Materi Prime Si Materiale Lemnoase

De Androvics Vlad P.S Totul a fost Facut de Androvics Vlad

.Placajul ‡ Placajul Este un material lemnos format prin icleierea unui numar par de furnie tehnice.care au directia fibrelor perpendiculare intre ele.

El este principalul produs al padurii si consituie una dinntre materiile prime de mare insemnatare pentru economia tarii noastre Lemnul are multiple inbunatatiri in majoritatea ramurilor economice. astfel incat sa se poate spune ca nu exista un alt material care s-ar putea compara cu lemnul in ceea ce priveste utilizarile. .Proveninta Lemnul este nepretuit dar al naturii.

Laricea.asemanatoare unor ace. ..Florile lor sunt grupate in forma de conuri (de aceea se numesc .care le da si numele de rasinoase.Provenenta Rasinoasele ‡ Rasinoasele sunt plante cu frunze inguste.Pinul.care raman verzi tot anul .Molidul.Dintre rasinoase de interes pentru realizarea unor produse sunt:Bradul.Tisa etc!.conifere´) Acesti arbori contin rasina.

Se foloseste la fabrica de Cherestelei.este usor.hartiei.Provenienta Bradul ‡ Este cel mai raspandit arbore din padurile noastre de la munte.ajungand si pana la 40-50 m.Lemnul de brad are culoarea alb-galbue. are inaltime mare . ‡ Contructie etc«. .

de aceea mai este denumit si brad rosu!.Provenienta Molidul ‡ Este tot un arbore de talie mare si are coaja de culoare rosiatica . si pungi de rasina ‡ Se utilizeaza la fabrica cherestelei .Are lemnul moale.cu luciu matasos.

are inaltime 30-40m are scoarta neteda cu pete albicioase ‡ Lemnul de Fag este greu si tare de culoare alba-rosiatica.la fabricarea furnierelor .Provenienta Fagul ‡ Fagul creste in padurile de deal si la poalele muntilor.Se folosete in industria mobilei.

Frunzele sunt mari.Fructele se numesc ghinde sis unt consumate de animalele paduri>>(Veverita)>> .lucioasesi crestate.Clasificare Stejarul ‡ Stejarul poate ajunge pana la 30-40 m inaltime avand o coroana larga si neregulata.

cu structura uniforma.lazilor de ambalaj etc.fapt ce-i determina utilizarea la fabrica furnierelor.Clasificare Plopul. ‡ Salcamul este un lemn tare .Salcamul Nuculu ‡ Plopul are lemnul usor si moale.rezistent la actiunea apei si de aceea se folosete pentru executia stalpilor si gardurilor ‡ Nucul are lemnul de culoare castaniu-cenusie cu dungi inchise.Din lemn de nuc se realizeaza mobila si obiecte de arta .

Brad Si Molid ‡ .

Pinul Si Foioasele .

Fagul Si Stejarul .

Plopul Si Salcamul .

Nucul .

care prezinta materia prima pentru obtinerea mobilei. taiate din doua parti principale se obtin Busteni ‡ Prin taierea bustenilor in lungime se obtine Cheresteaua . .Clasificare ‡ Orice arbore (Copac) ete format din doua parti principale : ‡ -Radacina ‡ -Tulpina ‡ Din trunchiurile arborilor.instrumentelor muzicale Etc. parchetul ..

Dulapii & Scandurile ‡ Dulapii au grosimea 28«75 mm la rasinoase si 50«100 mm la foioase.Se folosesc pentru schele.iar inaltimea este mai mare de cat dublul grosimii.[oduri.ca material pentru pamplarii si mobilier ‡ Scandurile au grosimea maxima de 24 mm la rasinoase si de 40 mm la foioase.se folosesc ca suport pentru invelitori.la tipare pentru piese de beton etc« .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful