P. 1
Humor Suroboyoan Fancy

Humor Suroboyoan Fancy

|Views: 41|Likes:
Published by Mohammad Rofik

More info:

Published by: Mohammad Rofik on Mar 30, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/30/2012

pdf

text

original

Sections

  • Humor Suroboyoan Jilid Siji
  • Cerito Khayal: Salesman 1.1
  • Cerito Khayal: Rasa Stroberi tah
  • 1.3 Cerito Khayal: Ngentutan
  • Cerito Khayal: Ngentutan 1.3
  • Cerito Khayal: Lobang 1.4
  • Cerito Khayal: Avtur 1.5
  • 1.6 Cerito Khayal: Argowilis
  • Cerito Khayal: Argowilis 1.6
  • Cerito Khayal: Mbah Jo 1.7
  • 1.8 Cerito Khayal: Jin
  • Cerito Khayal: Jin 1.8
  • Urip Bebojoan: Kaspo thok ! ! ! 1.9
  • Urip Bebojoan: ”Rp. 200,000” 1.10
  • Urip Bebojoan: Mulih Gasik 1.11
  • 1.12 Urip Bebojoan: Babaran
  • Urip Bebojoan: Babaran 1.12
  • Urip Bebojoan: Bakul Bakwan 1.13
  • Urip Bebojoan: Purik 1.14
  • 1.15 Wonokairun ambek Bunali: Ngumbah Kucing
  • Wonokairun ambek Bunali: Y u y u 1.16
  • 1.17 Wonokairun ambek Bunali: Mancing
  • Wonokairun ambek Bunali: Pikun 1.19
  • 1.20 Romlah: Kulit Mungsuh Kulit
  • Romlah: Kulit Mungsuh Kulit 1.20
  • Romlah: Gantine Soleh 1.21
  • 1.22 Romlah: Nginceng Kamut
  • Romlah: Nginceng Kamut 1.22
  • Romlah: Telulas 1.23
  • 1.24 Romlah: Maling
  • Romlah: Maling 1.24
  • Romlah: Mo Limo 1.25
  • Humor Suroboyoan Jilid Loro
  • Diuber celeng 2.1
  • 2.3 Asmuni
  • 2.6 Wedhi karo bojo
  • Wedhi karo bojo 2.6
  • Nostalgia 2.7
  • 2.10 Bajak Laut
  • Bajak Laut 2.10
  • Numpak Taksi 2.11
  • 2.12 Mercon
  • Kepiting 2.13
  • 2.14 Wanita Besi
  • Wanita Besi 2.14
  • Ketinggalan Sepur 2.15
  • 2.17 Njegur
  • Numpak Taksi 2 2.18
  • 2.19 Sepuluh Ewu
  • Sepuluh Ewu 2.19
  • Pelabuhan 2.20
  • Sayang anak 2.21
  • 2.23 Ndlahom
  • Humor Suroboyoan Jilid Telu
  • Piro umurku ? 3.1
  • Bakso Spanyol 3.2
  • 3.3 Balas Dendam
  • Balas Dendam 3.3
  • 3.5 Umur
  • Sing tabah yo . . . 3.6
  • 3.7 Lawang Wesi
  • Lawang Wesi 3.7
  • Nyegat bis 3.8
  • 3.9 Kebon Semongko
  • Kebon Semongko 3.9
  • Limolas Juta 3.10
  • 3.11 Putus Cinta
  • Putus Cinta 3.11
  • Nginceng 3.12
  • 3.13 Deodorant
  • Deodorant 3.13
  • Ngelindur 3.14
  • Putus Asa 3.15
  • 3.16 Malam Pertama
  • Malam Pertama 3.16
  • Ulang Tahun 3.18

Humor Suroboyoan Jilid 1-3

didownload soko: http://www.dna.caltech.edu/∼hariadi/humor/ pengarange lek gak salah Mas Budhi Santoso February 13, 2005

Peringatan Hak Cipta: Ngguyu iku termasuk salah siji hak asasine menungso, dhadhi gak perlu mbayar. Aku gak masalah lek bukuku iku nyebar nang endhi ae, tapi lek onok wong sing sampek wani ngomersilno, tak dungakno ngguyu pitung turunan gak isok mingkem.

3

4 .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13 Urip Bebojoan: Bakul Bakwan . .14 Urip Bebojoan: Purik . . . . . .6 Wedhi karo bojo . 1. . .2 Cerito Khayal: Rasa Stroberi tah . .21 Romlah: Gantine Soleh . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. . . 1. . . .5 Cerito Khayal: Avtur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. . . . . . . . . .9 Urip Bebojoan: Kaspo thok ! ! ! . . . 1. . . . .3 Asmuni . . . . . . . . . .8 Cerito Khayal: Jin . . . . . . . 2. . . . . . . . . . . 1. .19 Wonokairun ambek Bunali: Pikun . . . . . . 1. . . . . . . . . . . . . . . . . .18 Wonokairun ambek Bunali: Minimarket .1 Diuber celeng . . . . . 1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10 Urip Bebojoan: ”Rp.24 Romlah: Maling . . . . . . . . . . . .6 Cerito Khayal: Argowilis . . . . . . . 1.4 ASI . . . . . 1. . . . . . . . . . . . . 1. . . . 1. . . 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. . . . 1. . . . . .? . . . . . .7 Cerito Khayal: Mbah Jo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1. . . . . . . . . . . . . . . . 2. . . . . .000” .22 Romlah: Nginceng Kamut . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .5 Mo Limo bag 2 . . . . 2 Humor Suroboyoan Jilid Loro 2. . . . . 1. . . . . . . . . . .Contents 1 Humor Suroboyoan Jilid Siji 1. . . . . . . . . . . . . .23 Romlah: Telulas . . . . . . . 1. . . . . . . . . . . . 2. . . . . . .16 Wonokairun ambek Bunali: Y u y u . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11 Urip Bebojoan: Mulih Gasik . . . . . . . . . . 200.2 Drakula . . . . . . . . . . . . . . .15 Wonokairun ambek Bunali: Ngumbah Kucing 1. 1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7 8 8 9 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 18 19 20 21 21 22 23 24 25 26 27 28 31 32 32 33 33 34 35 . . . . . . . . . . . . .1 Cerito Khayal: Salesman . . . . .12 Urip Bebojoan: Babaran . . .20 Romlah: Kulit Mungsuh Kulit . . . . . . . . . . . . . . 1. . . . . .3 Cerito Khayal: Ngentutan . . . . . . . . . . . . . . . . . . .25 Romlah: Mo Limo . . . . . . . . . . . . . .17 Wonokairun ambek Bunali: Mancing . . . . . . . . . . 1. . . . . 5 . . . . . . . . . . . . . . . . . 2. 1. . . . . . . . . 1. . . . . . . . . . . 1. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4 Cerito Khayal: Lobang .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bajak Laut . . 3. . . . . . . . . 3. . . . .20 2. Sayang anak . . . . . . . . . . . Ndlahom . .16 Malam Pertama . . . . . 3. . . . . . . .18 Ulang Tahun . . . . Numpak Taksi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Sepuluh Ewu . . . . . . . . .11 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Wedhus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Lali . . . . . . .22 2. . . . . .18 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Mercon . . . . 3. . . . .4 Apes . 3. . . . . . . . . . . .7 2. . . . . . . . . . . . . . . . . .1 Piro umurku ? . . . .14 Ngelindur . . . . . . . . Pelabuhan . . . . . . . 35 36 36 37 38 39 40 41 42 42 43 44 45 46 48 48 49 51 52 54 55 56 57 58 59 60 61 61 63 64 65 65 66 67 68 68 3 Humor Suroboyoan Jilid Telu 3. . . . . . . . . . .9 2. Kepiting . . . . . 3. . . . . Wanita Besi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .13 2. Semongko . . . . . . . . . . . . . .17 2. . . . . . . . .21 2. . . . .11 Putus Cinta . . . 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Ketinggalan Sepur SPG . . . . . . .16 2. . . . 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12 Nginceng . .9 Kebon Semongko .23 Nostalgia . . . . . . . . . . 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Njegur . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. .Contents 2. . . . . . . . . . .13 Deodorant . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. . . . . . . . . . . . . . .8 Nyegat bis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .2 Bakso Spanyol . . . . . 6 . . . . . . . . . . . . .19 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .6 Sing tabah yo . .3 Balas Dendam . . . .10 Limolas Juta . . . . . . . . .15 Putus Asa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. . . . . . . . .5 Umur . . . . . . . . . . . . . .8 2. . . . . . . 3. 3. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .17 Foto . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3. 3. . . . . . . . . . .7 Lawang Wesi . . . . . . . .10 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .14 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . Numpak Taksi 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .12 2.15 2. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Banyolan-banyolan iki yo wis tau disebarno ndhik mailing list Suroboyoan pimpinan Cak Mujaya Kertadi. Bagian kedua isine banyolan wong urip rumah tangga. Ceritone gak masuk akal tapi sing penting lucu. Peno sing wis rabi koyoke kudhu moco iki. gak ndhik omah. Umpomo sampeyan isok ngguyu moco buku iki. Sing terakhir iku bagian papat sing nyeritakno keluarga Pak Imron sing ndhuwe anak wedho ayu jenenge Romlah. mungkin kenal ambek Wonokairun. Keluarga Imron iku kiro-kiro nggambarno keluarga rata -rata wong Suroboyo sing biasane isine guyon thok. Sing bagian ketiga iku isine cerito Wonokairun ambek Bunali. tandhang gawe utowo cangkruk. cik gak dibujuki ambek bojo sampeyan. aku yo melok seneng. Buku iki (jilid siji) dibagi dhadhi papat bagian. Lek sampeyan tau ngrungokno acara Trio Buluru Radio Susanna. sanak kadhang lan tonggo teparo. Wonokairun iku wonge masio tuwek tapi mbethik gak gelem kalah ambek Bunali.Humor Suroboyoan Jilid Siji Derek-derek sedoyo. sing penting lucu yo tak catet. Suwun 1 7 . Bagian pertama iku isine cerito-cerito khayal. Pancene wis diakoni lek arek Suroboyo iku mbanyolan. Lha banyolan sing onok ndhik buku iki asale yo seko ngrungokno omongane konco-konco. Embuh mbujuk opo temenan aku yo gak njamin.

rasa opo sih iku” takok bu gurune.. ”Wis aku nyerah.” Cerito Khayal: Rasa Stroberi tah ..” jare anake wong dhodhol mracang. tak jamin tak emploke sithok-sithok tembeleke wedhus iku. Ambek bu gurune kadone dikocok-kocok.” jare areke.. Ewangku durung sempet ngomong opo-opo moro-moro salesman iku mau langsung nyebarno tembelek wedhus ndhik karpet. ”Lha peno gak ndhelok tha saiki lampu mati . maju anake wong dhodhol es krim. Sing kedua maju anake wong dhodhol mracang. ”Isine permen yo. ”Salah . ”Es krime rasa anggur yo..” jare anake pedagang bunga. dhadhak netes.. 8 . ”Rasa stroberi tah.. Jarene ngene ”Wis pokoke buk. Wah iki rodok angel mbedheke. ”Isine kembang yo.. setiap murid nggowo kado gawe bu gurune. Mari ngono.” Jare ewangku ”Peno kepingin didhulit sambel tha ngemploke ?”.. ... ”Lho opoko masalae ?” salesmane takok..? Pas acara perpisahan arek TK. ”Pinter bu guru.?” bu gurune kemeruh maneh.1 1. . Bu gurune ngambung kadone ambek mbedhek.” jare areke. lek sampek vaccum cleanerku iki gak isok nyedot... pikire. Sing pertama maju anake pedagang bunga.”. Ambek bu gurune tetesane diincipi.2 Kapanane onok Salesman Vaccum Cleaner teko nhik omahku.”.. Pas kadone diangkat. ”Seratus buat bu guru. ”Salah..1 Humor Suroboyoan Jilid Siji Cerito Khayal: Salesman 1.” jare bu gurune kemeruh..

. ”Opoko sampeyan ning ?” Jare doktere.” Cerito Khayal: Lobang 1. Seminggu maneh mbaliko rene maneh” jare doktere. Tapi sampeyan gak ngerti tho.” Cerito Khayal: Ngentutan 1..Sak jam isok ping sepuluh aku ngentut. ”Aku gak ngerti obat opo sing dokter kekno wingi. mergo iku mau. Pas wis seminggu yuk Jah mbalik maneh nang doktere. ”Oh. wis sak wulan iki aku malih ngentutan. Moro-moro Nasip ndhelok onok lobang guedhe. Cumak untunge. ngono tah.4 9 Sakri ambek Nasip mlaku budhal mancing. Cumak aku malih gak enak dhewe.1. jare yuk Jah. dhadhi gak onok sing ngerti. ”Wis enakan tah ?” takok doktere. entutku iku gak mambu ambek gak onok suorone. Lek ngono tebusen resep iki. cumak entutku saiki kokambune malih bosok gak karuan. ”Iki lho dok.3 Yuk Jah lungo perikso nang dokter. Yuk Jah terus cerito.. ”Obat kopok. entutku gak muni ambek gak mambu. Saiki tebusen resep ikiyo” jare doktere.. Sampek kudhu nggeblak aku. ”Berarti saiki irung sampeyan wis gak buntu maneh. Lha iki pas aku longgo ndhik ngarepe sampeyan ae wis ping telu aku ngentut. Tapi untunge entutku sik tetep gak muni”.3 Cerito Khayal: Ngentutan ”Isinya anak anjing kok bu guru. mosok arek wedhok ngentutan ”. ”Obat opo maneh iku pak dokter ?” takok yuk Jah. .

Selamete arek loro iku isok ngelesi.” jare Nasip. cobak kelopo” jare Nasip. Sakri njupuk watu kali terus diuncalno ndhik lobang mau. ”Cik jerune lobang iki. betone digotong wong loro terus disurung mlebu lobang. ”Whuik jerune... onok wedhus mlayu katene nubruk arek loro. Kagete jik durung ilang. cumak sik tas ae onok wedhus kecemplung lobang iku” jare Nasip. Sakri njupuk kelopo terus diuncalno maneh ndhik lobang... tapi sakno wedhuse sing kecemplung lobang. Sui gak onok suorone blas. wedhusku mau tak cancang ndhik betone rel sepur ” Cerito Khayal: Avtur 1. Berhubung abhot. 10 . ”He rek. ”Oo gak mungkin. Mari golek-golek....” jare Sakri ”Watune kurang gedhe be’e. ”Wah gak ngerti Wak Dri.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Eh ayok dites jerune sak piro se lobang iki” jare Nasip.5 Uwar ambek Joko koncoan apik. Bengi-bengi pas udhan deres. ”Whuik jerune. Sepiii gak onok suorone.. kon ndhelok sing nyolong wedhusku tah ? Tak bacoke wonge !!!”. wong loro iku malih nganggur gak onok gawean. dhudhuk wedhusku lek sing iku.. Juanda sepi gak onok pesawat sing wani mudhun. Awakmu tau krungu tah lek avtur iku isok diombe ?” jare Joko.. ”Wah iyo tepak iki..” jare Sakri ”Sik golek sing luwih gedhe maneh.” jare Sakri Moro-moro seko semak-semak.. Tapi yo ngono. suiii gak onok suorone. moro-moro onok Wak Dri nggowo arit takok nang arek loro iku. ”Adem-adem ngene enake ngombe yo” jare Uwar. arek loro iku akhire nemu beton bekas bantalane rel sepur... karo-karone kerjo ndhik Lanud Juanda bagian pengisian BBM Pesawat. takok Wak Dri..

.. Mene nyobak maneh tah ?” jare Uwar. ”Soale aku saiki ndhik Banjarmasin. ”Lho opoko masalae . ”Dhurung. Ketokane termasuk keluarga ningrat lek ndhelok pacakane.. ”Yo setuju. . Pokoke berwibawa.. Sing pertama ibu-ibu umure sekitar 60an.” Cerito Khayal: Argowilis 1. Sampek moro-moro sepure mlebu terowongan athik lampune mati. Kon gak teler tah ?” jare Joko. kon yok opo ?” jare Uwar. dhadhi petengan pol. Moro-moro onok tilpun muni.. Diempet ae sak kuatmu. ”Gak blas. Ketokane rocker. Isuke pas Uwar tangi. Wong papat iku malih meneng kabeh. wong papat iku ngobrol macem-macem. Selama perjalanan. Wis tuwuk ngombe arek loro iku mulih terus keturon.6 Onok wong papat podho gak kenale numpak sepur Argowilis jurusan Suroboyo Bandung. Wis pokoke enak. Ndhik ngarepe ibu-ibu iku mau onok tentara berseragam dinas.” jare Joko. Mari ngono arek loro mbukak krane truk tanki avtur. umure 50an. ”Yok opo kon War. aku yo gak ngelu blas. Wis pokoke kon ojok sampek ngentut yo. Sebelahe ibu-ibu iku onok cewek ayu koyok covergirl majalah umure sekitar 20an.1. tibake Joko sing nilpun. kon wis ngentut dhurung ?” takok Joko. cumak aku kate takok. ”Wah gawat iki. rasane awake sueger kuat.kon wani nyobak tah ?” Uwar mulai gunggungan. ”Awakku yo sueger pisan.?” jare Joko ”Wah whuenak. lengkap karotanda jasane.6 Cerito Khayal: Argowilis ”Yo tau se. Sebelahe tentara mau onok arek lanang gondrong umure 25an.?” Uwar bingung. jarene lek ngombe avtur isok mak busss !!.” jare Uwar. 11 .

Arek rocker iku karo ngempet ngguyu melok mbatin pisan. mripate thok sing ketap-ketip. ”Kapan maneh rek. Dikiro wis wayahe mangkat. moro-moro Mbah Jo megap-megap gak isokambekan. mbah Jo iku wonge apikan. Akeh wong sing kelangan. isok ngaplok kolonel gathik konangan. sing ngesun mau iku. Ambekmegap-megap. wong onok arek ayu koyok aku kok malah nenek-nenek tuwek sing disun”. soale masio sangar. gak gelem diperlakukan sembarangan”. Padahal sing tak sun mau iku tanganku dhewe”. ”Gak salah tah. langsung dijupukno kertas ambek pulpen. gak melok ngesun tapi kenek kaplok.!!!. Sing arek wedhok sebelae yo mbatin pisan. raine pucet. lek aku gelem gak usah ngenteni peteng. Mari ngesaki surat pak Mudhin nerusno ndungone.7 Mbah Jo dirawat ndhik rumah sakit. ”Jangkrik. Karo siso-siso tenogone mbah Jo ngekekno surate iku mau nang pak Mudhine. irungesampek dipasangi selang. Cerito Khayal: Mbah Jo 1. mbah Jo nulis surat. Lha sing tentara iku ambek ngusap-ngusap pipine sing kenek kaplok melok mbatin pisan.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji Gak sui moro-moro onok suoro pipi disun terus mari ngono suorone wong dikaplok PLAK. tangane gemeter. pikire pak Mudhin. isok menjaga harga diri. Wis mari ngono sepi maneh. Jare doktere asmane wis kronis. rasane kok gak tepak moco surat wasiat saiki. Sing ibu-ibu iku mau mbatin. Wah tersinggung aku”. 12 . Nganggo bahasa isyarat mbah Jo nirokno wong nulis. anake nyelukno mudhin ben didungakno. Ambek Pak Mudhine kertase iku mau langsung disaki. Gak sui mari ngono mbah Jo mangkat. Pas mudhine enak-enak ndungo. ”Wah hebat arek wedhok sebelahku iki.. Wis pirang-pirang dino iki mbah Jo meneeng ae koyok wong koma. Dikiro aku pengecut tah. Anake ngerti maksute.

. Kayat katene ngaso ngisore witasem. dhadhak sikile ngincak botol.” jare jine. Mari mimpin ndungo. Pak Mudhin lagek iling lek dhe’e nganggo klambi batik sing digawe pas mbah Jo mangkat. saiki njaluk opo maneh . lha saiki aku malih ireng mlarat koyok ngene iki mergo dibujuki ambek jin” jare Kayat. seket ewuan kabeh.. Tak gibheng kon !!!. Sing pertama. jenengku jin botol. ”Yo wis. Pak Mudhin diundang maneh.8 Mari kekeselen ngerombeng gak oleh-oleh. onok surat seko almarhum Mbah Jo sing durung taksampekno nang peno kabeh. ”Lho biyen iku be’e awakmu pethuk ambek jin kaspo. cobaken dhisik ae njaluk opo” jare jine maneh. ”Hua ha ha ha.” jare Kayat ”Meremo dhiluk.. Sik tas katene keturon. dhadhi wis gak usah khawatir. 13 . mripate nguantuk. paling kon kate mbujuki aku. Lha ndhik sake lak onok titipan surate Mbah Jo tah. telu panjalukmu bakal tak turuti. isine mestine nasehat kanggo anak putune kabeh. sikile kemeng. aku kepingin ndhuwe dhuwik sak karung. lha aku iki lak jin apikan tah. ”Derek-derek sedoyo. Mari ngono pak Mudhin ngerogoh surat ndhik sake. Ting. Ayok diwoco bareng-bareng isi surate”. gak bakal isok luwih soro maneh. pikire pak Mudhin.1.. Biyen aku iki guanteng lan sugih. NGALIO DHIN !!! OJOK NGADHEK NDHIK SELANG OXIGENKU !!! Cerito Khayal: Jin 1. ”Sik gak percoyo tah awakmu. Lek ndhelok mbah Jo pas uripe. Lek gak percoyo. Opo maneh awakmu wis kadung koyok ngono. wis tah gak rugi pokoke. wetenge lue. HE. Bareng botole dijupuk dhadhak metu beluke. waduh selamet iling aku rek. awas lek awakmu mbujuki. bareng diwoco tibake munine.8 Cerito Khayal: Jin Pas selametan pitung dinane Mbah Jo.” jare jine. Pas melek moro-moro ndhik ngarepe Kayat wis onok dhuwik sak karung. ?” jare jine... ”Gak percoyo aku. Kayat mencolot kuaget.

Kayat sueneng gak karuan. Pas melek moro-moro Kayat wis nang njero omah mewah. Gak keroso enak-enak sir siran dhadhak wis jam rolas bengi. . Mari tuku rokok. pikiren sing temenan cik gak getun” jare jine. ”Aku kepingin kulitku malih putih wudho dirubung wong wedhok akeh”. Pas didhelok.. ”Waduh blaen iki. tuku rokok nang Hongkong tah ?” bojone mulai purik. Ting.9 Sudjak pamitan ambek bojone kate tuku rokok sedhiluk. Tapi kok mambu iwak pindang.” jarene Kayat.!!! Mene sampek konangan karambol maneh awas kon yo !!!” 14 . Pas katene melek.. ”Cak. ”Lha saiki kari sithok panjalukmu sing isok tak turuti. sik ndhelok tanganmu !!!” jare bojone Sudjak. ”Ndhik endhi ae peno iku Cak. Aku njaluk wedhakmu sithik. isok mencak-mencak bojoku.” jare jine. pokoke lengkap sembarange. tangane Sudjak putih kabeh. Kayat njaluk. samar-samar Kayat krungu suorone wong wedhok rame ambek keroso awake dicekel-cekel. aku njaluk omah mewah sak montore.” jare Sudjak ndhik bekas pacare.. Ambek merem-merem mbayangno. mari tuku rokok aku pethuk cewek ayu terus dijak sir siran sampek lali mulih” jare Sudjak.. cak. . ”Ngene lho dhik. modelmu ae athik sir siran barang... . Bareng melek.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Saiki . dhadhak Sudjak kepethuk bekas pacare biyen. Kayat kuaget lha kok wis nang tengah pasar. ”Meremo dhiluk. tibake Kayat wis dhadhi tahu. Urip Bebojoan: Kaspo thok ! ! ! 1. Mari njaluk wedhak. ”Kaspo thok .... pikire Kayat mulai curiga. Sudjak pamitan mulih.

200. Mari ngesun. tapi diluk ae yo”.” jare bojone Cak No. wonge antik pol. 200. aku wis gak tahan maneh.10 Urip Bebojoan: ”Rp. Cacakmu onok tah ?” jare tamune. ”Oh iyo pancen mbethik arek iku. dhuwik satus ewu iki jupuken” jare Kusen ambek ngetokno seket ewuan loro. wis dibayar tah?” 15 . Lek oleh ngesun sitoke. Aku Kusen ning. Mari ngono arek loro malih asik ngobrol ambek ngenteni Cak No mulih. ”Sing iki pisan cak. ”Cak mau onok konco sampeyan teko jenenge Kusen. Pikire bojone Cak No. jare bojone Cak No. Kusen ngetokno satus ewu maneh.” bojone cerito. gae bonus”.10 Sore-sore jam 3 onok tamu teko omahe Cak No. Gak sui. aku sik gak lego lek gak ngesun karo-karone. paling mek diluk koyok mau. mek disun thok ae. ”Yo wis.. tak kandakno bojoku tebhal sampeyan” jare bojone Cak No.000” 1. tak kei satus ewu maneh” jare Kusen. ”Sik tah ning. ”Tapi ning... yo gak opo-opo se. Kusen ngekekno dhuwike.1. ”Kulo nuwun. Mari ngono Kusen terus pamitan alasane kesuwen ngenteni Cak No gak teko-teko soale katene arep onok urusan liyo.. Lek aku oleh sun pipi sampeyan pisan ae. pinarak sik cak. Cak No mulih. diluk ngkas paling. lek tak sawang-sawang sampeyan iku ayu lho athik seksi pisan” Kusen mulai ngerayu. opomaneh jamane krismon lak lumayan tah. Pikire bojone Cak No. Jarene kate nyaur utang rongatus ewu. Bojone Cak No sueneng gak karuan. ”Sik durung mulih. jarene. gak bakal konangan.000” Urip Bebojoan: ” Rp. Mari ngesun.. ”Peno jok macem-macem lho.. ”Ngene lho ning.

”Wis ngene ae rek. Lek Sapari mek salin thok terus budhal mancing.” 16 .. kene yo melok mulih awan pisan” jare Munawar. Mari ndhelok ngono. ”Soale wingi aku meh konangan. Sui-sui arek telu iki mangkel kate melok-melok. Masalae pas lawange dibukak Kelik ndhelok bojone lagi turu ambek bosse. jam loro awan bosse wis mulih. langsung njujug kamar. Sapari ambek Kelik kerjo ndhik pabrik paralon. gathik!!!. ”Ayok wis. cumak sayang Kelik wonge rodhok ndlahom sitik. Menene temenan. Arek telu iki wis sui koncoan apik. Kelik nutup lawange maneh alon-alon terus minggat. karepe kate ngageti bojone.?” takok konco-koncone.11 Munawar. aku tak melok kon mancing ae” jare Munawar. Kelik thok sing mulih omah. Lawang kamare dibukak alon-alon. Munawar gak moleh tapi langsung nang bengkel mbenakno sekok sepeda montore. jam loro awan ngono wis amblas. Kelik thok sing gak gelem ”Gak wis. Arek telu iki niteni. ”Lho opoko kon iku.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji Urip Bebojoan: Mulih Gasik 1. ”Lumayan rek aku wingi oleh tombro gedhe-gedhe”. Menene Sapari ngejak mulih gasik maneh. Kapok aku”. Dhadhak malah Kelik dhewe sing kaget. ben dino bosse mesti mulih ndhisiki. mene lek boss moleh awan. Langsung ae arek telu iku melok amblas.

Wak So mulai mindahno lorone bojone Turkan sing wistambah mules. Turkan yosik isok mesam-mesem.. Turkan njaluk ditambah maneh lorone sampek telungprapat. Gawe permulaan Turkan njaluk seprapat dhisik. lorone kekno aku kabeh ae. tibake wis mati . Gak sui Turkan sak keluarga pamitan mulih.12 Urip Bebojoan: Babaran Urip Bebojoan: Babaran 1. Mergo sik keroso kuat. Masio bingung Wak So tetep nuruti panjaluke Turkan iku. Mari ambekan dhowo. wis kari ngitung dino. soale masio mek seprapat. Turkan sikile dicancang tali rapia terus dikongkon cekelan amben sing kuat. Turkan manut opo jare konco-koncone. Tibake Turkan menter gak bengok-bengok blas. Pas wis wayahe. Ambek Wak So. cik bojoku gak usah ngerasakno loro blas”.12 Bojone Turkan mbobhot guedhe. supire Turkan digugah mueneng ae. ”Hebat awakmu nak”. Turkan disalami. Tibake Turkan tetep menter gak keroso loro blas.. Turkan ditakoni kiro-kiro sak piro kuate nanggung lorone wong babaran. Gak sui ngono bayeke langsung lahir. Wak So ngepolno tenogone gawe mindahno lorone ndhik Turkan kabeh. Bojone Turkan ketok seger mergo gak loro blas.Ambek Wak So dipindahno maneh lorone sampek separo. Karo Wak So. lorone wis gak ketulungan. cumak rodhok pucet sitik. 17 . Turkan ngeterno bojone ndhik nggone Wak So. Bareng katene mlebu montor. baye ke yo seger. Malah Turkan njaluk ditambah maneh lorone. Ambek Wak So. ”Wis Wak So. Jarene Turkan. Mergo kepingin nyenengno bojo. Wak So bingung. Jare konco-koncone. cik kuate arek iki. Tibake Turkan sik pancet menter.1. Mari moco aji-aji.. onok dukun sekti jenenge Wak So sing isok mindahnolorone wong ngelairno seko ibuke ndhik bapake jabang bayi..

Menene onok interlokal maneh lek ibuke cak Srondhol tibo kepleset ndhik jedhing.. ”Aku ngimpi mbah Kakung mati . anake nangis maneh tengah wengi. anake nangis maneh tengah wengi. ”Wis gathik mewek. Isuke onok interlokal ngabari lek Bapake Cak Srondhol kenek serangan jantung.” jare anake.. moro -moro bojone ngeriwuki ”Cak. ”Koen ojok percoyo ambek ngimpi.. wis kono turuo maneh” jare cak Srondhol.” Urip Bebojoan: Purik 1. Ketapketip. anake cak Srondhol nuangis koyok wong kewedhen. genti cak Srondhol sing gak isok turu. age ndhang turuo maneh” jare cak Srondhol. turuo maneh. bakul bakwan langgananku mati. ”Iku lho Cak. ”Aku mimpi bapakku mati. Isuke bojone cak Srondhol genti sing nangis berok-berok. mati. mati pisan. iku ngono mek ngimpi.13 Enak-enak turu tengah wengi. tulung pasangno sing anyar po’o”.. ” jare anake.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji Urip Bebojoan: Bakul Bakwan 1... iku ngono mek ngimpi” jare cak Srondhol.. pucet kewedhen dhewe.. Minggu ngarepe. ”Wis tha percoyo aku.14 Sumar lagi enak-enak nontok bal-balan ndhik tv. ”Opoko koen iku isuk-isuk wis mbrebes mili ?” jare cak Srondhol..” jare anake... lampu terase pedhot. 18 . pas temenan aku kate mati pikire.. Mari anake turu maneh. ”Aku ngimpi mbah Putri mati.. Mari pitung dhinone ibuke.

tulung benakno kran banyu ndhik jeding po’o cak. Sumar kaget terase wis padhang... Mari ngono onok arek lanang ngganteng teko.. kranku bocor.lengo gasku entek... lek sampeyan tuku rokok aku tulung tukokno pisan po’o cak. ”Gak salah tah Mbah. bojoku purik. Kon kiro aku iki Pabrik Roti tah !!!. ”Ngene lo cak. mari sampeyan minggat mau. kok dengaren sampeyan umbah-umbah dhewe ?” takok Bunali. ”Nggawekno roti ?!!!. ”Aku katene ngumbah kucing” jare Wonokairun. .” ”Dikandani jek nambeng ae arek iki..” Bunali bingung. ” bojone cerito. aku nuangis ndhik ngarep omah.15 19 Wonokairun tuku rinso ndhik tokone Bunali. ”Mbah. ngene ae cak. Lha de’e nawakno kate nulungi cumak onok sarate.15 Wonokairun ambek Bunali: Ngumbah Kucing ”Masang lampu ?!!!. ”Lha terus kon nggawekno roti opo.? ” Sumar takok maneh. Isuke Sumar takok ambek bojone sopo sing nulungi.. ”Mbenakno kran ?!!!. ”Opo sarate ?” Sumar mulai curiga. eman banyune amber-amber” takok bojone maneh.1.. ”Yo wis lek gak gelem.. Pas wisuh ndhik jeding banyune yo wis gak amber maneh.. Mulih jam loro isuk. Mergo mangkel diriwuki terus.!!! ” Sumar tambah mangkel. De’e takok opoko kok nangis. Aku yo cerito lek lampuku pedhot.” Wonokairun ambek Bunali: Ngumbah Kucing 1. nggawekno roti utowo nglencer karo de’e ” jare bojone. Sumar minggat nontok bal-balan ndhik omah koncone.!!! ” jare Sumar muringmuring. kon kiro aku iki PERTAMINA tah . ”Lengo gase yo entek pisan cak. ”Sarate iku aku isok milih. Sumar yo ndhelok lek jerigen lengo gase wis diisi full. Kon kiro aku iki PLN tah... Kon kiro aku iki PDAM tah .!!! ” jare Sumar ambek menteleng.

Laopo kucing atik diumbah ambek rinso. ”Soale gak gelem nguntal yuyu . ”Yok opo kucing sampeyan Mbah ?” takok Bunali. Matine mergo tak gibheng.16 Sore-sore Wonokairun dijak ngobrol ambek Bunali.” jare Wonokairun. Wonokairun mulih katene ngumbah kucinge. Sisuke. ”Gak. . ” jare Wonokairun. ”Kucingku mati ” jare Wonokairun. ”Lho kok isok ?” jare Bunali. ”Lho lak temen tah. ”Mbah. ”Yo bener. Tapi bojoku wis tebhal kabeh. ”Opoko lho ??” Bunali gak sabar. ”Wah yo isok mati kucing sampeyan Mbah” Bunali ngilingno. . ”Lha sing ketiga yo nguntal yuyu pisan ” jare Bunalu kemeruh. Sampeyan iku tak kandhani gak percoyo. ”Sing pertama mati nguntal yuyu. .” Jare Wonokairun. .” 20 . . ”Kucingku mati gak mergo rinso” jare Wonokairun njelasno.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Iyo soale kucingku akeh tumane. Jare arek-arek sampeyan wis rabi ping telu. ”Lho koncoku wingi ngono. Wonokairun teko maneh ndhik tokone Bunali kate tuku rokok. ” jare Wonokairun ”Lha sing kedua ?” takok Bunali ”Sing kedua mati nguntal yuyu.” Wonokairun ambek Bunali: Y u y u 1. ”Lho opoko ?” takok Bunali. ”Tak peres . yo gak opo-opo” jare Wonokairun. ” jare Wonokairun. wong onok obat tumo” jare Bunali nyeneni.Mari mbayar. Yo tah ? ” takok Bunali.

onok sing ngiro wong gendheng yo onok sing cuek ae. Mari mangan warek. wis tah tak bayari ojok kawatir. Pas katene mbayar.17 Sore-sore mari udhan. ” jare Bunali.17 Wonokairun ambek Bunali: Mancing Wonokairun ambek Bunali: Mancing 1. ”Mosok se Mbah. Pertama Wonokairun isin-isin gak gelem. . Bareng ndhelok Wonokairun koyok ngono langsung gak mentolo. . ” jare Wonokairun. ”Sampeyan mancing ndhik peceren kono mau mosok onok iwake ?” takok Bunali. Sing dituku tibake daging kalengan gawe pakane kucing. onok sing kudhu ngguyu. Wis oleh iwak piro Sampeyan ?” jare Bunali gak percoyo. . ”Mbah. lha lapo tak belani ndhodhok sarungan sak uwen-uwen. Ambek rokokan klobhot.18 21 Wonokairun lagi blonjo ndhik minimarket cedhak omahe. Wonokairun mancing nang got cilik ndhik ngarepe warunge Mbok Ten. tapi mari dibujuk-bujuk akhire gelem. Wong-wong sing katene andhok mesti ndhelok Wonokairun. ”Awakmu sing ke limo . Onok sing sakno. Wonokairun ditakoni kasire.” jare Bunali.” Wonokairun ambek Bunali: Minimarket 1. Bunali ngejak Wonokairun ngobrol.1. Wonokairun ndhodhok sarungan nyekeli pancinge. ayok melok aku mangan. ”Yo onok rek !! Lek gak. ”Sampeyan pesen panganan opo ae sak senenge. Gak sui Bunali teko katene andhok pisan.

lha laopo aku sampeyan kongkon ndhemok tembelek. ”Iki isine dhudhuk ulo. Pas katene mbayar. tapi mari dibujuk Wonokairun akhire Bunali kendhel. Wonokairun ambek Bunali: Pikun 1. Aku khawatir lek tibake pakan kucing iki sampeyan emplok dhewe. ”Iki kucingku ” jare Wonokairun ambek mbayar daging kalengan gawe kucinge. Sisuke Wonokairun teko maneh ndhik minimarket. ambune malih gak whuenak. mulih diluk. ” jare Wonokairun. Pas drijine ditarik maneh. mbalike nggendhong kucing dipamerno ndhik Bunali. Aku khawatir lek tibake pakan asu iki sampeyan emplok dhewe. mbalike nuntun asu dipamerno ndhik Bunali. Cobaken tanganmu lebokno kene lek pingin ngerasakno.” ”Saiki. sampeyan ndhuwe asu tah ?. oleh tah aku tuku tisu kamar mandi ? ”. ancene wong dhobhol. kasire. saiki nenteng kardus bekase indomi sing pinggire dibolongi sak driji. Wonokairun gak protes.” jare Bunali. sampeyan kudhu mbuktekno lek sampeyan iku ndhuwe kucing. Pertama Bunali rodhok wedhi. ” jare Bunali. Wonokairun gak protes. ”Mbah. lek sampeyan katene tuku pakan kucing iki. ditakoni maneh ambek Bunali. mulih diluk. 22 . saiki tuku biskuit balung pakane asu. Sisuke Wonokairun teko maneh ndhik minimarket.19 Sore-sore Wonokairun nangis gerung-gerung ndhik pinggir embong ambek napuki sirahe.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Mbah. kasire. ” Damput. Bunali misuhmisuh gak karuan. Drijine dilebokno ndhik bolongane kerdus. ”Iki asuku ” jare Wonokairun ambek mbayar biskuit balung gawe asune. ”Mbah. Wis tah tak jamin gak bakal nyatek. sampeyan katene tuku pakane ulo tah ? ” jare Bunali. Tibake njerone onok gembuk-gembuke.

Soleh. dikongkon sembarang mesti gelem. semlohe. ”Aku ndhuwe bojo anyar ndhik omah. ”Lha kurang opo maneh sampeyan Mbah. begitu ndhelok onok wong tuwek nangis langsung mandhek nakoni. bojoku iku setia pol ambek aku. umure 20 taun. Lha Soleh iku wis suwe ngesir Romlah. Anake iki waduh uwayune pol. ” jare Wonokairun ambek nangis. brengkes. . ”Mbah. Masio Nakal tapi Soleh iku areke sregep. laopo sampeyan nangis ndhik pinggir embong ?” takok Bunali.20 Romlah: Kulit Mungsuh Kulit Gak sui Bunali liwat.1.. ”Lek ngono ceritane. ”Masalae aku lali ndhik endhi omahku . sembarang sing enak-enak pokoke. Bapake Romlah nyeluk Soleh tekok kamare. sik enom. lha terus opoko sampeyan kok nangis gerunggerung gak mari-mari ?” Bunali wis gak sabar meneh. ”Ngene lho cak. Pas Romlah turu ndhik kamar. jangan asem. .. ayu. sik tas ae tak rabi. Bapak jupukno sandal ndhik kamare Romlah cepetan”. bojoku iku yo pinter masak. mari ngono Soleh mlebu Nang kamare Romlah 23 . Opo ae kari njaluk.. Akhire Soleh oleh kesempatan. ” jare Wonokairun.” Romlah: Kulit Mungsuh Kulit 1. ”Leh . ” Bunali tambah bingung. ”Lho lak enak se sampeyan. ”Mari ngono yo. laopo kok nangis lho ?. Lek onok sing nggudho langsung dikandhakno aku. Pembantune iki areke mbethik.20 Pak Imron ndhuwe anak wedok jenenge Romlah. Selain iku Pak Imron yo nduwe pembantu jenenge Soleh. Berhubung de’e pembantu dadi Soleh gak wani nggudho langsung. wis ayu. . ”Iyo pak. tak jupukno” jare Soleh. ” Bunali mulai bingung. ” jare Wonokairun maneh. rawon. Ngono kok sik mewek ae. .

”Pak.21 Mari raine digebeg duren.. Romlah awakmu opoko kok Nangis”. duren sing sik tas dituku dijupuk terus digebekno nang raine Soleh. Romlah: Gantine Soleh 1.. Soleh koen kok wani ngesun Romlah !!!”. pak.. sampeyan ngono ae kok ngamuk. ”Leh .. Soleh. ojo nbantah perintahe Bapak. Mari ngono.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Lah . .. Mari ngono Bapake Romlah ngomong Nang Soleh. Romlah. Mari ngesun pipine Romlah. Bareng ngerti lek Romlah disun Soleh. Romlah kaget lan gak percoyo. lek diperentah musti ngelakonine kewalik. Soleh njupuk sandale terus mblayu nang kamare Bapak.. koen ojok kurang ajar lho. ”Opoo !!!” jare Bapake Romlah ngamuk. ”Lah. iki lak cuma kulit mongso kulit ” jare Soleh. Ibuke Romlah terus muntap. Pak Imron oleh ewang anyar jenenge Sutaji. 24 .” jare Soleh. Mari ngono Pak Imron metu tekok kamar. Romlah gak gelem pak. mari ngono ngomong banter. akhire Soleh njaluk metu. Mosok ngono ae wis Nangis”. Lha Sutaji iku awake dempal cumak wonge ndlahom.” Pak. iku lak cumak kulit mongso kulit ae..” Bapake Romlah emosi dibengoki Soleh.pak. jare Romlah. saking ngamuke sampek ngentut duuut.” Soleh terus mbengok banter. Soleh nangis gerung-gerung ngrasakno lorone. pak. Ibuke Romlah kaget pisan ndhelok Romlah nangis. ”Romlah kekno ae. iki lho sandale sampeyan. ”Pak . Pak Imron kaget ndhelok Romlah Nangis. ”Leh. ”Pancene sampeyan iku gendeng Pak !! ” jare Soleh ambek nangis. Akhire Bapake Romlah gak sidho ngamuk didem-demi Soleh. aku dikongkon bapak ngesun pipimu” jare Soleh. terus pipine disun karo Soleh. ”Aku mari diambung karo Soleh”. Gak suwe ibuke Romlah mulih tekan pasar. ”Leh .” Romlah terpaksa manut. Engkok koen tak kandakno Bapak..

Tapi Sutaji mau tak kongkon nggodhok pohong gawe sarapane Bapakmu !!”. bapakmu selak mlonyoh kabeh” jare mboke Romlah. Tibake jare Sutaji. bantalku kok mbendhol. Dhadhak pas aku katene turu. Pekarangane sing malah bogang kabeh. ”Lek turu yo merem rek. ”Lek ngono. Moro-moro Romlah. ”Mak. Ngono Bapak gak wani.22 Gempil ambek Togog enak-enak cangkruk di sore hari. ”Iyo. lha wingi iku Sutaji tak kongkon tuku pithik. Bareng tak takoni endhi dhuwik susuke.” jare Kamut. ” Arek ayune koyok ngono lek turu yok opo yo ?” jare Kamut. Arek telu iku langsung ngowo ndhelokno. Age cepetan. sumure wis diuruk roto. Romlah ambek mboke ngrasani Sutaji. Bapak iku muring-muring nggoleki sumure gak onok. liwat numpak sepeda. lek turu nyengir koyok jaran” jare Gempil.” Iku sik gak sepiro. klamben tah gak ngono lo”. jarene wedhi digibheng ”. jarene.1. Aku pesen tulung brutune buaken. jare Kamut. terus susuke simpenen ngisore bantalku. ewange Bapak iku lho wuantik poll wonge. 25 . Romlah: Nginceng Kamut 1. Lha pas sore kate ngangsu. Lak mosok koyok awakmu. Wingi lak dikongkon Bapak ngedhuk sumur cik tambah jeru. lha terus lempunge digawe nguruk pekarangan. anake Pak Imron. Wis tak buak. Tibake bantalku diganjel brutu.” Pas enak-enak cerito. Mboke Romlah cerito pisan. ”Tulung ! ! Tulung ! ! ” ”Waduh blaen iki. moro-moro krungu suoro Pak Imron berok-berok ndhik pawon. ”Lho Bapak lak sik mbangkong se” jare Romlah.22 Romlah: Nginceng Kamut Isuk-isuk. engkok bengi diinceng tah ?” jare Gempil gunggungan. ”Maksudku.”Wah iyo rek tepak rek.

age cepetan” mari ngono arek telu iku semburat ndhelik. ”Areke lagi surian” Kamut mulai cerito. ambek sikile mulai kemeng. ”He rek onok Hansip.. Mboke sangar rek. ambek raine ditutupi. sesuai rencana Togog sing paling ngisor. ”Gak melok-melok aku. Onoke mek karung telu.1 Humor Suroboyoan Jilid Siji Lha Togog iku awake gedhe tapi wonge gocik. Ngene ae.23 Sore-sore Sutaji mlebu omah berok-berok.” jare Kamut maneh. ”Areke lagi bukak klambi” Kamut mulai cerito. ”Yo wis setuju. terus Gempil nyeritakno nang awakmu. ”Areke lagi bukak klambi” Gempil nerusno ndhik Togog. Hansipe nggoleki gak ketemu.” ”Oooh kucing tibake” pikire hansipe Sing keloro isine Gempil. Bareng disadhuk dhadhak munine ” Kentaaang !”. aku nyeritakno nang Gempil. Aku sing ndhik ndukur. ”Areke lagi surian” Gempil nerusno ndhik Togog.guk!.” mari ngono arek telu iku buyar ngenteni bengi. Awakmu lak gedhe tah. pas disadhuk munine ”Meeoong.” jarene Togog. Sak omah melok gupuh kabeh.” jarene Togog. ”Omahe lak tingkat. ”Yo tah?. pas disadhuk munine ”Guk. bingung katene muni opo. Lek wis ketok. Bengine. Romlah: Telulas 1. ”Mosok se?. Moro-moro Togog ndhelok onok sentolop seko kadhoan. Mari ngono. mari ngono Gempil ndhik tengah terus Kamut paling ndukur. Tugasmu nggendhong aku ambek Gempil. Ambek Hansipe karunge disuadhuk. 26 .” ”Oooh kirik tibake” Lha sing terakhir iku isine Togog. Sing pertama isine Kamut. Kapanane Soleh digebeg duren raine bundhas kabeh” jare Togog.

pat belas teng teng teng. telulas teng teng teng . Lambene njedhir getien. Bareng diparani tibake malinge semaput. Tak goleki suarane tibake ndhik njero gardu hansip.. panci gosong.telulas teng teng teng. Lagek ae ndhas ku njengongok ndhik bolongan iku mau. godhong blarak. malinge iku mau dicancang nang cagak. ondhone digedrok-gedrok sampek malinge ceblok. pat belas crek crek crek. telulas crek crek crek . ”Ngene lho. gardhune tak cedaki.. telulas crek crek crek. peok.. Mari ngono. . Lha mari ngono arek-arek iku mau mbengok maneh .24 Romlah: Maling Ambek mboke Romlah ditakoki. Saking penasaran onok opo. .24 Mari ngunci kandang sapi. terus ae dibolan-baleni. telulas teng teng teng . Mari klambine dicopoti kabeh.... moro-moro arek-arek iku nggepuki raiku ambek kulit duren..pat belas teng teng teng” Romlah: Maling 1. Pas aku isok narik ndhasku.. pas tangane dibukak raine bundhas abang kabeh. Lha aku krungu akeh arek cilik-cilik bengok-bengok ambek kotekan ngene. ambek dhodhone abhang kabeh. tibake suorone tambah banter... sapu. Mari diombeni banyu. Sutaji rodhok adem terus isok cerito ndhik Romlah. Tak pikir paling iku arek-arek lagi totoan. Aku lak mari ngandangno wedhuse Bapak ta.. saiki turuo ae sing kepeNak” jare Sutaji. pencilakan koyok tandhak bedhes ?” Sutaji gak langsung njawab. kentes hansip sembarang kalir sampek bundhas kabeh koyok ngene. awake pucet. mlayu sipat kuping. Sutaji mergoki onok arek menek ondho katene mlebu kamare Romlah..terus ae.1.. Isuke Sutaji ngejak bapake Romlah marani maling sing dicancang Sutaji. ”Kapokmu kapan !!. 27 . malinge diseret dilebokno kandang ndhik mburi omah.. aku langsung plencing. ambune basin. Ambek Sutaji. ”Opoko awakmu iku. .. mene isuk tak lapurno juraganku. Tak dhelok gedheke bolong persis sak ndhasku.

1 Humor Suroboyoan Jilid Siji ”Lho Ji. Togog dilapurno nang polisi ambek bapake Romlah. korak lan sak panunggalane. Mangan ditanggung.. .” jare Togog. ndhik kampung aku tau dhadhi bandar buntutan. ”Iyo . sak wengi aku bengok-bengok gak onok sing nulungi. opo maneh durung tau mlebu penjara. bromocorah. ”Opoko kon iku Le?” jare Bapake Romlah. mergone biasane arek anyar sing dikongkon dhadhi bandare ”. . 28 . ndhik penjara iku malah enak. Waduh saknone arek iki Ji. onok preman. mari kon kelamuti tah Ji ?”. ”Ampun Pak. Opo ae acarane ndhik kene ? takon Togog. Ambek polisine Togog terus dilebokno penjara. ”Lha lapo aku ngelamuti maling !!!.” jare koncone Togog. ”Oo gak masalah iku. Tapi lek digerebeg polisi yok opo ?” jare Togog. jagal. Romlah: Mo Limo 1. Togog mulai oleh konco..25 Mari dikelamuti pedhet. iki Na Togog sing mbiyen nginceng anakku. ”Lho cik enake. turu gak mbayar. Kabeh Napi ndhik kene saling copetcopetan. acarane maling. Mari diguyang banyu. Awakmu arek anyar kudhu isok nyopet dhuwik sing akeh. Lha dhuwike bakal digawe main malem Seloso sisuk. Isine kiro-kiro satus. dempal-dempal akeh tatone. Lha malem Rebone iku acarane minum. ”Katene digerebeg yok opo maneh. jare koncone Togog. ”Awakmu wong anyar yo ?” jare konco anyar iku. klambi dijatah. jare koncone Togog. ”Wis gak usah pusing. Pas wayahe antri mangan. Tibake penjarane wonge sangar-sangar. ”Bengi iki malem Senen. wong awakmu wis ndhik penjara. malinge tangi maneh. Pedhet sampeyan iku gak onok mboke tah ?”. sampeyan takokno dhewe Nang areke”. Biasane arek anyar koyok awakmu dikongkon ngentekno bir limang botol”. brewokan. Opo maneh ndhik penjara iki awakmu isok nglakoni sing jenenge Mo Limo sak tuwukmu. Togog malih wedhi.

ganja. ”Awakmu homo tah dhudhuk ?” takon koncone Togog.1. jare Togog. jare koncone Togog. Pokoke sembarang onok. malem Kemise iku acarane madhat. ”Lho opoko masalae ? ” takon Togog.” jare koncone Togog. ”Lek awakmu nyabu ndhik hotel. ”Wah sip lek ngono. Lha biasane arek anyar iku sing dhadhi wedhoke ”. heroin. sabu-sabu. ”Wah tepak wis. pokoke aman. Tapi lek kecekel polisi yok opo ?”. Lha malem Jum’at acarane opo ? jare Togog. ”Wah berat iki cak ”. ”Mari ngono. aku iki normal rek !!! ” jare Togog. Lha wong awakmu wis ndhik penjara. malem Sabtu ambek malem minggu iku acarane madhon. sak tuwukmu”. ”Soale malem Jum’at. 29 . jare koncone Togog. Wis tah. ”Ngawur ae. pasti digerebeg terus dilebokno penjara. katene dilebokno endhi maneh. sepuluh botol ae sik kuat aku” jare Togog. lek aku senenge sabu-sabu.25 Romlah: Mo Limo ”Oo gak masalah iku.

1 Humor Suroboyoan Jilid Siji 30 .

gak onok bab siji sampek bab papat maneh. sanak kadhang lan tonggo teparo sing podho step. Sing jenenge mblakrak. September 2001 2 31 . banyolan sing onok ndhik buku iki asale yo seko ngrungokno omongane konco-konco. ceritone yo durung karuan bener sing penting lucu. Mugo-mugo ae buku iki isok dhadhi tamba peno kuabeh sing menderita gejala angel mesem. Wonokairun sik sueneng tukaran ambek Bunali. Muntiyadi sik pancet dhadhi tentara. cerito khayale yo sik onok. Persis koyok jilid siji. Suwun Budhi Santoso Paiton. rai mbetutut utowo gak isok nyengir. Tapi isine kiro-kiro sik pancet. Ndhik buku jilid loro iki ceritone wis dicampur dhadhi siji.Humor Suroboyoan Jilid Loro Derek-derek sedoyo.

kon pikir celenge kepleset opo ?” Drakula 2.1 Sore-sore mari mulih angon. lek aku sing ngalami wis pucet kepuyuh-puyuh gak karuan” jare Brudin. ”Mau awan iku aku pethuk celeng. ”Waduh awakmu kok isok oleh getih akeh ?”.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro Diuber celeng 2. ”Yo kethok rek !! Sing cedhake pos satpam iku se . Ayo melok aku !!! ” jare Kentir. ”Waduh dino iki aku meh mati disruduk celeng ” jare Bunali. Gak sui terus anjlok ndhik wuwungane bangunan.2 Onok drakula loro jenenge Kentus ambek Kentir Arek loro iki wis sak wengi gentayangan golek mbun-mbunan gak oleh-oleh. Bunali pethuk ambek Brudin.” jare kentus. yok opo ceritone ?” jare Brudin.” jare Kentir. ”Lho opoko masalae ? ” takok Kentus. jare Bunali. Ndhelok ngono. ”Waduh cik sereme. Aku diuber-uber katene disrudhuk. Mari ngono arek loro iku miber bareng. ”Lho kok isok ngono. terus tak garai. aku iyo ngono. ”Wah hebat awakmu . ”Awakmu kepingin tah ?. Wis meh katene isuk Kentir mbalik atik lambene abhang kabeh belepotan getih. ”Waras ta !! ” jare Brudin ndhik Bunali. dhadhi aku sempet menek wit klopo”. 32 . ”Lho. Kentus malih purik. ”Awakmu kethok cagak gendero ndhik ngisor iku ?” takok Kentir. untunge iku celenge bolak-balik tibo kepleset. tak kileni ambek pring dhadhak nguamuk. .

Mari merikso bayeke. Gak sui Yuk Jah diceluk mlebu.!!” jarene Bunali. Mari ngono ambek doktere diperikso alon-alon. . Asmuni 2. tibake doktere guanteng. Ngawur ae. Sampeyan mesti Asmuni!” jarene arek mau ngeyel. Ndhik endhi ae Bunali ditututi ambek arek iku mau.3 Asmuni ”Soale aku mau gak kethok .4 Yuk Jah lungo nang dokter anak ambek nggendhong bayek.” jare Yuk Jah. soale enak ambek doktere kan ganteng pisan.2. . ”Lho sampeyan iki Asmuni Srimulat yo?” takok arek mau. wong sampeyan iku gak ndhuwe susu.” jare Kentir. Moro-moro onok arek marani Bunali. ASI 2. ”Dhudhuk !. Mergo mangkel. akhire Bunali ngiyakno. arek iki ngombe ASI opo susu botol ?” ”ASI pak dokter . ”Yo wis tak akoni aku pancene Asmuni Srimulat!. ”Wah lek ngono tulung aku prelu merikso susu sampeyan. ”Ning. ”Waduh Ning. Wis mari merikso. cik arek iku ndang ngalih. ”Ojo mbujuki aku tah. tapi arek mau tetep ae ngotot gak percoyo. klambine dibukak. Yuk Jah nurut. Kate lapo kon !!” ”Tapi kok gak mirip blas yo?” jare arek mau ambek nginclik. .” 33 . Bolak-balik Bunali negesno lek dheke dhudhuk Asmuni Srimulat. yo pantes bayek sampeyan kuru. Yuk Jah seneng ae. doktere ngomong ngene. doktere takok nang Yuk Jah. ” jare doktere.3 Bunali lagi kulak sandal nang pasar.

”Kulo nuwun. aku wis sui gak nyabu maneh. ”Wah ketepakan. ”Sampeyan seneng gendhakan pisan tah gak ?” ”Opo maneh gendhakan. Yo wis aku tak mrono. aku kudhu nganggo klambi opo. engkok onok sabu-sabu pisan. engkok onok ngombe-ngombe bir pisan. omahku kiro-kiro rong kilo seko kene. ”Lho ketepakan iku. aku wis sui gak gumbul wong maneh. ” Bunali tambah giras mbayangno. ”Lha sopo maneh lho ? . Mari ngono Wonokairun pamit. ”Dhudhuk aku sing nyusoni pak dokter ”. ”Aku iki ewange . ”Aku meh lali maneh. aku wis rong wulan nganggur. Jik tas mlaku. batikan tah sarungan thok ? ” takok Bunali. Dhuwike ditukokno omah ndhik walike gunung kemukus. ”. Wonokairun mbalik maneh. jare tamune Bunali.” ”Wah gak masalah. Pas katene metu lawang. pas enak-enak nyruput kopi sore-sore moro-moro onok wong sing dhodhok omahe Bunali. akhire Bunali pindah omah nang luar kota golek ketenangan.” Mo Limo bag 2 2. ”Lho Mbah. Kiro-kiro wis rong sasi. Aku katene ngundang sampeyan mangan-mangan ndhik omahku jam pitu bengi. 34 . yo mesti ae arep rek. Pokoke uripe tenang dan damai gak onok sing ngganggu maneh. ” jare Bunali sueneng. aku wis biasa ngombe” jare Bunali. Wonokairun mbalik maneh. Ndesone pancen suepi gak onok wong blas. kenalno jenengku Wonokairun. dhadhak Wonokairun mbalik maneh.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro Jare Yuk Jah. Wis tekan pekarangan. ”Aku meh lali. tapi ojok rame-rame lho yo”. . sisane yo wis ndhik omah dhewekan gak onok sing ngeriwuki.” doktere bingung. ”Yo wis tak enteni ” jare Wonokairun. Sui-sui sakjane Bunali yo kroso kesepian.” jare Bunali maneh. Paling banter Bunali metu tuku kebutuhan sakwulan pisan.5 Mari nilep dhuwik makelaran .

Muntiyadi tambah semuangat. Barisan sing kedua cuman siji yo muntiyadi Komandanne takok nang muntiyadi: Opo’o peno kok gak wedi karo bojo. . Barisan sing pertama tentara sing wedi karo bojone. Mari ngono. . ”Lho aku iki ndek barisan kedua. Terus ambek Muntiyadi. Tapi komandan njaluk barisanne dibagi loro. Romlah lunjak-lunjak ambek awake horeg kabeh. Pas komandan ngecek barisan. akhire arek loro iku nggeblak ceblok ndhik suket. Wis oleh rong ronde.2. Ndelok bojone giras ngono.” Wedhi karo bojo 2. dikongkon karo bojoku” Jare muntiyadi. Wong mek onok awakmu karo aku.6 Wedhi karo bojo ”Sak karepmu !. Romlah dilungguhno ndhik pager wesi mburine pabrik paku iku. . yok opo lek awake dhewe mbaleni lakon limang taun kepungkur pas pacaran biyen ?” jare Muntiyadi. setuju. Barisan sing pertama akeh pol. Moro-moro. Kapanane ndek kesatuanne muntiyadi. ”Iyo cak. tentara diperintah baris. Muntiyadi ngejak Romlah ngelencer nostalgia numpak bronpit. Barisan sing kedua tentara sing gak wedi karo bojone. ”Dik. Masalahe muntiyadi cinta pol karo romlah. Romlah dijak indehoi koyok jamane pas pacaran biyen. 35 . Nostalgia 2.6 Mari pegatan muntiyadi terus rujukan maneh karo romlah. Mari ngono.7 Pas wayahe bulan purnama. . arek loro iku tekan mburine pabrik paku.” jare Romlah.

Jarene wong sing nyolong iku Wonokairun. ”Mbah. Akhire Bunali nemokno cara cik malinge kapok. tak bujuki ambek pengumuman ae wis wedhi ” pikire Bunali. tapi Bunali gak wani nangkep. Pas diwalik. Salah siji semongkoku iki wis tak suntik racun” Mari ngitung semongkone sing mateng. ”Wah tibake malinge gocik.” Semongko 2. kabeh onok limolas. Wis diakali macem-macem sik pancet ae akeh sing ilang. Bunali masang papan peringatan sing onok tulisane ngene. . limang taun kepungkur. Sore-sore sak durunge mulih.8 Bunali lagi pusing soale kebon semongkone ben bengi dijarahi wong. ”Awas !!! saiki onok loro”. padahal lagi wayahe panen. ”Iyo cak.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro ”Waduh dik. pikire Bunali maneh. Sisuke Bunali nyambangi kebone maneh. pas di ijir semongkone sik pancet limolas. Mbah ?” takon Bunali maneh ”Sing putih opo sing ireng ?” 36 . awakmu kok cik girase ” jare Muntiyadi. tibake papan pengumumane ditambahi tulisan ambek malinge. waduh wedhus sampeyan akeh yo ?” jare Bunali ”Yo lumayan ” jare si Mbah ”Pira kabehe. Wedhus 2. pager wesine gak onok setrume. ”Awas !!! Ati-ati lek arep nyolong. Bunali mulih.9 Bunali pethuk Wonokairun lagi angon wedhus. wah paling ketiup angin. Mari ngono Bunali ndhelok papan pengumumane ambruk.

”Lho Mun.” Bunali bingung. sing putih iku wehusku. berhubung aku gak gelem.. motone gempil kari sing kiwo. ”Lha awakmu opoko kok mreteli pisan ?” Muntiyadi genti takok nang Gempil .” ”Pirang kilo mangane sakdino ?” ”Sing putih opo sing ireng ?” ”Sing ireng. jawabanmu podho terus.” Bajak Laut 2. ”Mangan sukete yo akeh pisan. laopo lek ditakoni kok kudu mbedakno sing putih tah ireng. Sing luwih nemen maneh. opoko lek tak takoni perkara wedusmu. Pas iku onoke sikile sapi.” ”Yo. ambek tangane sing tengen tibake yo tughel digenti cathoke bakul beras... ”Pas aku patroli nang Aceh. Sakjane ngono onok opo?” ”Ngene lho. . langsung puthul.” jare Wonokairun ambek ngarit suket Bunali takon maneh. Lha sing ireng?’” ”Podho. ”Mbah. wis” ”Selawe”’ ”Wik.. Mari ngono Muntiyadi cerito pengalamane kijolan sikile wong wedhok. akhire yo ngene sikilku 37 . wis” ”Yo kiro-kiro limang kiloan” ”Lha sing putih?” ”Podho . sikilmu opoko ? ” takok Gempil. Padahal masiyo putih utawa ireng. . Moto sing tengen wis cumplung ditutupi kain ireng malih koyok bajak laut. Mbah. cik akehe. Tibake Gempil iku saiki sikile sing kiwo yo dingklang pisan.10 Bajak Laut ”Sing putih.10 Muntiyadi pethuk ambek Gempil koncone sing dines ndhik angkatan darat. wong jawabane yo podho ae.” ”Lha sing ireng ?” ”Podho . .2.. . sampeyan mesti leren takon sing putih tah sing ireng barang. sikilku ngincak granat..

Embong wis suepi. kenek tanganku. 38 . Numpak Taksi 2. Mergo kekeselen. Muntiyadi tambah gemeter pas ndhelok tibake taksine lagi ngeliwati kuburan. lha mosok ditembeleki manuk isok motone cumplung”. ”Wah kayal thok kon iku. Pas iku onoke cathoke beras. ”Lho iku dhudhuk mergo tembelek manuk” jare Gempil. lha motomu opoko kok cumplung pisan ? Kelilipen granat tah ?” takok Muntiyadi maneh. waduh lumayan pikire. Mari mlebu taksi lungguh ndhik mburi. Muntiyadi mulai gak percoyo. Moro-moro barakku dibom ambek mungsuh. lha tanganmu opoko kok digenti cathoke beras ?” takok Muntiyadi maneh. ”Wah kon iku tambah ngawur thok ae. ” jarene Gempil maneh. ojek yo gak onok. ”Mari sikilku tughel iku mau.11 Muntiyadi mari mulih jogo kiro-kiro jam rolas bengi. Enak-enak cangkruk nyeritakno pengalamanku iku mau. moro-moro onok manuk nembeleki mripatku ”. akhire onok taksi liwat.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro dhadhi mek sithok”. Mari ngenteni sui. Bareng didelok dhadhak supir taksine wis gak onok. aku dirawat ndhik barak. jare Gempil. gak sui Muntiyadi langsung keturon pules. Muntiyadi malih merinding disko opo maneh ketepakan saiki malem Jum’at kliwon. Muntiyadi terus ngandani supir taksine njaluk diterno mulih nang Wiyung. tibake montore mlaku dhewe. ”Iku pas dino pertama aku nggawe cathok beras”. Pas enak-enak turu. akhire aku gelem. ”Oo iku seje ceritone. ”Lho opoko ?” takok Muntiyadi. Muntiyadi moro-moro keroso taksine kok tambah alon. gak onok bemo sing lewat. timbangane gak onok blas. langsung tughel. ”Waduh cik apese nasipmu.

Dhadhak aku ketemon maneh. Moro-moro seko jendelone taksi. ”Gak ngono ceritone . ”Pas aku mangap dhadhak onok elpiji mbledhos” jare Kentir. Mari tak sumet.2. ”Mari teraweh aku nyumet mercon ambek rokok. montore mogok iki lho.Ewangono nyurung. Pas ketemu arek loro iku podho kagete mergo Kentir ambek Kentus podho-podho sirae petal. ”Hee cak . mercone tak sawatno wong dhodhol bakso terus dhelik maneh ambek ngisep rokok. ”Oo lek iki seje ceritone. Mutiyadi bengok-bengok ambek kepuyuhpuyuh ”Tolong !!. Muntiyadi tambah pucet gak karuan. . onok endhase supir taksi njengongok. Pas katene nyumet mercon dhadhak onok arek pacaran liwat” ”Kapok kon. . ”Wok nemen kon iku.12 Kentir pethuk ambek konco lawase sing jenenge Kentus. ”Mari sirahku waras. Dhadhak wonge ngerti. . Mari ngono Kentir takok nang Kentus opoko kok sirae petal.tolong !!”.” jare Kentus. .12 Mercon Mergo gak kuat nahan wedhi. aku merconan maneh. mercone tak sawatno wong dhodhol soto terus ndhelik ambek ngisep rokok. aku diuber mari ngono diguyang dhudhuhe bakso” jare Kentus.ojok turu ae .” Mercon 2. . tibake supir taksine ngomong ngene. mulakno tah ojok seneng nginceng. Paling kon digibheng ambek sing lanang ” jare Kentir kemeruh. sirae petal. aku diuber terus sirahku digepuki pikulane soto” jare Kentus. Kentir cerito lek raine rusak. . ambek untune ngowos mergo melok nyemprot kobongan ambek mangap. Arek loro iku takok takokan opoko kok isok podho bocele. ngono yo gak kapok. Mari tak sumet ambek rokok. raine gosong ambek untune yo podho bogange. Lha lek untumu opoko kok guwung kabeh ?” takok Kentir maneh. 39 . ”Lha lek raimu opoko kok gosong” takok Kentir maneh.

Mari ngono arek loro iku ngelencer nang musium Kapal Selam. tapi wurung ae wis. . cik guobloke se sampeyan iku. ”Waduh blaen iki. dhadhi gak keroso moro-moro wis sore.” jare Muntiyadi. pas katene mlebu pekarangan dhadhak kreseke jebol. Mergo gopoh kabeh. cik gak amis. Ambek nggurak kepitinge.cak. ”Kate nglencer golek angin . Mari ngono Muntiyadi budhal nyegat bemo. aku kudhu mulih. Romlah ambek muring-muring.” Kepiting 2. . . kepitinge buyar kabeh. . Muntiyadi mampir nang rolak tuku kepiting diadhai kresek. .” 40 . . ”Gak wis. . ”Cak .?” takok Kentir. Dhadhak ndhik bemo Muntiyadi pethuk ambek bekas pacare biyen. ”Aku lali . . kate nang endhi peno cak ?” takok Sablah. Muntiyadi bengokbengok ”Ayo cepetan sithik . . ”Lho gak numpak bronpit tah ?” takok Romlah.13 Romlah njaluk ditukokno kepiting gawe buko. Rokokku sing tak sawatno. jenenge Sablah. ”Lho cak Mun. Tak nyegat bemo ae” jare Muntiyadi. Mulakno kok sui.wis meh tekan iki ” Krungu bojone bengokbengok.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro ”Opoko lho . Ndhik kono lak isis tah. Mari pamitan. ”Sakjane aku kate kulak kain. Lha mosok kepiting digiring padhakno bebek ae. tak melok peno ae” jare Sablah ngalem. wis yo .” jare Muntiyadi. . ”Yo wis tak tukokno nang rolak” jare Muntiyadi.

Pas tak takoni arep nang endhi. ”Lek ngono lapuran sing lengkap alon-alon. moro-moro onok bule tuwek awe-awe njaluk nunut. Pas arep tekan hotel. ”Lho kapan dhe’e ngilang maneh ? ” takok pulisine. dhe’e lagi melancong nang Suroboyo. ”Opoko ceritone kok dhe’e sampek isok nunut awakmu ?” takok pulisine maneh. ”Aku yakine iku pas ngisi solar.” jare pulisine gak percoyo. Bareng wis munggah.” jare Sutaji. terus mlayu maneh sampek akhire pethukan ambek aku njaluk nunut. ”Waduh Pak Pulisi.2. ”Pas praotoku tak enggokno jembatan timbang ” 41 . asli aku gak mbujuk ”. onok tukang rombeng. ” jare Sutaji. onok juragan besitua. aku sik tas ae dinunuti Margaret Tatcher ” jare Sutaji. ”Saestu Pak. ”Ceritone iku. jare Sutaji. akhire dhe’e mlayu mbalik nang hotel. jarene sembarang pokoke sing aman. Lha sisane iku ditetesno mripate. ”Lho kok sampeyan yakin lek iku asli Margaret Tatcher ?” takok Polisine. jarene ngelak.14 Wanita Besi Wanita Besi 2. aku kuaget tibake wong bule iku Margaret Tatcher. lha pas sampek Demak dhadhak moro-moro dhe’e diuber-uber wong akeh. ”Ngene lho ceritone Pak. Kabeh iku nggowok timbangan dhewedhewe kepingin ngiloni dhe’e. ”Sampeyan ojok macem-macem lek lapuran . Begitu ndhelok timbangan. Akhire yo tak jak ngirim barang.14 Sutaji gupuh kabeh marani kantor pulisi katene lapuran. jarene mripate perih” jare Sutaji. dhadhak dhe’e pethuk ambek wong Timbang Badan. Margaret tambah pucet kewedhen. Mergo wedhi. Sampeyan pethuk Margaret iku nang ndhi ?” takok pulisine. dhe’e iku titip njaluk tukokno Mesran Super. ”Aku wedhi lek disalahno. Lha saiki iku aku arep lapuran ndhik sampeyan lek Margaret iku ngilang maneh. Pas aku ngirim barang arep mlebu tol Waru.

. Gak suwe sutaji terus ngguyu kuekel ..ayok ngopi karo rokokan desek rek” jare Sutaji. wis .. Mari mbayar kopi arek telu terus mblayu nututi sepur.......duwek rong juta iki dikekno sopo” ? Takok sutaji. ono sing ngiro arek gendeng.. SPG 2. akhire gak nutut . dipikir saking sedihe terus dilampiasno ngguyu ”hei .... Sing numpak sepur kok malah sing ngeterno aku . Sutaji ketinggalan ndek mburi . ono sing bingung . Menene wong telu budal numpak sepur jurusan semarang.. Saking asyike guyon wong telu mau gak ngerti lek sepure kate budal.. ”nggone Pak Bunali ndek Semarang” jare Pak kaji ”sopo sing ngeterno aku nang terminal sepur” jare sutaji maneh ”Ojo kuatir .. gempil karo sujak ngancani awakmu sampek stasion sepur” jare Pak Kaji.. ”Sepure sek suwe rek ...tetttt . Pas suorone sepur muni banter teett......ha .15 Mari nglaporno margaret thatcher sutaji oleh tugas maneh seko kaji Imron.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro Ketinggalan Sepur 2. arek telu mau kuaget.ha .16 Sore-sore onok cewek SPG teko nawakno panci nang omahe Wonokairun.... Sutaji dikongkon ngeterno duwek rong juta gawe mbayar utange kaji Imron...... ”Pak ... kon iku ketinggalan sepur kok malah ngguyu kekel opo’ o?” jare satpame Sing kate lungo iku sakjane aku .. Gempil karo sujak mblayune luwih cepet dadi sik isok mencolot mlebu nang sepur.. Wong sing ndelok . 42 . ketinggalan.. ono sing sakno .. ha ..sutaji .. Satpame ndelok sutaji koyok ngono gak mentolo .. Akhire wong telu mau ngobrol karo guyon cekikikan ndek warung kopi.

Tapi tetep ae gak onok sing wani njegur mergo merinding ndhelok boyone guedhe-guedhe mangap kabeh. Masalae tambake isine dhudhuk iwak tapi boyo.” jare Sablah. ”Bojoku lungo nang kuburan ndhuk” jare Wonokairun.2.17 Njegur ”Kulo nuwun. Ketokane cewek iku wis kuesel ngenteni kudhu ngamuk ae. Kiro-kiro wis sak jam. ”Nuwun sewu pak. Anggepen koyok omah dhewe ndhuk ” jare Wonokairun ambek ngejak cewek iku mau mlebu ruang tamu. bajul lan sak panunggalane. ”Yen ngoten. ibu wonten Pak ?” takok ceweke. Mari ngono tamune ditinggal ngetren dhoro. monggo pinarak. Tapi tetep ae gak onok sing wani njegur. Mergo gak onok sing wani njegur. akhire Muntiyadi tampil sebagai pemenang. Wis onok limolas taun durung tau mulih ” Njegur 2. ”jare Wonokairun. ”Jam pinten mangke kondure ?” takok cewek iku maneh. tapi gak onok sing wani njegur nang tambak. bakal oleh hadiah Sepeda Montor.17 Onok juragan tambak jenenge Sablah ngadakno sayembara. ”Waduh bojoku gak ndhik omah ndhuk ” jare Wonokairun. tibake cewek iku sing lungguh nang ruang tamu. ”Sopo ae sing wani njegur nang tambakku. ”Oo monggo. ” jare cewek iku ambek nyepot sandal. ”Waduh gak weruh aku ndhuk. nyambik. Penontone keplok-keplok kabeh ndhelok Muntiyadi gelut ambek boyo. kulo ngerantos mawon ” jare ceweke maneh. Mari sepi meneng kuabeh. Pas Wonokairun mulih. ”Ibu teng pundhi to Pak ?” takok cewek SPG iku. Akhire ambek Sabalah hadiae ditambah maneh. Cumak 43 . hadiae digenti dhadhi montor kijang anyar. montor kijang anyar ambek omah sak isine. moro-moro Muntiyadi njegur nang tambak. Akeh wong sing ngumpul ndhelok sayembarane. ”Lho monggo.

tak turuti” jare Sablah gak gelem kalah. sikile langsung mancal gas.18 Mari jogo bengi Muntiyadi mulih numpak taksi. Muntiyadi ambek supire podho pucete gak isok ambekan. ”Tak tambahi mas-masan sak kilo” jare Sablah maneh.” Muntiyadi bingung ”Lho mbiyen sampeyan kerjone opo. ”Aku njaluk arek sing njungkrakno aku mau digowo rene”jare Muntiyadi. Muntiyadi njawil supir taksine kate ngejak ngobrol. Pas dijawil dhadhak supir taksine kuaget setengah mati. supire sik sempet ngincak rem. Sablah marani arep nyerahno hadiae. Timbangane sepi. tapi Muntiyadi nolak. ”Wis ngene ae.” 44 . kok isok sampek kagetan koyok ngene ?” ”Aku mbiyen yo nyupir pisan” jare supir taksine. tapi Muntiyadi tetep nolak. awake dhedhel kuabeh. Saking kuagete. Wis mari ambekan. Pas wis tenang. Jare supire ”Ngene lho cak. ”Supir praoto tah ?” takok Muntiyadi. ”Supir montor jenasah . Untunge. ”Yo wis tak tambahi dhuwik limangatus juta”jare Sablah.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro yo ngono. montore langsung mencelat katene nyosop warung. Muntiyadi njaluk sepuro ambek takon nang supire opoko dijawil ae kok kuaget. lha sampeyan iku yo penumpangku sing pertama pisan. aku sik tas pertama kali iki nyupir taksi. Numpak Taksi 2 2. . gak sidho nubruk. awakmu njaluk opo ae. Muntiyadi tetep gak gelem.

”Yok opo dok. aman ae tah?” takok Wonokairun. Tapi wong jenenge dokter akhire panjaluke Wonokairun dituruti.19 Sepuluh Ewu Sepuluh Ewu 2. Lha terus mumpung ndhik kene. 45 .” Jare Wonokairun. wong loro iku teko maneh nang dokter Bunali. ”Wah tepak lek ngono. Wonokairun ambek Mbok Cempluk metu ngguya-ngguyu. umurku iki wis 80 lha bojoku iki wis kewut pisan umure 75. aman ae tah?” takok Wonokairun. tulung aku ambek bojoku diperikso. ”Wis mbah. tibake pancene sik kuat.” Jare Bunali. wong loro iku main tutupan layar. Mari oleh rong ronde. Persis koyok seminggu kepungkur.2. Bunali yo nuruti ae wong pancen tugase sebagai dokter. Mari oleh rong ronde. Seminggu maneh. Wonokairun ambek Mbok Cempluk metu ngguyangguyu. njaluk diperikso jantunge. Aku pingin takok opo sik oleh tah aku ambek bojoku iki main koyok manten anyar ?” takok Wonokairun ambek isin-isin. Lha Bunali ngenteni jogo-jogo lek misale wong loro iku gak kuat terus jantungen. Batine Bunali. ”Opoko sampeyan iku mbah. aku tak main ambek bojoku nang kamar praktek sampeyan.” takok dokter Bunali. ” jare doktere. cumak cik tambah mantep. wong sampeyan iku asline sehat. Mari ngono arek loro iku pamitan mulih. Ojok khawatir. wong awake ketok tahes kok athik perikso. sampeyan sehat wal afiat. sak umur-umur lagek iki ono pasien njaluk sing aneh koyok ngene. perikso nang dokter Bunali.19 Wonokariun ngejak gendakane. mari jantunge diperikso. Piro ongkose ?” takok Wonokairun. jenenge Mbok Cempluk. Ambek Bunali jantunge wong loro iku diperikso maneh. Tulung dipantau mbok menowo onok opo-opo. ”Yok opo dok. ”Ngene lho dok. ”Lho lek sampeyan gak onok penyakit yo aman-aman ae. mari ngono njaluk dipantau pas main. ”Sepuluh ewu ae.” ”Suwun dok.

aman ae tah?” takok Wonokairun. sampeyan sehat wal afiat. Muntiyadi pethuk ambek Togog numpak sepeda gunung metu seko pelabuhan. Piro ongkose ?” takok Wonokairun. Mbenjeng. ”Ngene lho dok. Bunali wis mulai ngersulo. Persis koyok seminggu kepungkur. tibake pancene sik kuat. sampeyan sehat wal afiat. Ndhiwek sampek Peterongan. Isine pasti sabu-sabu. wong sampeyan iku asline sehat. tibake isine 46 . Isuk-isuk kiro-kiro jam enem. wong loro iku teko maneh nang dokter Bunali.” ”Suwun dok. njaluk diperikso jantunge. ”Yok opo dok. Balungbendo. mari ngono njaluk dipantau pas main. Mari oleh rong ronde. sepedane Togog digandoli glangsing guedhe loro kiwo tengen. Seminggu maneh.20 Muntiyadi oleh tugas jogo nang pelabuhan Tanjung Perak mulai isuk sampek sore. ”Koyok minggu wingi. Mergo curiga. aku iki dokter rek !!. Ambek Bunali jantunge wong loro iku diperikso maneh.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro Ambek Bunali jantunge wong loro iku diperikso maneh. tibake pancene sik kuat. ”Sepuluh ewu ae. Togog dicegat terus digeledah kuabeh mulai klambi. Mari ngono arek loro iku pamitan mulih. Wonokairun ambek Mbok Cempluk metu ngguyangguyu. Mari ngono isi glangsinge yo disuntek pisan. Muntiyadi curiga soale. Gak onok sewa kamar sing ngisore sepuluh ewu .” Bunali mulai purik. Ojok khawatir.” Jare Bunali. laopo bolak-balik teko rene ngongkon aku mentelengi sampeyan main. dhudhuk wasit smack down. Piro ongkose ?” takok Wonokairun. ”Lak wis tak kandani.” ”Suwun dok. aku iki wis muteri sak Suroboyo.” Pelabuhan 2. Ojok khawatir. Sampeyan lak wis tak kandani lek sampeyan iku sehat. aku katene takok. ”Sik tah mbah. Masio elek. tapi yo sik dituruti. utowo putaw pikire Muntiyadi. kathok sampek kampes.

Dhadhi lek pethuk ben isuk mek manthuk thok. aku iki seneng olahraga nang pinggit laut. Mari KTPne diperikso. Mergo sik curiga. Sisuke. ”Kon laopo sepedaan nang kene ?” takok Muntiyadi. wis tah awakmu ngaku ae ojok khawatir. Suatu hari. Kiro-kiro wis seminggu. ”Lho laopo sepedamu apik-apik athik kon gandholi pasir ?”takok Muntiyadi. Selama telung taun akhire ben isuk Muntiyadi pethuk ambek Togog numpak sepedaan. Togog diperikso maneh koyok wingi. angine enak. gak mungkin awakmu isok sugih koyok ngene. Togog terus diculno maneh. laopo diperikso maneh wong mek pasir. Arek loro iku malih dhadhi konco apik. .20 Pelabuhan mek pasir thok. Pikire Muntiyadi yo masuk akal penjelasane Togog iki. Mari ngono Muntiyadi dipindah tugase mbalik nang markas besar.” jare Togog maneh. pas Muntiyadi mangan nang restoran. ”Sepeda . Akhire pancen gak onok opo-opo. Muntiyadi pethuk Togog sepedaan maneh. montore sedan anyar. akhire Togog diculno. arek loro iku ngobrol. Bareng kethok onok Muntiyadi. ”Sepedaku iki enteng pak. genti Togog sing nraktir. Tibake Togog iku sugih. Ambek mangan. Lha saiki aku wis gak jogo nang kono. Muntiyadi mulai bosen merikso Togog.2. dhadhak pethuk Togog maneh. isine glangsing cumak pasir thok. selama telung taun wingi sakjane awakmu iku nyelundupno opo?. kadang-kadang Togog ditraktir ngopi lek isuk.” 47 . Saking ae aku gak isok nemokno barang bukti. Aku yakin sakjane awakmu iki penyelundup. gak tau pethuk ambek Togog maneh. ”Ngene lho pak. . Gak onok nakobar blas.” jare Togog. cik rodhok abhot sithik yo tak gandholi pasir iki. ”Gog. terus terang ae sakjane aku iki sik curiga ambek awakmu.” takok Muntiyadi penasaran.

Muntiyadi terus rundingan ambek anake. padahal wonge onok papat termasuk Tole anake Muntiyadi. sopo sing kudhu ngalah soale parasute kari sithok. ”Lho kok isok ngono. Nang pesawat wis onok koncone Muntiyadi jenenge Togog ambek Gempil. Mergo sayang anak. sampeyan wis gak usah mbrebes mili. dhadhak mesin pesawate mbrebhet terus mati. . ” jare Tole. ngisin-ngisini markas besar ae. Gak sui Bunali liwat.2 Humor Suroboyoan Jilid Loro Sayang anak 2. Repote. Mari ngono Gempil gak gelem kalah. Togog langsung nyaut parasut terus terjun metu pesawat. Lha masalae parasute iku mek telu. 48 . Mergo wedhi kedisikan. laopo sampeyan nangis ndhik pinggir embong ?” takok Bunali.” Lali 2. masa depanmu sik dhowo. Iki lho parasute sik onok loro.” ”Pak. Bapak mek titip salam gawe mbokmu yo Le. ”Le anakku. parasut iki gawe awakmu ae. melok nyaut parasut terus terjun pisan. ”Sing disaut Om Togog iku mau tas sekolahku . mari mulih sekolah langsung melok numpak pesawat. Pas nang awang-awang. Wong papat iku mau mulai pucet kepoyoh-poyoh royokan parasut. begitu ndhelok onok wong tuwek nangis langsung mandhek nakoni. anake Muntiyadi sing jenenge Tole umure sik sepuluh taun gak gelem ditinggal njaluk melok. ”Mbah.21 Muntiyadi oleh tugas penyerbuan nang sarange GAM.22 Sore-sore Wonokairun nangis gerung-gerung ndhik pinggir embong ambek napuki sirahe. lak mau wis disaut Togog ambek Gempil ?”Muntiyadi heran. . akhire Tole dijak pisan.

49 . umure 20 taun. ”Lho sampeyan gak kethok tah. ”Mari ngono yo.” Ndlahom 2. wis ayu. ”Ooooiii !!! Laopo kon ndhik kono dik” jare Muntiyadi ambek bengokbengok. ”Gak gelem aku cak. akhire ketemu. bojoku iku yo pinter masak. ”Lho lak enak se sampeyan. rawon. ”Aku lali ndhik endhi omahku . Mari munyer-munyer sepedaan.23 Muntiyadi bingung nggoleki bojone. wong kelakuanmu pancene koyok ngono.2. ”Lek ngono ceritane. lha terus opoko sampeyan kok nangis gerunggerung gak mari-mari ?” Bunali wis gak sabar meneh. ” jare Wonokairun. Muntiyadi kuaget. brengkes. ” jare Wonokairun maneh. sik enom. ” jare Wonokairun ambek nangis. Ayok ndhang mulih. semlohe. .23 Ndlahom ”Aku ndhuwe bojo anyar ndhik omah. ”Rinio lho lek wani !!” jare Romlah. . ayu. ”Mulih tah gak !!!” jare Muntiyadi muntap. sik tas ae tak rabi. ”Lha kurang opo maneh sampeyan Mbah. laopo kok nangis lho ?. ”Waduh dik. waduh sempel wong iki pikire. ojok ngisin-ngisini aku” jare Muntiyadi emosi. Seko pinggir embong Muntiyadi mbengoki bojone. ”Ngene lho cak. aku lagi numpak perahu nang tengah segoro” jare Romlah. ”Tak gibheng lho yo !!!” jare Muntiyadi. ” Bunali tambah bingung. Opo ae kari njaluk. Ngono kok sik mewek ae. ”Gak gelem!! ” jare Romlah. bojoku iku setia pol ambek aku. Lek onok sing nggudho langsung dikandhakno aku. mulakno wong ngarani awakmu ndlahom. sembarang sing enak-enak pokoke. ” Bunali mulai bingung. jangan asem. . tibake Romlah lagi ndhodhok ndhik tengah lapangan. wong aku lagi enak-enak golek iwak ” jare Romlah.

2 Humor Suroboyoan Jilid Loro ”Oo... saking ae aku gak isok renang” 50 .

adu jangkrik. mantenan utowo sunatan. Biasane iku ceritone metu lek pas karambol. Desember 2002 3 51 . Kapanane aku tau keliru. dhadhi lek onok wong cangkruk tak tunggoki. ben omah tak enggoki. Suwun Budhi Santoso Paiton.Humor Suroboyoan Jilid Telu Derek-derek sedoyo. Ceritone sembarang kalir tak cuampur dhadhi siji. jilid telu iki akhire mari. Mugomugo ae sik pancet mujarab kanggo nambani bojo utowo pacar sampeyan sing lagi menderita nyaprut mbetutut. mulakno kok nggremeng kabeh. Mari njajah ndeso disosor meri. tiwas tak belani ndhodhok sampek kembung tibake wong nggrandong. Sumber cerito jilid telu iki sik pancet njagakno seko wong mblakrak.

Onok sing mbedhek 25. Pas ulang taunan sing 45. Gak onok sing isok titis mbedhek 45.3 Humor Suroboyoan Jilid Telu Piro umurku ? 3. soale dapure Mat Penceng saiki malih resik.1 Mat Penceng umure wis atene 45 taun.” jare ibu-ibu iku ambek ngematno dapure Mat Penceng. Pas onok cewek-cewek liwat. ”Sik mbak. Tibake gak rugi mecah celengan. ayo bedhe’en piro umurku ?” takok Mat Penceng ambek mesammesem. Bareng oleh giliran. ”Salah Ning. Awake sik gagah otote dempal. ”Kiro-kiro 27 mas” jare pelayane. Mat Penceng kepingin kethok enom maneh. Pokoke ben pethuk wong wedhok mesti dibedhe’i umure. 52 . Mat Penceng mbedhe’i maneh nang arekarek iku piro umure. 28. Pas dulin nang Delta Plasa. umurku sakjane wis 45” jare Mat Penceng bangga. Mat Penceng malih tambah bangga mergo dapure tambah ngguanteng. 24. cumak sayange dapure mulai kisut ireng kabeh. akhire Mat Penceng ngetokno KTPne. . putih lan ketok enom maneh. ben ketemu wong wedhok dikongkon mbedhek piro umure. paling banter onok sing mbedhek 31 taun. Akhire Mat Penceng nekat mecah celengan bojone digawe ongkos operasi plastik. Mat Penceng bungah atine. bareng didhudhuhno KTPne dhadhak semburat kuabeh. tapi gak onok sing bener. ”Paling sik selawe . Pertama pas nang pasar atom onok ibu-ibu tuku kain. Ibu-ibu iku gak percoyo. sak durunge aku pesen. ”Ning. Bareng dikandani lek umure iku 45 gak onok sing percoyo. Mat Penceng ditakoni pelayane arep pesen opo. . Mat Penceng antri pesen mangan nang McDonald. ayo bedhe’en piro se umurku?” jare Mat Penceng. Mari ngono Mat Penceng ngenteni buyarane arek SMA.

tulung mbah !!!. tapi simbahe ngotot lan ngancam lek gak gelem yo wis ditinggal mulih. akhire Mat Penceng pesen panganan. Mat Penceng ngengkel cik angele sarate. umurku 45” jare Mat Penceng. Mat Penceng kuaget sampek lali kampesan. Mergo durung tau mbedhe’i wong tuwek. ojoko kiro-kiro.” jare simbah mau. aku diuber-uber satpam dikiro wong gendeng. ”Ngger putuku. ”Wah tapi onok sarate” jare simbah mau. aku weruh umurmu iku saiki 45”. Ayo cepetan bedhe’en umurku piro selak satpame teko !!” jare Mat Penceng ambek menggos-menggos gupuh kabeh. ”Mbah. ”Sarate iku. Mat Penceng mlayu wudho muteri parkiran montor. aku mau persis nang mburimu pas antri nang McDonald . masio aku wis tuwek elek koyok ngene.”Le. ”Opo sarate mbah ?” Mat Penceng tambah penasaran.” jare simbah iku mau. awakmu kudhu culno klambimu kabeh sak kampese pisan wudho blejet. aku isok mbedhek persis piro umurmu. Mat Penceng wis mbalik nang simbah iku ambek bengok-bengok njaluk tulung. ”Iyo tah. Mari lego nggarai. kok onok wong sik isok mbedhek umure. Lek wis mari. akhire Mat Penceng nekat nguber terus takok. simbah iku mau ngomong. terus mlayu muteri parkiran iki limang putaran. akhire Mat Penceng nuruti sarate. . nang parkiran Mat Penceng pethuk ambek neneknenek arep mlebu montor. ”Sepurane yo mbah uti. Lagek oleh rong putaran. .3.1 Piro umurku ? ”Salah mbak. piro se umurku?” takok Mat Penceng penasaran. Mari nitipno klambi nang simbah iku.” 53 . ”Mbah. mek sampeyan thok sing mbedhek umurku. Mari nguncalno kampese Mat Penceng. Mergo penasaran lagek onok wong sithok iki sing ngaku isok mbedhek umure. Lha pas arep mulih. opo rahasiane mbah?” takok Mat Penceng gak sabar. aku kepuingin mbedhe’i sampeyan kiro-kiro piro umurku mbah?” jare Mat Penceng. lagek aku isok mbedhek umurmu. ”Ngene lho Le. aku sik penasaran.

Bunali takok nang pelayane ”Daging opo iku mau. kok enak baksone?” Pelayane ngomong lek iku ngono bijine sapi sing matek kalah tarung ambek matador. Mergo luwe. 54 . Mari mangan. Pelayane akhire ngalah. Mergo menune kuabeh nganggo bahasa Spanyol. Ambek pelayane Bunali ditawari bakso spanyol. penthol loro iku diunthal sak emplokan. Bunali sueneng akale berhasil. Bunali protes maneh nang pelayane opoko kok penthole saiki rodho cilik gak koyok wingi. wetenge luwe terus mampir nang restoran. sak durunge budhal. Mari mlaku-mlaku. Mari mangan. tibake penthol bakso mek loro dihias godhong tales. tibake bakso spanyol yo enak pisan pikire. Pertama Bunali kudhu muntah pas krungu. Pas panganane teko. lha mosok baksone onok kecoake” jare Bunali. Pas panganane teko. Cumak Bunali kuaget pas mbayar tibake regone luarang. Bunali malih bingung. Mergo nggondhok. Sisuke Bunali teko maneh nang restoran iku maneh katene pesen bakso special koyok wingi. sing penting enak. tapi mergo enak yo wis gak opo-opo. Pas katene mulih. Pelayane cerito lek dino iki sing kalah matadore. untunge sangune nang kesak sik cukup. Bunali gak perlu mbayar. Bunali nyeblek kecoak terus disaki. Bunali ngetokno kecoak ambek bengok-bengok. Gak opo-opo wis. Akhire Bunali takok nang pelayane opo menu sing paling special. Bunali setuju.2 Bunali ngelencer nang Spanyol kepingin ndelok matador.3 Humor Suroboyoan Jilid Telu Bakso Spanyol 3. ”Aku gak gelem mbayar. tibake penthole saiki rodhok cilik.

Wonokairun loro atine di isin-isin koyok ngono. akhire Wonokairun mulih. Wonokairun ngguondhok pol. katene balas dendam. Aku kudhu isok mbales ngisin-ngisin wong elek iki. toleh-toleh mbrebes mili nang tengah embong.3 Balas Dendam Balas Dendam 3. Wonokairun dulin nang TP ijenan maneh. Wonokairun sengojo golek supir taksi sing minggu wingi nglarakno ati. dompet amblas. Pas katene mulih dhadhak dirampok nang parkiran. Diurut mulai sing paling ngarep. bronpit disikat. Wonokairun nakoni supir taksine sithoksithok. Minggu ngarepe. Tibake supir taksine iku gak percoyo. tak sodomi yo. sombong poll. ojok khawatir ongkose tak tambahi ?” takok Wonokairun maneh. Wonokairun nyobak nyegat taksi. klambi diplorot kari kampesan thok. ”Biasa mbah. ”Mari ngeterno.3 Wonokairun mlaku mlaku nang TP ijenan katene mejeng. Mari wis tuwuk dulin. Wonokairun dendam pol nang supir taksi iku mau. gak gelem nolong blas malah ngilokno. Wonokairun akhire terpaksa mlaku mulih nang Sepanjang buntelan koran. Kuabeh amblas. 55 . dandane mbois gak gelem kalah ambek ABG. ”Cak. Wonokairun janji mbayar taksine nang omah. ”Asline wong mbambung ae athik aksi ethok-ethok dirampok ! ”jare supir taksine nang ngarepe wong akeh.3. pikire Wonokairun. nang Sepanjang piro” takok Wonokairun. pokoke ditengeri wonge lemu ireng kopiahan. ambek njelasno lek mari dirampok. Pas metu TP. borongan ae seket ewu” jare supir taksine. akeh taksi sing antri golek penumpang. Cumak yo ngono.

. ”Biasa ae mbah. seket ewu. Wis mari oleh rong ronde. pacare sik njaluk maneh. Mergo paling mburi. Masio elek. wah ketepakan iki pikire Gempil. . mesam-mesem ambek ngomong ”Eenaaak teennaann . ayok ndhang budhal.” Wonokairun langsung numpak terus budhal. Muntiyadi. aku iki wong lanang normal mbah. Apes 3. Bareng wis mlaku. Koen kiro aku iki homo tah mbah. Koyoke supir taksine iku wis lali ambek Wonokairun. . Pas katene nyumet rokok. ”Cak. pacare njaluk indehoi nang njero montor. terpaksa supir taksine iku bengok-bengok ngongkon konco-koncone sing nang ngarep minggir sithik cik isok lewat. Sampek taksi sing paling mburi. goleko sing liyane ae !” jare supir taksi iku ambek misuh-misuh tersinggung. nang Sepanjang piro?” Wonokairun aksi takok. Wonokairun dadah-dadah nang supir-supir taksi iku.3 Humor Suroboyoan Jilid Telu ”Wok nggilani !!!. akhire Gempil nyerah. tibake koncone dhewe. tapi Wonokairun cuek ae. akhire Wonokairun ketemu supir taksi lemu ireng kopiahan sing digoleki. Gempil sampek gelagepen ampun-ampun gak kuat maneh. Kuabeh supir taksi sing dijak kencan jawabe podho kabeh ambek misuhmisuh gak karuan. ” jare supir taksine. sekok kadhoan Gempil ndhelok onok wong lagi ndongkrak ganti ban bocor. tapi mergo pacare giras. Wonokairun sempet ngelirik kartu pengenale tibake jenenge Markun. Pertamane Gempil isin soale wedhi konangan wong kampung. ”Yo wis.4 Gempil lagi ngejak pacare ngelencer numpak montor bengi-bengi. . Pas sampek Pacet. Gempil njaluk time-out metu montor dhiluk apene rokokan.” Konco-konco supir taksi sing ndhelok Markun malih bingung kuabeh gilo kudhu mukok . 56 . Bareng dicedaki.

” jare Gempil. pancen aku lagi apes bengi iki.” Wak Nyo sing umure 70 taun gak gelem kalah. montorku gowoen pisan. tapi . . yok opo lek ijol-ijolan ae.” jare Muntiyadi gemeter. . Ben obah sithik kebelet pipis. laopo koen bengi-bengi athik kluyuran nang kene” takok Gempil. aku wis oleh gendakan. ”Anu Pak. cumak girase gak ketulungan. ”Anu Pak . . Sik tas ae Muntiyadi katene mulai gendakan ambek cewek peninggalane Gempil. ”Paling gak uenak iku lek wis umur sewidhak. moro-moro onok wong kampung siskamling nggedhor kocone montor ambek nyentolopi raine wong loro.5 57 Wonokairun lagi ngobrol soal umur ambek koncone sing podho kewute.5 Umur ”He Mun !. mek anyang-anyangen thok. ayu semlohe. sampek teler aku. paling gak uenak yo lek umur pitung puluh. ”Wah ketepakan lek ngono. tapi bareng wis nang jedhing sampek sepuluh menit gak metu blas. katene golek gendakan gak oleh-oleh malah banku bocor pisan” jare Muntiyadi. Mari ngono. ”Wah tepak wis.3. sip !!! ” jare Muntiyadi sueneng pol. ”Lho awakmu Pil. Umur 3. laopo gak gendakan nang omahmu dhewe ?” jare wong kampung maneh. Wak So sing umure 60 taun mulai cerito. ”Lho durung weruh kon yo. ”He !!! Lagi opo awakmu nang kono ? ”takok wong kampung mbentak Muntiyadi. montormu tak genti bane terus tak gowo mulih. sak jane aku lagek weruh lek iki bojoku dhewe pas sampeyan nyentolopi raine . wis oleh rong ronde sik njaluk maneh. ben arep longgo mesti mules kebelet setor. . Mangane kudhu bubur bayi maneh.” jare Muntiyadi. Wis ngene ae. Gempil yo lego isok mulih. ”Lek iku bojomu. aku lagi gendakan ambek bojoku dhewe jenenge Romlah. lha awakmu gendakan ae ambek cewek nang montorku iku.

3 Humor Suroboyoan Jilid Telu bareng wis ndhodhok sampek sepuluh menit gak metu blas, mek kepentut bolak-balik” Akhire Wonokairun, sing umure 80 taun, melok ngomong,”Wok kemalan kabeh, sing paling gak weunak yo umur 80 koyok aku ngene”. Wak So takok,”Lho peno yo anyang-anyanen koyok aku ngene yo ?”. ”Yo gak se, aku tetep isok pipis lancar ben isuk jam 6.” jare Wonokairun bangga. Wak Nyo genti takok,”Sampeyan mesti ngalami mules kepentut-pentut koyok aku yo ?” ”Sori Rek, aku tetep isok setor lancar ben isuk jam setengah pitu.” jare Wonokairun bangga. Wak So ambek Wak Nyo malih bingung lan penasaran,”Sik tah lah, peno sik isok pipis lancar ben jam 6 isuk, terus peno sik isok setor lancar ben jam setengah pitu isuk. Lha terus opo sing nggarakno gak uenak lek wis umur 80 ?” ”Masalae mek sithok, aku sering kerinan, tangiku mesti jam pitu isuk . . .”

Sing tabah yo . . .

3.6

Onok napi ucul seko LP Medaeng, Napine iku wis dipenjara 10 taun perkoro narkoba. Mergo bingung katene mlayu nang endhi, akhire napi iku mlebu nang omahe Muntiyadi. Pas iku Muntiyadi lagi kelonan nang kamar ambek bojone, arek loro iku kuaget onok wong sangar mlebu nang omahe. Durung sempet mbengok, napi iku mau wis nyancang Muntiyadi ambek bojone. Muntiyadi dicancang nang kursi, lha bojone dicancang nang kasur. Mari nyancang, Muntiyadi ndhelok napi iku ngelamuti gulune bojone. Mari ngelamute, moro-moro napi iku ngalih lungo nang jedhing. Pas napine nang jedhing, Muntiyadi nggeser kursine nyedaki bojone.

58

3.7 Lawang Wesi ”Dhik, wong iku koyoke gak tau ndhelok wong wedhok pirang puluh taun. Aku ndhelok gulumu mau dikelamuti. Saiki ngene ae dhik, awakmu nuruto ae opo karepe wong iku. Umpomo wong iku njaluk main yo wis tak relakno. Sing penting wong iku ndhang ngalih terus nyowone awake dhewe isok selamet. Sing tabah yo dhik,” jare Muntiyadi wanti-wanti nang bojone. Mari mbrebes mili, genti bojone Muntiyadi sing cerito. ”Cak, aku melok seneng lek sampeyan ndhuwe pemikiran koyok ngono. Sampeyan bener Cak, wong iku wis sui gak tau ndhelok wong wedhok. Tapi Cak, wong iku sakjane mau gak ngelamuti guluku. Wong iku mau asline bisik-bisik nang aku” ”Iyo tah dhik, ngomong opo wong iku nang awakmu? takok Muntiyadi penasaran. ”Jarene, sampeyan iku imut-imut ambek seksi Cak, terus wong iku takok aku nang endhi nyimpen Handbody. Sing tabah yo Cak. . .”

Lawang Wesi

3.7

Wak So lagek pertama kali iki nglencer nang TP ambek anak bojone. Jenenge wong ndesit, Wak So ambek anak bojone gumun ndhelok sembarang kalir sing onok nang TP. Tapi Wak So sak keluarga iku paling gumun ambek lawang wesi krumkruman sing isok buka tutup dhewe, opo maneh isok muning mak tiing ! . . . ”Bes, opo iku jenenge . . .” takok Togog anake Wak So pas ndhelok lawang wesi iku. ”Aku yo gak weruh pisan nak . . .sak umur-umur lagek pisan iki onok lawang wesi koyok ngene.” jare Wak So. Akhire Wak So sak keluarga ndoprok nang ngarepe lawang wesi iku ngematno ambek ndomblong. Moro-moro onok wong wedhok tuwek sak pantaran bojone Wak So mencet tombol lawang wesi iku mau.

59

3 Humor Suroboyoan Jilid Telu Mari ngono lawang wesine mbukak, terus wong wedhok tuwek iku mau mlebu nang ruangan cilik, terus pintune nutup maneh. Mari muni ting ! . . ., terus onok ongko siji murup, loro, telu sampek papat mendeg. Gak sui ongko papat murup maneh, terus telu, loro sampek siji mandeg. Pas lawang wesine mbukak maneh, Wak So ambek anake kuaget tibake sing metu iku arek wedhok ABG ayu semlohe. Wak So bingung ambek kemlecer ngematno arek wedhok iku. Mari mikir dhiluk, Wak So mbengok nang anake, ”Le !. . Ndhang cepetan Makmu lebokno kono . .”

Nyegat bis

3.8

Romlah antri nyegat bis kota katene budhal kerjo. Pacakane sueksi pol, bengesan abang ambek nganggo rok mini. Pas katene numpak bis kota, mergo rok minine nguapret pol, sampek sikile Romlah gak isok mancik munggah bis. Romlah ngrogoh selerekan nang mburine rok cik rodhok longgar. Bareng wis didhukno selerekane, sik pancet nguapret ae, sikile Romlah tetep gak isok mancik munggah bis. Romlah nyobak pisan ngkas ngedhukno selerekane rok cik tambah longgar. Tibake sik pancet ngapret ae, sikile Romlah tetep gak isok mancik munggah bis. Romlah nyobak maneh sampek ping telu, tetep ae gak isok. Kondekture wis gak sabar bengok-bengok. Moro-moro onok tangane wong lanang ndhemok bokonge seko mburi, nyurung Romlah munggah bis. Romlah mendelik nguamuk nang wong lanang iku,”Semprul !!! Gak sopan blas peno Cak, wong gak kenal athik wani-wanine ndhemok bokongku !!”. Wong lanange nyauri,”Yo sampeyan Ning sing gak sopan, wong gak kenal athik wani-wanine mlorot selerekan celonoku ping telu.”

60

” Wonokairun mekso. sampeyan wis weruh tah lek taripku iku limang juta sekali booking ?” takok Sablah. Wonokairun ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta. ”Aku kudhu pethuk ambek Sablah.9 Kebon Semongko Kebon Semongko 3. Isine wong wedhok ayu-ayu semlohe. ”Mbah. sikile mulus-mulus gak onok sing bubulen. untuk kebunmu!!!” Limolas Juta 3.. bukan WCmu !!!”. Sablah iku cewek paling ayu nang kene. Gathik kakean cangkem. . Sampeyan mesti gak cukup dhuwike. Akhire Mamane ngongkon Sablah metu seko petarangan. Bareng wis mari diservis. ”Aku pingin pethuk ambek Sablah” ajre Wonokairun. Sakjane Bunali weruh lek sing ndhodhok nang kebone ben isuk iku Wonokairun cumak gak wani nyeneni.9 Bunali pusing soale ben isuk ndhik kebon semongkone onok tembelek. tibake areke pancen uayu tenan. Akhire Bunali masang pengumuman sing tulisane ngene ”Ini kebunku.” jare Mamane. ”Mbah. Mari ngono. Wonokairun digandeng Sablah munggah mlebu arena.3. Wonokairun disambut ambet Mamane wisma. Dhadhak tulisane onok sing ngganti ngene ”Ini pupukku. 61 . taripe yo paling larang. Wonokairun minggat. tak golekno sing liyane ae yo .10 Wonokairun lungo nang Tretes mampir nang Wisma Rindu Malam. .

sampeyan iku cik lomane ambek aku. sak umur-umur gak ono wong sing wani mbooking aku lansung ping telu. Seko ndheso endhi sampeyan Mbah ?” takok Sablah. terus ngongkon aku nggolek awakmu kanggo nyerahno dhuwik warisan limolas juta . ”Aku pingin pethuk ambek Sablah” jare Wonokairun. arek loro iku munggah mlebu arena. Wong tambah rame kasak-kusuk ngrasani. masio sampeyan wingi wis booking Sablah. ”Aku pingin pethuk ambek Sablah” jare Wonokairun. Akhire Mamane nyeluk Sablah. Sablah penasaran ambek Wonokairun. ”Wis weruh aku. ”Aku kudhu pethuk ambek Sablah” Wonokairun mekso maneh. aku ndhuwe dulur nang Sepanjang pisan. Wonokairun ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta. Wong mulai kasak-kusuk ngrasani mbah Wonokairun. taripe Sablah pancet lho yo gak ono diskon” jare Mamane. masio sampeyan wingi wis booking ping pindho. ”Mbah.” jare Sablah kaget. Bareng wis mari diservis. Akhire Mamane nyeluk Sablah. taripe pancet lho yo gak ono diskon” jare Mamane. Mbakyumu nggoleki awakmu gak ketemu. ”Mbah. Wonokairun ngetokno dhuwik sak bundhel isine limang juta.” 62 .3 Humor Suroboyoan Jilid Telu Sisuke Wonokairun teko maneh nang Wisma Rindu Malam iku. Sisuke maneh. tapi mbah Wonokairun cuek ae. Mari ngono. Gathik kakean cangkem. Wonokairun minggat. Gathik kakean cangkem. ”Mbah. ”Lho iyo tah !!. . arek loro iku munggah mlebu arena. . ”Aku seko Sepanjang” jare Wonokairun. Mari ngono. ”Mbah. ”Aku kudhu pethuk ambek Sablah. ”Mbah. Bareng wis mari. sampeyan wis weruh tah gak lek taripku pancet limang juta sekali booking ?” takok Sablah. sampeyan wis weruh tah gak lek tarifku pancet limang juta sekali booking ?” takok Sablah. Bapakmu mati sak wulan kepungkur. Wonokairun teko pisan maneh nang Wisma Rindu Malam.” jare Wonokairun.

kuangen pol aku dik . Omongane Wiwik gak dirungokno. ”Iyo tah. . Mari oleh seminggu moro-moro ibuke Tatang nggedor lawange Tatang. sampek ibuke kuatir. Ben ndhino awane wengi Tatang mbrebes mili ambek ngambungi kaose mbayangno masa-masa indah. bapakku ben ndhino yo nakokno sampeyan terus ” jare Wiwik. turu opo maneh. opo jare bapakmu ? ” takok Tatang. muesra pol pokoke. ”Halo . aku wis ngiro lek akhire awakmu bakal nilpun aku. . Tatang langsung lemes pamitan mulih.3. . Masio kuecut pol. waduh aku gak ngiro lek bapakmu sampek sak mono ambek aku.” jare Tatang sik ndredeg.” jare Wiwik. soale Wiwik njaluk putus. ”Iyo Cak. . 63 .” jare Tatang ndredeg. Tatang langsung deg-degan mlayu metu kamar nyaut telpune. Sampek seminggu Tatang gak metu kamar blas.” jare Wiwik. Tatang malih koyok wong liwung. Tatang nyaut kaos putih sing semampir nang kursi. Wiwik tetep ae njaluk putus. Malem minggu iki Tatang apel koyok biasane. ”Lho ojok cak. ambek Tatang kaose disimpen nang ngisore bantal. Ben malem minggu Tatang apel terus ngejak ngelencer. Mangan gak enak. ”Iki Cak Tatang tah ? . . Lek goncengan tangane Wiwik nyabuk nang pinggange Tatang. ”Iyo dik. Tatang langsung nyengklak bronpit bablas mulih. Pas arep mulih. Mari putus. jarene ono tilpun seko Wiwik. .11 Putus Cinta Putus Cinta 3. Tapi Tatang gak ngiro lek iki tibake apel sing terakhir. ”Cak rasane aku wis gak cocok maneh ambek sampeyan . Masio dirayu-rayu.11 Tatang ambek Wiwik wis oleh nem wulan iki sir-siran. iku kaos kotor mari digawe . ”Kaosmu tak pek gawe kenang-kenangan” jare Tatang.” jare Wiwik.

ceritone lagek diterusno. ”Pas aku dhulinan nang omahe Kelik. ”Sik tak la. longgo sing nggenah dhisik . ceritone disimpen dhisik ae. . Aku pingin weruh reaksine Bapakmu. . ayo age terus no.” jare Romlah ngayemno anake. Mari ngono Bapakmu lapo ambek Yuk Jah !!” Romlah mekso anake.” Nginceng 3. . . moro-moro aku ndhelok Bapake mlebu nang omahe Yuk Jah.. koyok . pas aku dhulin nang omahe Kelik.. anake Romlah. . ”Ojok wedhi ambek Bapakmu. Muntiyadi gemeter tegang. Romlah penasaran.Ibuuuuk.. “Lho ayo terusno ojok wedhi. Aku timik-timik nututi Bapake. . aku ndhelok Bapak mlebu nang omahe Yuk Jah.12 Tole.!!!” jare Tole ambek nungkul ibuke. Aku ndhelok Bapak terus sayang-sayangan ambek Yuk Jah. ”Bu aku mari mergoki Bapak ambek Yuk Jah wong loro . terus nginceng seko jendelo.” Tole mandeg maneh gak wani ngomong. alon-alon lek cerito. ”jare Romlah. Mari ngono aku . . “Koyok Ibu ambek om Gempil mbiyen . . . wis gak wis aku gak wani nerusno . Lek Bapakmu teko.” jare Tole ambek menggos-menggos.. ”Opoko Le. . koyok opo ayo sing jelas “ Romlah mbentak anake maneh. ”Ngene lho Buk. Mari dipekso-pekso akhire Tole nerusno ceritone ”Mari ngono Bapak ambek Yuk Jah dulinan jaran-jaranan koyok . Sorene Muntiyadi mulih wis dienteni Tole ambek Romlah.” jare Tole. ”Buuuk . . ”Wis wis Stop ! Stop ! Stop!. mlayu menggos-menggos mlebu omah nggoleki ibuke.. ”Ayok Le.” jare Tole. Akhire Tole wani nerusno maneh. . kon kok koyok diuber celeng ..3 Humor Suroboyoan Jilid Telu ”Bapakku ngamuk-ngamuk njaluk kaose dibalekno .?” takon Romlah.” 64 . age ndhang cerito nak” jare Romlah.

”Lho peno iku sing ngengkel ae. .” jare Romlah ambek ndhudhing anune.” jare sing dhodhol. Mas Gempil peluklah aku mas . ”Yok opo se peno iku. ”Ning !! Iki ngono deodorant biasa sing kanggo kelek” jare sing dhodhol. . aku kangen mas. Romlah tersinggung diguyu-guyu. Sing ndhuwe toko bingung lha mosok onok deodorant gae ”bagian bawah”.” Krungu ngono Muntiyadi malih cemburu ngamuk-ngamuk gak karuan. wong aku sering tuku kok !” jare Romlah muringmuring. gak onok deodorant sing kanggo bagian bawah. ”Yo!. ”Cak. . aku arep tuku deodorant gawe ”bagian bawah”. . Iki lho barange.3. tekan bagian bawah” Ngelindur 3. Bareng sing dhodhol moco. ”Sepurane yo ning.13 Deodorant Deodorant 3. ”Lho sampeyan onok contone tah ?” jare sing dhodhol.13 Romlah mampir nang toko katene tuku deodorant. Romlah dhadhak ngelindur celuk-celuk pacare. Romlah langsung diseret lang jedhing.14 65 Muntiyadi turu ngeloni Romlah.” jare Romlah ambek ndhudhuhno wadahe deodorant kosong. Sing dhodhol kudhu ngguyu tapi dimpet. . ”Mas Gempil . woconen tah tulisane iku. bojone. tibake tulisane ngene ”Untuk pemakaian.” jare Romlah ambek njentit ngangkat roke sampek ”bagian bawah”e kethok. Pas enak-enak turu.

ambek Muntiyadi sirahe diangkat terus ditakoni maneh. ”Lho opoko.” jare Muntiyadi maneh.” jare Paidi.3 Humor Suroboyoan Jilid Telu ”Hayo ngomongo !!! Awakmu pingin pethuk ambek Gempil tah ???!!!. Mari oleh rong menit Romlah gelagepen. ”Wok!! Kon iku jarene tentara tapi kok cik gembenge. . 66 . . ”Iyo cak . sik gak kapok ae arek iki pikire Muntiyadi. ”Iyo cak . koncone. karepe ngono ngejak guyon. Muntiyadi nuangis gerung-gerung. teko ngageti terus langsung nyaut ngombene Muntiyadi diglogok sampek enthek. pandangane kosong ambek tangane ngudek es teh. ”Sak dino iku apes thok uripku. koncone malih gupuh kabeh. ”Wis saiki ngomongo maneh !!! Awakmu sik pingin pethuk ambek Gempil tah ???!!!. cik kapok pikire Muntiyadi.” jare Paidi sakno. Langsung sirahe Romlah didelepno nang banyune bak mandi. . mbok menowo aku isok nulungi. ”Iyo cak . Muntiyadi tambah muntap. Mari oleh sak menit Romlah gelagepen.15 Sore-sore Muntiyadi jagongan ngelamun nang warung. Langsung sirahe Romlah didelep nang bak mandi luwih sui maneh.” jare Romlah. ambek Muntiyadi sirahe diangkat terus ditakoni maneh. ”Sik tah cak. Romlah berontak terus takon nang Muntiyadi.” jare Muntiyadi maneh. Pas arep didelepno nang banyu maneh. ”Hayo ngomongo maneh !!! Awakmu sik pingin pethuk ambek Gempil tah ???!!!. . ngombemu tak saut ae wis nangis. sampeyan yakin tah lek mas Gempil onok nang njero banyu ?” Putus Asa 3. Moro-moro Paidi.” jare Romlah. ” jare Romlah. . .” jare Muntiyadi mbentak bojone.” jare Muntiyadi.

Aku wis putus asa. lenger-lenger nang pos hansip koyok wong liwung.16 Cak Mar sik tas rabi. Lha pas mari main malam pertama wingi. Opoko kon iku Mar ?” takok Cak So. dhadhak aku mergoki bojoku lagi indehoi ambek koncoku. aku dipecat mergo ngilangno bedhile komandan. laopo se dipikir. ”Opoko bojomu iku. kon iku manten anyar gak tambah seger lha kok malah lungset nyaprut. Tapi wis gak usah dipikir nemen-nemen. paling bojomu tersinggung sedhiluk terus mari ngono yo kangen ambek peno maneh.” jare Cak Mar. ”Iyo Cak. ”Iku sik gak sepiro. aku ngetokno dhuwik seketan.” jare Paidi. ”Mari tak ke’i seket ewu.” jare Paidi.” 67 . wong tak dhelok bojomu iku tahes ngono lho. Gak sui Cak So liwat. katene bunuh diri ae.” jare Cak Mar. ”Iku sik gak sepiro.3. Aku luali pol lek tibake iku bojoku dhewe. Bojomu lak pancen ngono kelakuane. ”Wis gak usah dipikir. wong wedhok sik uakeh sing tahes komes. Aku tuku potas terus tak campur es teh. aku kepikiran bojoku. ”Ngene lho Cak.” jare Cak So.” ”Aku kepikiran gak perkoro wedhi bojoku tersinggung ” jare Cak Mar.16 Malam Pertama ”Isuk mau. pegaten ae. Awakmu lak demphal tah. ”Kon yo ngawur ae. bareng arep tak ombe dhadhak kon saut pisan. Pikirku. Pas sampek omah. ”Walah ngono ae lho. ”Mar. aku mulih gasik. arek wedhok sing bodine koyok ngene paling banter taripe seket ewu.” jare Muntiyadi. ”Lha opo lho masalae ?” Cak So malih bingung.” Malam Pertama 3. dadi bodyguard utowo preman pasar sik payu.”jare Muntiyadi. Mari dipecat. Aku iki biasa njajan. dhadhak aku disusuki selawe.

” Cak War takon nang pacare. Atine rodhok sedih soale pas tangi isuk bojone meneng ae gak ngucapno selamat. peno salah ” jare pacare ambek ngalem nang Cak War. peno salah maneh. ?” Cak War sik penasaran.ngawur ae . Cak War langsung pucet wedhi kabeh. ”Huss . Mari rogoh-rogoh celono. koyoke lali.3 Humor Suroboyoan Jilid Telu Foto 3. Bareng nang kantor. “ jare pacare. ” Ulang Tahun 3. “Dhudhuk Cak. ”Koreke nang laci Cak. Cak Dri budhal kerjo ambek ati nelongso. . Yuk Ni konco kantore nyambut ”Pagi Cak Dri. terus takok pacare be’e ndhuwe korek. ”Lek ngono sopo wong iki ?” Cak War tambah penasaran. ” jare pacare Cak War. ”Lho dik. Selamat Ulang Tahun ya” 68 . wong irunge mirip. iki bojomu tah ? Cik sangare dik. ”Tunanganmu tah . Pacare njaluk pangku ambek ngalem mari ngono lagek ngaku. anak-anake yo mbidhek kabeh gak onok sing eling ulang tahun Bapake. . ”Iku ngono fotoku dhewe sak durunge operasi kelamin . Cak War kepingin rokokan. “Ooo paling iki masmu.17 Mari kencan ambek pacare.” Cak War mbedhek maneh. Pas sarapan kate budhal kerjo. Pas mbukak laci. tibake Cak War ndhelok onok fotone wong lanang dhempal brengosan. ”Dhudhuk Cak. .” jare pacare.18 Cak Dri ulang tahun sing ke 40. . Cak War gak nemu koreke.

Yuk Ni ngongkon Cak Dri ngaso dhiluk. ”Wah . . Yuk Ni ngejak metu wong loro. tibake Yuk Ni nggowo kue tar ambek anak bojone Cak Dri metu seko kamar. Cak Dri ho-oh ae. Cak Dri kuaget sampek mecitat krungu onok wong akeh nyanyi selamat ulang tahun. Aku tak nang kamar dhiluk. ”Cak.pancen kebacut anak bojoku mosok lali ambek ulang tahunku ” pikire Cak Dri. waduh kapan maneh rek oleh tawaran koyok ngene. atine mpot-mpotan gak sabar.” jare Yuk Ni. Pas sampek kos-kosan. Bareng Cak Dri melek. akhire Cak Dri nyoplok klambine kuabeh sampek blejet ambek ngenteni Yuk Ni salin. wis tah pokoke aku onok kejutan gawe sampeyan. Pas ditinggal ijenan. Pikire aku yo isok rek membuat kejutan. Pas arep mangan siang.3. Dhadhak ujug-ujug dumadhakan. ”Yok opo lek awake dhewe istirahat nang kos-kosanku Cak ?” jare Yuk Ni ambek ngalem. Cak Dri wis mbayangno kejutan seko Yuk Ni. Cak Dri terus merem mbayangno bodine Yuk Ni ambek wudho kelesetan nang sofa. 69 . anggepen iki omahmu dhewe. ketepakan Cak Dri sui naksir Yuk Ni pisan cumak gak wani ngomong. Pikire Cak Dri.18 Ulang Tahun Cak Dri atine seneng akhire onok wong sing eling ambek ulang tahune.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->