Sistem de irigatie alimentat cu energie solara sau eoliana

2009-01-31, 2 comentarii, 6760 vizualizari

V-ati intrebat daca puteti avea o gradina ecologica ? Si daca da, vom iriga folosind energie solara ?

Solutia este simpla si la indemana tuturor. Cu ajutorul unei pompe solare conectate direct la un panou solar fotovoltaic, ati obtinut un sistem de pompare ecologic. Rezultatul este incredibil ! O pompa Lorentz cuplata la un panou solar fotovoltaic cu o putere de numai 150W se pot obtine aproximativ 13000 Litri de apa pe zi, de la o adancime de 10 m, in perioada de vara. De retinut ca acesta pompa functioneza zilnic, automat folosind doar energie solara. O asemena pompa poate produce : 13000 litri/zi x 30 zile = 390.000 Litri /luna ( 390 m3 /luna )

Acum ...incercati sa va imaginati o gradina irigata zilnic ...cu 13000 litri de apa.... si folosind doar energie gratuita ! Alimentarea cu apa a constituit intodeauna o problema mai ales atunci cand energia electrica nu este disponibila. Solutile de pompare a apei folosind panouri solare sau turbine eoliene au fost intodeauna o solutie foarte eficienta. Sistemele de irigatii individuale care folosesc aceasta tehnologie, s-au dovedit a fi solutia ideala si sunt din ce in ce mai intens folosite in agricultura. Aceste sisteme folosesc pompe submersibile sau de suprafata. Esential in aceste aplicatii sunt pompele de curent continu care au un randament foarte ridicat, folosind pentru pomparea apei o cantitate foarte mica de energie electrica. Schema bloc a unui sistem de acest tip este prezentata mai jos.

Pentru a face o analiza detaliata a unei asemenea aplicatii vom lua in considerare pompa de apa electrica LJ20. De aceasta proiectare si optimizare va depinde eficienta si pretul lui de cost. Caracteristicile tehnice permit urmatoarele performante. LP ELECTRIC a pregatit o aplicatie pentru a determina aceste valori si poate fi folosita de toti clientii. Pentru a determina pretul de cost al unui echipament este necesar sa determinam cativa parametrii esentiali. Aceasta pompa poate functiona cu panouri solare avand o putere intre 24W si maxim 35W.Fiecare sistem care foloseste energia alternativa trebuie proiectat intr-un mod foarte riguros. luand in considerare 6 ore de soare pe zi : Adan cime Debi t--> zile senine soare cu nor inourat 5m 10m 15m 20m 636 litri 378 litri 462 litri 294 litri 372 litri 222 litri 264 litri 168 litri 168 litri 138 litri 108 litr 72 liri • Care sunt componentele necesare? • 2 panouri solare fotovoltaice de 12W sau o turbina eoliana de 400W tip Air X 1 pompa LJ20 care include un regulator propriu .

Datorita unicitatii fiecarui proiect costurile aferente fiecarei aplicatii pot sa difere semnificativ. Pe langa faptul ca aceste sisteme furnizeaza energie ecologica. urmand ca la evaluarea finala a fiecarui proiect sa fie aplicate reduceri de preturi corespunzatoare topologiei si dimensiunii fiecarei aplicatii.• Beneficile sistemului sunt exceptionale.Model: LJ20 Pret: 96 Euro Pret: 480 Euro .Model: USP12 Cod: LPP00011 . Costurile sistemului Costurile aferente echipamentelor folosite in acest exemplu. sunt doar estimative. aceste sisteme ofera independenta energetica totala si sunt foarte fiabile. Preturile estimative ale echipamentelor folosite in cadrul acestui exemplu sunt : • Panou fotovoltaic 12W • Pompa solara LJ20 Cod: LPS00223 . publicate mai jos.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful