P. 1
Polistiren fatade

Polistiren fatade

|Views: 45|Likes:
Published by Storm Rider

More info:

Published by: Storm Rider on Jan 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/28/2012

pdf

text

original

Necesitatea izolarii peretilor exteriori

:
Scopul izolatiei termice este realizarea confortului termic prin minimizarea consumului de energie necesar pentru racire/incalzire Orice casa pierde energie prin elementele prezentate in schema alaturata:
• Acoperis 30% • Ziduri 16% • Podea 16% • Cai de aerisire 3% • Improspatarea aerului 20%

Materiale necesare:
1polistiren expandat, 2adeziv si masa spaclu, 3profile de colt, 4plasa armare, 5dibluri polistiren, 6amorsa

Cum montam

polistirenul pentru fatade

• Pentru a avea succes in reducerea consumului de energie pentru incalzire sau racire, este esential ca zidurile exterioare sa corespunda unor standarde de izolatie termica.

Unelte necesare:
1bidinea, 2ciocan, 3bormasina, 4drisca zimtata si spaclu, 5cutter, 6nivela cu bula de aer, 7drisca cu burete

Izolarea termica
Izolarea prin exterior este extrem de eficienta, deoarece elimina pe cat posibil intreruperile de izolatie. De asemenea limiteaza transferurile termice intre interior si exterior si astfel contribuie la confortul locuintei, indeosebi iarna si vara. O cladire cu o buna izolatie termica are un consum energetic mic si contribuie indirect la protejarea mediului, prin reducerea emisiunilor de gaze cu efect de sera.

Pozitionarea placilor pe perete Aplicati placile una langa alta incepand de la baza peretelui. Astfel colturile cladirii vor fi protejate de actiunile mecanice. In urma presarii trebuie ca mortarul sa ocupe 40% din suprafata placii. . Dupa uscare suprafata este gata de aplicarea vopselei decorative.Etape in montarea polistirenului 1. Montarea coltarelor cu plasa Colturile cladirii fiind predispuse lovirii trebuie sa montam coltare metalice pe o inaltime de 2 m de la sol. Lasati apoi sa se usuce perfect. Se infing bine in perete folosind un ciocan. Folositi o drisca cu burete sau o bucata de polistiren. de la un colt. asezati cateva gramajoare cu un diamentru de prox. In centru. Aplicati mortarul in jurul placii sub forma unei benzi cu o latime de 3-4 cm. Peretii foarte absorbanti (ex. 3. mergand pana la partea superioara a peretelui mentinand o linie dreapta. 3-5 mm. Pregatirea suprafetei Peretele trebuie bine curatat de praf si apoi spalat cu jet de apa sub presiune. 1 m in partea superioara a peretelui de care se va prinde plasa care mai apoi se va derula pana jos la soclu. Pentru aceasta se aplica un strat de mortar pe o suprafata de aprox. Fixarea placilor in dibluri Placile de polistiren se fixeaza cu dibluri atunci cand peretii sunt denivelati iar placile nu pot adera perfect la suprafata acestora. Aplicarea mortarului de fixare Dupa intarirea mortarului cu care s-au fixat placile trebuie aplicat stratul protector cu plasa de armare. Prinderea plasei de armare Plasa de armare se acopera cu un strat de mortar incepand din centrul plasei si apoi spre margini. Aveti grija sa nu iasa in afara placilor de polistiren capetele diblurilor. 8. respectand cantitatile pentru amestec. Grosimea stratului trebuie sa fie de aprox. 8 cm. BCA) trebuie tratati in prealabil cu grund pentru ca mortarul care fixeaza placile sa nu se usuce prea repede. 2. 4. Acest strat protector trebuie sa acopere plasa in intregime. Miscati placa aplicata pana ajunge sa se fixeze bine langa celelalte placi. 4. 4. Aplicarea mortarului pe placi Preparati intr-un recipient mortarul. 5. Dibluirea se face cu cel putin 6 dibluri pe mp. Netezirea suprafetei Suprafata stratului protector se poate netezi inainte sa se usuce. Indepartati astfel toate imperfectiunile ramase dupa aplicarea stratului protector.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->