P. 1
SEMNALIZARI RUTIERE (INDICATOARE)

SEMNALIZARI RUTIERE (INDICATOARE)

|Views: 1,531|Likes:

More info:

Published by: Pricop Constantin Cosmin on Mar 07, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/05/2013

pdf

text

original

CAIETE DE SARCINI GENERALE COMUNE LUCRĂRILOR DE DRUMURI

SEMNALIZĂRI RUTIERE (INDICATOARE)

SC IPTANA-SA

AMPLASARE ŞI FUNCŢIONARE ANEXĂ. SEMAFOARE 3. STÂLPII 5. STRUCTURA SISTEMULUI DE SEMAFORIZARE AUTOMAT PENTRU SEMAFORIZAREA TRECERILOR DE PIETONI. GENERALITĂŢI INSTALAREA INDICATOARELOR PE DRUM PLANTAREA STÂLPILOR II. REGULI ŞI METODE DE VERIFICARE III.2 CAIET DE SARCINI GENERALE SEMNALIZĂRI RUTIERE (INDICATOARE) CUPRINS pag. BUTOANELE PIETONALE 4. I. COMANDAT PRIN BUTON PIETONAL 1. INSTALAREA STÂLPILOR DE GHIDARE ŞI A CATADIOPTRILOR PE DRUM IV. AUTOMATUL DE SEMAFORIZARE 2.REFERINŢE NORMATIVE 3 3 4 5 6 6 7 9 9 9 10 11 .

30-1. F30. Înălţimea până la marginea inferioară a indicatorului este: . F32.80 m faţă de cota căii în ax. F31. C38. F38. .60-1. Indicatoarele reflectorizante se vor instala astfel încât să aibă o înclinare de 80 o faţă de axa căii cu excepţia indicatoarelor fig. cu excepţia panourilor suplimentare la trecerile la nivel cu calea ferată. La instalarea indicatoarelor cu folie reflectorizantă se vor respecta următoarele: . F33. Indicatoarele din fig.la 0. În cazuri speciale când siguranţa circulaţiei o impune. F34. .la 1.3 I. indicatoarele se pot repeta şi pe partea stângă a drumului sau pe console. după caz.20 m faţă de cota trotuarului în oraşe .20 m pentru indicatoarele instalate pe spaţii verzi centrale. F36. F29.80-2. G34 şi G35 se instalează perpendicular sau paralel cu axa drumului. F37. C39. C41. OBS. pe insule de dirijare în localităţi sau în afara acestora precum şi pe refugiile din staţiile de tramvai. GENERALITĂŢI INSTALAREA INDICATOARELOR PE DRUM Indicatoarele se instalează pe partea dreaptă a drumului în sensul de mers. C40. F35.50 m .la 1. pentru care înălţimea este de 0. în afara localităţilor.unghiul în plan format de faţa indicatorului cu perpendiculara la axa drumului este de 5o la indicatoarele de avertizare şi de 10o la cele de orientare şi de presemnalizare. astfel încât să se asigure o bună vizibilitate a acestora.înclinarea (în faţă) a indicatorului în raport cu verticala este de 2o. şi G5 din SR 1848/1 care se instalează perpendicular sau paralel cu axa căii în funcţie de configuraţia intersecţiei.

80 cm când sunt plantaţi direct în pământ. Amplasarea stâlpilor se face în afara marginii exterioare a şanţurilor sau rigolelor. Fac excepţie indicatoarele instalate pe portale sau console care trebuie să asigure înălţimea de liberă trecere a autovehiculelor de min. Montarea în ramblee înalte a indicatoarelor care necesită 2 stâlpi se face începând de la marginea exterioară a acostamentului. confecţionaţi conform pct. pe console montate pe stâlpi sau pe console încastrate în construcţiile existente precum şi pe portale sau console special proiectate pentru panourile de presemnalizare a intersecţiilor.50 m. de regulă.de 1. completându-se în acest scop rambleul cu o platformă corespunzătoare sau folosind stâlpi mai lungi pe taluz. stâlpii se montează la marginea exterioară a acostamentului stabilind în mod corespunzător lungimea lor. 5. rotunde. . de orientare şi indicatoare diverse. . pe stâlpi speciali destinaţi în acest scop. .de 0. 40 cm în fundaţia de beton de clasă Bc 10 conform STAS 3622.de 1.00 m. sau pe stâlpii semafoarelor luminoaase pentru dirijarea circulaţiei. PLANTAREA STÂLPILOR Lungimea stâlpilor se stabileşte astfel încât să fie încastraţi min.4 din SR 1848/2.30 m pentru indicatoarele de localitate şi presemnalizare pentru orientare în intersecţii importante pe drumuri de continuare a direcţiei spre localităţi importante.60 m pentru indicatoare instalate pe spaţii verzi centrale sau pe insule de dirijare. 3. respectiv min. pe stâlpii cu alte destinaţii. În cazul rambleelor înalte. Montarea indicatoarelor se face.50 m pentru indicatoare triunghiulare.50 m şi cel mult 2.4 Indicatoarele prevăzute cu folie reflectorizantă se instalează astfel încât partea lor inferioară faţă de cota căii în ax să fie: . Distanţa de instalare a indicatorului în profilul transversal al drumului de la marginea platformei sau bordurii trotuarului până la marginea indicatorului este de cel puţin 0.

