OPEN UNIVERSITY MALAYSIA

Tutor: En.Shaiful Bahari Bin Bachik

Open University Malaysia

Nama Ahli Kumpulan 10:
1. 2. 3.

Wan Jasnizam Jasrin Pn.Zainun Binti Ibrahim Pn.Zuryani Binti Zaminazha

. Komposisi situasi tersebut hendaklah diletakkan di dalam satu kotak atau bekas yag ditebuk satu hingga tiga permukaan supaya dapat dilihat dari hadapan ataupun sisi.Open University Malaysia ` Diorama ialah sejenis binaan tiga dimensi (3D) yang mengandungi pelbagai objek untuk menggambarkan situasi yang sebenar.

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Set Memotong .Bahan Dan Alat Penghasilan Diorama A.Perspek dan plastik B.

.

Open University Malaysia Menentukan subjek atau tema a) Alam semulajadi dan persekitaran 1. .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

Open University Malaysia .

tangsi. batu-batu kecil. biji kacang. gam. kad tebal. kad bod. model kapal angkasa. batu-batu laut. platersin. polesterin. Tulang ikan. Model manusia. pasir laut. tanah. Pengalaman hidup harian Memancing ikan di Model orang memancing. gam UHU. Aliran dan tema sejagat Sabung ayam kampung saya di Model ayam jantan. cat emulsi. gam. kaca. Imaginasi Kehidupan di Sebuah planet asing Plastersin. plastersin. gam UHU.Open University Malaysia Tema Alam semulajadi Tajuk Diorama Hidupan laut di Alat dan Bahan dasar Karangan laut. sebuah tasik yang pasir.dawai. plesterin. pasir. permai . cat emulsi.pasir.

.Memilih lakaran terbaik 5.hal subjek dan latar hadapan.Open University Malaysia Kepentingannya: ` Gagasan-gasasan dan pengideaanmelalui konsep trial and error. ` Sketsa-sketsa mengenai hal subjek dan tema ` Sketsa yang mantap dan hebat untuk dijadikan diorama. Memperincikan lakaran 6. 4. Membuat Diorama` ` ` ` Perkara yang diambilkira dalam penghasilan diorama:Bahan dan alatan Kos pembinaan Masa yang diperuntukkan Kesesuaian latar belakang.

Open University Malaysia 1.2. Subjek dilengkapi dengan latar belakang . Menentukan Subjek .

Open University Malaysia 3.latar belakang dan kotak diorama 4.Subjek.Diorama yang siap .

bahan binaan yang sesuai dengan hasil 3.Asli.Open University Mlaysia 1.kuat dan selamat 4. Kukuh.Kepelbagaian bahan 5.unik dan berketerampilan . 6.Mengaplikasikan prinsip-prinsip rekaan. Bentuk menepati tema 2.

Open University .

Open University Malaysia .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful