151 de idei eficiente pentru motivarea angajatilor

Ambele sunt greselile mele. nu ale lor. Trebuie sa va acordati timp si sa controlati efectiv ceea ce doriti sa realizati daca aveti de gand sa actionati asupra afacerii dumneavoastra. nu doar in interiorul acesteia. Poate ca e timpul sa va concediati singur. nu doar inauntrul ei´.(85) .´ Atunci cand observati oameni care par a nu avea destule lucruri de facut. fie ca are prea putine de facut. fie indrumarile ce i s-au dat au sfost suficiente.³Fa³Fa-ti timp pentru a actiona asupra afacerii. uitati-va in primul rand acolo unde cei mai multi n-o fac.(84) ³Daca cineva isi <<termina treaba>>.

(87) ³Sunt un FAA: Fiu Al Afacerilor´ Nu fiti inovator daca nu este necesar.(86) ³Suntem buni si vom deveni si mai buni´ Inculcati ideea ca cel mai bun moment pentru a va imbunatati infatisarea este atunci cand aratati bine.(88) .³Bate fierul cat e cald´ Usurarea care vine din rezolvarea situatiilor neplacute si avansarea catre lucrurile mult mai dorite poate aduce o rasplata. Aflati cum procedeaza oamenii de succes. iar cel mai bun moment pentru a imbunatati afacerea este atunci cand merge bine. faceti ce fac ei si veti avea si dumneavoastra succes.

Se spune ca nu puteti imbunatati ceva pana nu recunoasteti ca are nevoie de imbunatatiri. intrebati-va daca aveti de-a face doar cu simptomele sau cu afectiunea reala.(90) . fondator al National Speakers Association).(89) ³Scoala nu se termina niciodata pentru un profesionist´( din Cavett Robert.³Reteta fara diagnostic=malpraxis´ Atunci cand va confruntati cu o problema.

la fel cum nu putem evita sa pierdem cateodata cate un angajat.(91) Plecarile personalului pot fi: -evitate -indreptate -inevitabile Nu putem evita moartea.³Foloseste listele de verificare pentru a maximiza eficienta´. secretul este sa invatam din ambele experiente(92) . ea poate fi nepretuita cand aveti de-a face cu probleme importante sau cand trebuie sa va amintiti lucruri. Daca dorim sa ne perfectionam. Desi s-ar putea sa nu aveti nevoie de lista de verificare pentru fiecare serie de proceduri pe care le urmati.

³Implica³Implica-ma si voi contribui la gasirea solutiei.(94) ³Stabileste un panou al esecurilor´. DicteazaDicteazami sau ignora-ma si voi fi o cauza a problemei´. (93) Ceea ce e rasplatit se va repeta´. opiniile si experienta. ignoraImplicati membrii echipei dumneavoastra in gasirea solutiilor. Prima data cand va confruntati cu o problema. Cand va ajuta sa rezolvati o problema. puteti spune ca este un accident. A doua oara± si de fiecare alta data ± este vina dumneavoastra. de asemenea. Principiul motivational al lui ³ ceea ce e rasplatit se va repeta´ constituie forta din spatele creari propriului dumneavoastra panou de onoare. Si stiu. ca le apreciati rolul. devin parte a solutiei si si-o insusesc.(95) .

de fapt. mancatul in exces sau ticurile verbale. asigurati-va ca cel care va face antrenamentul se manifesta asa cum va doriti. avand clienti pretentiosi si un competitor la fiecare pas. nu altcineva´. Si este responsabilitatea mea sa-I conduc catre saacest nivel al performantei´.(98) . trebuie sa ridicati stecheta pentru a obtine clineti incantati. Astazi. o recalificare.(96) ³Echipa mea trebuie sa ajunga de la satisfacerea clinetilor la incantarea lor.(97) ³O buna instruire este. Fa-I sa gandeasca Fasi sa joace dupa cum le canti tu . atunci stiti ca reinstruirea cere timp si tarie.³Principiul turmei´ Cand selectionati o persoana antrenata pentru a instrui un nou-venit. Daca ati incercat vreodata sa va ³reeducati´ cu privire la un obicei precum fumatul.

De obicei.(100) . Se intampla rara ca un singur lucru sa determine un angajat extraordinar sa vi se alature. o cobinatie de lucruri coerente si bine facute I castiga inima si il face sa ramana cu dumneavoastra la bine si la greu. puteti permite oamenilor sa se dezvolte si sa-si personalizeze abordarile.000 de lucruri Amintestemarunte´. in interiorul acestui cadru. Ganditi-va la keyoka ca la un cadru care inconjoara ceea ce doriti sa realizati.³Voi crea o filosofie keyoka prin modelarea comportamentelor pe care ma astept sa le dau drept exemplu´. Apoi.(99) ³ Aminteste-ti de cele 1.

³Fac si eu parte din echipa si am si eu nevoie de instruire´ Cum puteti sa va asteptati ca angajatii dumneavoastra sa fie la curent daca dumneavoastra nu sunteti? Aveti o responsabilitate fata de dumneavoastra sa continuati sa invatati si sa cresteti. Profesorul foarte bun demonstreaza. Profesorul bun explica.(101) ³Sunt un profesor. un predicator. Profesorul excelent inspira. Profesorul mediocru spune.(102) . un antrenor si un psiholog´.

‡ Timpul a devenit crucial si trebuie sa luati in considerare ideea relationarii directe intr-o cafenea din zona. Comunicarea-sau mesajul.(103) . Cea mai mare problema legata de comunicare este sa presupui ca a avut loc.³Comunicarea: 1. Scopul meu este sa comunic direct. Poate veti primi un intrcertificat din partea Fast Food Conferece Rooms of America. 2.este intotdeauna in Comunicareamesajulmintea receptorului. de la om la om´.

dar ii face partasi la solutie. Luati o decizie cu privire la aspectul care sa fie imbunatatit.(104) Regula 80-20 80Capacitatea angajatilor dumneavoastra de a identifica si rezolva problemele 80-20 nu numai ca ajuta la repararea problemelor. Grija naste grija. Nu va tineti oamenii in intuneric. apoi faceti-o folosind felicitari.(105) ³Imi voi surprinde angajatii cand sunt eficienti si le voi transmite felicitari sincere in fiecare zi´. iar oamenii dumneavoastra nu le pot transmite sentimente pozitive clientilor daca nu primesc aceste sentimente de la dumneavoastra.(106) .³Trimiterea angajatilor la trainingurile din afara firmei are un beneficiu ascuns. dincolo de pregatirea efectiva: le comunica oamenilor ca sunt importanti si valorosi pentru organizatia dumneavoastra´.

respectata si sa fie felicitata ocazional. Acestea demonstreaza totodata interesul dumneavoastra real si personal cu privire ei.³Imputernicirea inseamna sa acorzi altora autoritatea de a lua decizii. nu doar de a executa ordinele fara supraveghere´ Nu este nimic mai deprimant decat sa ti se spuna ca esti liber sa faci ceva si apoi managementul sa iti ia dreptul de a lua decizii. Toata lumea are nevoie sa se simta apreciata.(108) ³Carti de vizita pentru toti!´ Cartile de vizita transmit angajatilor un sentiment de apartenenta la echipa.(109) la .(107) ³FMSI: Fa-ma Sa Ma Simt FaImportant´.

Pur si simplu.(110) . in special in vanzari.³Frica inseamna asteptari false ce par reale. nici nu reprezinta motive de frica. daca si ei sunt dispusi sa incerce´ Ca sustinator si invatator. sunt refuzati.satemerile ce duc la mici esecuri. Imi voi ajuta angajatii sa treaca peste frica incurajandu-i si sustinandu-i sa-si accepte incurajandusustinandu. Asta va reduce puterile spaimei. aduceti-le aminte oamenilor dumneavoastra ca majoriatea lucrurilor de care se tem.

(112) . Metoda principala de a va remarca in multime este sa fiti diferit. Si voi face acest lucru cel putin o data pe luna´. si veti fi diferit daca veti folosi aceste date si evenimente ca oportunitati de a sarbatori. Toata lumea a avut de castigat. (111) ³Lasati vorbele: aratati-le ca ii aratatiiubiti´.³Cu urmatoarea ocazie. voi arata echipei mele ca imi pasa de ei. Oamenii au rasplatit sustinerea si angajamentul acestui director dubland aproape productivitatea.

³Recompenseaza³Recompenseaza-I pe cei care merita recompense.(114) . Trateaza corect dar nu egal´. Adoptand marele P si micul e.(113) ³A esua in planificare inseamna a planifica sa esuezi´. veti evita multe dintre problemele care vin din lipsa planificarii. Statele Unite sunt locul in care toata lumea are dreptul egal de a fi inegal.

Norina Popovici Student: Prodan Dorian Stiinte Economice. Anul I. Univ.Coordonator: Conf. Management. Grupa III . Dr.