CIOCOLATA

.

"Comercializarea ciocolatei" Noi am luat in considerare faptul ca cã reusita comercialã a magazinului v-a depinde de:amplasamentul sãu. respectiv clientelei noastre.Bucuresti. ."Comercializarea ciocolatei" Magazinul nostru este un sistem constructiv. Magazinul de ciocolata si produse din ciocolata µCharmyµeste amplasat pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 . a depozita si a vinde mãrfuri consumatorilor finali.in zona sectorului 3.alegerea sortimentului de mãrfuri si servicii oferite spre vânzare.ambianta si organizare (amenajarea) interioarã. proiectat pentr a etala. "Comercializarea ciocolatei" Magazinul este un adevarat ´vanzatorµ unde progresele inregistrate in prezentarea marfurilor ca si aspectul modern al acestuia preiau unele atribute in munca vanzatorului. A fost construit de profesionalisti cu buna cunoastere a factorilor care conditioneaza volumul si structura cererii marfurilor a populatie din perimetrul ariei de atractie a magazinului.

Pentru Magazinul µCharmyµ am ales si am construit o ambianta deosebita deoarece este o componentã majorã a imaginii magazinului si poate fi definitã ca efectul senzorial creat de design-ul sãu. Design-ul magazinului se referã la stilul acestuia pus în valoare de cãtre caracteristicile fizice ale clãdirii în care functioneazã magazinul nostru. Pentru acestia am ales o combinatie de culori intre alb. Accesul în magazin este proiectat astfel încât sã îi încurajeze clienti sã intre în interiorul sãu. . vitrina. firma. sunt folositi pentru a segmenta spatiul magazinului departajând zonele de vânzare de cele care sprijinã vânzarea.bleo care sunt in contrast cu toate nuantele de ciocolata existente pe rafturi. firma corespunde cu imaginea pe care eu in calitate de comerciant am dorit sã o comunic clientilor mei« Vitrina. este importantã pentru a convinge clientul sã intre în magazin prima oarã de aceea culoarea geamului este roz transparent . sã cunoascã ce vinde acesta. accesul în magazin.Emblema µCharmyµ este mijlocul de comunicare eficientã a magazinului cu mediul sãu extern. Stabilind numele si tipul afacerii comerciale. pentru design-ul interior peretii interiori. Peretii interiori. iluminarea.fatada. pardoseala. Atributele magazinului care contribuie conjugat la crearea stilului particular sunt:pentru design-ul exterior . Ea ajutã oamenii sã gãseascã magazinul. Configuratia de baza a fatadei este in linie dreaptã. realizatã paralel cu axul strãzii dar este in acelasi timp atractiva si relaxanta de aceea am ales culoarea alb .

Kandia Am ruie cu Crem de L mâie Verde. Necesarul de zah r depinde de am reala variet ii de cacao utilizat . Prima ciocolat cu lapte a fost lansat de elve ianul Daniel Peter în 1875. Kandia cu C p uni. pralina care a consacrat brand-ul Leonidas inca din anul 1913 (o crema cu unt de cacao cu o fina aroma de cafea) Kandia lanseaz noile sortimente de ciocolat Kandia Am ruie cu Crem de Cafea. zah r. potrivit unui comunicat remis redac iei. . dominant . De asemenea. lapte. Activation Manager i interim Marketing Manager. Nu con ine cacao pudr sau alte preparate din cacao de aceea are o culoare apropiat de alb. dar s-a maturizat ca brand. precum i varianta îmbun t it de Kandia cu Caramel. "Kandia a vorbit dintotdeauna femeilor într-o manier nonconformist . Este vorba de Gianduja (gustul pur pralinat de alune de padure) si Manon Café. portretizând femeia puternic .Exista totusi cateva sortimente care vor ramane mereu printre favoritele cunoscatorilor brand-ului nostru. Kandia a lansat i batonul de ciocolat Kandia Am ruie cu crem de Cafea. precum i Kandia Am ruie cu crem de zmeur . vanilie i alte arome. îndr znea i sigur pe sine. Ciocolata neagr : Ciocolata neagr numit i ciocolat am ruie este un amestec de cacao i unt de cacao cu zah r. propor ia depinzând de fabricant. un brand pe care dorim ca femeile s nu-l mai considere ca fiind un pretext". Ciocolata cu lapte Ciocolata cu lapte con ine conform reglement rilor UE[1] impuse un minim 25% substan uscat de cacao i 12 % substan solid de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat ). A început cu o abordare senzual . Kandia Dulce. a afirmat Gabriela Minteanu. Ciocolata alb Ciocolata alb este ciocolata produs din unt de cacao. Ea con ine minimum 35% cacao.

înflore te în tot cursul anului. numit "chocolatl". având aproape 100. o companie englez a creat un proces tehnologic de solidifiere a ciocolatei.n. "tchocolaltl". conduc torul aztecilor.000 flori în buchete. În plus. Aduse în Europa . dar din care doar 0. dar i unei aureole magice transmise de-a lungul timpului. conchistadorul Hernando Cortez a descoperit c Montezuma. deoarece nimeni nu tia la ce folosesc În 1519. de fapt. Locuitorii Spaniei au început. i originând din America Central . iar amanda (pulpa de cacao) se folosea pentru prepararea b uturii zeilor.‡Produsul De i mul i o consider un simbol modern al dulciurilor. s aprecieze miraculosul preparat. datând din 250-290 e. iar doi ani mai târziu. ci era consumat ca o bautur amar i juca un rol important în via a religioas i social a acestui popor antic. obi nuia s bea o b utur preparat din semin e de cacao. servit cu prec dere de aristroca ie. Locul privilegiat al ciocolatei în civiliza iile moderne se datore te aromei sale inimitabile. Multe artefacte descriu scene în care oamenii petreceau în timp ce savurau ciocolata. Într-adevar cacohuaquatl în limba inca înseamn "cadoul gr dinarului paradisului c tre primii oameni".2 % dau fructe. acestea nu s-au bucurat de o prea mare aten ie. În secolul XIX s-au produs dou transform ri importante în istoria ciocolatei. pe care acesta a g sit-o cam amar pentru gustul s u. ciocolata este. Arborele de cacao poate atinge 8 metri în 12 ani. treptat. suedezul Daniel Peter s-a gândit s adauge un ingredient nou: laptele. Ei nu au dezvaluit Europei secretul acestei b uturi timp de un secol. ciocolata cu efecte stimulatorii pentru înl turarea oboselii i cu gust foarte pl cut. ciocolata nu era mancat ca dulce. au descoperit c b utura este mai gustoas servit fierbinte. Montezuma obi nuia s bea aproape cincizeci de c ni pe zi. un aliment destul de vechi. . Prima dovada despre existen a ciocolatei a fost gasit îin r m i ele de vase antice din aceast perioad . C lug rii spanioli au fost cei care au f cut public modul de preparare a acestei b uturi ce a fost rapid apreciat la Curtea Regal din Fran a i apoi din Marea Britanie. În 1847. În timpul perioadei clasice. Spaniolii au ad ugat trestie de zah r i i-au îmbog it aroma cu ajutorul vaniliei i scor i oarei. El i-a servit lui Hernando Cortez aceast b utur regal . adic a zeului Quetzalcoatl. Fructele de cacao serveau ca moned de schimb. Cristofor Columb (1502) a fost primul explorator care a luat contact cu boabele de cacao din Lumea Nou .

