Despre prietenie«

chiar daca stapaneste toate bunurile lumii. dar sunt nenumarati. Poate ca-mi scriu chiar mie. pacea reciproca si zborul spiritului pe deasupra amanuntelor vulgare. nodul ramane. Antoine de Saint-Exupery Nu prea stiu de ce-ti scriu. in primul rand. chiar daca il legi din nou. Simt ca am mare nevoie de o prietenie carea sa-i incredintez nimicurile ce mi se intampla. caci. Nichita Stanescu Placerea adevarata este de a sta cu cineva la masa. Nichita Stanescu Prietenii mei nu sunt multi. Octavian Paler Nimeni nu poate trai fara prieteni. Antoine de Saint Exupery . Nu rupe firul unei prietenii. Aristotel A avea un prieten este mai vital decat a avea un inger. Antoine de Saint-Exupery Prietenia este.

Caci nu pot fi creati vechi camarazi. Iar oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Platon . Si cum nu exista negustori de prieteni. Antoine de Saint Exupery ‡Un prieten este cineva care are aceeasi dusmani ca si tine.‡Nimic. Abraham Lincoln ‡Prietenia nu rezista nici un jigniri. oamenii nu mai au prieteni. Antoine de Saint Exupery ‡Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim. Ea moare. Antoine de Saint Exupery ‡Nu are nicio noima sa cersesti prietenia. niciodata. Titu Maiorescu ‡Prietenul nu iubeste prietenul. Cumpara lucruri gata facute de la negustori. nu va inlocui pe camaradul pierdut. ci obiectivul prieteniei. nici in infrangeri.

Pitagora Prietenia inseamna a fi frate si sora. Francesco Petrarca . Voltaire Virtutea este fundamentul amicitiei. Arthur Schopenhauer E bine sa te induiosezi de nenorocirea prietenilor tai. Aceasta este simpla si nu are nevoie de farduri. Si daca ea gaseste multe avantaje fara a le cauta (caci cine ar putea enumera foloasele si farmecele prieteniei?). nu cere nimic din cele exterioare. dar mai bine este sa le vii in ajutor. pentru a o pastra nu este nevoie decat de caritatea reciproca. ea este pentru sine un pinten si o recompensa. caritatea n-are nevoie de stimuli exteriori. Victor Hugo Prietenia este inchisoarea sufletului de buna voie in trup strain. dar nimic despre cei vechi. Oscar Wilde Prietenia este egalitate armonioasa. Dimitrie Cantemir E mai rusinos sa nu ai incredere intr-un prieten decat sa fii inselat de el. este multumita de ea insasi. Imi place sa stiu totul despre noii mei prieteni. doua suflete ce se ating fara sa se confunde. doua degete ale aceleiasi maini.

Democritus ‡ Frecventarea prietenilor sa-ti fie ca o scoala si convorbirea cu ei.‡ Acordul felului de a gandi naste prietenia. Francis Bacon . invatatura. Fa-ti din prietenul tau un invatator si uneste prin el foloasele intructiei cu placerea conversatiei. Honore de Balzac ‡ Prietenia indoieste bucuriile si injumatateste necazurile. Baltasar Gracian ‡ Alaturi de un prieten adevarat este cu neputinta sa ajungi la neznadejde.

Aristotel ‡Tine-ti prietenii aproape. asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere si a doua oara. Gabriel Garcia Marquez . iar dusmanii si mai aproape. Gabriel Garcia Marquez ‡Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima. Sun Tzu ‡Vor exista mereu oamenic are te vor rani.‡Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri.

Fereste-te deopotriva de prietenia dusmanului si de dusmania prietenului. Nicolae Iorga .

te paraseste el. imprumutandu-i merite daruite de noi. Daca nu. Rabindranath Tagore . Jules Renard Nu-ti ofensa prietenul. Trebuie sa-l parasesti inainte de a se fi uzat. Un prieten seamana cu o haina.

Nicolae Iorga ‡Cainele ar fi cel mai bun prieten al omului.‡Un bun si sigur prieten e constiinta ta: n-o ucide. ci las-o sa moara odata cu tine. daca ar avea parale. Miguel de Unamuno .

ca in ou.‡Exista intotdeauna un mic gol in prieteniile cele mai depline. Jules Renard ‡Prietenia = O nava destul de mare pentru a duce doi insi pe vreme frumoasa. Ambrose Bierce . dar numai unul cand e vreme rea.

Constantin Alexandru Rosetti .Un prieten de interes este mai primejdios decat un vrajmas.

eu .deviantart.com ‡www.citateistete.citatecelebre.Bibliografie ‡www.ro ‡www.

‡Culiceanu Denisa ‡Ionescu Alexandra .