Klavio Shaholli PROJEKT GJEOGRAFI

Nje pamje e hartes se europes pikturuar ne
1588

Pamja satelitore e Europes

10 180 000 KM 2

N d a rj a

EVROPA VERIORE

EVROPA LINDORE EVROPAPERENDIMORE

065.209.Kontinentet Azia Afrika Amerika e Veriur Amerika e Jugut Antartida Europa Australia 44.000 13.000 30.256.000 7.000 .687.819.938.579.000 17.000 9.000 24.

Evropa nje gadishull i Azis .

Gadishujt Veriore Gadishulli skandinav Gadishulli Jutlandës .

Gadishujt Jugore Gadishulli Iberik Gadishulli I krimit Gadishulli Apenin Gadishulli Gadishulli Ballkanik I Anadollit .

Oqeania Artik Oqeani Atlantik Deti I veriut Deti Balltik Gjiri I BISAJKE S Ngushtica e Daradaneleve Ngushtic a e gjilbratari t Deti Kaspik Deti I zi Deti Egje Deti mesdhe .

400 milje i gjatë dhe 1000 milje i gjerë Eshte i perhapur ne 3 kontinente Porta ne Izrael .Deti Mesdhe Ngushtica e Gjiblatarit dhe kolonat e Herkulit 2.

Tago EBRO .L U M E J N T E TAMIS Po R.

Lumi Danub .

Serbia. Bosnja dhe Hercegovina. Sllovaki. Sllovenia. Rumania. Kroacia. dhe Ukrainë. . Austri. Hungaria.Lumi Danub Rrjedh nëpër 12 vende : Gjermanisë. Bullgaria.

.690 km.Lumi Vollga Lumi me i gjate ne Evrope 3.

Lumi Vollga Eshte gjithashtu lumi me I ndotur dhe kjo eshte rritur me 60 % vitet e fundit .

M A L E T ALPET KAUKAZ Ballkanet VEZUVI Venuz Etna .

Vargmalet me te medha Urale Kaukaze Pirenejte Karpatet Apenine Alpet .

Alpet Zene pjsen me te madhe te Zvicres . Italise . Austrise jane dhe pjese e Frances .

Malet Kaukaze E marin emrin nga nje popull qe jeton aty .

Malet Karpate Te lokalizuara ne Rumani .

Malet Urale  Ndajne Evropen nga Azia .

Malet Urale .

Kanalet e Amsterdamit .

Evropa ne epoken e Akullit .

Fjordet Norvegjeze Jane carje qe shkojne thelle ne oqean qe jane krijuar gjate epokes se akullnajave .

Zonat e Termeteve .

Islanda E njohur për  Vullkane  Grejzera .

Ishujt Mesdhetare Sardinia Teren te thyer malor Qipro Malta .

Mali Etna Vullkani me aktiv në Europe .

 Shperthim .  Herculaneum.Mali Venuz  Pompeii.

Klima evropiane krahasuar me ate amerikane .

Klima Klima Polare Klime Kontinentale malore Klima Kontinentale Klima Mesdhetare .

Dyndjet Aziatine ne Evrope .

Stepet .

Stepet Jane akoma te mbetura prapa ne industri dhe ekonomi .

Pylli I Zi Gjermani .

Pylli I Zi Gjermani .

Tundra .

TOKA BUQESORE .

Aktiviteti bujqësor .

R E Z U R S E T .

Resurset industrial e .

Zonat e prekura nga ndotja .

Shiu Acid .

000 729.Popullsia Azia Afrika Europa Amerika e Veriut Amerika e Jugut Australia Antartida 3.000 351.000 31.000 486.000.000 823.737.000.000.000.000.000.000 Ska popullsi te përhershme .

42 Itali France 192.15 29.36 8.96 108.62 244.61 .77 14.72 336.Dendesia e popullsise Belgjike Japoni India United Kingdom 336.69 Meksike SHBA BOTA Norway 52.82 336.09 KANADA Rusia 3.42 14.

Shperndarj ae Popullsise .

Ritja e Popullsise .

Familja e gjuhve indo evropiane .

Besimet e Perhapur a ne EVROPE .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful