You are on page 1of 9

Paja Pepa Petrica Ioana Popescu Sandra

zapada.Ce sunt ploile acide? Sub termenul de "ploi acide" sau "precipitatii acide" se includ toate tipurile de precipitatii .6.6. . 5. ceata. ale caror pH e mai mic decat pH-ul apei pHnaturale(nepoluate). care este egal cu 5. lapovita.ploaie.

-picaturile fine din apa marilor si a oceanelor.Dioxidul de sulf emis natural de -vulcanii. artificial de . Monoxidul de azot si dioxidul de azot emise centralele electrice fumul scos de tevile de esapament. . petrol 2.Cauze 1.arderea combustibililor fosili. carbunele .Dioxidul 1. precum fosili. -descompunerea resturilor vegetale.

Cade inapoi pe pamant. in timp ce reactioneaza cu atomii de hidrogen din aer 4. . Devine acid sulfuric.Cum se formeaza? 1. Oxideaza la prima forma a ionului sulfura 3. 2. Dioxidul de sulf ajunge in atmosfera.

 Nu tot dioxidul de sulf este transformat in acid sulfuricci sulfuricci doar o cantitate substantiala poate pluti in atmosfera. mutandumutandu-se pe alta suprafata si intorcandu-se pe pamant intorcandunetransformat. . Oxidarea se produce in mare parte in nori si in special in aerul foarte poluat Amoniacul si ozonul ajuta la catalizarea reactiei. transformand mai mult dioxid de sulf in acid sulfuric.

care pun in pericol viata cetatenilor.prin emisiile de dioxid de azot si dioxid de sulf. ca urmare a coroziunii ploii acide.Efecte Probleme in randul sanatatii oamenilor . Coroziunea diverselor cladiri. caracterizate prin dureri de cap. lucru care a dus la moartea a 46 de persoane. iritatii ale ochilor. tuse sau chiar astm. Un bun exemplu este reprezentat de parbusirea podului de peste Raul Ohio . facand deplasarea dificila. sosele particulele acide .vizibilitatea. Ceata acida . Probleme ale copacilor. din cauza indepartarii substantelor nutritive din sol. opunandu-se cursului luminii de la soare opunanducatre pamant si inapoi. nasului sau gatului. . statui. atat in plan terestru. dar mai ales in planul aerian (un grad de vizibilitate scazut in randul pilotilor).din anul 1967.

automat el/ea conserva energie. Cumpararea unui dispozitiv de Cumpararea micsorare a energiei. Cea mai simpla metoda de a reduce din aceste emanatii este folosirea în cantitati mai mici a energiei provenita din combustibilii fosili. adauga izolare la casa sau luarea autobuzullui autobuzullui pâna la serviciu. energie.Prevenire Reducerea cantitatii de dioxid de sulf si a oxizilor de azot emanati de centrale. . de autovehiculele motorizate si de fabrici.

Stiati ca«..5? . Un lac Äsanatos´ are un nivel de aciditate de 6. murind si ele la randul lor. Acidul poate ataca cladiri din piatra si coroda metalul.5 si devine Ämort´ la un nivel de 4. distrugandudistrugandu-se astfel sursa de hrana a vietatilor mai mari. Ploaia acida ataca incetul cu incetul cladirea Parlamentului din Canada? Canada? Ploile acide pot cauza deficiente respiratorii? respiratorii? Ploaia acida poate polua un lac sau un rau intreg. Formele de viata microscopice mor ca uramare a aciditatii ridicate.5? 4.

Coreea si Japonia? Japonia? . China.Stiati ca« Ploaia acida poate distruge paduri si plante. din cauza faptului ca distruge substantele nutritive din sol? sol? Produsele facute din materii prime pot cauza ploi de zece ori mai acide decat cele facute din materiale reciclate? reciclate? Tarile cele mai afectate sunt de obicei in emisfera nordica Canada.