VJEŽBA

TEŠKI TIPOVI U KOMUNIKACIJI

Pročitajte opise ovih, u komunikaciji teških, tipova pa razmislite hrabro u koji bi vas tip ili tipove svrstali vaši suradnici (zaposlenici) kada bi netko to od njih tražio:

1. SVEZNALICA - zna odgovor na sve; sve zna bolje od drugih; svakom loncu poklopac. 2. NESTRPLJIVKO - jedva da sluša; razmišlja što će reći dok drugi govori; prekida druge u govoru; dovršava tuđe rečenice. 3. BRBLJIVAC - priča bilo što samo da bi bio u centru pažnje. 4. SOLIST - neprestano govori; postavlja pitanja i sam odgovara na njih; smije se vlastitim vicevima; uživa sam u sebi. 5. EGOCENTRIK - Ja ... ja ... pa opet ja; stalno se hvali; stalno priča o sebi

6. DOSADNJAKOVIĆ - beskrajno priča o stvarima koje ne zanimaju nikoga osim njega samoga; preopširan; počne od "Marije Terezije". 7. KRIVAC - stalno govori o sebi da je beskoristan ili kriv za nešto; optužuje sam sebe; no ipak ne želi promijeniti svoje ponašanje . 8. NAPADAČ - govori ljudima neugodne stvari o njima s izgovorom da je to za "njihovo dobro".

9. ŠAPTAČ- svaku rečenicu govori vam u povjerenju i vrlo tiho; morate uložiti veliki napor da ga uopće čujete. 10. HUMORIST- sve okreće na šalu i kad je to prikladno i kad nije; šali se i kad je situacija ozbiljna; šalom minira ozbiljne prijedloge ili primjedbe. 11. ŽRTVA - stalno se žali; ništa mu ne valja; svi su mu za nešto krivi, jedino on nije kriv ni za što.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful