Prăjitură Franţuzesc deosebit

Foi 300 gr făină, 150 gr zahăr, 150 gr margarină, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 200 gr smântână. Umplutura 6 albuşuri, 250 gr zahăr, 150 gr nucă cocos. Crema 6 gălbenuşuri, o budincă de vanilie, 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr. Aranjare - foaie maro; - umplutură cocos; - vişine şi stafide; - foaie maro; toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată. Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao.

Prăjitură Boema
O reţetă de prăjitură deosebită, prăjitură Boema.
Blatul: 5 ouă, 3 linguri de apă, 2 linguri cacao, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină. Se coace la foc potrivit. Crema: Un ou întreg, 150 gr margarină, 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi, până se îngroaşe. Se pun 4 linguri NESS, şi după ce se răceşte se amestecă cu jumătate litru de frişcă bătută. Aranjare: Blatul se însiropează bine cu esenţă de rom, NESS, sau cafea naturală. Se pune blatul, crema şi deasupra 1/2 litru frişcă bătută. Peste frişcă se ornează cu ciocolată.

Prajitură Cocomac

o reţetă deosebit de gustoasă! Blatul: 8 albuşuri se bat cu 200 gr zahăr. 2 plicuri de ness. 4 linguri făină. Se bate şi se pune la cuptor. 150 gr de nucă de cocos. 4 linguri zahăr. 2 linguri apă. Separat se caramelizează 300 gr de zahăr la care se adaugă 250 gr margarină. 1 praf copt. Două foi doboş se fac din următoarea compoziţie: 4 ouă. Deasupra se ornează cu ciocolată rasă. 8 linguri făină. Se lasă la răcit. Foaie doboş: 2 ouă. 50 gr de mac. Când este bătută se toarnă in tavă unsă şi tapetată cu făină. după care se amestecă cu 300 gr de margarină RAMA. Crema: 8 gălbenuşuri se freacă cu 300 gr de zahăr. Se amestecă până zahărul se topeşte să nu . 2 linguri făină. Crema nr 1 5 galbenuşuri se fierb pe aburi până se îngroaşă cu 200 gr zahăr. Se bate şi se pune la cuptor. 150 ml lapte şi se fierbe pe aburi. 4 linguri apă.Prajitura Cocomac. 8 linguri zahăr. Prăjitură RALUCA cu foi de napolitane.

Această cremă se pune între două foi de napolitană. Când sunt bătute se pune 450 gr de nucă prăjită şi tăiată .1/2 din crema nr 2 . pe atât e de gustoasă! Foi: 9 albuşuri se bat cu 450 gr de zahăr. Aranjarea: . dupa care se i-a de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile fierte şi răcite.foile de napolitană umplute .1 foaie doboş .1/2 din crema nr 2 . glazură cacao.1 foaie doboş Ornare: Deasupra se ornează la alegere cu ciocolată menaj. În final se adaugă 250 gr nucă măcinată. etc. Rece se amestecă cu 250 gr de margarină. 2 linguri cacao. Crema nr 2 Se face o cremă fiartă din 4 ouă. 8 linguri de zahăr. Prăjitură cu foaie de bezea Prăjitura cu foaie de bezea pe cât arată de bine. un plic de capucino.rămană gogoloaşe.

2 linguri cacao. 9 linguri de apă se fierb pe aburi până se îngroaşă. Se fac două foi. tava fiind unsă şi tapetată cu hârtie. A doua parte din cremă. . crema. Crema: 9 gălbenuşuri. Prăjitură de vis Blatul: 10 albuşuri. 10 linguri de zahăr. 400 gr zahăr. După ce s-a răcit se amestecă cu 450 gr unt. Crema se împarte în trei. Crema: 10 galbenuşuri. Aranjare: Prima foaie. 4 linguri de lapte se fierb pe aburi. 100 gr nucă de cocos. un rând de biscuiţi însiropaţi în 100 ml coniac dizolvat cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată. Peste biscuiţi se pune 200 gr ciocolată topită cu 4 linguri de ulei. Se coc separat. Din această compoziţie se fac două foi.mărunt. După ce se răceşte se amestecă cu 400 gr de margarină. 10 linguri de zahăr. Pentru ornare am folosit 200 gr ciocolată menaj topită cu 5 linguri de ulei pe baie de abur. 3 linguri de făină.

cremă galbenă. una rămâne galbenă iar în cealaltă se pune o lingură Finetti şi 100 gr nucă măcinată. 6 galbenuşuri. . 1 lingură făină şi un praf de copt. Blatul: 6 albuşuri. 3 budinci vanilie. crema rezultată se împarte în două.Prăjitura Kinder este gustoasă şi uşor de preparat. În tava unsă şi înfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi prăjită. 350 gr zahăr se fierb pe foc până se îngroaşe. Se pun în tavă peste nuca prăjită. 4 linguri nucă măcinată. După coacere se întoarce invers şi se unge cu 400 gr Finetti. 6 linguri de zahăr. 4 linguri pesmet. cremă maro. Când este rece se amestecă cu 400 gr unt. ciocolată rasă. Crema: 750 ml lapte. Aranjare: Blat. 2 linguri făină.

Se fac trei blaturi. Crema 15 gălbenuşuri. 10 linguri de apă se fierb pe baie de aburi. 4 plicuri vanilie. 20 de linguri de zahăr.Prăjitură Intercontinental Blaturile 15 albuşuri se bat cu 15 linguri de zahăr. Se împarte în trei. 21 de linguri de nuci măcinate. Crema rece se amestecă cu 400 gr de unt. . 6 linguri făină. Crema nr 2 Se pun 100 gr stafide ţinute in rom. Crema nr 3 Se pun 100 gr de ciocolată tăiată bucăţi Ornare: Deasupra se rade ciocolată. Crema nr 1 Se pun 100 gr de nucă de cocos.

4 linguri nucă măcinată. Deasupra se pudrează cu Capucino. Blatul: 7 albuşuri. Crema: 7 gălbenuşuri. 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. Se scoate de la cuptor şi se întoarce invers. Când este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută. 2 linguri făină.Prăjitură Deliciu Postat de: Sydonia în Reţete prăjituri Adaugă comentariu Prăjitura Deliciu este intradevar un adevarat deliciu! Cum procedăm: În tava unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr nucă prajită şi tăiată. se pune un rând de biscuiţi muiaţi în cafea naturală bine îndulcită şi peste biscuiţi restul de cremă. . 2 linguri pesmet. 10 linguri de zahăr. Aranjare: Jumătate din cremă se pune peste Nutella. 200 gr zahăr. Se toarnă peste nucă şi se coace. iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă).

reţetă. crema si deasupra ciocolata neagra. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc. Se taie a doua zi dupa ce s-a racit. apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. imagini. Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei. se stinge cu 300 gr margarina. BLATUL Snickers: 9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. ARANJARE Prajitura Snickers: Blatul de albusuri cu nuca. Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei. 5 linguri faina si un praf de copt. apoi 300 gr nuca macinata.Prajitura Snickers. . CREMA Snickers: 7 linguri de zahar se caramelizeaza. ciocolata alba. Se intinde peste ciocolata alba.

4 pliculete de ness se bat pe aburi. ARANJARE: Foaie maro nuca. Peste blat se pune zahar ars.) CREMA: 5 oua. 2 linguri zahar. 5 linguri nuca macinata. 20 linguri zahar. 2 linguri faina. . 11 linguri de zahar.Prăjitură primăriţa Postat de: Sydonia în Reţete prăjituri Adaugă comentariu BLATUL: 6 oua. 5 linguri apa. crema. foaie dobos si deasupra glazura sau crema. 1 lingura cacao. Cind este rece se amesteca cu 400 gr margarina.(7 linguri zahar se caramelizeaza) FOAIE DOBOS: (2 oua. 5 linguri faina.

Tortul de ciocolată şi frişcă. 1 blat galben. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit. Rece se amestecă cu 400 gr de unt. 6 ouă. rom după gust. Aranjare: 1 blat cacao. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj. . 2 linguri de cacao. 8 linguri zahăr. 1/2 cremă ciocolată. Celălalt blat: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. 6 linguri de zahăr. Crema: 4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr. frişcă şi vişine. 8 ouă. un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie. se coace la foc potrivit. 1 blat cacao. Blatul cu cacao: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. 2 linguri de făină şi se fierb pe foc.Recomandare. 6 linguri făină. Siropul pentru blaturi: Un pahar de apă. 300 ml lapte. Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra. 2 linguri cacao. 6 linguri făină. Frişca: 250 gr de frişcă şi câteva vişine. 200gr de zahăr. 1 blat galben. 1/2 cremă ciocolată.

visine Prăjitură cu cocos. Blatul cu cocos: 4 albuşuri. *Peste blatul de cacao se pune cu lingura bucăţi din blatul de cocos. cacao şi ciocolată Postat de Sydonia | Etichete: cacao. 100 gr de cocos. 2 linguri cacao. un praf de copt. .Etichete: cacao. o lingură făină. vanilie. Crema: 4 ouă. nuca de cocos Blatul cu cacao: 6 ouă. rom. ciocolata menaj. ciocolata menaj. se bat pe aburi. ou. după care se dă la cuptor. ornare: Crema obţinută se pune peste blatul scos de la cuptor. Deasupra se rade ciocolată. 2 linguri cacao. Aranjare. 10 linguri făină. 6 linguri de apă. 4 linguri de zahăr. 200 gr zahăr. 12 linguri de zahăr. 4 gălbenuşuri. Când este rece se amestecă cu 250 gr unt. frisca.

Toate se încălzesc pe foc. 50 gr de unt sau margarină. . Glazura: Se topeşte 100 gr de ciocolată. 200 gr zahăr.Prăjitură cu cremă de ciocolată Postat de Sydonia | Etichete: ciocolata. 3 linguri de ulei şi se ornează deasupra cu compoziţia caldă. margarina Foile: Un ou. lapte. 4 linguri făină. o ciocolată se fierb pe foc. 150 gr zahăr. un praf de copt. După un clocot se adaugă 400 gr de făină şi se coc trei foi pe dosul tăvii. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr de unt. 8 linguri lapte. (aluatul se ţine la cald) Crema: Jumătate litru de lapte.

300 gr lapte. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 100 gr de nucă de cocos. se fierb pe foc. zahar vanilat Pentru a obţine delicioasa prăjitură cu nucă de cocos procedăm în felul următor: Blaturi: 6 ouă. Se fac trei foi. un praf de copt. 12 linguri zahăr. 2 pachete zahăr vanilat. 6 linguri de apă. 12 linguri de făină. 200 gr de zahăr. nuca de cocos. . Ornare: Glazură de ciocolată. Crema: 3 ouă se freacă cu 4 linguri de făină.Prăjitură cu nucă de cocos Postat de Sydonia | Etichete: ciocolata alba.

Albuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând în compoziţie după ce este bătut bine ca un blat de tort. Se pune un praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie. 7 linguri apă clocotită. se pune trei sferturi din cremă. 5 linguri cafea Vitakava. 250 gr zahăr. mod de preparare Blatul: 7 gălbenuşuri se freacă cu 125 gr zahăr.Prăjitură cu Vitakava Postat de Sydonia | Etichete: ciocolata. Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată cu făină. prajitura cu vitakava. 200 gr de făină şi se amestecă bine. Aranjare: Se taie blatul pe la mijloc. Peste cremă se pun nuci prăjite tăiate mărunt şi puţină ciocolată topită. restul cremei se pune deasupra blatului. . Crema: 3 ouă întregi. vitakava Prăjitură cu Vitakava. reţetă. Când este rece se amestecă cu 250 gr de unt. nuca. 3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi.

Se pune la fiert. . piscoturi. Crema: 600 ml lapte. lapte. pişcoturile stropite cu sirop. o cana de apa. un ou întreg. unt Foile: 250 gr făină. 200 gr zahăr praf. un zahăr vanilat. 4 linguri făină potrivit de pline. se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora. după care se coc 2 foi pe dosul tăvii. 50 gr margarină. Cum le aşezăm: Pe una din foi se pune jumătate din cremă. o lingură de cacao. o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă. 100 gr zahar. se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi. Sirop: 150 gr de rom. peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată.Prăjitură cu pişcoturi Postat de Sydonia | Etichete: cacao. margarina. Toate se frământă. 2 linguri de zahăr praf.

7 linguri de făină. Se ornează cu ciocolată topită. o budincă de vanilie se fierb pe foc. cacao. prăjitura Rigoleta Blatul: 7 ouă. . unt O reţetă simplă şi de efect. Crema: 500 ml lapte. o lingură de cacao şi un praf de copt se pun în tavă şi se coace la foc potrivit. prajitura rigoleta. 7 linguri de zahăr. lapte. Când este rece se adaugă esenţă migdale şi 300 gr unt. jumătate de cremă se pune la mijloc şi cealaltă jumătate deasupra.Prăjitură Rigoleta Postat de Sydonia | Etichete: budinca. Aranjare: Blatul copt se taie în două.

(blat normal din 5 ouă) Crema 5 gălbenuşuri se freacă cu 250 gr de zahăr praf. Deasupra se poate rade ciocolată. Se bat albuşurile spumă cu 2-3 linguri de zahăr şi 400 gr de unt se freacă spumă. Blatul se taie rotund şi se asază într-o cratiţă împreună cu crema. . Se pune la frigider 2 ore.Tortul Polar. 200 gr ciocolată menaj topită. Când se scoate de la rece se îmbracă în frişcă. 5 linguri făină se bat şi se pun în tavă la copt. 2 linguri de lapte şi se adaugă pe rând peste cremă. 5 linguri de zahăr. un tort pentru orice anotimp Blatul 5 ouă.

apoi il ornezi cu . Cum procedezi pentru glazura: Speli prunele ramase. Torni crema obtinuta peste blatul copt si dai tortul la frigider pentru 2 ore. 225 gr zahar. Pisezi apoi fructele fierte sile lasi piureul sa se raceasca. scortisoara. Dupa ce s-a racit putin torni glazura peste tort. 600 ml frisca. 100 gr zahar si putina scortisoara si le fierbi cu capac 8-10 minute. vin rosu Pentru tort ai nevoie de: 2 oua. 75 gr de zahar si un virf de cutit de sare. Pregatesti in acest timp crema: Speli jumatate din prune. prune. le scoti simburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si vinul rosu ramas. scortisoara. si le pui intr-o cratita cu 150 ml vin rosu. o fierbi apoi pe baie de aburi si o amesteci cu piureul de prune. gelatina. 2 plicuri gelatina rosie (pt decorat). Inmoi gelatina pentru inchegat intr-o ceasca de apa rece. le cureti de simburi. 250 ml vin rosu. Bati frisca. torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute. 3 plicuri gelatina. portocale. il dai la rece pt 30 de minute. 50 gr ciocolata menaj alba. sare. jumate lingurita praf de copt. 120 gr faina. Incorporezi apoi treptat faina cu praful de copt. o amesteci cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu piureul de prune aproape racit. Pentru ornat ai nevoie de: 200 gr frisca.Tort cu crema si glazura de prune Postat de Sydonia | Etichete: ciocolata alba. adaugi gelatina rosie dizolvata in 2 linguri de suc de portocale si dai totul intr-un clocot. 150 ml suc de portocala. 3 prune. 1 kg prune. frisca. Cum procedezi: Bati spuma ouale cu 2 linguri de apa fierbinte.

Pe urmă se aranjază fructele. piscoturi. portocale Tortul cu frişcă şi fructe.Când a fiert se pun 2 plicuri gelatină dizolvată în puţină apă. Tort cu frişcă şi fructe Postat de Sydonia | Etichete: banane. un tort pentru ocazii speciale! Blatul 8 albuşuri se bat spumă cu două linguri apă şi 10 linguri zahăr. După aceea se bate frişca cu 2 plicuri întăritor. Când este gata se strânge celofanul bine să se aşeze blatul şi frişca. Când este rece se taie în bucăţi de 8/8 cm. 350 ml lapte. Când este bătută frişca. 2 linguri de cacao şi 8 linguri făină. pişcoturi. Când sunt bătute. Siropul Un litru apă. 10 linguri zahăr se fierb pe foc.frisca si felii de prune. 3-4 kiwi. kiwi. fructe. (fructe se pot pune la alegere) Cum procedezi 8 ouă întregi. 350 gr zahăr. frişcă. se pune pe rând crema de mai sus. frisca. o esenţă rom. şi se ia de pe aburi. 350 ml lapte se fierb pe aburi. 100 gr vişine compot fără sâmburi. Se repetă încă o dată. Se pune la cuptor. 2 plicuri gelatină. şi se pune la congelator până a doua zi. Într-o cratiţă de 6 l se pune o folie de celofan udată bine cu apă. se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţin praf de copt. cacao. 2 plicuri întăritor de frişcă. 2 portocale. 350 gr zahăr. Când este răcit siropul se înmoaie pişcotul în sirop şi se stoarce să nu fie prea însiropat. Crema Ai nevoie de:1 kg friscă. . 8 ouă. frişca şi pişcoturile.

.A doua zi se i-a din celofan se întoarce sus-jos şi se asază pe tavă.

50 gr unt pentru uns tava. Dupa acest timp intinzi o foaie din aluat ceva mai mare decit forma de tarta. Pentru umplutura ai nevoie de: 1 kg capsune Pentru sirop ai nevoie de: 150 gr zahar. 100 gr unt. O intepi cu furculita. o acoperi cu o foaie de hirtie speciala pentru tort. frisca. . la foc potrivit pentru 25 de minute. Ornezi cu frisca. Cum procedezi pentru aluat de tarta: Intr-un castron freci untul cu o lingura de lemn ca sa se alifieze si il lasi putin asa. ii pui deasupra citeva boabe de fasole si o dai la cuptor. Peste capsune torni siropul bine legat de apa cu zahar. 1 ou. Dupa ce s-a copt foaia scoti bucata de hirtie si boabele de fasole. 1 lingurita de zahar.Tarta cu capsune Postat de Sydonia | Etichete: capsune. Intre timp cerni faina pe care o amesteci cu oul. lasi sa se raceasca si intre timp speli si cureti capsunii. apa. zaharul si la urma cu untul. Tai capsunii felioare si acoperi cu ele tarta. 1 lingura apa rece. 50 ml apa. unt. Framinti bine ca sa faci un aluat omogen care il dai la frigider pentru 2 ore. Ungi forma cu unt. asezi foaia de aluat avind grija ca aceasta sa fie si pe marginile ondulate ale formei. zahar Pentru aluat ai nevoie de: 150 gr faina.

apoi adaugi cacaoa. Pentru crema ai nevoie de: 400 gr zahar. asezi o parte de blat pe un platou. visine Pentru blat ai nevoie de: 10 oua. CREMA Se face un sirop din 9 linguri de zahar. Se fac 4 foi care se intind cu lingura in tava unsa si tapetata bine. Tai blatul in doua parti. Cum procedezi: Freci galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul. 3 linguri pesmet (sau biscuiti macinati). dar opresti o parte pentru ornat si asezi a doua parte de blat. . 5 linguri cacao. 3 pahare nuca macinata. Adaugi cacaoa. 200 gr frisca pentru ornat. il ornezi cu crema de cacao si il dai la rece pentru o ora. 3-4 linguri cacao. Freci untul spuma si adaugi siropul racit si esenta de rom. Pui apa la fiert si amesteci bine pina se dizolva zaharul. frisca. 3 linguri faina. pesmet BLAT 10 albusuri se bat spuma cu 3 pahare (de 100 ml) de zahar. 400 gr unt. cacao. Ungi o tava bine si presari cu faina. albusurile batute spuma si la urma faina. 1 esenta de rom. nuca. 4 linguri apa. 11 linguri zahar. o mai dai intr-un clocot. In acest timp pregatesti crema. intinzi crema. Cind sint batute bine se pun 3 linguri cacao. Imbraci tortul cu frisca. 9 linguri cacao. Tort de ciocolata Postat de Sydonia | Etichete: biscuiti. ciocolata. rom. Pui compozitia si o dai la cuptor pentru 30 de minute. presari visinele. 1/2 pahar apa.doua si dai siropul la rece.Tort de cacao si visine Postat de Sydonia | Etichete: cacao. 1 cana visine din visinata.

se amesteca cu crema racita si se pune intre foi. peste ele se toarna siropul fierbinte amestecind continuu ca la maioneza pina se ingroasa. 300 gr unt se freaca cu zahar dupa gust.Separat se freaca galbenusurile. .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful