NOVEL PAPA LATAR.

LATAR

Setelah tamat di matrikulasi. Jalan SS 7/55 ialah rumah Aisyah. rumah kembar dua yang terletak di PJ. 9. Di restoran A&W di Seksyen 17 merupakan latar tempat Julia menemani Rasylan yang teringin makan buger. 4. 2. Tempat yang pernah dikunjungi oleh Cikgu Jeffri bersama Intan Maliana ialah Jalan Klang Lama di restoran. Tempat persinggahan Julia dan Rasylan membeli buku sebelum hujung minggu di kedai buku MPH di Mid Valley. 10. 11. Latar tempat di sekitar Kuala Lumpur. Mama melahirkan anak kedua di Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) di Cheras. Julia membeli buku bersama. 8. 3. . Rumah Cikgu Jeffri.sama Rasylan di kedai buku di Jalan Tunku Abdul Rahman. 12.LATAR TEMPAT 1. 7. Asrama Kolej Matrikulasi UIA tempat Julia melanjutkan pelajaran selepas SPM. 5. 6. Sekolah Seri Gading tempat mama dan papa bekerja. iaitu rumah semi-D. Mama pernah menghantar Cikgu Suzie yang menumpang kereta mama di Seksyen 14. Julia dan Rasylan tinggal di asrama UIA di Gombak. Latar tempat di Kelana Jaya.

Latar masa waktu pagi. 3. 4. . bas Intrakota.LATAR MASA 1. dan juga kemudahan belajar seperti UIA. Latar masa waktu petang. Latar masa keadaan di Kuala Lumpur yang sudah mempunyai sistem pengangkutan LRT. Dalam tempoh empat tahun. 2. Kisah bermula ketika Julia berada di tingkatan empat sehingga tamat tahun pertama di UIA apabila mama meninggal dunia.

5.LATAR MASYARAKAT 1. Masyarakat usahawan yang digambarkan yang tinggal di kawasan perumahan mewah di Seksyen 7 Kelana Jaya. Masyarakat Melayu golongan menengah di Kuala Lumpur iaitu golongan berpendidikan tinggi dan bekerja sebagai kakitangan awam seperti guru dan pensyarah. masyarakat melayu. Latar masyarakat yang memilih jenama seperti mengujungi restoran berjenama seperti Starbucks Coffee atau A&W Drive-in. 4. 9. Contohnya. Pelbagai masyarakat contohnya. 6. 2. 7. Lia amat menyayangi suaminya dan berkorban untuk mengandung lagi kerana mahu memenuhi permintaan suaminya. masyarakat arab. Latar masyarakat yang beragama Islam. 3. Latar masyarakat guru yang bertugas di sekolah menengah. . Latar masyarakat yang setia dan sanggup berkorban dalam percintaan. Golongan remaja yang terlibat dalam pergaulan bebas dan tidak dapat menghadapi cabaran godaan nafsu. 8. Latar masyarakat remaja yang berjuang dalam bidang pelajaran. bangsa Indonesia dan anak Pan Asian.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful