Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ecolane News 2004-01

Ecolane News 2004-01

Ratings: (0)|Views: 231|Likes:
Published by Antti Hannula

More info:

Published by: Antti Hannula on Aug 20, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2014

pdf

text

original

 
EtusivuYritysPalvelutAsiakkaatUutisetYhteystiedotUutisetLehdistöin English | suomeksi
Ecolane News 1/2004
Arvoisa lukija,
käsissäsi on Ecolanen sidosryhmille suunnattu asiakaslehti, jonka sisältö liittyy moderneihin kuljetuspalveluihin. Viestinlopussa on totuttuun tapaan ohjeet siitä miten voit poistua jakelulistalta, tai liittyä siihen. Ecolane tarjoaa liikennöitsijöilleohjelmistopalveluita joiden avulla voidaan toteuttaa nepalvelut joita asiakkaat nykypäivänä haluavat. Kerrommemiten markkinatarve esimerkiksi työpaikka- jaharrastusliikkumiseen on kasvussa, miten nostaa kalustonkäyttöastetta sekä mitä annettavaa meillä on joukkoliikenteensyöttöliikenteeseen.Tämä asiakaslehti löytyy myös Internetistä osoitteestawww.ecolane.fi.Hyviä lukuelämyksiä!Antti HannulaEcolane Finland Oy
TrafficLights
ASIAKKAILLE SELLAISIA KULJETUSPALVELUITA KUIN HEHALUAVAT
Ihmisten tarve erilaisille palvelumuodoille myös kuljetuspalveluiden suhteen onmuuttumassa. Perinteisenkiinteän bussilinjan ja joustavan mutta kalliin omanauton lisäksi markkinat ovat kypsymässä uusille kuljetusmuodoille. Yhteistä näille on se että niiden organisointi kustannustehokkaasti ja niiden helppo käytettävyysvaatii uuden teknologian hyödyntämistä paljon nykyistä enemmän. Hyvä uutinen on se että tämä teknologia on jo olemassa, kyse on pitkälti sen soveltamisestasekä uskalluksesta muuttaa nykyisiä toimintatapoja.Uusia tarpeita on lukuisia. Kimppataksi voisi olla monella alueella kilpailukykyinenvaihtoehto työpaikkamatkustamiseen jos se on olennaisesti nykyistä taksipalveluaedullisempi. Käyttäjät olisivat todennäköisesti aivan eri tahoja kuin se pieni joukko joka kimppakyytiä nykyisellään käyttää. Myös työnantajien kiinnostus ja rahallinentuki on mahdollista, monesti jo pelkästään pysäköintikustannuksilla ajaa paljonkimppataksilla.Toinen tyypillinen kimppataksitarve liittyy lasten harrastuskuljetuksiin. Näidenorganisointi kimppatakseilla olisi vanhempien kannalta aikaa säästävä, luotettava ja tarpeellinen palvelumuoto. Harrastuksista myöhästymiset ja aikatauluongelmatolisivat historiaa käyttämällä kustannustehokkaasti tuotettua kimppataksia.Yllämainituille tarpeille on yhteistä se että niitä ei pystytä nykyistentaksijärjestelmien avulla tuottamaan hallitusti ja edullisesti. Tarvitaan PersonalTrip Management System –tyyppinen ratkaisu, joka mahdollistaakustannustehokkaat tilausmuodot, sekä ennen kaikkea palveluille yhteisen
 
kimppataksi-ominaisuuden toteuttamisen täysin automaattisesti digitaalisiakarttoja hyväksikäyttäen. Tällä tavoin toteutetun palvelun hinta asettunee bussin jataksin väliin, mahdollisesti jopa alle oman auton kustannusten.
Technology Watch
MITEN NOSTAA TAKSIEN KÄYTTÖASTETTA JA KATETTA?
Erilaiset toiminnanohjausjärjestelmät ovat viime vuosina mullistaneet monenteollisuudenalan perinteisiä prosesseja ja mahdollistaneet paremman palvelutasonsekä korkeamman tuottavuuden. Henkilökuljetuspalveluissa tämä muutos onvasta tulossa. Modernin tietotekniikan ja tietoliikenteen luomat uudetmahdollisuudet tarjota uusia palvelumuotoja, kustannustehokkaamman toiminnansekä entistäkin paremman palvelun. Lisäksi kokonaisuuden hallittavuus ja muutuudet ominaisuudet mahdollistavat hallitun kasvun.Liittämällä jokainen ajoneuvo, sen ajotilauskanta sekä reaaliaikainen tilausvälityskeskitettyyn järjestelmään mahdollistaa liiketuottoa ja asiakaspalvelua parantavanoptimoinnin. Järjestelmän pitää voida muuttaa automaattisesti ajossa olevienautojen reittiä sekä mukautua erilaisiin muutostarpeisiin. Jo pienellä kalustonlukumäärällä on näiden toimintojen manuaalinen tekeminen kustannustehokkaastiei ole mahdollista.Ecolanen kehittämä Trip Management System tietää jokaisen järjestelmässäolevan ajoneuvon sijainnin sekä tilauskannan ja pystyy sekä optimoimaankuljetuskapasiteetin liikennöitsijän kannalta että optimoimaan tehokkuudenhalutulla tavalla.
Market Watch
TULEVAISUUDEN JOUKKOLIIKENNE VAATII TÄYDENTÄVIÄPALVELUITA
Monilla alueilla, kuten Suomessa pääkaupunkiseudulla, toimii tehokas säteittäinen joukkoliikenne. Usein kuitenkin poikittaisliikenne sekä määrältään usein hyvinkinmerkittävä hajaseutuliikenne ei ole saanut merkittävää suosiota perinteisellä joukkoliikenteellä toteutettuna. Kutsuohjattu joukkoliikenne tarjoaa hyvintoteutettuna perinteistä jouokkoliikennettä täydentävän syöttöliikenteen sekäovelta-ovelle palvelun.Yksi häiritsevimpiä tekijöitä joukkoliikenteellä matkustamisessa onliikennevälineiden vaihdot sekä näihin liittyvä epävarmuus. Luonnollisesti ovelta-ovelle toteutetussa kutsuohjatussa liikenteessä tätä ongelmaa ei ole muttaharvoin yksi ratkaisu soveltuu kaikkeen. Siksi syöttöliikenne yhdellä vaihdollamuihin liikennemuotoihin on myös olennaisen tärkeä lisä joukkoliikenteentarjontaan.Syöttöliikenteen visiossamme asiakas tilaa itsepalvelun kautta ”ovelta-ovelle”matkan esimerkiksi varttia ennen matkan aloittamista. Henkilökohtaisenaelämänhallinnan työkaluna toimiva matkapuhelinpalvelu huolehtii matkustajastakoko matkan ajan, kertoen esimerkiksi taksin saapumisen seka liikennevälineenvaihdon yksityiskohdat. Olennainen osa palvelua on luonnollisesti se ettäseuraaava kulkuväline (esimerkiksi bussi) tietää sisääntulevat matkustajat jatarvittaessa odottaa. Jos kumpikin matkan osa on taattu niin vaihtokin on jo paljonmiellyttävämpi.
News
YHTEISTYÖSOPIMUS HOLLANTIIN
Ecolane ja hollantilainen Ryflect BV ovat allekirjoittaneet sopimuksen, joka tähtääpitkäjänteiseen ja menestykselliseen yhteistyöhön Ecolanen huipputeknologiansoveltamisessa Hollannin liikenneongelmien helpottamisessa.
CALL CENTER-YHTEISTYÖ TÄYDENTÄÄ PALVELUA
Puhelinpalveluita tarjoava Astropolistieto Oy täydentää Ecolanenpalvelukokonaisuutta ja uusi palvelukokonaisuus on kustannustehokastilausvälityksen ja matkojen yhdistelyn sisältävä ratkaisu liikennöitsijöille.
UUSI PERSONAL TRIP MANAGEMENT SYSTEM JULKISTETTU
Ecolane on julkistanut kokonaisvaltaisten modernien kuljetuspalveluidentoteuttamiseen suunnitellun Personal Trip Management Systemin. Järjestelmäsisältää monipuoliset ja räätälöitävät ominaisuudet, joiden avulla toteutetaanasiakkaiden lähtökohdista suunniteltuja ovelta-ovelle henkilö- jatavarakuljetuspalveluita. Järjestelmä sisältää myös maailman ensimmäisetautomaattiset kimppataksi- ja kimppakyyti toiminnallisuudet.
ECOLANE NEWS-JAKELULISTA

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->