c psuni. Ea con ine minimum 34% cacao. cu peste 10 m rci promovate i mai mult de 200 de sortimente diferite de produse din ciocolat .La scurt timp.cicolata cu lapte. caramel. rom. brandy. Pia a ciocolatei din România este una dinamic i complex . vanilie i alte arome. . Ciocolata neagr numit i ciocolat am ruie este un amestec de cacao i unt de cacao cu zahar. În prezent. cire e). zah r. ciocolata se tope te în gur i la figurat. ciocolata neagr . propor ia depinzând de fabricant. în timp ce pentru ciocolata cu lapte este nevoie de o temperatur mai scazut cu câteva grade. Exist trei mari sortimente de ciocolat : ciocolat neagr .aceasta este una dintre cele mai bogate ciocolate din punct de vedere nutririv. arahide) sau creme (cappuccino. i ciocolata cu diferite ingrediente (alune. dar i la propriu. Ciocolata alb este ciocolata produs din unt de cacao. Nu con ine alte ingrediente pe baz de cacao i de aceea are o culoare apropiata de alb. A adar. piersici.ciocolata alb . Ciocolata cu lapte con ine între 20 i 35% substan uscat de cacao (mas de cacao i unt de cacao) i peste 12% substan uscat de lapte.35 grade Celsius. cu lapte i alb . dintre care cele mai apreciate sunt cele trei sortimente deja men ionate. Prima ciocolat cu lapte este lansat de elve ianul Daniel Peter în 1875. ciocolata neagr fiind apreciat doar de 5-10 % dintre consumatorii acestui produs. ciocolata cu lapte este cel mai c utat sortiment. Ciocolata neagr se tope te la 34 . o nou inven ie a marcat istoria ciocolatei: temperatura de topire mai scazut decât cea a corpului uman. Necesarul de zah r depinde de am reala variet ii de cacao utilizat . stafide. lapte. iaurt.

. Elvan i SDN Trading. Patru mari juc tori concentreaz peste 90% din aceast pia : Kandia-Excelent. Heidi Chocolats Suisse. între 30 i 35%. Supreme Chocolat. aproximativ 7%. aproximativ 25%. subsidiara local a concernului multina ional Kraft. membr a grupului elve ian Läderach Chocolatier Suisse. parte a Supreme Group. Kraft Foods România. APT Sauro Food Distribution. În top zece al produc torilor i importatorilor de tablete de ciocolat relevat de compania Nielsen în 2006 au mai intrat Romana Prod. Ferrero. produc tor autohton. produc tor autohton. între 30 i 40%.Pia a româneasc de ciocolat a crescut semnificativ din 2003 încoace i are o valoare estimat la 120-150 milioane de euro . Modares Food.

potasiu si magneziu. . Nici o problema. [27] Are un efect mai pronun at pentru cai. un aminoacid esen ial i un precursor al serotoninei Fenetilamin . contine vitaminele B1. deci este interzis utilizarea acesteia la cursele de cai. B2. un alcaloid. Desigur.Ea nu produce acnee sau iritatii. D si E. veti spune ca ciocolata poate cauza probleme dentare. Alte lucruri bune pe care trebuie sa le retinem in legatura cu ciocolata sint urmatoarele: Zah r Teobromin . [26] este rapid metabolizat de oxidaza monoaminic B deci nu atinge creierul în cantit i mari Cafein . Cercetatorii au descoperit ca untul de cacao din ciocolata inveleste dintii in timp ce este consumata. alcaloidul principal in cacao i ciocolat [25] i par ial responsabil pentru efectul stimulator al ciocolatei Triptofan. prezent doar în cantita i foarte mici [25] Ciocolata este un u or stimulant pentru oameni datorit prezen ei teobrominei.

100g: calorii: 509 proteine: 9.4 55.6 0 .2 lipide: 27.8 110.3 fibre: 0 200g: calorii proteine lipide carbohidranti fibre 1018 18.9 carbohidranti: 55.

mere si alte legume si fructe au proprietati antioxidante. In fine. Ciocolata contine cafeina ² ceea ce ne da energie si are efecte benefice in diminuarea anxietatii. produce multi antioxidanti si previne cateva tipuri de cancer.S-a evidentiat faptul ca pudra de cacao sau alte preparate ce contin cacao si ciocolata are efecte pozitive in scaderea tensiunii si ajuta la circulatia sangelui spre inimaOxidul azotic gasit in pudra de cacao ajuta reglarea tensiunii si a presiunii arteriale. ceai. Foarte multi specialisti in chimie au acreditat ideea ca renumita ´senzatie de bineµ pe care un om o simte de nenumarate ori in viata se datoreaza. in primul rand pentru circulatia sangelui. fructe de padure. capsuni. in foarte multe cazuri. Ciocolata neagra previne si afectiunile cardiace. alune. stimuland hipotalamusul si crescand nivelul de serotonina din organismul uman. ciocolata este considerata si un eficace afrodisiac. vin rosu. Stimuleaza memoria. . si ciocolatei.AVANTAJE: Ciocolata de buna calitate este considerata benefica pentru mai multe functii ale organismului uman. Flavonoizii gasiti ciocolata. Ciocolata neagra insa este mai bogata in flavonoizi decat ciocolata combinata cu lapte si asta pentru ca in procesul producerii ciocolatei cu diferite arome se pierd o multime de substante sanatoase si necesare organismului. Asta inseamna ca ar trebui sa consumam mai multa ciocolata neagra. in defavoarea sortimentelor cu fructe sau lapte.

cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica din cadrul Universitatii Harvard au ajuns la concluzia. Mai multi nutritionisti au ajuns la concluzia ca o ciocolata nu ingrasa mai mult decat un hamburgher. Studii recente au aratat ca ciocolata contine si un nivel ridicat de plumb. insa acest lucru mai necesita si alte studii pentru a fi confirmat. ciocolata. In fine. . consumata in acelasi timp cu laptele lichid. Unii nutritionisti insa au alta parere. ca cei care consuma de 3 ori mai multe dulciuri pe baza de ciocolata traiesc cu un an mai mult fata de acele persoane care mananca prea mult sau produse fast-food Obezitatea este cea mai grava afectiune provocata de consumul masiv de ciocolata. urmeaza bolile cardiovasculare dar si diabetul zaharat. care poate duce la un volum extrem de ridicat de calorii. Apoi. Acestia au evidentiat faptul ca pudra de cacao sub diferite combinatii contine mai putina cofeina decat o ceasca de cafea iar energia rezultata in urma consumului de ciocolata mentine organismul in alerta insa dupa ce efectul cafeinei a trecut cel mai probabil va veti simti mai obosit decat daca ati fi muncit toata ziua. in special la adolescenti. Un alt punct in minus a fost relevat de catre doctorul Christian Felder de la Institutul National de Sanatate Mintala. dar starea de bine pe care o produce ne face sa vrem mai mult si invariabil creaza dependenta. Acesta a evidentiat faptul ca la o persoana de 60 de kg care consuma intr-o singura zi aproximativ 10 kg de ciocolata prezinta aceleasi efecte halucinogene similare cu cele obtinute in urma fumatului de marijuana.DEZAVANTAJE: Un mare dezavantaj al preparatelor din cacao ar fi acela ca ingrasa si induce creierului o stare de bine ceea ce ne face sa mai vrem. care poate fi toxic pentru organismul uman si foarte toxic pentru cel animale (este recomandat oricum sa nu se dea deloc ciocolata animalelor de casa). prin intermediul mai multor studii. Daca totusi dezavantajele consumului de ciocolata nu v-au speriat. poate stimula dezvoltarea acneei.

fara bule de aer.Aspectul ² se examineaza intr-o incapere in care sa existe o temperatura de 16°-18°C si trebuie sa fie: -la exterior ² de suprafata lucioasa. sa nu produca scrasnet in dinti . caracteristic sortimentului de ciocolata.inchisa la ciocolata amaruie -consistenta ² se examineaza intre incapere cu o temperatura de 16°-18°C-tare si casanta -gustul si mirosul ² placut. mata (nu lucioasa). umplutura sau adaosul sa fie uniform repartizat si sa aiba consistenta omogena. pentru ciocolata umpluta. fara gust sau miros strain. zgarieturi sau goluri de aer (bule) -la interior ² pentru ciocolata neumpluta sa fie de masa omogena. aromat. fara pete. -culoarea ² poate fi alba sau brun-deschisa la ciocolata cu cacao si lapte. -finetea ² se apreciaza prin degustare si pentru ca o ciocolata sa fie fina trebuie sa dea senzatia de produs onctuos. sau brun.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful