Strategia diversific rii.

Studiu de caz : Studio Moderna ² Top Shop
Autor: Masterand : C t lina Cortac, gr. TIDE 111m. Profesor: Dodu-Gugea Larisa Dodu-

diferite de cele existente. Avantaje generale ale strategiei de diversificare : ± ± ± ± ± . Diversificarea adaug portofoliului corpora iei noi produse i unit i strategice. compania p trunde în sectoare mai atractive decât cele în care se desf oar în prezent activitatea. În conceperea ei s-a pornit de la ipoteza c un bun manager poate conduce mai multe afaceri chiar daca acestea au diferite domenii de lucru. Pe m sur ce corpora iile cresc.Strategia de diversificare : Aparitia strategiei de diversificare: ± Strategia de diversificare a fost aplicat în anii ¶60 în vederea asigur rii dezvolt rii multor firme. ele urmeaz în mod natural tendin a de a se diversifica în alte sectoare. În urma diversific rii. Se diminueaza ruscurile. Creste capacitatea de a rezista atacurilor concurentilor.

cu aceeasi tehnica si tehnologie utilizata la produsul de baza. . a caror fabricatie se realizeaza partial cu tehnologii existente. Spre exemplu Top-Shop. firmele ³PepsiCola´ si ³Coca-Cola´ realizeaza sucuri pe baza de citrice. Spre exemplu.Tipuri de Diversificare: Diversificare concentrica presupune asimilarea de produse noi. benzi magnetice si altele. saltele ortopedice . Strategia diversificarii conglomerate consta in dezvoltarea unor afaceri intre care nu exista nici un fel de legatura raportata la produs. lengerie de pat. piata sau tehnologii. precum si produse de cosmetica. care in acelasi timp produse de bucatarie.

2010.Extindere: peste 20 tari din Europa Centrala èi de Est. .Aparitie pe piata MD: octombrie.Fondare: 1992. . .Primul produs: Kosmodisk.Slovenia.Studiu de caz: Studio Moderna ± Top Shop Scurt istoric: . .

cosmetice. Produse noi : Produse de bucatarie. . sanatate. benzi magnetice.Domeniul de activitate: Initial : Comercializarea saltelelor ortopedice si gomflabile. a lengeriei de pat. electrice.

Produse TOP-SHOP: .

Diverse metode de promovare : Iniìial a fost conceput ca ³teleshoping´. dupa care mai mult sau mai putin se practica toate metodele traditionale. internetul este urmatoarea metoda de promovare practicata de catre companie. dezvoltindu-se ca intreprindere si luind in considerare epoca tehnologiilor care avanseaza pe zi ce trece tot mai mult. Pe parcurs. deci metodele de promovare erau mai mul prin intermediul TV. . de baza totusi raminind TV-ul si Internet-ul.

Diverse metode promovare : .

Yves rocher. Cosmetice: Amway.Concurenìi : Vesel : Zepter. Saltele: Lux.  Wallkmaxx ± reebok. Vitezze. . Ivyss plant . adidas. Previ.

Diversitate mare de produse. . Pentru publicitatea TV sau on-line nu au depozit de testare a produselor. Cultura moldovenilor de a cump ra pe viu. Piaìa neacaparat . Diversitate mare de metode de promovare. 2 metode sigure de realizare a produselor. Brand de nivel international. Taxa de livrare a produselor. Preturi ridicate. Calitate buna. Doar un an de activitate pe piata RM.Poziìia pe piaìa naìional : AVANTAJE :    DEZAVANTAJE:   Comerciant unic pe piaìa RM.

prefera vesela calitativa si usor de ingrijit in bucataria lor si au incredere in companie ! . prefera calitatea si produsele de marca. care ingrijesc intr-un mod special de sanatatea lor.Segmentul ìint de clienìi : Segmentul tinta de clienti TOP-SHOP sint persoanele cu un venit mediu spre inalt. practica mai mult sau mai putin sporturile.

Recomand ri:   Magazin/deposit de testare a produselor. Eliminarea taxtei de livrare. Renuntarea la anumite produse de calitate mai slaba . Reclama printata ( panouri publicitare stradale ) . .

V MUL UMESC IE!!! PENTRU ATEN .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful