P. 1
Realizarea Interfetei Grafice Pentru Simularea Unei Linii Automate de Prelucrare a Pieselor Prin Presare Decupare

Realizarea Interfetei Grafice Pentru Simularea Unei Linii Automate de Prelucrare a Pieselor Prin Presare Decupare

|Views: 3|Likes:

More info:

Published by: Marinescu Mihaela-dana on May 19, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/19/2014

pdf

text

original

REALIZAREA INTERFETEI GRAFICE PENTRU SIMULAREA UNEI LINII AUTOMATE DE PRELUCRARE A PIESELOR PRIN PRESARE DECUPARE Descrierea aplicatie

În figura 1 este prezentată fereastra cu interfaţa grafică deja realizată, pentru a putea avea o imagine de ansambu cu privire la ceea ce trebuie realizat.

Figura.1. Interfaţa grafica pentru simularea unei linii automate de prelucrat piese

Procesul va respecta următorul protocol de funcţionare
Piesele merg pe banda transportoare iar cand ajung in dreptul ciocanului acesta coboara si le decupeaza in doua forme una este cerc iar cealalta este undreptunghi. Dupa ce au fost prelucrate o mana mecanica le ia de pe banda si le aseaza in containere separate. Interfaţa dezvoltată va trebui să simuleze o linie automată de prelucrat piese şi va conţine următoarele componente:

Ø Ø Ø Ø

Bandă rulantă pe care intră piese neprelucrate şi ies piese prelucrate. Comutator Start/Stop pentru pornirea şi oprirea instalaţiei. Ciocanul care va prelucra piesele. Comutator pentru selectarea matritei.

Afisaj cu miscarile de translatie si de rotatie in grade piesa de pe banda Ø Ø Ø Interfaţa grafică dezvoltată va trebui sa respecte următoarele specificaţii: Ø neprelucrate La pornirea instalaţiei banda rulantă se pune în mişcare şi încep să apară piese Pistonul v-a apasa asupra piesei in momentul in care va ajunge in dreptul lui Când piesa este gata pistonul se ridica . Ø Porcesul va rula în mod continuu până când comutatorul Start/Stop a fost trecut pe poziţia Stop Cum se realizează ? În figura 1.iar banda va scoate piesa prelucrata Ø Ø pana in dreptul maini mecanice care o v-a lua de pe banda si o va pune in containerul special pentru acel tip de piese. Containere pentru piese prelucrate diferentiat. Comutator pentru selectarea miscarii de rotatie a mainii mecanice care ia piesa Mana mecanica pentru manevrarea pieselor.Ø Ø Ø Ø de pe banda Piese. Comutator pentru selectarea miscarii de translatie a mainii mecanice care ia Afisaj matrita necesara prelucrarii piesei. există 4 obiecte şi 9 grupuri de obiecte : o o o o o o o o Obiect1 – Comutator Start/Stop pentru pornirea şi oprirea instalaţiei Obiect2 – Afişaj care va indica matrita folosita Obiect3 – Depozit din care vin piesele neprelucrate Obiect4 – container pentru piese prelucrate rotunde Obiect5 – container pentru piese prelucrate dreptunghi Grup1 – Bandă transportoare pe care intră piesele neprelucrate si ies cele prelucrate Grup2 – pistonul de prelucrare Grup3 – piesele neprelucrate .

o o o o Grup4 – matrita prelucrare cerc Grup5 – matrita prelucrare dreptunghi Grup6 – mana mecanica Grup7 – afisaj matrita folosita Variabilele folosite sunt : .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->