Cum sa spui NU pozitiv

Dia August 2010

sa fim ca ei ‡ Ii intristam pe ceilalti iar mecanismul declansat se poate intoarce impotriva noastra ‡ Nu indraznim. ne e teama de esec si de a fi criticati atunci cand avem o opinie diferita .De ce e greu sa spunem NU? ‡ Societatea si educatia incurajeaza raspunsurile pozitive ‡ Vrem sa facem parte din grup.

fuga. banalizarea ‡ Exista doar 2 alternative: spui DA sau NU . minciuna.Constientizarea ‡ A spune NU e o chestiune de SUPRAVIETUIRE e dreptul de a fi tu insuti ‡ Nu apela la solutii proaste precum evitarea.

comportamentului si al emotiilor ‡ Converteste-ti Gandurile Automate in Ganduri Rationale Alternative .Schimbarea ‡ Pune-ti intrebari constant cu privire la propria persoana (e ceva ce te defineste sau nu?) ‡ Destinde-te si priveste situatia din exterior ‡ Observa si evalueaza-ti interlocutorul ‡ Identifica si noteaza-ti Gandurile Automate care creeaza reactiile negative la nivelul corpului.

Cum sa spui NU pozitiv ‡ Raspunzi Justificat (fara sa te scuzi) ‡ Raspunzi Ferm (dar neagresiv) ‡ Oferi Alternative .

Putem accepta orice adev r. sa aib tot atâta vitalitate cât speran a c reia i s-a substituit. cu condi ia s înlocuiasc totul. oricât de zdrobitor. Emil Cioran .

propria identitate ‡ Independenta ‡ Comunicare autentica ‡ Respect ‡ Timp si valoare pentru noi .Cu ce ne ajuta NU? ‡ Eliminarea frustarii si a suferintei ‡ Dezvoltare personala .

o face insa de teama sa nu se supere sotul .Exemple cand a lipsit NU ‡ O tanara se alfa la o coada intr-un magazin si lasa sa treaca in fata ei un adolescent foarte tupeist si aparent grabit de teama unei confruntari ‡ O domnisoara isi da numarul de telefon unui barbat cu care nu vrea sa se intalneasca de teama ca acesta se va simti nedorit ‡ Un sot nu ii poate refuza sotiei o bijuterie pe care nu si-o poate permite ‡ O sotie isi viziteaza socrii in fiecare week-end. desi nu vrea.

Daca astepti sa faci ceva pana cand esti sigur ca-l vei face bine. e foarte probabil sa nu faci mare lucru niciodata. Win Borden .