si inteligenta emotionala -recomandari bibliograficeOradea 15 mai 2012

. care combina angajamente sociale si emotionale. familia reprezinta o mai multi indivizi uniti prin comunitate alcatuita din legaturi de casatorie (sot si sotie) si parentale (parinti si copii).Definitii  Familia este o forma complexa de relatii biologice.  Ca produs al sistemului social. materiale si spirituale între oameni legati prin casatorie. sociale.

ceea ce este o piedica in invatarea lucrurilor esentiale. .Cum invatam sa administram o familie?  Nu ne nastem cu instinctul de a administra o familie!  Nu invatam la scoala  Nu exista retete.  Nimeni nu are o idee foarte clara cum se face.  Ne imaginam ca stim totul despre acest subiect.

Unde gasim informatii  In biblioteci si carti  In studii si consiliere psihologica  Din experientele reusite ale cunostintelor din alte generatii.religie si morala  Experimentand .  In traditie .

Inteligenta multipla  Formata din  inteligenta abstracta  Inteligenta practica  Inteligenta emotionala  Inteligenta kinestezica  Inteligenta sociala  Karl Albrecht – Inteligenta Sociala .

 Aceste aptitudini sau lipsa lor genereaza  Comportamentele hranitoare  Comportamentele toxice .O definitie  Inteligenta sociala este o combinatie intre intelegerea oamenilor(constiinta sociala strategica)si un set de aptitudini pentru a interactiona cu succes intre ei.

Navigam intr-o gama vasta de medii semantice  Cuvintele spuse si auzite sunt doar o aproximare vaga a evenimentelor.  Legatura cu familia este evidenta  Atat cu armonia cat si cu disfunctiile care pot aparea  A fi constient de aspecte poate schimba perspectiva in orice situatie practica.  Nu exista 2 creiere care sa atribuie acelasi sens pentru un concept sau o expresie. .

Despre inteligenta emotionala  Inseamnă:  să cunoşti emoţiile. să le      recunoşti (38) să poţi să te pui în pielea celuilalt să ştii să iei decizii să-ţi asumi responsabilitatea pentru ceea ce faci să fii motivat să ştii să comunici cu ceilalţi pentru a avea relaţii armonioase  Daniel Goleman – Inteligenta emotionala .

.

14-Temperamentul nu este predestinat  Cap15.9-Dusmani intimi  Cap 12-Creuzetul familiei  Cap 13-Trauma si  Inteligenta emotionala aplicata reinvatarea emotionala  Cap.Capitole despre cuplu si familie  Cap.-Costurile analfabetismului emotional .

îngrijoraţi. pentru a ne cunoaşte mai bine şi pentru a-i cunoaşte şi pe cei din jurul nostru. si e vorba despre lucruri care se pot învăța.De ce au membrii unei familii nevoie aceste informatii despre inteligenţa emoţională? pentru a ști că există studii pe aceste teme . în abilităţile noastre de a depăși situațiile dificile. . obosiţi. trişti. pentru a avea încredere în noi. supăraţi. pentru a ne recunoaște și a ne transforma emoţiile negative. pentru a şti să ne manifeste în siguranţă atunci când ne simtim furioşi.

Bowdon  50 de carti fundamentale pentru dezvoltarea personala .O recomandare pentru fiecare  Tom Butler.

com/doc/7528624/Daniel-GolemanInteligenta-Emotionala .ro/Manual_de_inteligenta_e motionala_Teorie_dezvoltare_evaluare_si_aplicatii_in _viata_de_familie_la_scoala_si_la_locul_de_munca-31373  http://ebookbrowse.eqday.E-Bibliografie  http://www.scribd.com/www-portalio-ro-referatinteligenta-emotionala-doc-d132449872  http://tinread.md:8888/tinread/fulltext/conferint e/per_integ.curteaveche.usb.pdf  http://it.ro/inteligenta-emotionala-articol-3  http://www.

 Delia Pantea . Va multumesc pentru atentie.