P. 1
essencemedia.hu - A felesleges honlap

essencemedia.hu - A felesleges honlap

|Views: 205|Likes:
Published by essencemedia
A felesleges honlap - 15 hiba, ami biztos elriasztja vásárlóit. Tipikus honlaphibák! Tegye hatékonyabbá honlapját. Egy fantasztikus honlap eredménye: több látogató, több ügyfél, több profit!
A felesleges honlap - 15 hiba, ami biztos elriasztja vásárlóit. Tipikus honlaphibák! Tegye hatékonyabbá honlapját. Egy fantasztikus honlap eredménye: több látogató, több ügyfél, több profit!

More info:

Published by: essencemedia on Aug 01, 2008
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/09/2014

pdf

text

original

A FELESLEGES HONLAP!

15 hiba, ami

BIZTOSAN
elriasztja a vásárlóit!

Honlap tulajdonosként jó, ha tisztában van azokkal a hibákkal, amikkel vásárlókat, látogatókat riaszthat el honlapjáról! Ezeket a hibákat a honlapok 95%-ánál elkövetik, NE ÖN LEGYEN A KÖVETKEZŐ! Ez a tanulmány 2 év weboldal fejlesztési munkásság eredménye, melyben több száz honlappal találkoztam és tanulmányoztam! Vegyük sorba, hogy milyen hibákat lehet elkövetni, amivel pénzt veszít vállalkozása! Ha az alábbi 15-ös listából csak egy is illik az Ön honlapjára, akkor azt kell mondjam, hogy pénztől esik el, és értékes vásárlók állnak tovább Öntől, azok közül akik az interneten keresnek megoldást problémájukra. Ha nagyon merészen akarnék fogalmazni, akkor azt mondanám, hogy csoda lenne akár 1 ügyfelet is hozni honlapjával. De nincs oka elkeseredni, minden hiba korrigálható, és minden befektetett idő és pénz megtérül egy jó honlap esetében.

Novák Ákos vezető tanácsadó essencemedia.hu

2

A felesleges honlap – 15 hiba, ami biztos elriasztja a vásárlóit!

15 hiba, ami garantáltan elriasztja látogatóit!

1. Flash honlap
Bár tetszetős az interaktivitása, de semmire nem megy vele a vállalkozása. Inkább művészeknek ajánlanám, de semmiképp sem Önnek! A keresők nem találják meg a tartalma alapján, a felhasználóknak várni kell, míg betöltődik, és ráadásul nagyon sokszor átláthatatlanra készítik el az ilyen weblapokat! Arról nem is beszélve, hogy bár a flash playert (ami szükséges a flash honlapok megtekintéséhez) a felhasználók 90%-a használja, de mi van akkor, ha a vevői a maradék 10%-ba tartoznak? Elbukja az üzletet, egy jó drága flash honlapnak köszönhetően!

2. Ne magáról beszéljen
Egy klasszikus hibája a céges honlapoknak! Ismerős Önnek az, hogy egy vállalkozás csak magáról beszél? Foglalkozunk ezzel, foglalkozunk azzal, ISO minősítésünk a következő…blabla. Ezzel elveszítheti jó néhány ügyfelét. Aki ellátogat a honlapjára, az valamilyen problémára keres megoldást! Semmi másról ne beszéljen, mint arról a megoldásról, melyre a megoldást keresik ügyfelei! Hatékonysága így hirtelen meg fog nőni, ami a bevételein is látszódni fog.

3. Semmi figyelemelterelő
Semmiképp ne tegyen jó látható helyekre (fejléc, oldalelemek) órát, naptárat, névnapköszöntőt stb. Hogy miért? Mit szeretne elérni honlapjával? Vásárlókat, érdeklődőket, profitot? Vagy azt hogy egy névnapköszöntőnek köszönhetően látogatója rögtön elmegy és megköszönti barátját, barátnőjét, esetleg egy naptárral eszébe juttatja a még fel nem adott csekkeket, ami miatt szintén otthagyja az honlapot. Semmi olyanra nincs szüksége, ami még akár extrémnek is tűnhet, de csak elviszi a látogatóit, és nem pedig vásárlóvá konvertálja őket! A megoldásáról beszéljen, a termékéről, a szolgáltatásáról, arról hogyan tud segíteni ezzel ügyfeleinek, Ön nem a CNN, nincs szüksége híradásra!

3

A felesleges honlap – 15 hiba, ami biztos elriasztja a vásárlóit!

4. Háttérzene
Soha ne használja! Teljesen felesleges, 80%-át idegesíti. Gondoljon csak bele, vagy beszélget Skypon vagy telefonon, fogadna egy gyorsan beugró jó hangos szintén csak elriasztja a vásárlóit! statisztikák alapján az emberek miközben éppen zenét hallgat, és közben internetezik, hogyan háttérzenét? Nincs rá szükség,

5. Animációk
Ismét egy olyan dolog, amivel teljesen kihúzhatja maga alól a szőnyeget. Nagyon jó dolog az animáció, csak nem Önnek. Minek az a sok mozgás? Hogy elvegye a látogatói figyelmét arról, amit el szeretne nekik adni? Jó dolog az animáció, de Ön nem profitál belőle!

6. A színösszeállítás
Láttam már nagyon sok olyan honlapot, amin látszott hogy a webdesignernek különös érzéke volt ahhoz, hogy két vagy három olyan színt használjon, ami soha az életben nem passzolt még egymáshoz. Olvashatatlan szövegek, harsány színek, átláthatatlanság. Fontos, hogy vállalkozása arculatához igazodjon a honlapja is, de soha nem szabad, hogy igénytelenné váljon emiatt!

7. Bevezető intro
Ha el akarjuk venni a látogató idejét, ha fel akarjuk idegesíteni egy zenélő mozgóképpel, akkor nagyon hatásos lehet. Ha végignézi azokat a céges honlapokat, ami mögött nagy vállalatok állnak, akkor azt fogja tapasztalni, hogy egyetlen egy weblapon se lesz bevezető intro! Kövesse a példájukat, és ne akarjon különcködni.

8. A csodaszép honlap, ami egy vagyonba kerül, de mégsem ad el
Szintén egy tipikus hiba. Mikor megbíz egy jó nevű webdesigner céget vállalkozása honlapjának elkészítésével. A végeredmény egy csodaszép honlap lesz, amire valószínűleg azt mondja hogy megérte az árát, ám bevételei és ügyfél köre ettől nem nő meg. Akkor vajon tényleg megérte?
4 A felesleges honlap – 15 hiba, ami biztos elriasztja a vásárlóit!

Semmit nem ér egy honlap jó marketing nélkül! Ezért a legjobb, ha olyan céget választ vállalkozása honlapja elkészítéséhez, aki nem csak honlapot készít, hanem online marketinggel is foglalkozik, hogy fel tudja futtatni honlapját. Így Ön plusz bevételekhez juthat!

9. Reklámáradat
Mivel nagy valószínűséggel vállalkozása honlapja nem egy portál, ezért teljesen felesleges reklámokkal vagy reklámhelyekkel telitűzdelni. Látogatókat, ügyfeleket veszít el ezzel. Jó néhány helyen találkoztam ezzel a hibával. Aprópénzért értékes helyeket áldoznak fel, ami hosszú távon visszaüt. Ide venném még a partnerprogram linkjei vagy reklámjait is. Ha valaki reklámként hirdet egy partnerprogramot, akkor nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy az sosem fog működni. Inkább a tartalomra figyeljen oda, beszéljen a partnerprogramról, de úgy hogy az nyilvánvaló legyen az olvasó számára. Ne feledje, amíg nincs legalább több ezer látogatója, addig nincs reklám!

10. A tartalom megjelenítése
Nem regény honlapja! Ha látott is már tagolatlan és egybefolyó szöveget megjelenni más honlapon, ne kövesse a péládáját. Fontos hogy a tartalom olvasható, átlátható legyen, legyen egy főcím, egy alcím, és tagolt tartalom, a végén aláírással és utóirattal. Legyenek kiemelések, dőlt, félkövér, más háttérszínnel stb. A lényeg hogy az a látogató aki nem akarja végig olvasni a szöveget, az is tudjon tájékozódni a cím és a kiemelések alapján.

11. Honlap másolás
Gyakran megesik, hogy a konkurencia honlapját másolják le cégek. Elég fatális hiba, továbbá hosszú távon árháborúhoz vezet, hiszen semmi különbség nem lesz vállalkozása és konkurencia között. Nagyon fontolóra venném, hogy mit másolok le.

12. Reklámok a hírlevélben
Félreértés ne essék, szükség van a hírlevelekre, és azokban a reklámokra. Azonban arra is szükség van, hogy létrejöjjön egy olyan adokkapok viszony, ami mind Önnek, mind az ügyfélnek jó, kiegyensúlyozott.

5

A felesleges honlap – 15 hiba, ami biztos elriasztja a vásárlóit!

Ha csak árajánlatokat és akciókat küld ki, azzal semmit nem ér. Sztorira, eseményre vágynak az emberek. Csempésszen életet hírlevelébe.

13. Ne akarjon rögtön eladni
Ismét csak azt tudom mondani, hogy ne essen pánikba. A lényeg az eladáson és a profiton van, de ne azzal fogadja a honlapjára látogatókat, hogy mi az, amit meg kell hogy vegyen Öntől. Építsen bizalmat, világítson rá ügyfele problémájára, melyre aztán Ön megoldást tud nyújtani termékével vagy szolgáltatásával.

14. Vásárlói elégedettség
Szüksége van rá. A pénz nagy része nem az új ügyfelektől jön, hanem a visszatérő vásárlóktól. Hogy jobban megismerje őket, ajánlott velük kitöltetni egy kérdőívet, amin olyan kérdéseket tesz fel, amikből aztán tovább fejlesztheti vállalkozását. Ha mindezt interaktívan teszi, akkor ez szinte gyerekjáték lesz. 100 vállalkozásból ezt körülbelül 5 csinálja meg! Legyen benne az 5-be!

15. Domain név
Sok esetben tapasztalható hogy egy vállalkozás feleslegesen a cégnevet használja domain névnek is, például: kissmuszakikft.hu. Ehelyett nyugodtan használhatna olyat, ami tartalmaz némi kucsszavat is az iparágára tekintve, például: muszakicikkek.hu, vagy ha már az elején jobban pozícionál a műszaki dolgokban például a plazmatévékre, akkor nyugodtan lehet plazmatv.hu, egyrészt a keresők megtalálják a vállalkozás honlapját, másrészt nem az ezredik honlap lesz amit már mindenki megunt.

Novák Ákos vezető tanácsadó essencemedia.hu

6

A felesleges honlap – 15 hiba, ami biztos elriasztja a vásárlóit!

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->