Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
26Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Antologia de Poemes Per La Pau

Antologia de Poemes Per La Pau

Ratings: (0)|Views: 171,899 |Likes:
Published by matilmartinez
Antologia de poemes per la Pau
Antologia de poemes per la Pau

More info:

Published by: matilmartinez on Jan 28, 2010
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/19/2014

pdf

text

original

 
ANTOLOGIA DE POEMES PER LA PAU
La majoria de poemes estan extrets de:Poesia infantil i juvenil :
Viu la poesia: 
PAU
Els canons, de neu.Les pistoles, d'aigua.Els soldadets, de plom.Que totes les batallesque les guerres i les porssiguin a partir d'aracaducats malsons.Els canons, de neu.Les pistoles, d'aigua.Els soldadets, de plom.
Isabel Barriel
 PAU
És fràgil el mot,dúctil el concepte.Ha de dominar el món:és el gran repte.S'enfila pels núvolsi dibuixa colomsamb branques d'oliveresentre plomes al vol.Equil·libri de forces,balanceig i raons.Raons solemneso raonables questions?Pau a la Terrasota la llum del Sol.I dia a dia gaudir de l'estrenadel més fràgil mot.
Isabel Barriel
 
 
SI EL MÓN FOS...
Si el món fos...Si el món fos escrit en llapis,podria esborrar la lletraque vol ferir;podria esborrar mentidesque no cal dir;n'esborraria l'envejaQue porta mals;N'esborraria grandesesde mèrit fals...Però és escrit amb tintade mal color:del dolor brut de la guerrai del dolor Qui voldrà escriure un nou món més just i net?Potser que tu i jo ho provéssim,ben valentes, lletra per lletra,des del nostre raconer...
Joana Raspall
LA FESTA DE LA PAU
Si tingués la màgia d’un magde les bales faria flors,dels fusells, trombons i fagotsi dels trons, poemes d’amor.Si tingués la màgia d’un magde la gana faria blat,dels canons, prismàtics gegantsi dels tancs, camions de gelats.Si tingués la màgia d’un mag,dels soldats en faria clowns,dels tinents, ocells de paper,ballarines o castellers.Si tingués la màgia d’un mag,de les mines faria daus,de les bombes, jocs malabarsi dels corbs, coloms de la pau.
cançó de Dàmaris Gelabert
GENERAL, EL TEU TANC
 
General, el teu tanc és un vehicle poderós.Pot abatre un bosc i masegar cent homes.Però té un defecte:Necessita un conductor.General, el teu bombarder és potent.Vola més que la tempesta i aguanta més que un elefant.Però té un defecte:Necessita un mecànic.General, l'home és molt útil.Pot volar i pot matar.Però té un defecte:Pot pensar.
Bertolt Brecht
CARTILLA MILITAR ALEMANYA (SELECCIÓ)
ELS SUPERIORS DIUEN:Anem cap a la glòria.Els inferiors diuen:Anem cap a la tomba.QUAN ARRIBA EL MOMENT DE DESFILAR,molts no sabenque l'enemic és el qui caminaal davant.Que la veu que els manaés la veu de l'enemic,i que els qui parlen de l'enemicsón, ells mateixos, l'enemic.
Bertolt Brecht
(
Traduït de l'alemany per Feliu Formosa)
PAU
PAU,

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->