahan. aproape de cetatea Dina-panah. Complexul cuprinde mormântul principal al împ ratului Humayun. Farrukhsiyar. de asemenea. cunoscut sub numele Dinade Purana Qila.

.

000 de opere de art . . IV-V î. Acesta de ine o mare varietate de articole datînd din perioada preistoric dar i lucr ri de art moderne.) descoperite la Piprehwa. Sec ia de art budist este cunoscut pentru moa tele sacre ale lui Buddha (sec.Hr.Muzeul na ional din New Delhi Muzeul Na ional din New Delhi este cel mai mare muzeu în India. Muzeul are în posesia sa peste 200. acoperind peste 5000 de ani de patrimoniu cultural indian. districtul IVBasti.

.

Jehangir. Shah Jahan i Aurangzeb a tr it aici.5 km nord-vest de mai celebrul monument. nordTaj Mahal. Akbar.Turismul istoric Fortul Ro u din Agra Fort Agra. Marii moguli Humayun. . i ara a fost guvernat de aici. Acesta con inea cea mai mare trezorerie de stat si monetarie. este situat la aproximativ 2. cunoscut i ca Lal Qila.

.

in 1618. a decis s se mute la Delhi i a pus piatra de temelie a Fortului Ro u. Acesta este alc tuit dintr-o serie de palate dintrsuperbe. . dup ce a condus din Agra timp de 11 ani. Numit astfel din cauza pietrei ro ii din care este construit. placate cu marmur i cu gr dini minunate în cur ile interioare.Fortul Ro u din Delhi Împ ratul Mughal Shah Jaha. fortul este unul dintre cele mai magnifice monumente din lume.

.

.

moscheea i celelalte cl diri sunt atrac ii turistice i Patrimoniu Mondial UNESCO. fiind capitala imperiului între anii 1571 i 1585. . A fost abandonat dup numai 14 ani. Situl în sine este un ora fantom . deoarece sistemul de alimentare cu ap nu a putut s fac fa popula iei în cre tere. Acesta a fost construit de c tre împ ratul mogul Akbar.Fatehpur Sikri Fatehpur Sikri (Ora ul Mogulilor) este un ora din statul Uttar Pradesh. Palatul.

Moscheea Jama Masjid .

Palatul Mariam-uz-Zamani Mariam-uz- .

DiwanDiwan-i-Am .

Panch Mahal .

.Complexul Qutub Qutub Minar. IndoEste înconjurat de mai multe ruine i structuri antice i medievale cunoscute sub numele de Complexul Qutub.5 metri . cel mai înalt minaret de c r mid din lume. este la 72. Qutub Minar este cunoscut ca fiind unul dintre primele i cele mai importante exemple ale arhitecturii Indo-Islamice. Construc ia a început în anul 1193 sub comanda primului conduc tor indian musulman Qutub-udQutub-ud-din Aibak. iar ultimul etaj a fost finalizat în 1386 de c tre Firuz Shah Tughluq. un turn din Delhi.

Minaretul Qutub .

. Aurangabad. Într-un templu mahaianic s-au descoperit picturi ÎntrsBudha. la 100 km nord de ora ul nordMaharashtra.Turismul religios Templul din Ajanta Ajanta sau pe terile Ajanta sunt situate în nord-estul statului Maharashtra. Aurangabad. Pe terile se afl pe o vale stâncoas în forma literei U a râului Waguma. Aici s-au sdescoperit cele mai mari temple s pate în pe teri. murale ce reprezint scene din via a zeului Budha.

.

.

templelesudTemplele s pate în stânca de bazalt. iar cele hinduse apar inând de grupa de numere 30-40 i dateaz din 40030anii 600-900. Satul norda devenit renumit prin templele-grot . Construc iile religioase au fost numerotate de la sud-est la nord-vest. 600800- .Templul din Ellora Ellora este un sat din statul Maharashtra la 30 km nord-vest de ora ul Aurangabad. dateaz din perioada dintre secolele V i X i au fost declarate în anul 1983 patrimoniu mondial UNESCO. Exist i o grup ce apar ine de religia iainist ea datând din anii 800-1000. m n stirile i capelele care se afl la 2 km sud-est. între numerele 1-12 fiind cele budiste ce dateaz sudnord1din anii 400-800.

.

.

în afar de aceasta se mai pot observa oameni în diferite pozi ii de activitate sexual . statul Orissa. La picioarele templului sunt 24 de ro i de car sculptate în piatr . Ora ul a devenit cunoscut prin Templul Soarelui aflat în localitate i care a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Este neclar faptul dac în secolul XIII templul a fost terminat. Templul a fost construit pe la mijlocul secolului XIII. dar la scurt timp lucr rile de construc ie au fost abanonate.Templul Soarelui din Konark Konark sau Konarak este un or el situat la 30 km de Puri. Pe peretele templului se poate vedea o sculptur în granit verde ce prezint carul cu apte cai al zeului soarelui Surya din religia hinduist . . în golful Bengal. Templul Soarelui din Konark este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei.

.

.

A fost declarat patrimoniu mondial UNESCO în 1984. Acesta are numeroase monumente. majoritatea construite între secolele VII i IX .Mahabalipuram Mahabalipuram este un or el situat în statul Tamil Nadu. Templul Thirukadalmallai . India.

TemplulTemplul-grot Varaha .

Templul de Coast (Shore Temple) .

Cele 5 Rathas (tr suri) .

Goa este situat pe coasta de vest a Indiei. în 1961. Goa este cunoscut pentru arhitectura sa care face parte din Patrimoniu Mondial UNESCO.Bisericile i m n stirile din Goa Goa este cel mai mic stat al Indiei dup suprafa i al patrulea cel mai mic dup popula ie. . pân când statul a fost anexat de India. Este cel mai bogat stat a rii în termeni de PIB pe cap de locuitori. incluzând Bazilica Bom Jesus. Goa a fost colonizat de portughezi în secolul XVI. mul i localnici fiind converti i la cre tinism. Colonia portughez a durat pentru aproximativ 450 de ani. într-o regiune cunoscut întrca Konkan.

Bazilica Bom Jesus .

Biserica Sfântul Francis .

cupluri exemplificând diferite posturi erotice. în timpul dinastiei Chandel. dansatoare i muzicieni. Ansamblul de temple din Khajuraho este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei. diverse divinit i. La început au fost construite în total un num r de 85 de temple. Dar sculpturile pe care le putem admira aici con in de asemenea i reprezent ri ale unor animale din mitologia indian . yang i yin. ele fiind redescoperite abia în secolul XX. principiul masculin i feminin.Ansamblul de temple din Khajuraho Templele din Khajuraho au fost construite între anii 950 i 1050 era noastr . Mult timp aceste temple au fost l sate în voia sor ii. Tema dominant a sculpturilor murale din aceste temple este adorarea femeii i a miriadelor de fa ete ale acesteia. ele fiind considerate apogeul arhitecturii indiene din aceast perioad . Unele dintre statuetele din aceste temple m soar aproximativ un metru în l ime i sunt reprezent ri ale zeit ilor Shiva i Shakti. . din care doar aproximativ 22 s-au smai p strat pân în zilele noastre.

Templul Lakshmana .

.

.

Acesta este situat în ruinele Vijayanagara. Ansamblul de temple din Hampi este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei.Ansamblul de temple din Hampi Hampi este un sat din nordul statului Karnataka. . el continu s fie un important centru religios. India. Anterior ora ului Vijayanagara. fosta capital a Imperiului Vijayanagara. g zduind Templul Virupaksha. precum i alte câteva monumente apar inând de ora ul vechi.

Templul Virupaksha .

Templul Vitthala

Templele din Pattadakal
Pattadakal a fost capitala dinastiei Chalukya din sudul Indiei, care a construit un ansamblu de temple în secolele apte i opt. Exist zece temple, inclusiv un sanctuar Jain înconjurat de numeroase mici altare i plinte de soclu. Patru temple au fost construite în stil Dravidian, patru în stil Nagara, caracteristic nordului Indiei, iar templul Papanatha în stil mixt.

Templul Jain Narayana

Templele Mallikarjuna si Kashivishwanatha

Templul Papanatha .

Templul Virupaksha .

Templele Chola Templele Chola sunt temple construite în timpul domniei dinastiei Chola din sudul Indiei. Templul Gangaikondacholisvaram i Templul Airavatesvara din Darasuram. Templul Brihadisvara a fost declarat de UNESCO ca Patrimoniu Mondial în 1987. Templul Gangaikondacholisvaram i Templul Airavatesvara au fost ad ugate ca extensii la sit în 2004. Templul Gangaikondacholisvaram . Aceste temple sunt Templul Brihadisvara din Thanjavur.

Templul Brihadisvara .

Templul Airavatesvara .

Hr.Hr. ce a fost destinat onor rii i ad postirii moa telor. i este unul dintre locurile importante de pelerinaj budist. .Hr. Aici se afl mai multe monumente budiste datând din secolul al treilea î. Aceasta a fost încoronat de c tre chatra. pân în secolul al doisprezecelea d. India.Sanctuarul budist din Sanchi Sanchi este un mic sat din districtul Raisen al statului Madhya Pradesh. Nucleul ei a fost o structur simpl emisferic construit peste moa tele lui Buddha.. "Marele Stupa" din Sanchi a fost ini ial comandat de împ ratul Ashoka cel Mare în secolul al treilea î. o structur -umbrel de soare. ce simbolizeaz rangul înalt.

Sanchi Stupa .

Lâng templu se afl copacul sfânt Bodhi.Templul Mahabodhi Templul Mahabodhi este un templu budist din Bodh Gaya. În Pali Canon. locul în care Buddha a atins iluminarea. . Cel mai înalt turn este de 55 metri în l ime. locul se nume te Bodhimanda.

Templul Mahabodhi .

Templul de Aur Templul de Aur sau Templul lui Dumnezeu este cel mai important altar Sikh i unul dintre cele mai vechi Sikh Gurudwara. al patrulea guru Sikh. . care a fost fondat de guru Ram Das. Acesta este situat în ora ul Amritsar. Templul de Aur este considerat una din cele 7 minuni ale Indiei.

Infrastuctura de acces Exist 12 aeroporturi interna ionale în India:             Amritsar International Airport din Amritsar Indira Gandhi International Airport din New Delhi Lokpriya Gopinath Bordolio International Airport din Guwahati Sardar Vallabhbhai Patel International Airport din Ahmedabad Netaji Subhash Chandra Bose International Airport din Calcuta Chhatrapati Shivaji International Airport din Mumbai Hyderabad Airport din Hyderabad Goa Airport din Vasco da Gama Chennai International Airport din Chennai Bangalore International Airport din Bangalore Cochin International Airport din Cochin Trivandrum International Airport din Thiruvananathapuram .

Aproape 80% din traficul de pasageri i aproximativ 65% din circula ia de m rfuri este asigurat de aceast vast re ea.20).3% din drumuri erau pavate.000 km de drumuri . La 0.314.65) i mult mai mare decât cea a Chinei (0. . în 2002 doar 47.aceasta fiind de-a treia re ea de dedrumuri din lume din lume. densitatea re elei de drumuri din India este mai mare decât cea a Statelor Unite (0.16) sau a Braziliei (0.66 km de autostrad pe kilometru p trat de teren. Cu toate acestea.Re eaua de drumuri India are o re ea de drumuri de peste 3.

infoturism.unesco.org/wiki http://ro.wikipedia.wikipedia.org .org/wiki http://www.Bibliografie http://en.yogaesoteric.ro http://www.eturia.ro http://www.net whc.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful