Elemente de tortura in perioada medievala

Taurul Sicilian / Taurul de bronz----consta într-un taur făcut din metal care avea o portiţă în partea laterală sau dorsală. Condamnaţii erau bagaţi înăuntrul, iar dedesubt se făcea foc. Metalul se incingea, iar condamnatul dinauntru era efectiv prăjit asemeni unei fripturi la cuptor.

Tubul Crocodilului-----A fost numit "tubul crocodilului" datorita tepuselor metalice care stateau de jur imprejurul gatului. respectiv ars de viu. ub tub se facea focul! cel torturat se zbatea involuntar din cauza caldurii si sfarsea intepat groaznic.. %ictima era întinsa la ma&im p$nă la angoasă! .. Patul de tortură-----"l avea de regulă o serie de tamburi #i scripeţi care întindeau sforile ce ţineau victima legată de m$ini #i de picioare. imobilizand victima.

Gheara pisicii-----"'(eara pisicii" era un instrument de tortura ce consta într-un maner lung care avea la capat ţepi de metal curbaţi astfel înc$t semănau cu g(earele unei pisici. spatele. după care începea procesul de mutilare în sine. )n general era smulsă int$i pielea de la e&tremităţi. . %ictima era dezbracată #i legată de un st$lp sau un suport pentru a nu scapă de tortură. ca victima să sufere mai mult. după care urmau pieptul. din orice parte a corpului. g$tul #i faţa. "ra folosită la jupuirea pielii #i a cărnii de pe os.

%ictimile erau legate #i întinse complet dezbracate pe o masă.Jupuirea------* metodă similară de jupuire celei descrise mai sus este cea clasică.adică folosindu-se cuţitul. . iar cei care se ocupau de tortura le jupuiau piele cu ajutorul unui cuţit de dimensiuni reduse. dacă se poate spune a#a .

sau i se puneau cărbuni încin#i dedesubt. %ictima era legată de m$ini.. ocazional fiind împinsă de cei care se ocupau de întregul proces. iar carnea îi era străpunsă de ţepi.Scaunul spaniel-----Cea mai cunoscută variantă a acestui instrument de tortura este scaunul care este "căptu#it" cu ţepi de metal. asta pentru ca unele modele de scaune aveau #i găuri prin care trecea cu u#urinţă focul.. .. în număr de +...--+. Celui torturat i se adăugau greutăţi pentru a intra mai mult în v$rfurile ascutiţe.

fiind mai ales prezent în arsenalul /nc(iziţiei. părgătorul de capete era larg răsp$ndit. iar cel care se ocupa de procesul de tortura îi str$ngea capul înfilet$nd un singur #urub."Sfarmă capete"-----Conceptul era destul de simplu. asta nu înainte ca oc(ii să îi iasă din orbite. iar mai apoi victima suferea de o moarte lenta în dureri groaznice. capul victimei era prins în aparat. . Craniul condamnatului era str$ns din ce în ce mai mult p$nă c$nd dintii erau sfăr$maţi de mandibula.

cu siguranta. Mai mult. taierea condamnatilor de vii cu fierastraul.0na dintre cele mai sinistre inventii ale Evului ediu a fost. ideea torturii fiind ca acestea sa supravietuiasca si sa fie constiente cat mai mult timp. fapt ce era posibil datorita sangelui care continua sa o&igeneze creierul acuzatilor. victimele erau legate cu capul in jos. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful