JAWATANKUASA MAKANAN

‡ AMINAH CENDRAKASIH BT

SUHAIMEE

Bidang Tugas
‡ Membentuk satu jawatan kuasa kecil. ‡ Menyediakan budget dan jenis makanan atau hidangan ringan yang perlu disediakan sepanjang program berlangsung. ‡ Membuat soal selidik untuk peserta untuk memastikan masalah alahan makanan tidak berlaku.

Bidang Tugas
‡ Mendapatkan caterer jika perlu yang boleh menawarkan harga yang berpatutan untuk keperluan makanan dan minuman. ‡ Membuat penempahan dan memaklumkan jenis makanan serta jumlahnya. ‡ Memastikan makanan yang disediakan dihidangkan tepat pada masanya dan mencukupi.

‡ Bertugas menyediakan hidangan jamuan makanan kepada pihakpihak yang berkaitan dan memastikan tiada petugas dan AJK yang ketinggalan. ‡ Melayan tetamu yang makan dan membahagikan makanan dengan sebaik mungkin.

‡ Memastikan kebersihan tempat makan. ‡ Mengemaskan dan membersihkan tempat makan, makanan yang berlebihan dan sebagainya. ‡ Menyediakan bekas makanan dan minuman serta plastik sampah.

‡ Memohon dan memastikan pihak sekolah/institusi memberi kebenaran meminjam peralatan. ‡ Memastikan bilangan peralatan yang dipinjam sebelum perkhemahan dan memulangkan peralatan dalam keadaan yang baik, bilangan mencukupi dan masa yang telah ditetapkan. ‡ Memasak sekiranya perlu.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful