Kelas kamu akan mengadakan jamuan akhir tahun sempena tamat belajar sekolah rendah.

Kamu telah ditugaskan menulis sepucuk surat kepada Guru Besar sekolah kamu untuk meminta kebenarannya. Tuliskan surat kamu itu selengkapnya. Cadangan isi: 1. …………………………………………….. 2. …………………………………………….. 3. ……………………………………………. 4. ……………………………………………. 5. ……………………………………………. 6. …………………………………………….

Cadangan isi: 3. 4. 5. 6. 7. 8. Memaklumkan Tujuan mengadakan jamuan perpisahan Tujuan menulis surat Tarikh, masa, hari dan tempat Berjanji akan menjaga kebersihan/alatan Harapan

Kamu ingin mengambil bahagian dalam pertandingan syarahan yang akan diadakan di sekolah kamu. Tajuk syarahan ialah “Faedah Bersukan”. Tuliskan syarahan kamu itu.
Cadangan isi: 1. …………………………………………….. 2. …………………………………………….. 3. ……………………………………………. 4. ……………………………………………. 5. ……………………………………………. 6. …………………………………………….

Cadangan isi:
2. 3. 4. 5. Menyihatkan badan Kecerdasan otak, ketangkasan pergerakan Mengisi masa lapang Menanam semangat kesukanan,disiplin dan bertanggungjawab 6. Pergaulan meluas dan harmoni,ramai kenalan dan diminati 7. Menambahkan ilmu pengetahuan dalam bidang sukan 8. Mengharumkan nama sekolah,keluarga dan negara 9. Memperolehi anugerah-olahragawan/olahragawati 10. Luas pandangan dan pengalaman- keluar bertanding

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful