Ayat Biasa Kepada Ayat Songsang

:-

i) Dia tetap menghantar anak-anaknya ke kelas tuisyen walaupun dia berpendapatan kecil. ii) Bunga orkid itu sangat cantik. iii) Aktiviti pembalakan secara haram masih berleluasa walaupun pelbagai usaha dilakukan oleh pihak kerajaan. iv) pokok itu tumbang semalam. v) Ibu dan beberapa orang jiran sedang bneerbual-bual di halaman rumah.

Ayat Songsang Kepada Ayat Biasa :-

i) Semakin mencabar kehidupan remaja masa ini. ii) Telah menggemparkan masyarakat dunia kejadian tsunami yang melanda Banda Acheh. iii) Akan menerima pampasan penduduk kampung Pening Lalat. iv) Semakin kronik fenomena pemanasan global. v) Terkenal dengan sopan santun wanita Melayu.

v) Terkenal dengan sikap sopan santun wanita Melayu. ii) Telah menggemparkan masyarakat dunia kejadian tsunami yang melanda Banda Acheh. Wanita Melayu terkenal dengan sikap sopan santun . - Ayat Songsang Kepada Ayat Biasa :- i) Semakin mencabar kehidupan remaja masa kini. iv) Semakin kronik fenomena pemanasan global.Ayat Biasa Kepada Ayat Songsang :- i) Dia tetap menghantar anak-anaknya ke kelas tuisyen walaupun dia berpendapatan kecil. Semalam pokok itu tumbang. ii) Bunga orkid itu sangat cantik. iii) Aktiviti pembalakan secara haram masih berleluasa walaupun pelbagai usaha dilakukan oleh pihak kerajaan. Penduduk kampung Pening Lalat akan menerima pampasan. iv) pokok itu tumbang semalam. Walaupun pelbagai usaha dilakukan oleh pihak kerajaan aktiviti pembalakan secara haram masih berleluasa. Kejadian tsunami yang melanda Banda Acheh telah menggemparkan masyarakat dunia iii) Akan menerima pampasan penduduk kampung Pening Lalat. Fenomena pemanasan global semakin kronik. Sangat cantik bunga orkid itu. Kehidupan remaja masa kini semakin mencabar. v) Ibu dan beberapa orang jiran sedang berbual-bual di halaman rumah. Di halaman rumah ibu dan beberapa orang jiran sedang berbual bual. Walaupun dia berpendapatan dia tetap menghantar anak -anaknya ke kelas tuisyen.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful