MERANCANG DAN MELAKSANAKAN PAMERAN SENTUHAN MERDEKA KURSUS PROGRAM PERSEDIAAN IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN PENGAJIAN BAHASA

MELAYU SEMESTER 1.

TUJUAN : y Merancang dan melaksanakan pameran SENTUHAN MERDEKA sempena bulan kemerdekaan dan sambutan hari kemerdekaan MALAYSIA yang ke52.

TAJUK PAMERAN:  PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA MALAYSIA.

KONSEP PAMERAN: y Menyediakan satu pameran SENTUHAN MERDEKA yang ringkas tetapi padat dengan pengetahuan tentang PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA.

kesungguhan dan keberanian adalah peranan penting untuk memperjuangkan nasib negara. 3.selain itu.keberanian dan pengorbanan yang tinggi.Inilah semangat yang perlu dimiliki oleh masyarakat Malaysia pada masa kini.kesungguhan.RASIONALNYA PAMERAN INI DIADAKAN: Perjuangan kemerdekaan tanah air telah menunjukan semangat yang kuat . y Untuk mengenali tokoh tokoh perjuangan tanah airyang sanggup bekorban untuk kemerdekaan Negara.kita sebagai rakyat Malaysiaseharusya menghargai perjuangan kemerdekaan negaradengan berusaha memajukan negara OBJEKTIF PAMERAN DIADAKAN : y Untuk melatih diri ahli kumpulan yang terlibat supaya lebih bersatu dan bekerjasama dalam menyiapkan tugasan. KUMPULAN SASARAN PAMERAN INI: y 1. Pameran ini menyasarkan kepada 3 kumpulan sasaran iaitu: Kepada pensyarah pensyarah yang datang melawat pameran ini . y Untuk menyemai sikap patriotisme yang tinggi dalam diri masyarakat yang terlibat dengan pameran ini.perjuangan ini dilihat lebih berfokuskan kepada semangat untuk bebas daripada kokongan bangsa asing. . 2. Kepada semua warga INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN. Kepada semua pelajar INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN yang mengambil matapelajaran pengajian sosial 1 (SEJARAH). y Untuk mengetahui lebih mendalam lagi mengenai KEMERDEKAAN NEGARA.

PENSYARAH PENASIHAT : y En. BASIR Naib pengerusi : MOHD ZULKFLIE BIN ZAKARIA Penyelaras projek : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.Muhamad Fauzi Bin Ngah AHLI KUMPULAN YANG TERLIBAT DENGAN PAMERAN : y y y y Muhammad Khairul Basyar bin Ab. BASIR Setiausaha : HAZWAN HAFIZ BIN MOHAMAD Bendahari : JAMES AHLI JAWATAN KUASA PAMERAN : y y y y AJK Bahagian Pameran : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.Basir Mohd Zulkflie bin Zakaria Hazwan Hafiz bin Mohamad James ORGANISASI JAWATANKUASA (AHLI YANG TERLIBAT) PAMERAN : y y y y y y Penasihat : EN . BASIR AJK Bahagian Penerangan : HAZWAN HAFIZ BIN MOHAMAD AJK Bahagian Peralatan : MOHD ZULKFLIE BIN ZAKARIA AJK Bahagian Siaraya : JAMES .MUHAMAD FAUZI BIN NGAH Pengerusi : MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR BIN AB.

30 pagi 10.30 PAGI. AKTIVITI PAMERAN YANG DIRANCANG: TARIKH/MASA 16 September 2009 (RABU) 8. . y MASA : 8.00 pagi AKTIVITI Taklimat mengenai pameran Pameran bermula Pertandingan /kuiz berkaitan pameran SUMBER KEWANGAN PAMERAN: y Kami (ahli kumpulan) bersetuju untuk memperuntukan sebanyak RM100.00 pagi 8.00 untuk menjayakan pameran ini.PERLAKSANAAN PAMERAN : y TARIKH : 16 SEPTEMBER 2009. INSTITUT PERGURUAN TENGKU AMPUAN AFZAN. y TEMPAT : DEWAN MAKMUR.

PENUTUP : y Kami (ahli kumpulan) berharap agar pameran ini berjalan seperti apa yang dirancang dan diatur bagi mencapai OBJEKTIF yang dikehendaki. . (MUHAMMAD KHAIRUL BASYAR B. .Keberkesanan pameran ini amatlah penting kerana pameran SENTUHAN MERDEKA ini mempunyai banyak ilmu atau input yang berguna kepada kita untuk digunakan pada suatu hari nanti . PAMERAN SENTUHAN MERDEKA Untuk kumpulan . AB.Keberkesanan pameran ini adalah sangat bergantung kepada prosedur pameran dan penglibatan pihak pihak berkaitan . Disediakan oleh.. PERJUANGAN KEMERDEKAAN NEGARA Bahasa melayu 1. BASIR) Pengerusi.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful