Het verhaal van Jezus Christus…. en jij!

God schiep de aarde

En als kroon van de schepping schiep God de mens.

De zonde
• Adam & Eva waren de eerste mensen. Ze woonden in het Hof van Eden. Ze mochten van alle vruchten eten, behalve van de boom van kennis van goed en kwaad. De duivel verleidde Adam & Eva om toch van die boom te eten. (God had de mens met een vrije wil geschapen). Door het eten van de verboden vrucht is de zonde de wereld in gekomen. Adam & Eva werden uit het Hof van Eden verbannen.

10 geboden
God gaf daarna o.a. de 10 geboden om de mensen te helpen om goed te leven: Alleen God eren 5. Geen afgoden hebben 6. God naam eerbieden 7. 7e dag is de rustdag 8. Respect & eerbied voor je ouders 9. Niet doden 10. Geen overspel 11. Niet stelen 12. Niet liegen 13. Niet jaloers zijn 4.

Als je puur op de wet wordt beoordeeld, is het voor iedereen onmogelijk om bij God te komen, laat staan in de hemel. Je kan niet door eigen werken in de hemel komen.

Iedereen is schuldig
• Als je alleen naar de 10 geboden kijkt, zie je dat iedereen schuldig is. Ieder mens heeft op verschillende manieren de wet van God overtreden.

Het antwoord
• Jezus Christus is het antwoord voor dit LEVENSGROOT probleem. Hij is zo’n 2000 jaar geleden naar de aarde gekomen (dat wordt gevierd met kerst). • Het grootste reddingplan aller tijden!!! • Hoezo dat???

Jezus Christus
God houdt zo erg van de mens, van jou, dat Hij zijn enige Zoon, Jezus Christus, gaf Om te sterven voor onze zonde! Jezus Christus is de Enige weg en de waarheid. Via Hem komt niemand tot God.

Jezus Christus stierf vrijwillig aan het kruis. (Goede Vrijdag). Voor iedereen heeft Hij dat gedaan: Nederlanders, Marokkanen, Britten, Chinezen, Arabieren….Iedereen.

• Maar, nu komt het… omdat Jezus Christus zonder zonde stierf, kon het dodenrijk (duivel) hem niets maken. Hij had namelijk Gods wet niet overtreden. Dus er was ook geen aanklacht. • Jezus Christus versloeg de dood en stond weer op uit het graf. (Pasen)

De beste advocaat
• Jezus Christus is dus voor jouw zonde gestorven. In jouw plaats! Want hoe goed je ook probeert te leven, iedereen maakt zonde en is zondig in de ogen voor God. • Maar nu ligt de zaak anders. Jezus Christus wilt nu voor jou de beste advocaat zijn. Als je Jezus Christus aanneemt in je leven en je gelooft dat Jezus de redder is van je leven en Zoon van God is, is er redding. Verder moet je oprecht spijt hebben van je zonde/overtredingen.

Laat je dopen!
• Als je dit gelooft, laat je dan dopen. In de Bijbel staat, als je je laat dopen (je gaat dan helemaal onder water) dat je dan symbolisch je oude leven achter je laat (je zondige leven) en dat je dan nieuw verder gaat. Je bent dan daarna uiteraard niet zonde-vrij. Maar je laat dan zien dat je niet meer voor de zonde kiest, maar voor God.

Wanneer je je laat dopen, dan worden jouw zonden, symbolisch gezegd, schoongewassen met het bloed van Jezus. Je bent dan zo wit als sneeuw. Mocht je dan uiteindelijk zijn gestorven en je staat voor God, dan ziet God niet je zonde, maar Jezus Christus. Je mag dan eeuwig leven!

Hoe leer je Jezus Christus kennen?
Het kan zijn dat je het allemaal eng vindt, maar er is niets eng aan. Vraag gewoon aan Jezus Christus (hardop of in je gedachten) of Hij in je leven wilt komen. God wilt zich niet opdringen, maar dat je er zelf voor kiest.

Koop een Bijbel om meer over Gods woord te lezen. Je kan ook een Bijbel via Internet lezen.

God houdt van jou en wacht op jou…. Wat doe jij???