Noile Educatii

Educatia ecologica (pentru protectia mediului inconjurator) Obiective Schimbarea viziunii pe care o au oamenii asupra lumii si intelegerea relatiilor din interiorul sistemelor ecologice. care au inregistrat numeroase efecte negative la nivelul naturii si al existentei umane . Formarea capacitatilor de rezolvare a problemelor declansate odata cu aplicarea tehnologiilor la scara sociala . Dezvoltarea gradului de constiinta si a simtului responsabilitatii tuturor oamenilor fata de mediu si problemele sale .

 Dezvoltarea unor aptitudini superioare si formarea oamenilor in vederea evitarii conflictelor si a promovarii dialogului constructiv. a respectului fata de valori .Educatia pentru pace si cooperare Obiective Formarea aptitudinilor civice de abordare a problemelor sociale prin dialog si participare efectiva. fata de sine si fata de altii . capacitatii de a indentifica puncte comune si a de a repecta diversitatea situatiilor de mediu si a stilurilor de viata individuale si de grup . Cultivarea receptivitatii si flexiblilitatii .

Educatia pentru democratie si participare Obiective Pregatirea elevilor pentru afirmarea lor in plan organizatoric . relational. Trecerea de la achizitia pasiva si conformista la actiunea transformatoare .

Educatia economica si casnica moderna Obiective Optimizarea functiei economice a familiei. Formarea unei atitudini pozitive fata de munca si bunuri . Dobandirea constiintei si conduitei economice. a spiritului de cooperare si respect fata de munca si a capacitatii de participare directa la dezvoltarea economica a societatii .

 Informarea cu privire la drepturile omului . de respect si solidaritate.Educatia pentru drepturile omului Obiective Dezvoltarea atitudinilor de toleranta .

Educatia pentru schimbare si dezvoltare Obiective Responsabilizarea individului si pregatirea lui pentru afirmare si adaptare .

scadere .Educatia demografica (in materie de populatie) Obiective Cultivarea responsabilitatii civice a personalitatii si a comunitatilor umane in raport cu problemele specifice populatiei . pe varsta . migratiune . crestere . sex . exprimate la nivelul unor fenomene ca : densitate . structura profesionala .

televiziune Dezvoltarea capacitatilor de exprimare personala si de transmitere a mesajelor constructive .Educatia pentru comunicare si mass-media Obiective Formarea si cultivarea capacitatii de valorificare culturala a informatiei furnizata de presa . radio .

a diviziunii muncii si a valorii muncii .Educatia pentru o noua ordine economica internationala Obiective Constientizarea si mobilizarea opiniei publice asupra necesitatii solutionarii adecvate a problemelor actuale Intelegerea dinamicii schimbarilor .

Educatia pentru tehnologie si progres Obiective Asocierea inventivitatii si a receptivitatii cu formarea spiritului critic fata de perspectivele deschise de stiintele aplicate .

educatiei sexuale . educatiei nutritionale . educatiei casnice moderne.Educatia sanitara moderna Obiective Formarea si cultivarea capacitatilor specifice de proiectare si organizare rationala a vietii in conditiile rezolvarii unor probleme specifice educatiei pentru petrecerea timpului liber.

Educatia interculturala Obiective Largirea participarii tuturor la viala culturala. Afirmarea si imbogatirea identitatilor culturale . Promovarea cooperarii culturale internationale.

 Insusirea modalitatilor eficiente de pastrare a sanatatii organismului .Educatia nutritionala Obiective Intelegerea criteriilor de organizare si utilizare a alimentatiei.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful