You are on page 1of 5

KRONAN, KUNGSHOLMEN

ALLMÄN INFORMATION – VECKA 19

Hej Som ni säkert redan märkt så öppnar och stänger förskolan på Lejonet nu. Där har vi möjlighet att öppna mot Biet också, så att barnen får lite mer svängrum på morgonen. Jag påminner igen om föräldrarådet den 24 maj kl 7.30. Nu har vi en representant från varje avdelning. Det är jättebra! Maila mig de frågor som ni vill att vi diskuterar på mötet. Marie på Grodan har nu gått på föräldraledighet för adoption och Miski kommer att arbeta på Grodan fram till semestern.

Vänlig hälsning Nikki Gelbert, förskolechef. Tfn 070 7609881, nikki@halsansforskola.se

Bergsgatan 35 • 112 28 Stockholm • nikki@halsansforskola.se • www.halsansforskola.se

We followed the same plan for Tuesday for the morning and afternoon.A Peek at the Week Hello Lion Parents! It’s the end of another week and it has really felt like summertime here! We have been doing our best to take advantage of the fine weather and have been out as much as possible! We can be out for longer periods now as the clothes the Lions need is becoming less and less.se • www. In the afternoon we went again to Kronobergsparken.se . we look forward to seeing you all next week! The Lion Team. In the afternoon we went with Biet up to Kronobergs Park and enjoyed more sunshine.halsansforskola. Lion parents must remember to leave some light hats or caps instead of the winter hats and to leave some sun-block if you haven’t already. For Friday our plan at time of writing is to take a trip to Akalla By petting zoo for whichever Lions will be present! That’s about everything for this week. Everybody had a lot of fun making sand castles (and destroying them!). On Monday we were out early at Kungsklippan park where we played in the sand pit with our buckets and spades. It also time to change the winter boots to the lighter shoes. On Wednesday we took a trip to Norr Mälarstrand where we fed the ducks and played in the sand pit. We also had a picnic with our afternoon meal (mellis) at Kronobergs park with Biet (see first picture!). Bergsgatan 35 • 112 28 Stockholm • nikki@halsansforskola.

Landstinsparken har blivit vår upptäckarpark där ser vi nya växter varje gång och träffar på olika människor som vi talar eller leker med. Karusellen är härlig och det är inte lätt att hålla sig kvar när det snurrar. Kasta och sparka boll.Hej Alla myrföräldrar! Förra veckan avslutades med en riktig vårig fredags eftermiddag. Soliga hälsningar från Myran! Bergsgatan 35 • 112 28 Stockholm • nikki@halsansforskola. Solen solen är gul (klapp klapp) den är rund som ett hjul ( klapp klapp) på morgonen stiger solen upp och faller när det blir kväll oao oao…… Utklädning. Inte minst blir det mycket sand i munnen. klättra i klätterställningen och inte minst fisken är aktiviteter som barnen utforskar och utmanar sig i samtidigt som de ska samspela med övriga barn om vems tur det är och inte puttas när man vill fram. dockor och korvförsäljning är några aktiviteter som barnen gärna leker och likaså ”bakning” med play-do. Vi gör tårtor till kalasen med ljus i och sand kakor som barnen bjuder på. på riktigt. då många av våra barn gärna smakar på sanden. ring gärna och kolla var vi är. Inne sjunger vi vidare till gitarren och vi har börjat med Solsången. Vi hittade en grön koja i Landstingsparken där vi kröp in.halsansforskola.se • www. annars får det motsatt effekt. I Kungs-klippspark träffade vi på lejonen sist vi var där och det blev mycket focus på sandlådan och karusellen. Vi skålar och dricker i leken. Vi började och avslutade onsdagen i Kronobergsparken med mycket lek i solen. Veckan som kommer Nu när vädret är varmare kan det hända att vi stannar lite längre i Kronobergsparken. Tänk på att smörja in era barn med solskyddsfaktor på morgonen så krämen hinner gå in i huden. Att bygga och förstöra är ett ständigt mönster som är roligt att upprepa.se .

Vädret är mycket finare nu och solen är alltid framme. Landstingsparken. Därför ber Vi Er föräldrar att använda solskyddsfaktor på era barn redan på morgonen. Trevlig helg önskar Truska.och utomhus. Vi tänker göra besök på biblioteket. Veckan som kommer Vi fortsätter som vanligt med våra äventyr. Louise och Lena Bergsgatan 35 • 112 28 Stockholm • nikki@halsansforskola. Sedan vill vi välkomna Miski som kommer att börja hos oss på måndag.halsansforskola. Marie.5) och olika behov kommer vi att så ofta som möjligt arbeta i mindre grupper. Men att vi kan smörja in dem på eftermiddagarna. ha miniröris och skapande verksamhet.Veckan som varit Hej alla föräldrar på Grodan! Vi vill börja med att tacka Marie Andersson som kommer att tillfälligt lämna oss för sin mammaledighet. Vi har varit i Kronobergsparken. Pontonjärsparken. Miski som jag tidigare berättat om är väldigt omtyckt av Grodbarnen. Detta innebär att vi kommer att vara fyra pedagoger inne på Grodan. både inom. Vi har även varit nere vid Norr Mälarstrand och hälsat på fåglarna. Vi kommer att sakna dig jätte mycket.och eftermiddag. Denna vecka har vi varit ute både för. Eftersom Grodan består av barn i olika åldrar (1.se • www.se .5 – 4. En extra flaska på barnens hylla är att tänka på.

Glöm inte att ta med extra byxor. Så barnen fick åka 3 hissar. med temperaturer upp till 22 grader varmt. Full aktivitet har haft i parken. Några av barnen har börjat gå till parken. Vi har haft några sjuka barn den här veckan. Vilket fint väder vi har haft. Dom känner sig väldigt stora då.se • www. eftersom vi vill vara ute så mycket som möjligt. Det var pippisånger och Emil i Lönneberga sånger. Vart tog våren vägen? Det blev sommar istället. så att barnen kan byta om när vi kommer in och är sandiga Maria Jessica Marica Bergsgatan 35 • 112 28 Stockholm • nikki@halsansforskola. En liten mysig park som ligger uppe i ett bostadsområde. Det känns inte så bra att ha rörelse inne när det är så fint väder ute. Det var jättekul!!! Hade tänkt att från och med nästa vecka ska vi börja med att ha lite rörelse ute i parken. Sedan vill vi påminna om att ni får gärna ta med er lite solkräm till barnen. En dag var vi till Kungsklippans park. Men vi andra som har varit här har varit ute väldigt mycket i solen. Vi har varit till Kronobergsparken morgon och eftermiddag. En dag när vi var där hade dom stor underhållning för alla barnen. Helt otroligt skönt för våra barn.se . Men smörj in dom på morgonen så smörjer vi in dom på eftermiddagen. Bättre gymnastik kan man inte få än ute i naturen.halsansforskola. Väldigt mysigt att lyssna på medans barnen leker. Vi gick genom tunnelbanan när vi gick dit.Hej alla föräldrar på Biet!!! Den här veckan har varit kort. Väldigt bra park för de små.