You are on page 1of 10

Decor: Prezentare Power Point proiectată pe perete ,zapada artificială. Într-un colț al scenei un pat.

• Cintecul “Ninge” interpretat de Irina Rotaru ,cl.VI-a B Fondal de melodie. Alba-ca-zapada iese in scena zicind: “Ninge…Splendoarea iernii imi invaluie iarasi sufletul ca o mantie de frumusete.Forta miraculoasa a ape ii ma face fericita si-mi tine intr-o veg!e permanenta dorinta de a trai , in pofida tuturor neca urilor…Sunt pur si simplu fermecata de atita splendoare" Fulgii cad si tot cad….#a un moment dat imi pare ca le insotesc si eu $orul.% atita armonie si pace in &ur,de par'a timpul s-ar fi oprit pe o clipa ,permitindu-le doar fulgilor sa se miste…in imaginea iernii par'a mi s-ar concentra intreaga viata.(si vrea sa sper ca nu e trecatoare.(si vrea sa stiu ca nu e o aparenta ,efemera,a naturii,ci un cintec al fulgilor,doinit si au it aevea ,ce c!eama soarele de dupa nori si il indeamna sa urce cit mai sus… (si vrea….”)adoarme) Fondal melodie”Noi suntem pitici”.Vin piticii de la munca acasa ,cintind.Se opresc mirati: Un pitic*-+ine a stat pe scaunelul meu,,, Alt pitic*-+ine a mincat din farfuria mea,,, Alt pitic*-+ine a muscat din pinisoara mea,,, Alt pitic*-+ine a $aut din cupa mea,,, Alt pitic*-+ine a luat din legumele mele,,, Alt pitic*-+ine a taiat cu cutitul meu,,Alt pitic*-+ine doarme in patucul meu,,, Alba-ca-zapada se trezeste si ii priveste mirat si speriata: - Buna…,eu sunt (l$a-ca . apada…sigur sunteti suparati ca am folosit lucrurile voastre ,am adormit in patucul vostru..dar eram atit de neca&ita si o$osita ca m-a furat somnul fara ca sa vreau….Sa-mi fie cu iertare curio itatea ..dar..unde ma aflu,,,Intr-a cui imparatie,

.Un pitic* -%!ei . 6ar eu n-am sar$atorit /oata viata am muncit" . /oti in &urul focului 5ina-n pragul somnului… 3ergem apoi fiecare In patucuri la culcare.dar voi cine sunteti. Scoatem aur lucitor" Alt pitic* -(poi aurul topim Seara stam si povestim. Un pitic* -Noi suntem 2 pitici 3esteri !arnici si voinici. Alt pitic* -/e rugam ramii la noi +aci acum e lucru-n toi" Sar$atorile-or veni 3asa ne vei pregati" Alba-ca –zapada* -+are sar$atori-s pe drum. %u nu stiu nimic de ele. Veselia se porneste.. +e tot spuneti voi acum. Si ne-aduce sar$atori Noi petrecem pina-n ori… Alba-ca-zapada* -Voi pitici sa ma iertati. 4iua toti lucram cu spor. Inteleg sunteti mirati.aceasta este casa noastra scumpa…”+asa cu suflet de lumina” Alt pitic* -/e afli in incinta #iceului /eoretic “0eorge +os$uc1 Alba-ca-zapada* -+e casa mare" (proape ca palatal tatalui meu". +-am avut doar ile grele… Un pitic* -#a noi iarna cind soseste.

Alba-ca-zapada* -(micii. Se retrage intr-o parte... Un pitic* -/re$uie sa inventam ceva. %u nu am nici un prieten… . Alt pitic* -6ar florile nu infloresc iarna…. Alt pitic* -6a. Piticii se string in cerc scarpinindu-se la ceafa.incet si lasa in urma doar amintiri… Alt pitic* -Noi oamenii ar tre$ui sa fim mai ingaduitori sis a me $ucuram de clipele ce ne sunt date…sa ne uram unii altora fericire si $unastare… Alt pitic* -Sa ne adunam amicii…impartasind cu ei $ucuriile. Nu-mi arde de veselit Inima mi-i intristata +a de toti am fost tradata"...dar cum. Alt pitic* -Nu ve i ca are de&a una.. Alt pitic* -Ideea e reusita…dar oare ce cadou i-ar placea.Nu putem permite ca in timp de asa sar$atori frumoase . Alt pitic* -7 floare...o fetita atit de gingasa si draguta sa fie trista….6e unde sa-I i-au.. Alt pitic* -5oate…ii facem…ceva placut.Si in iarna cea venit.9aideti sa-i facem cadou o adevarata sar$atoare" Alt pitic* -/impul se scurge incet. Alt pitic* -(tunci ce.. Piticii *…)string din umeri8 Un pitic* -Stiu"""""%a ice ca nu a sar$atorit niciodata +raciunul….. Alt pitic* -7 coronita....frumos…un cadou.

o urare din suflet… ratura ! nde "oaca moldovenii” Alba-ca-zapada*-3ultumesc prieteni .imi amitesc de dansul fulgilor.6ar noi ce suntem...Un pitic* -Nici un prieten.sala este plina de amici" Alt pitic * .Ba da .prives!te.priveste si te vei convinge singura" .. Alba-ca-zapada* . Alt pitic* -6a. Un pitic* -Si totusi o$serv o unda de tristete in privirea ta…nu ti-a placut colindul.dulce (l$a-ca..Valeriu Revenco8 Un pitic*-6eci pentru tine .In persoana directoruluimanager dl.Ne face placere sa recunoastem printre oaspetii din sala peroane care ani in sir sunt alaturi de noi devenind in timp prieteni ... Un pitic *.sa ne $ucuram impreuna de feeria sar$atorilor de iarna" Alt pitic* -Nu cred ca s-ar putea reda mai $ine frumusetea sar$atorilor de iarna .5ai nu doar fulgii pot dansa sprinten si vioi…nimic nu poate fi comparat cu dansul popular moldovenesc.decit in cintul unui colind… #olind”$ugaciune de #raciun”..iar cristalele fulgilor de apada intregesc magia sar$atorilor ..Igor Savin )filiala Balti ..nu am mai ascultat ceva atit de frumos de foarte mult timp… Un pitic* -Nu face sa ne multumesti…noi vom face totul in asta seara pentru a-ti organi a o adevarata sar$atoare" Alt pitic* -(cum cind roata timpului a mai tesut inca un an .si pentru toti prietenii nostri .sigur totul a fost atit de frumos incit simt ca plutesc.+e tot spui..si nu doar noi.apada.acestea sunt repre entantii Societatii pe (ctiuni “R%6-N7R6”.Noi iti vom fi cei mai $uni prieteni de a i inainte..atit de sprinten si vioi.

$um .insa nu aveam pe cineva care sa-mi cinte ..%ans popular moldovenesc.sa fii voioasa" Alba –ca-zapada* 3ultumesc. %ans țig&nesc .stiti cind eram mica iu$eam la ne$unie mu ica.c!iar mi-ar face o deose$ita placere" #intec: !Anul nou” Alba-ca-zapada* -Foarte frumos….piticilor se pare ca pe linga $unatate.”Vioara cinta"""” #intec”Vioara cinta” Alba-ca-zapada*.ea mi-a devenit cel mai $un prieten… cit mii dor de cintul ei….mai posedati si ceva magie"""" Un pitic* -(devarata magie vei descoperi in urmatorul dans….asa ca imi fredonam singura melodii nascocite…mai apoi la iua mea am primit de la tata o vioara… da cite ori avem timp li$er cintam la ea…." Alt pitic* -Sim .incintator.Vai. Un pitic* -+a prietena a mea...ospitalitate si duiosie…. Alba-ca-zapada* -:n dans foarte impunator… Un pitic*-(tunci de ce esti trista. Un pitic* -Nu am is noi ca te a&utam mereu…. Scaunelul ti-l voi da" Alt pitic* -%u iti dau tacim la masa.$um . Alba-ca-zapada* -Niciodata nu am putut re ista mu icii $une.piticilor…nu va faceti atitea gri&i" Alt pitic* -6ar un cintecel primesti in dar.sala$im . Sa maninci .

0usta daca ai placere.de ce tot trista esti /u frumoasa din povesti. Un pitic*-6ansul si mu ica ne permite sa ne e.cu $astoane si palarii… e. Alba-ca-zapada* -Voi micilor. Ia priviti ce mai voinici" .. Alt pitic* -(u...atita armonie si frumusete… Un pitic* -3i s-a parut sau am au it note de nostalgie in vocea ta. Sa-ti arat cit te iu$esc" Alt pitic* -5oate mai vrei o portie 6e cuvinte-n cintece.. Un pitic* -Si daca noi iti oferim acest dans…promiti sa ne im$esti.. +a sa te servesti cu ea" Alt pitic* -+upa mea iti daruiesc. Un pitic* -+ine-a spus ca suntem mici. Si din legumele mele" Alt pitic* -%u dau furculita mea.... Alba-ca-zapada*-+u cea mai mare placere… #intec !'ora din (oldova” Alba-ca-zapada*-+ita e..presivitate si emotie im$inate intr-un cintec…sunt incintata….punem sentimentele ce nu pot fi redate prin cuvinte… Alba-ca-zapada* -Niciodata nu am sa uit dansul ce l-am privit pe furis in curtea unui $oier…dansau atitia $aieti im$racati elegant.primau atita incredere si independenta….Alba-ca-zapada*-(sta intradevar magie.

.ista moduri mai originale….ma leaga de palatul tatalui meu.e minunata viata impodo$ita cu sentimente frumoase ca dragostea . Alba-ca-zapada* -Si de +raciun toti oamenii isi urea a viata lunga.miros de co onaci si mere coapte.insa stim cine o poate face foarte reusit" %ans modern. Un pitic* -6ar si mai minunat e sa dorim sa impartim aceasta fericire cu cei din &ur… Alt pitic* -”Noi nu suntem singuri niciodata”acesta e mesa&ul craciunului..asa traditional. Un pitic* -6eaceea +raciunul se socoate spiritul prieteniei..plica ea totul.+raciunul inseamna mai mult decit $ra i impodo$iti .dorul…...Alt pitic*-Noi nu putem dansa.sufletul cald al familiei.. Un pitic* -5ai viata intreaga o ai inainte…vei reusi de toate.$ucuria e sufletul unei sar$atori insa doar daca ea vine din inima…..Si cum o fac..%l inseamna $unatate.c!iar acum" #intec”)adita” Alba-ca-zapada*-6a.. Anii vin și se duc” Alba-ca-zapada* -6a.tre$uie doar sa stii ce vrei si sa alegi calea corecta…incredere si celelalte vin de la sine" Alt pitic* -6e aceeasi parere este si o prietena de-a noastra…Iti e.este pacea si intelegerea… 6orinta de a ura tuturor o viata plina doar de fericire si prosperitate….. Alba-ca-zapada* -(cesta e dansul"""Vai cite amintiri placute…si cite visuri nereali ate.luminari aprinse.. ..speranta reinascuta. Alt pitic * -+raciunul inseamna $ucurie""" #intec .sau e.

lasa-ti gri&ile deoparte .vor$a $una si gindul curat sa fie cel mai de pret cadou pentru cei dragi " Fie ca Iu$irea .Alba-ca-zapada si Printul5rintul * -+raciunul e aproape si sufletul se primeneste sa primesca cu pace si voie $una vestea nasterii 6omnului. sociali area prin intercomunicare> .primare.(l$a-ca. Alt pitic* .apada.apada * -(cum cind colindele toate nascute su$ ape i aduc cu ele mireasma de $rad impodo$it .Alt pitic* -+um sa facem asta in mod original ne va demonstra o amica…9aideti sa uram tuturor un “#a multi ani” din inima" #intec !*a multi ani+” Un pitic* .7are nu a fost minunat a aceasta seara.de ce esti atit de ginditoare..ema activit&ții * <n ospeție la (l$a-ca-4=pada și cei 2 pitici #ompetențe specifice : -cultivarea e.presivitatii lim$ii.reunestete cu cei dragi si asteapta-l cu nera$darea inocentei copiilor .Increderea si 0enero itatea sa va calau easca pasii in noul an" *a multi ani+ .pe 3os +raciun .6esc!ide-ti inima. Alba-ca-zapada* -6esigur.gesticulatiei in e.simtim si noi tot mai tare mireasma de sar$atoare ce se apropie . 6esc!ide-ti usa si lasati spiritul +raciunului sa intre in casa " 6esc!ideti inimile si lasati Bucuria si Implinirea sa va intre in suflet " 6esc!ideti larg $ratele si im$ratisarea voastra calda.Intelepciunea .impacate cu cine te-ai certat.asta i am inteles ca sar$atorile de iarna au o aura de magie cu totul si cu totul deose$ita atunci cind sunt impartasite cu prietenii si cu cei dragi… Un pitic* -Stiu de ce ai nevoie…ai nevoie de dragoste.6oar ea intregeste orice $ucurie… Vals. folosirea mimico.#asa magia sa te cuprinda si sa te poarte pe aripile sale pina ai sa atingi cu degetele $olta cereasca si ai sa culegi un strop de $inecuvintare pentru a o duce in casa si inima ta… (l$a-ca.

Burlacu 3ariana.tul povestirii utili and vor$irea dialogata.+!iciuc 3i!aela. intr-o maniera artistica scenariul>stimularea originalitatii in interpretarea rolurilor> -educarea dragostei si a interesului pentru arta si cultura> cultivarea sentimentelor de pretuire fata de cei sarmani si a unor trasaturi positive de vointa si caracter.ecute pasi de dans dovedind coordonare. +iorac (delina .%levii clasei a IV-a + * 4amornea Sorin.primare proprii> -sa transpuna scenic intr-o maniera artistica rolul ce si l-a asumat> -s= se e.. . un tron. Pernuțe pe trptele scenei pentru ci 7 pitici. Subcompetențe : -s= redea continutul povestii prin mi&loace de e. a BI-a Piticii. 0oro$eț 6an.IV-a + Prințul. nuantarea vocii.3oraru +onstantin. intonatia si respectand miscarea scenica> -sa e. urmandu-le e.interpret11 de rol> -sa dramati e e te. 0Atu 5aula. #ostumație: (#B(-+(-4(5(6( va purta roc!ie al$a de gala> 5RINȚ:# va fi Am$r=cat An costum de epoc=> 5I/I+II vor purta costume de diferite culori.-formarea ?i consolidarea deprinderii de a transpune scenic. Ț=!man (ndreea. ritm si o $una orientare spatiala> -s= manifeste interes pentru crea@iile literare si dorinta de a-i a&uta si spri&ini pe copiii orfani> -sa-si e.într-un colț al scenei un pat .jos lîngă scenă o masa . elev al cl.prime clar. $oluri: Alba-ca-zăpada.emplul in viata de i cu i> -sa mentina disciplina pe tot parcursul activitatii. corect ?i coerent in timpul recitarii> -s= inteleaga ca el nu se comporta ca orice persona& din &ocurile-dramati ari ci este un adevarat. Anv=ț=torea cl.prime sentimente de dragoste fata depersona&ele positive. %ecor: Prezentări Power Point proiectate pe perete.

Proiectul activitatii extracurriculare: .