 Bakal pasangan akan saling membalas kunjungan ketika merisik. Tetapi ketika rombongan bakal pengantin perempuan. bakal pengantin perempuan dilarang ikut serta kerana dianggap tidak sopan. .

kad jemputan perlu disediakan dan dibuat berdasarkan almanak hindu tanpa kesilapan . Selain itu.  .jika terdapat kesilapan bermakna perkahwinan tersebut akan tidak dapat dijalankan dengan lancar .kerana agama hindu melarang makan daging lembu. sebelum majlis perkahwinan berlangsung .maka hanya sayur-sayuran boleh dihidangkan kepada para tetamu dan makanan lain tidak boleh dihidangkan terutamanya daging lembu. Jika jamuan perkahwinan dilakukan di kuil .

Ini kerana tetamu sepatutnya dilayan oleh tuanrumah. . Tuan rumah tidak boleh membenarkan tetamu yang pertama kali datang menziarahi melakukan kerja seperti membasuh pinggan. Ini kerana dipercayai akan membawa sial.

XLEH BALIK RUMAH . - - gambar si mati tidak boleh digantung secara formal tetapi terbalik.(Vaaikkarisi) BAKAR…....PERLINDUNGAN DARI SIHIR/KUASA JAHAT -KAHWIN.barang perhiasan perlu dikeluarkan dari ruangtamu.XBAKAR -ORG PEREMPUAN XLEH IKUT TIME PEMBAKARAN -PAKAI TALI. ahli keluarga perlu mengelilingi mayat sebanyak 3 kali lawan jam sebagai tanda penghormatan.sedikit makanan berupa beras disuapkan sebagai pemberian terakhir.

menyembelih binatang dan sebagainya. bergaduh. membuat fitnah. melakukan perbuatan-perbuatan buruk seperti mengumpat.  Dilarang . rumah berseorangan pada waktu malam  Dilarang tidur pada waktu siang atau tidur berlebihan.

 Dalam tempoh 2 bulan selepas bersalin. India mengamalkan tempoh berpantang selama 60 hari.  Masyarakat . Pada tempoh hari yang pertama. saudara mara dan jiran tidak digalakkan melawat ke rumah bayi yang baru dilahirkan kerana takut-takut mengganggu bayi yang baru lahir dan menyebabkan dia terkejut. si ibu perlu menghindarkan diri daripada melakukan kerja-kerja yang berat.

TAMAT .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful