P. 1
proiectdidatic1

proiectdidatic1

|Views: 2|Likes:
Published by Costea Traian
proiect
proiect

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Costea Traian on Jun 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/22/2015

pdf

text

original

PROIECT DIDATIC

Unitatea de invatamant: Colegiul Tehnic :” Gh. Bals” Adjud Profesor: Ilie Gabriel-Nicusor Data:15.10.2009 Clasa:a X-a A Efectiv: 31 elevi-27 B;4 F Locul de desfasurare: Teren de sport in aer liber Materiale folosite:mingi de handball,fluier,ceas cronometru Temele si obiectivele lectiei: 1.Educarea vitezei de reactie. 2.Consolidarea circulatiei mingii si a jucatorilor in atacul in system. Obiective operationale: A.Psihomotrice 1.Sa scurteze timpul de reactie la semnal sonor. 2.Sa efectueze deplasarea in viteza maxima. B. Cognitive 1.Sa cunoasca importanta vitezei de reactie. 2. Sa include structura de exercitii in jocul bilateral. C.Afective 1.Sa se bucure cand reuseste un start mai bun ca al colegilor. 2.Sa manifeste bucurie cand reuseste sa indeplineasca sarcinile trasate. D. Sociale 1-2.Sa coopereze cu colegii.

salut -verificarea starii de sanatate si a echipamentului -comunicarea temelor de lectie -exercitii de atentie.din stand departat cu un brat sus si unul jos – extensia bratelor cu arcuire 4.din stand departat rotarea bratelor inapoi 3.intoarceri pe loc -mers pe varfuri cu bratele sus -mers pe calcaie cu palmele le ceafa -mers ghemuit cu palmele pe genunchi -alergare usoara -alergare cu genunchii sus -alergare cu pendularea gambei inapoi -alergare cu pendularea gambei inainte -alergare accelerata FORMATII DOZA DE RE LUCRU METODE SI INDICATII METODIC E Exersare frontala V1 2 min -linie pe un rand V2 7-8 min 20 m 20 m 10 m 1 tura 1 diag.din stand departat cu bratele inoite la pieptextensie si indoiri ale bratelor 5. 30” 30” 3x8T -coloana cate 2 Exersare frontala V3 8-10 min 1.din stand departat rotarea bratelor inainte 2.stand departat cu palmele pe soldurirasucirea corpului -linie pe doua randuri -exersare frontala 3x8T 3x8T . 1 diag.VERIGI CONTINUT -aliniere. 1 diag. 1 diag.

stanga-dreapta 6.stand departat cu corpul aplecat si bratele lateral-rasucirea trunchiului cu arcuire 9.sarituri cu genunchii la piept 3x8T 3x8T 3x8T 3x8T 3x8T 10 x V4 6-7 min -start la semnal sonor din pozitia ghemuit -start la semnal sonor din pozitia ghemuit cu spatele pe directie -start la semnal sonor din pozitia de start din picioare -start la semnal sonor din pozitia start din picioare cu spatele pe directie -start la semnal sonor din pozitie de flotare -perchi spate in spate-din stand departat transmiterea mingii printre picioare si recuperare pe deasupra capului-la semnal sonor se schimba sensul -perechi spate in spate din stand departat transmiterea mingii prin dreapta ( cu doua maini) si recuperare prin stanga- 2 rep.idem cu un brat indoit la piept si celalalt intins lateral 7.stand departat cu palmele pe solduriindoirea trunchiului stanga-dreapta 8. -linie pe doua randuri -explicatia -demonstratii -exersare frontala 2rep.fandari inainte cu palmele pe sol 11.fandari laterale 10. 2rep.doua linii spate in sapte 30” . 30” . 2rep. 2rep.

.D.-pasa la I.S.D.D –C.D. pleaca pe 9 m-pasa la E.la semnal se schimba sensul V5 10-15 min -pasarea mingii de handball cu doua maini deasupra capului -pasarea mingii de handball cu o mana deasupra umarului -pasarea mingii cu deplasare spre o tusa si spre cealalta -E.D. -explicatii -demostratii -repetari -exersare frontala -E.S.S. care vine pe 9 m (incrucisare la nivelul liniei de 7 m) si trecere la coada sirului opus 4 min. care arunca la poarta peste E. -idem cu pas la interul opus 4 min. si I.S si E. -coloane la nivelul E. -coloana la nivelul E. pasa la C. devenit aparator 1 min -doua linii fata in fata 1 min 1 min 3-4 rep.

-idem cu invaluirea interului propriu 4 min.perfectionarea si evaluarea priceperilor si deprinderilor motrice V6-revenirea organismului dupa efort V7-concluzii si aprecieri .consolidarea. V6 2 min -alergare usoara -mers cu exercitii de respiratie -aliniere -aprecieri pozitive si remarci negative asupra desfasurarii lectiei -recomandari pentru timpul liber -salutul 1 tura 30” -coloana cate doi -exersare frontala V7 1 min -linie pe un rand V1-organizarea colectivului de elevi V2-pregatirea organismului pentru efort V3-influentarea selectiva a apartatului locomotor V4-educarea vitezei V5-invatarea.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->