aplicarea corectă a foliei reflectorizante.modul de prindere pe stâlpi. . .verificarea rezistenţei şi nedeformabilităţii dispozitivelor de prindere pe stâlpi. spre a nu afecta vizibilitatea acestora şi a nu distrage atenţia conducătorilor de autovehicule. . Verificările ce se efectuează sunt: . La dimensiuni se admit toleranţe de + 1% pentru indicatoarele metalice. în conformitate cu SR 1848/1.aspectul şi exactitatea inscripţiilor. REGULI ŞI METODE DE VERIFICARE Verificarea calităţii indicatoarelor se face în timpul execuţiei. . . . ţinând seama de distanţele şi înălţimile prevăzute. să nu aibă încreţituri şi umflături. II. se admite o toleranţă de + 0. . precum şi cu ocazia recepţiei. Verificarea după montare a indicatoarelor constă în: . toleranţa admisă fiind de 1 mm la indicatoarele metalice.planeitatea feţei. fiind admisă toleranţa de + 1 mm pentru înălţimi ale literelor până la 130 mm şi o toleranţă de + 2 mm pentru înălţimi mai mari.este interzisă montarea reclamelor şi a altor panouri pe suprafaţa de teren cuprinsă între marginea platformei drumului şi linia indicatoarelor. la grosimi ale literelor până la 18 mm.5 Dispozitivele şi modul de prindere a indicatoarelor metalice sunt exemplificate în anexă.forma şi dimensiunile.5 mm iar pentru grosimi mai mari se admite o toleranţă de + 1 mm. care trebuie să prezinte o bună aderenţă.aspectul şi exactitatea executării simbolului.respectarea prescripţiilor de instalare. .

aliniaţi pe platformă la distanţa de 0. comandat de pietoni prin intermediul butoanelor de cerere a culorii de verde. Amplasarea stâlpilor de ghidare se face pe ambele părţi ale platformei. STRUCTURA SISTEMULUI DE SEMAFORIZARE AUTOMAT. IV. astfel încât dispozitivele reflectorizante să fie vizibile din ambele sensuri de circulaţie. III.25 m de la marginea exterioară a acesteia. INSTALAREA STÂLPILOR DE GHIDARE ŞI A CARADIOPTRILOR PE DRUM Stâlpii de ghidare şi catadioptrii se amplasează pe drumuri pentru ghidarea optică a vehiculelor. Amplasarea stâlpilor de ghidare se face numai pe o parte a platformei sectorului de drum atunci când pe cealaltă parte a platformei sunt necesari parapeţi montându-se pe aceştia catadioprii la aceleaşi distanţe ca şi stâlpii de ghidare. PENTRU SEMAFORIZAREA TRECERILOR DE PIETONI. 2) Semafoare bicolore (roşu/verde) pentru reglarea permisiunii de trecere a pietonilor. în special în timpul nopţii. de o parte şi de cealaltă. stâlpii se dispun de-a lungul drumului alternativ. se compune din următoarele elemente: 1) Automatul de semaforizare pentru trecerile de pietoni.6 Dispozitivele şi modul de prindicere a indicatoarelor pe stâlpi se va face conform anexei B. în profile transversale diferite (în zigzag). În acest caz. COMANDAT PRIN BUTON PIETONAL Sistemul de semaforizare pentru trecerile de pietoni. prin dispozitive reflectorizante (conform STAS 1948/1). . în toate cazurile când nu sunt necesari parapeţi. Montarea stâlpilor de ghidare se face pe acostamente în poziţie verticală.

20 m de la sol la latura inferioară. “cablajul electric”. G1 (G2) “Trecere pentru pietoni”. Accesul cablurilor de alimentare şi comandă a semafoarelor în interiorul cutiei se face prin intermediul a 4 presetupe amplasate pe latura inferioară. amplasată pe unul din stâlpii de susţinere. 1. indicatoare rutiere. Cutia găzduieşte unitatea centrală. Pentru a se evita stânjenirea circulaţiei pietonale în jurul stâlpului de către dimensiunile agabaritice a cutiei în raport cu diametrul stâlpului. aceasta se montează la o înălţime de cel puţin 2.5 mm2). un modul electronic de comandă a semafoarelor de vehicule şi pietoni. borne de joncţiune. numite “butoane pietoni”. o siguranţă automată generală şi o priză. pozat prin ţevi de PVC sau metal. câte unul pentru comanda semafoarelor amplasate pe stâlpii de la capetele trecerii pentru pietoni (6 x 1. Circuitele de comandă a becurilor semafoarelor sunt protejate la suprasarcină prin fuzibili.7 3) Semafoare tricolore (roşu/galben/verde) de diverse mărimi. 4) Butoanele antivandalism. de cerere a permisiunii de trecere a pietonilor. butoane pietoni. AUTOMATUL DE SEMAFORIZARE Este montat într-o cutie metalică cu grad de protecţie prevăzut în STAS 1848/6. semafoare de pietoni. pentru reglarea permisiunii de trecere a autovehiculelor. 5) Indicatoare rutiere fig. Se recomandă utilizarea a cinci cabluri: unul pentru alimentare (3 x 2. semafoare de vehicule.5 mm2) şi câte unul pentru fiecare buton pietonal (2 x 1 mm2). subterane sau pozat aerian susţinut de un cablu portant de oţel. 6) Stâlpi de susţinere a elementelor sistemului: automat de semaforizare. 7) Instalaţia electrică de alimentare şi comandă a semafoarelor. .

Se acordă verde pentru trecerea de pietoni numai dacă unul din butoanele pietoni a fost acţionat. Pentru a nu se stânjeni foarte tare circulaţia auto. “galben fix” şi “roşu general”. Durata de verde acordată pietonilor este programabilă şi se alege numai pentru a permite acestora să se angajeze în traversare (nu să ajungă pe cealaltă parte a trecerii). d) Circuite de protecţie. Verdele apare imediat (respectându-se timpii de securitate impuşi de tranziţia de la o fază de circulaţie la alta) numai dacă s-a scurs intervalul minim programat între permisiunile succesive de trecere a pietonilor. interne unităţii centrale. se urmăreşte formarea la capetele trecerii grupuri de pietoni cărora li se acordă un timp minim de verde. cunoscută sub denumirea “verde antagonist”. Chiar dacă butoanele de cerere ar fi acţionate în permanenţă verdele pentru pietoni se acordă numai după expirarea unui timp minim de verde pentru vehicule. menite să monitorizeze buna funcţionare a acesteia şi să comande instalaţia de semaforizare în regim de “galben intermitent” la apariţia unei disfuncţionalităţi. cunoscută sub denumirea de “roşu defecte”. programabil. necesar angajării în traversare şi ajungerea până în apropierea de axul drumului. iar pe cei surprinşi în traversare că trebuie să se grăbească. b) Protecţie la apariţia permisiunilor de trecere antagoniste. prin culoarea verde intermitent sunt avertizaţi cei care nu s-au angajat în traversare că nu trebuie să traverseze. astfel încât să nu producă perturbaţii majore fluxurilor de vehicule. Funcţionarea tricoloră cu/fără restricţii este aciclică. . c) Protecţie la întreruperea circuitului de comandă a becurilor de roşu ale semafoarelor de vehicule. după care. format din regimurile: “galben intermitent”.8 Automatul respectă următoarele cerinţe de securitate în dirijarea semaforizată a traficului: a) Program de capăt la pornirea semaforizării.

Butonul de pietoni se montează pe partea opusă semaforului de vehicul. amplasate “îngropat” în stâlp. iar dacă direcţia de mers este pe axa est-vest. Semafoarele de vehicule cu diametrul de 90 mm. Dimensiunile şi forma lentilelor dispersoare pentru semafoare vor fi cele prevăzute de STAS 1848/6.9 2. sporesc confortul conducătorului auto aşezat primul la semafor. Partea superioară a semafoarelor de vehicule şi de pietoni trebuie să fie aliniată.2 m. Pentru semafoarele amplasate în consolă se recomandă ca diametrul lentilei de roşu (culoarea restrictivă) să fie de 300 mm. instalarea unor semafoare de vehicule repetitoare. 4.1 m de sol. Acstea se amplasează fie pe partea stângă a drumului sau pe consolă. Se recomandă să fie confecţionaţi din ţeavă galvanizată la cald. Un capac detaşabil la 40 cm de sol. Cablajul electric trece prin interiorul lor. 100 mm (conform SR 1848/4). Dimensiunile panoului de contrast sunt: 900 x 1350 mm (lăţime x înălţime). semafoare de “prim vehicul”. la aproximativ 1. Pentru arterele cu mai mult de două benzi de circulaţie pe sens se recomandă. un panou de contrast face mai vizibil semaforul la răsărit şi asfinţit. Semafoarele se montează pe stâlp cu şuruburi M6. au diametrul exterior de min. Distanţa minimă de la sol la partea inferioară a semaforului de vehicule trebuie să fie de 2. dacă stâlpul e prevăzut cu consolă. uşurează accesul la cabluri şi facilitează conexiunile electrice. SEMAFOARE Sunt necesare cel puţin două semafoare de pietoni şi două semafoare de vehicule. BUTOANELE PIETONALE Butoanele sunt antivandalism. . STÂLPII Dacă nu sunt în consolă. 3. Placa de aluminiu pe care sunt montate îmbracă stâlpul şi este placată cu folie reflectorizantă. din motive de siguranţă.

. ambalare. . . Vor fi respectate prevederile STAS 1848/6 pentru: .Funcţionarea de durată.Regulile pentru verificarea calităţii.Condiţiile tehnice de calitate.Rezistenţa la temperatură. . .Metodele de verificare.10 5. transport şi depozitare.Condiţiile constructive. livrare.Gradul de protecţie. . funcţionarea semnalelor luminoase. recepţia şii exploatarea semafoarelor se face conform SR 1848/4.Termen de garanţie.Caracteristicile fotometrice şi colorimetrice ale semafoarelor pentru dirijarea circulaţiei. .Marcare. AMPLASARE ŞI FUNCŢIONARE Amplasarea şi funcţionarea semafoarelor. . .Acoperirile de protecţie.Marcare. . . .

Semafoare pentru Amplasare şi SR 1848/2 SR 1848/3 SR 1848/4 .Semnalizare rutieră.2000 închidere a circulaţiei şi de instruire a restricţiilor de circulaţie în vederea executării de lucrări în zona drumului public şi/sau pentru protejarea drumului. 411/1112/2000 . simboluri şi amplasare. reparare şi exploatare a drumurilor şi podurilor. Indicatoare şi mijloace de semnalizare rutieră. funcţionalitate. mod de alcătuire. Indicatoare şi mijloace de semnalizare rutieră.Norme de prevenire şi stingere a incendiilor şi dotarea cu mijloace tehnice de stingere. NGPM/1996 Ordin MI nr. Scriere. ACTE NORMATIVE Ordinul MT/MI nr. Prescripţii tehnice.Siguranţa circulaţiei.Semnalizare rutieră. . .Norme metodologice privind condiţiile de publicat în MO 397/24. .11 ANEXĂ CAIET DE SARCINI GENERALE SEMNALIZĂRI RUTIERE (INDICATOARE) REFERINŢE NORMATIVE I. . Semnalizare rutieră. III. 116/1999 . STANDARDE SR 1848/1 .08.Norme generale de protecţia muncii. Clasificare. dirijarea circulaţiei.Instrucţiuni proprii de securitatea muncii pentru lucrări de întreţinere. 775/1998 Ordin AND nr. Indicatoare şi mijloace de semnalizare rutieră.

SR 6900 .12 STAS 1848/5 STAS 1848/6 . Indicatoare luminoase pentru circulaţie. Semnalizare rutieră. Condiţii tehnice de calitate.Semnalizare rutieră. Semafoare pentru dirijarea circulaţiei. Lucrări de drumuri. Indicatoare kilometrice şi hectometrice. Condiţii tehnice generale de calitate.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->