³TURISMUL DE CROAZIERA´

CUPRINS: 
 

Capitolul 1 Definirea turismului de croazier Capitolul 2 Particularit ile turismului de croazier Capitolul 3 Categorii de tour-operatori care comercializeaza croaziera ca produs turistic Capitolul 4:Studiu de Caz:´Delta DunariiDestinatie Turistica pentru Turismul de croaziera´

croaziere lungi. navigare cu yachturi decapotabile sau charter cu yacht.Capitolul 1. croaziere pe râuri. . Definirea turismului de croazier Turismul de croazier se refer la timpul petrecut pe un vas cum ar fi navigarea cu flot .

dispunând ast zi de o întrag re ea de porturi care asigur servicii opera ionale specifice. Croazierele trebuie organizate pe circuite care ofer condi ii meteorologice favorabile pentru siguran a i pl cerea voiajului.PRINCIPALELE ZONE DE CROAZIER Grecia este principala zon de croaziere de pe planet . .

CROAZIERELE MARITIME PRINCIPALELE ZONE GEOGRAFICE CROAZIERELE MARITIME ZONE GEOGRAFICE CARAIBE i ANTILE (iarna) MAREA MEDITERAN (prim vara i toamna) LARGUL COASTELOR NORVECIENE (vara) POLINEZIA FRANCEZ MAREA NEAGR ZONA ASIEI DE SUD-EST .

. Particularit ile turismului de croazier  Turismul de croazier are mai multe func ii: comercial .Capitolul2. de agrement politic i social .

care sunt profilati pe un singur gen de turism. b) specializati. care creeaza si pun la dispozitia beneficiarilor categorii diverse de produse.CAPITOLUL 3 . c) punctuali.Categorii de touroperatori care comercializeaza croaziera ca produs turistic  a) generalisti (universali). . care sunt profilati pe produse oferite la comanda unor grupuri de clienti.

RHONE. DUNARE. VOLGA AMERICA MISSISSIPPI. AMAZON AFRICA NIL .CROAZIERELE FLUVIALE PRINCIPALELE ZONE GEOGRAFICE CROAZIERELE FLUVIALE ZONE GEOGRAFICE EUROPA RHIN.

PROGRAMUL TURISTIC AL CROAZIERELOR CUPRINDE DOU P R I: 1. în timpul în care nava se afl ³în mar ´. în timpul în care navele se afl în sta ionare. Excursiile i activit ile de agrement organizate în porturile de acostare. . în localit ile prev zute a fi vizitate. 2. Activit ile organizate la bordul navelor.

.ORGANIZAREA CROAZIERELOR Organizatorul unei croaziere poate fi: Armatorul însu i ± el trebuie s se supun reglement tilor pentru activitatea de tour-operatoring privind ob inerea unei licen e de turism i depunerea garan iei necesare. Tour-operatorul ± poate opta pentru închirierea unui pachebot în totalitate sau pentru cump rarea de locuri în bloc.

COMERCIALIZAREA CROAZIERELOR FORME DE COMERCIALIZARE Croazier organizat de un armator care integraz toate func iile turistice din momentul urc rii la bordul vasului pân în momentul coborârii Croazier organizat de un tour-operator ca produs distinct cu sau f r transport pân i de la bordul de Îmbarcare-debarcare Croazier inclus ca un produs de anima ie într-un produs turistic de tip sejur sau circuit .

CROAZIER ³MISTERUL PIRAMIDELOR´ VAS DE CROAZIER 5* .

Formalit ile de primire a vizei.ZIUA 1 Întâlnire în aeroportul Otopeni cu reprezentantul agen iei de turism Calibra. ZIUA 2 Timp liber pentru turi ti în Hurghada sau El Gouna. Posibilit i de excursii ob ionale. . Cazare cu demipensiune. Transfer la hotel în Hurghada sau El Gouna i cazare. Decolare din Otopeni cu o curs charter TAROM (Boeing 737). Sosire în aeroportul din Hurghada.

Plimbare cu feluca pe Nil. Transfer Hurghada-Luxor-Aswan cu autocarul cu aer condi ionat. cu scurte opriri pe traseu. Cin i cazare. . Vizitarea Obeliscului Neterminat i a barajului de la Aswan.ZIUA 3 Plecare diminea a devreme (mic dejun la pachet). Op ional: Templul Philae. Înbarcare pe vas i prânz.

Valea Regilor. Prânz. Navigare spre Edfu i vizitarea Templului lui Horus (transferul la templu se efectueaz cu tr sura). Templul Mortuar al Reginei Hatshepsut. Cina i Galabia Party pe vapor. Cina i cazare. Prânz. . ZIUA 5 Mic dejun. Vizitarea Templului din Kom Ombo.ZIUA 4 Mic dejun pe vapor. atelier prelucrare a alebastrului. Vizitarea Templului Karnak. Vizitarea malului vestic al Nilului: Colo ii Memnon.

C l torie cu trenul la Cairo (clasa I. platoul de la Giza cu Piramidele i Sfinxul.ZIUA 6 Mic dejun. Prânz. Seara transfer la gar . Op ional:Templul Luxor i Muzeul Luxor. fabrica de parfumuri. Transfer la hotel. . ZIUA 7 Diminea a sosire la Cairo. Op ional: spectacol de sunete i lumini la Piramide. Vizite la Muzeul de Efiptolofie (inclusiv tezaurul lui Tutankamon). Cin la hotel i cazare. fotolii rabatabile).

Sosire în Hurghada seara i transfer direct la aeroport.00 plecare din Cairo. Decolare spre Bucure ti. . În jurul orei 12. ZIUA 9 Sosire în Otopeni diminea a devreme.ZIUA 8 Mic dejun.

Capitolul 4 Studiu de Caz:´Delta DunariiDestinatie Turistica pentru Turismul de croaziera´ Forme de turism specifice Deltei Dun rii    Turismul de croaziera turism balneo-climatic (practicat îndeosebi pe litoralul deltaic) turism tiin ific (cercetare. informare) sportiv (vân toare i pescuit) de agrement educativ pentru tineret .

µSeven Seas Navigator. µTaras Schevchenko. În anul 2010 au acostat în Portul Constan a 45 de nave de croaziere. sezonul de croaziere încheindu-se la mijlocul lunii noiembrie¶ . µLe Levant¶. s-au num rat: µKristina Regina¶. µNautica. µSpirit of Adventure.000 de turi ti str ini.Turismul de croaziera din Delta Dunarii .Printre navele de pasageri care au sosit în Portul Constan a. µDiscovery. µAlbatros. care au avut la bord peste 16. ceea ce a însemnat o cre tere cu 18 la sut a num rului de nave fa de anul precedent . în anul 2010.

Multe teme se bazeaza pe activitati sau destinatii care pot fi vizitate in timpul croazierei . singuratici sau seniori. cum ar fi artele. dar multi nu doresc sa riste nesigurantele unor calatorii terestre.CONCLUZII Croazierele tematice atrag calatori dintr-o gama mare de varsta si de aceea pietele tinta variaza in functie de tematica croazierei. dansul sau golful. Majoritatea turistilor cu venituri ridicate aleg croaziera deoarece doresc sa viziteze insule îndepartate care sunt inaccesibile prin alte metode. . Calatorii tind sa fie modesti.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful