P. 1
Nieuwsbrief 2012-06

Nieuwsbrief 2012-06

|Views: 7|Likes:
Published by Peter Franke
Nieuwsbrief ANBO Bernisse
Nieuwsbrief ANBO Bernisse

More info:

Published by: Peter Franke on Aug 31, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/31/2012

pdf

text

original

NIEUWSBRIEF

ANBO afd. Bernisse - secretariaat: Nieuwstraat 8, 3218 AN Heenvliet Jaargang 24, nummer 4 juni 2012

Van de voorzitter,
Het opnieuw opstarten van de Anbo Bernisse is in volle gang, we zijn bezig om ons eigen te maken met de gang van zaken en ik ben blij U te kunnen zeggen dat het ons aardig lukt. Natuurlijk zullen er altijd dingen zijn die anders kunnen maar, U kunt er op rekenen dat wij ons uiterste best doen. Als U zelf een idee heeft wat U graag zou willen doen neem dan contact op met een bestuurslid. Dan zullen wij samen met U kijken of we dat kunnen organiseren mogen wij op U rekenen? Was 19 mei aanwezig bij de bingo en er werd mij verteld dat een aantal leden geen nieuwsbrief hebben ontvangen dat spijt ons erg en zullen er voor zorg dragen dat dit niet meer voorkomt. Verder verliep de bingo uitstekend, onder de uitstekende leiding van Arie Vermaat en natuurlijk Bets van Bodegom. Die ook nu weer voor leuke en soms nuttige prijzen had gezorgd. Het bestuur wenst U een zonnige zomer en hoopt U weer te begroeten op een van de activiteiten in september. Met vriendelijke groet, Jannie Valk.

Nieuwe leden
Deze maand hebben de heer en mevrouw Kort uit Geervliet aangemeld als lid.

ECHTPAAR IN DE TREIN
Met de allerliefste in een trein kan aangenaam en leerzaam zijn. De prachtig vormgegeven stoel geeft allebei een blij gevoel. Voor ‘t verre reisdoel kant en klaar zit ik dus tegenover haar. De trein maakt zijn vertrouwd geluid en zij rijdt vóór-, ik achteruit. We zien dezelfde dingen wel, maar ik heel traag en zij heel snel. Zij kijkt tegen de toekomst aan, ik zie wat is voorbijgegaan. Zo is de huwelijkse staat: de vrouw ziet wat gebeuren gaat, terwijl de man die naast haar leeft slechts merkt wat zijn beslag al heeft. Van nieuw begin naar nieuw begin rijdt zij de wijde toekomst in, en ik rij het verleden uit. En beiden aan dezelfde ruit
Willem Wilmink

IN DIT NUMMER
Vaste rubrieken:  Van de voorzitter  Onder de leden  Van de bestuurstafel  Dag van de ouderen  Wethoudersoverleg  * Agenda * Bingo * Activiteiten * Busreis * Gedicht

Onder de leden

VAN DE BESTUURSTAFEL
Op woensdag 16 mei 2012 vergaderde het bestuur in Abbenbroek. De heer Boon Maasland van het ANBO Gewest ZuidHolland was voor deze vergadering uitgenodigd. Penningmeester Op de agenda stond onder meer het penningmeesterschap. Mevrouw Cora van Gijzen had aan het Gewest Zuid-Holland laten weten niet meer beschikbaar te zijn voor deze functie, maar graag deel uit te blijven maken van het bestuur als algemeen lid. Het bestuur heeft besloten om te zien naar een nieuwe penningmeester. Zodra hiervoor een kandidaat is gevonden zal het bestuur deze voor benoeming aan de algemene ledenvergadering voordragen. Tijdelijk zal de 2e penningmeester, mevrouw van der Valk, deze functie waarnemen. Regionaal overleg Rutger Terpstra vertelde de vergadering waarover tijdens het wethoudersoverleg is gesproken. U vindt hiervan een verslag elders in dit blad. Op 30 mei a.s. vindt vergadert het Samenwerkingsverband ANBO PCOB SBO. Mies zal neemt voor de ANBO deel aan dit overleg. Activiteiten De komende activiteiten van de Bingo en de inloopmiddagen zijn besproken. Besloten is met een kraam deel te nemen aan de Jaarmarkt op de 2e zaterdag in september in Zuidland Nieuwsbrief De komende Nieuwsbrief komt compleet uit. D.w.z. met advertenties. Speciale aandacht wordt gegeven aan de verspreiding van de Nieuwsbrief.
Het bestuur

BINGO 2 juni 2012
Op 2 juni is de laatste bingomiddag van het seizoen. Die wordt gehouden in de Drenkwaard te Zuidland. Aanvang 14.00 uur Zaal open 13.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

BINGO BIJ HET SBO
Op maandagmorgen 11 juni 2012 organiseert het SBO (Service Bureau Ouderen) van 10.00 – 11.30 uur bingo in De Haveling te Geervliet. Voor de bingo-liefhebbers een extra mogelijkheid om hun geluk te beproeven.

INLOOPMIDDAG 20 juni 2012
De laatste inloopmiddag voor de grote vakantie is op 20 juni 2012. Zin in een spelletje, kaarten of gewoon een gezellige babbel aan de praattafel. Er is veel mogelijk. U bent van harte welkom op woensdag 20 juni 2012 tussen 14.00 – 16.00 uur.

VIERING OUDERENDAG
In haar resolutie 45/106 van 14 december 1990, heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de eerste oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Sinds 1990 is het in Nederland een goede gewoonte rond 1 oktober de dag van de ouderen te vieren. Het Samenwerkingsverband van de ouderenbonden ANBO en PCOB en het Service Bureau Ouderen bereiden deze viering voor. Noteert u de datum van 1 oktober vast in uw agenda.

ACTIVITEITEN NIEUWE SEIZOEN
De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn gestart. Onze afdeling kent 2 vaste activiteiten namelijk:  Bingomiddagen  Inloopmiddagen Bingo 2012 - 2013 De eerste bingomiddag van het seizoen 2012-2013 wordt gehouden op zaterdag 22 september Dorpshuis te Abbenbroek De overige data zijn nog niet bekend. In de volgende Nieuwsbrief vindt u een volledig overzicht. Inloopmiddagen De data van de inloopmiddagen voor het najaar staan vast. 19 September 23 Oktober 20 November 18 December Naast de vaste activiteiten wordt er ook gewerkt aan bijzondere onderwerpen. Informatie daarover vindt u in de volgende Nieuwsbrief.

BUSREIS HAVEN
ROTTERDAM
Wegens groot succes van vorig jaar wordt op 3 oktober 2012 weer een busreis georganiseerd door de Rotterdamse Havens en Industriegebied. Van Bernisse gaan we naar de Waalhaven. We rijden over het Railservicecentrum terrein, langs de Shell tot aan de Waterweg, langs de autoterminal en Verolme. Afhankelijk van de tijd bezoeken we, voor of na de lunch/koffie in het EIC gebouw, de Maeslandtkering en het uitkijkpunt over Europoort, Hoek van Holland en Noordzee. Vervolgens door het Europoortgebied naar de Maasvlakte. Daar maken wij een rit over het terrein van de MOT(Maasvlakte Olie Terminal) of de EMO (Europees Massagoed Overslagbedrijf). Een laatste stop bij de havenmond en op de parkeerstrook van Futureland. Daarna terug naar Bernisse waar we om rond 15.00 uur aankomen. Om een bezoek te kunnen brengen aan de bedrijven is uw ID nummer nodig.Dit staat op uw rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Dit nummer moet voor de veiligheid aan de bedrijven doorgegeven worden. Tijdens de rit ben ik u gids en vertel ik u wat er te zien is. De kosten bedragen € 25,00 per persoon, (incl. busreis lunch en koffie). Er kan worden opgestapt in Heenvliet en Zuidland. U kunt zich opgeven bij Jannie Valk Mies de Vries Rutger Terpstra

ANBO Voorne Putten
Het is een goede zaak om contact te hebben met de afdelingen in de regio. Op 21 mei 2012 zijn de afdelingen van Voorne Putten bij elkaar geweest. Het was een goede vergadering. Er werd veel informatie uitgewisseld. Jammer genoeg gaat de reis naar de Floriade niet door. Verder is er gesproken over het meerjarenplan van de ANBO.De volgende vergadering is op 22 oktober 2012 in Hellevoetsluis.
Marius Rozenberg

0181 665178 0181 663876 0181 662129

Ik hoop u te zien in de bus
Groet Rutger Terpstra

WETHOUDERSOVERLEG
14 mei jl. is er een vergadering geweest met de wethouder Kruikenmeier en vertegenwoordigers van ANBO, PCOB, SBO en Mantelzorg. Er zijn aardig wat zaken besproken, die nog in behandeling zijn waar nog geen besluit over genomen is.  Er wordt een oplossing gezocht voor de begraafplaats van Zuidland, waar tijdens het uitladen van de kist het verkeer op de Kerkweg gewoon doorrijdt.  Belangrijk is dat er in alle kernen een oplaadpunt komt voor de Ov-kaart. In Abbenbroek en Heenvliet is er al een oplaadpunt. Als het lukt, komen deze ook in Geervliet, Simonshaven en Oudenhoorn. Afwachten!  In het verleden gaf de Gemeente een garantieprijs voor oud papier/karton als de prijs onder een bepaald niveau zakte. Uitgezocht word of deze maatregel nog steeds geldt. Verder werd de vergadering geinformeerd over  Over speciaal vervoer in de gemeente  Herindeling/fusie met Spijkenisse wordt wel over gesproken, maar geen uitspraken over gedaan.
Rutger Terpstra

WAT STAAT ER TE GEBEUREN IN DE OUDERENZORG themabijeenkomst op 18 juni 2012 voor de ouderenorganisaties.
Voor deze bijeenkomst zijn de bestuursleden van alle afdelingen van ANBO, KBO en PCOB in Zuid-Holland uitgenodigd. Het doel van deze dag is om samen na te denken over wat de veranderende maatschappij voor ouderen betekent. Zelfredzaamheid, eigen regie en keuzevrijheid zijn thema’s die voor steeds meer mensen belangrijk worden, gezien de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Zeker in de derde en vierde levensfase waarin de kans steeds groter wordt dat men een beroep doet op hulpmiddelen en zorgverleners. Een samenleving met meer ouderen, gecombineerd met de huidige bezuinigingen, maakt dat zelfredzaamheid en eigen regie niet alleen maar een wens is van ouderen, maar noodzaak wordt. De afdeling Bernisse zal naar deze bijeenkomst gaan.

CHINEES LOPEND BUFFET Is bij reservering voor groepen van minimaal 15 personen op alle dagen verkrijgbaar (behalve zaterdag, zondag en feestdagen)

Verwarming/sanitair Dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur Dakbedekking RUIME PARKEERGELEGENHEID DEWARMTEBRON IJzerwaren/Gereedschappen
Onderhouden Verkoop

Van gastoestellen
Propaaninstallaties lid van de Vereniging van Nederlandse Installatiebedrijven

Scheijdelveweg 7 - G, 3214 VN Zuidland Telefoon 0181 – 451201 b.g.g 453019

VINK Groenten & Fruit

Voor de allerbeste kwaliteit

Iedere woensdag op de markt in Zuidland

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->