You are on page 1of 3

Internet Quiz Questions

1. The language that the computer can understand and execute is called
(A) machine language (B) application software
(C) system program (D) none of these
Answer: machine language
2. Which of the following is not hardware
(A) magnetic tape (B) printer
(C) VDU terminal (D) assembler
Answer: assembler
3. Pick out the wrong defnition
(A) COBOL a language used for business data processing
(B) CPU is the brain of computer
(C) LAN is used in local areas
(D) FORTRAN is used for logical processing
Answer: FORTRAN is used for logical processing
4. Which of the following is not as language for computer programming
(A) Windows (B) PASCAL
(C) BASIC (D) COBOL
Answer: Windows
5. What are the basic types of memory that your computer uses
(A) RAM (B) RW/RAM
(C) ROM (D) both A and C
Answer: both A and C
6. The total set of interlinked hypertext documents worldwide is
(A) HTTP (B) Browser
(C) WWW (D) B2B
Answer: HTTP
7. With the object-oriented (OO) approach, an object encapsulates,
or..a programmer.
(A) carries out, the details of an object for
(B) hides, the details of an object from
(C) reveals, the details of an object to
(D) extends, the details of an object beyond
Answer: hides, the details of an object from
8. Every computer connected to an intranet or extranet must have a distinct
(A) frewall (B) proxy server
(C) IP address (D) domain name
Answer: IP address
9. A table of bits in which each row represents the distinct values of a key?
(A) Join index (B) Bitmap index
(C) B + Tree (D) Hierarchical index
Answer: Bitmap index
10. The degree of detail that should be incorporated into a database depends on
what?
(A) Data integrity (B) The type of database
(C) The users perspective (D) The business practices and Policies
Answer: The type of database
11. Lowest level of security system is
(A) A (B) B
(C) C (D) D
Answer: C
12. A DVD is an example of a(n)
(A) hard disk (B) optical disc
(C) output device (D) solid-state storage device
Answer: optical disc
13. The default view in Excel is ..view.
(A) Work (B) Auto
(C) Normal (D) Roman
Answer: Normal
14. The process of transferring fles from a computer on the Internet to your
computer is called
(A) downloading (B) uploading
(C) FTP (D) JPEC
Answer: downloading
15. ..is the process of dividing the disk into tracks and sectors.
(A) Tracking (B) Formatting
(C) Crashing (D) Allotting
Answer: Formatting
16. .. are words that a programming language has set aside for
its own use
(A) Control words (B) Reserved words
(C) Control structures (D) Reserved keys
Answer: Reserved words
17. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be
fetched from
(A) the hard disk (B) cache memory
(C) RAM (D) registers
Answer: cache memory
18. What is the shortcut key to Undo the last action in a document?
(A) Ctrl + X (B) Ctrl + y
(C) Ctrl + Z (D) Ctrl + U
Answer: Ctrl + Z
19. You must install a(n) .. on a network if you want to share a
broadband Internet connection.
(A) router (B) modem
(C) node (D) cable
Answer: router
20. The errors that can be pointed out by the compiler are
(A) Syntax errors (B) Semantic errors
(C) Logic errors (D) System errors
Answer: Syntax errors