.

sa se abtina de la impulsul antisocial. inteligenta. Conditiile de mediu ± certurile.Explica iile asupra comportamentului criminal se bazeaz pe factori biologici.Motivatia data de specialisti în argumentarea impactului inteligentei asupra delincventei ar fi lipsa unuia din factorii inhibativi de prim ordin ± nu poate prevedea consecintele infractiunii. neîntelegerile . psihologici i sociali. mediul de contact. saracia si inegalitatea socials. Inteligenta scazuta este un alt factor care determina criminalitatea. nu e capabil sa se opreasc la timp. Factorii care determina un comportament asocial pot fi multiplii: ereditatea. cadrul familial.

La fiecare 600 de nou-n scu i unul are un cromozom suplimentar. adic de 18 ori mai mare decât la restul popula iei. Au o dezvoltare fizic normal . .007% . din perechea 21. restul putând fii un pericol social. Acestea au o dezvoltare fizic normal .1% din popula ia masculin . ..Metoda cercet rii cromozomiale Accidentele cromozomiale care determin comportamentul antisocial . un procent însemnat din aceste femei sunt întâlnite în spitalele de înapoia i mintal. în lotul de control format în propor ii egale de minori cu handicap psihic i delincven i minori frecven a era de 2%. predomin înal imea mare. Aceasta constitu ie cromozomial are o pondere de 1. dar din punct de vedere psihic prezint o labilitate crescut manifestat în anumite situa ii prin violen . Prezint tulbur ri psihice timpurii. Frecven a anomaliei este relativ mare ± 1.vinovat´ de apari ia unor malforma ii majore. un num r impresionant de dedublari de personalitate corelate cu manifest ri violente. pot procrea. st ri depresiv-paranoice.2% din delincven ii cu tulbur ri de comportament analiza i o prezint . tolereaz dificil frustr riile. Dintre ace tia 15% sunt institu ionaliza i.

fapt demonstrat prin delin studiul comportamentului copiilor cu p rin i infractori.Ereditatea determina delincven a la vârste fragede. Pe baza acestor studii se poate concluziona c ereditatea este r spunz toare de criminalitatea copiilor. dup care a început s mint . nedelin Alexandru Ro ca mentiona experien a unui filantrop care s-a hot rât s ssalveze copii proveni i din p rin i criminali i ii-a plasat într-o cas anume întrconstruit . cu personal specializat. spre a fi plasat într-un c min normal. Rezultatul a fost negativ fiindc . . s fure. ca în final s ajung întrîntr-o institu ie special pentru minori. Un alt caz celebru este al unei feti e ce a fost scoas din sânul unei familii de infractori. sco i din acel mediu i plasa i în familii nedelincvente. O perioad întrconduita feti ei a fost irepro abil . dup 4 ² 5 ani. ace tia au p r sit c minul pentru a duce o existen delicvent .

.

sau pân când moare sau. datorit incapacit ii unui criminal de a-i identifica pe membrii grupului s u de inte. Complica iile se nasc atunci când. ele continu pân când asasinul este prins.Criminalul in serie ucide i din motive psihologice. îns c unii criminali în serie î i selecteaz cu precizie victimele. E adev rat. dup o perioad de timp ce poate însemna chiar ani de zile. este ucis.Ramiro Artieda omora numai femei care sem nau cu logodnica ce îl abandonase. petrecându-se cu frecven mai mare sau mai mic . care a marcat persoana respectiv pe via a dus la producerea unor crime dup aceea i tipologie. Nu de pu ine ori speciali tii au constat c o traum din copil rie sau adolescen . Crimele se repet (³în serie´). la rândul s u. acesta ajunge la atacuri cvasi-întâmpl toare. adeseori crescând ca num r. . De exemplu. Joseph Mendley ucidea numai femei ro cate.

. chiar i ...Orice instrument poate fi o arm pentru un criminal.. o linguri ?! .

.

.

.

.

ani. Dupa ce a omorat-o. Pe 29 decembrie 1977. aveau varste cuprinse intre sase si optsprezece ani. Pe 26 decembrie. ÅVampirul din Sacramentoµ a comis cele sase crime pentru a-i preveni pe nazisti sa-i transforme sangele in praf. blonzi. Chase a facut sex cu cadavrul ei. a mutilat-o si a facut baie in sangele victimei. arse. cu ochii albastri ². Femeia era insarcinata in trei luni. . de Rais a fost capitan in armata condusa de Ioana D·Arc. fete. blonzi. Urmatoarea victima a lui Chase a fost Teresa Wallin. si in cele din urma condamnat la moarte pentru torturarea. Oricum. zeci. Chase a fost gasit vinovat de crima de gradul intai. Gille de Rais ii atragea pe copii in locuinta sa ² in special baieti oculari. torturarea. a omorat sase oameni din California. se estimeaza ca ar fi fost intre 80 si doua sute.nascut in 1404 este considerat a fi precursorul ucigasului in serie modern. si a fost condamnat la moarte. violarea si uciderea a acuzat. atat baieti cat si sute. Conform declaratiilor sale. cadavre. tata a doi copii. Pe 8 mai. daca nu sute de copii. ii tortura. sa. ii mutila si ii omora. Unii spun chiar 600. De regula ejacula pe tortura. s-a stabilit ca asasinul s-a sinucis printr-o supradoza de antidepresive pe care le pastrase de cateva saptamani. in decurs de o luna. in special baieti. A fost acuzat. dupa care ii viola. Victimele. cadavre. Inainte de prima victima a sa. copii. Oricum. baieti. Chase a facut prima victima ²un inginer de 51 de ani. Criminalul obisnuia sa bea sangele victimelor sau chiar sa manance cadavrele. Victimele. nascut in 1950 supranumit ÅVampirul din Sacramentoµ. In urma autopsiei. Nu se stie numarul precis al victimelor pentru ca multe dintre ele au fost arse. D·Arc. Chase a fost gasit mort in celula sa. prin gazare. Potrivit martorilor oculari. printr-o otrava pe care nazistii ar fi pus-o in detergentul de vase. omora. zeci.

Bundy statea ore in sir printre cadavre. nascut in 1946 Theodore Robert ÄTed´ Bundy este unul dintre cei mai cunoscuti ucigasi in serie din SUA. Criminalul a fost condamnat la 937 de ani de inchisoare.barbati si baieti.. unde mergea dese ori pentru a petrece timp alaturi de ele. Criminalul l-a invitat pe Hicks acasa la el. mai precis la inchisoare pe noua vieti. ucis de alt condamnat. asasinul si-a continuat seria de crime. iar capetele in frigider. . cunoscut si ca ÄRuhrkannibale´ sau ÄDuisburger Menschenfresser´. necrofilie. insa a murit inainte de a-si ispasi pedeapsa J. motivand ca nu voia ca victima sa-l paraseasca. dezmembrare a victimelor si canibalism. Politistii au gasit cincisprezece cadavre in casa lui. In aprilie 1982. Dahmer a comis prima crima cand avea 18 ani. Asasinul obisnuia sa depoziteze corpurile pe muntele Taylor. Odata iesit din inchisoare. A fost condamnat pentru opt crime. In 1991. cand a fost arestat. Obisnuia sa-si taie victimele in bucati si sa le conserve in frigider. dupa un proces care a durat 151 de zile. Bundy a violat si omorat un numar impresionant de femei intre anii 1974 si 1978. dupa cum a marturisit criminalul. dezmembrate si depozitate in diferite locuri. nascut in 1933 a fost un ucigas in serie si canibal de origine germana. ucigand un autostopist. . din Milwaukee. Dahmer a fost eliberat pe motiv de buna purtare. chiar si in cazul in care erau intr-un stadiu avansat de putrefactie. care a incetat in 1991. . Joachim Kroll a fost condamnat la inchisoare pe viata. Criminalul a marturisit ca a omorat 30 de femei...a murit in urma unui atac de cord. Criminalul se face vinovat de sodomie.aflat in inchisoarea Rheinbach . le machia si apoi facea sex cu ele. pentru a economisi banii care i-ar fi dat pe carne. dupa care l-a omorat. Scalpurile victimelor erau depozitate in closet. nascut in 1960 Intre 1978 si 1991. In 1988 a fost arestat pentru ca a incercat sa faca sex cu un baiat de 13 ani. Dupa zece luni. criminalul . insa a recunoscut treisprezece. insa numarul real al victimelor este inca necunoscut. Dahmer a ucis peste saptisprezece persoane .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful