CANTECUL COCOSULUI Formaţie de lucru: cerc Desfãşurarea jocului: Copiii sunt aşezaţi în cerc, cu faţa spre interior, ţinându

-se de mâini. Fiecare are trasat în jurul lui un cerculeţ. Educatoarea împarte rolurile copiilor. Unul este “moşul” şi stã în mijlocul cercului, iar restul copiilor poartã nume de animale, ca: cocoş, vulpe, câine, lup, urs etc. Copiii se învârt şi cântã: “Şi era un moş Şi avea un cocoş Ah, ce mai cocoş. Cum cântã la moş. Cântã cocoşule Scoalã joacã moşule. Şi-a venit o vulpe Sã-nhaţe cocoşul. Ah! Ce mai cocoş, Cum cântã la moşi! Cântã, cocoşule! Sãri şi joacã moşule! Şi-a venit un câine Sã-nhaţe pe vulpe. Ah! Ce mai cocoş, Cum cântã la moşi! bis bis

La versul “Cântã cocoşule” din ultima strofã. Ah! Ce mai cocoş. cocoşule! Sãri şi joacã moşule! bis bis bis De câte ori unul dintre copii îşi aude numele strigat. acesta este primul. toţi spun: “Alungã-i pe toţi moşule!”. toţi aleargã sã ocupe un loc în “cerculeţ”. Cum cântã la moşi! Cântã. apoi urmeazã cocoşul. Vulpea pe cocoş. vulpea. câinele. Cel care rãmâne fãrã cerculeţ îndeplineşte rolul de “moş” şi jocul se reia. Câinele pe vulpe. Ah! Ce mai cocoş. Dupã aceste cuvinte. cocoşule! Sãri şi joacã moşule! Şi-a venit un lup Sã-nhaţe pe câine. vine şi se prinde de mijlocul moşului. Cum cântã la moşi! Cântã. ursul. Lupul pe câine. Astfel. lupul. . Vulpea pe cocoş. cocoşule! Sãri şi joacã moşule! Şi-a venit un urs Sã-nhaţe pe lup.Cântã. Câinele pe vulpe.

sărituri pe un picior cu dezelichibrarea adversarului prin împingere cu mâinile . participanţii se deplasează prin sărituri pe ambele picioare . sau pe şolduri .LUPTA COCOŞEILOR Pe perechi . MIRIAPODUL Din formaţia de şir.Pierde cel care pune primul piciorul suspendat pe sol. cu mâinile pe umerii celui din faţă .

caută să prindă .Grupa din care a fost prinsă una sau mai multe .oile’’care sunt apărate de... oaie’’.În mijlocul unui cerc trasat pe sol se află un copil care îndeplineşte rolul lupului. .Câştigă cei care nu au pierdut nici o..oi’’pierde câte un punct pentru fiecare..lupul’’. baci’’. ...În faşa fiecărei grupe stă câte un. baci’’.LUPUL ŞI OILE Copiii sunt împărţiţi în grupe de câte 4-6 jucători (oile).La semnalul .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful