You are on page 1of 5

DIVISION OF CITY SCHOOLS

City of Mandaluyong
1st Periodical Test in Technology and Livelihood Education (Electricity)
GRADE 9
School Year 2016- 2017

Name: _______________________________________ Year and Section: _______________________

School: _______________________________________ Date: _____________ Score: __________

MULTIPLE CHOICE TESTS


Directions: Write only the letter on your answer sheet.
1. A form of energy that is carried through wires and is used to operate machines, lights, appliances, etc.
a. Beauty care b. Cookery c. ICT d. Electricity

2. The French term of entrepreneur.


a. Entreprendre b. Enterprendre c. Enertprendre d. Entreperndre

3. They believe their business to be successful and profitable.


a. Confident b. Discipline c. Persistence d. Proprietor

4. Successful entrepreneurs always stick to the plan & fight the temptation to do what is important.
a. Confident b. Discipline c. Persistence d. Proprietor

5. A human body is a good conductor of electricity because our body is composed of _________________.
a. 50% of carbohydrates b. 60% of iron c. 70% of water d. 80% of iodine

6. Entrepreneurs are not afraid to think differently or to have their own ideas.
a. Confident b. Discipline c. Independent d. Risk Taking

7. Is a managerial tool used to assess the environment. It is used to gather important information which is then used in
strategic planning.
a. Opportunities & Threats c. SWOT Analysis
b. Strength & Weaknesses d. Wants

8. These are things that people cannot live without.


a. wants b. desires c. requirements d. needs

9. These are luxuries, advantages, & desires that every individual consider beyond necessary.
a. wants b. desires c. requirements d. needs

10. Referring to a process of making a new product to be sold by a business or enterprises to the customers.
a. Concept development c. Product development
b. Product Analysis d. Wants & desires

11. It is a critical phase on the development of the product. The needs of the target market and competitive product are
reviewed before the product specifications are defined.
a. Concept development c. Product development
b. Product Analysis d. Wants & desires

12. SWOT is an acronym for?


a. Strength, Weaknesses, Opportunities, & Treat c. Strength, Willingness, Opportunities, & Threat
b. Strength, Weaknesses, Opportunities, & Threat d. Stretch, Weaknesses, Opportunities, & Threat

13. This tool is used for cutting, twisting, bending, holding, and gripping wires and cables.
a. fuse b. hacksaw c. pliers d. screw drivers

14. You will used _________ to turn the screws with a single slot head.
a. allen screw driver c. phillips screw driver
b. convenience outlet d. standard screw driver

15. What are the right electrical materials can be attached in the utility box?
a. circuit breaker b. plug/wire c. receptacle/light d. switch/outlet

16. What is the best electrical material can be attached in the junction box?
a. outlet b. pliers c. receptacle d. switch

17. Used for driving or pounding and pulling out nails.


a. hacksaw b. hammer c. screw driver d. truck
18. A device that connects & disconnects the flow of electric current in a circuit.
a. convenience outlet c. switch
b. junction box d. utility box

19. A wire with multiple strands join together to make a single wire.
a. solid wire b. stranded wire c. receptacle d. utility box

20. An electrical material used to hold & anchor conduits to its proper position.
a. conduits b. connectors c. clamps d. pliers

21. One foot is equal to 12 inches. How many inches are there in 5 feet?
a. 50 feet b. 60 feet c. 60 inches d. 60 yards

22. Ten millimeter is equal to 1 cm. Convert 400 mm into centimeter.


a. 4 cm b. 14 cm c. 40 cm d. 40 mm

23. 1 yard is equal to 36 inches. How many inches are there in 4 yards?
a. 144 cm b. 144 yards c. 144 inches d. 444 inches

24. Frankie submitted his electrical symbol project. After that the teacher returns it to him because the symbol of the
circuit breaker is wrong. What would be the correct symbol of a circuit breaker?

a. b. c. d.

25. The teacher asks his/her students to draw the symbol of convenience outlet on the board. Cardo raises his hand
because he knows it. What would be the symbol of the convenience outlet?

a. b. c. d.

26. There is a circuit which is in a series connection, what will be the symbol of the three resistors if the other circuit
which is in parallel connection has 4 fluorescent lamps?

a. b. c. d.

27. Mr. Clean checking the resistance of the circuit. If you are in his situation, you will set the range selector knob of the
multi-tester in __________?
a. Voltage setting b. Ohms setting c. DCV setting d. 1000 ACV

For questions no. 28, & 29.

28. Letter A is at Range 10 ACV.


a. 2.4 V b. 3.0 V c. 4.9 V d. 4.8 V

29. Letter C is at Range 1000 ACV.


a. 220 V b. 940 V c. 960 V d. 22k V

For questions no. 30, & 31.

30. Letter B is at range X10.


a. 9.5 ohms b. 95 ohms c. 950 ohms d. 950 volts

31. Letter D is at range X100.


a. 17 ohms b. 170 ohms c. 1700 ohms d. 1700 volts

32. Used to connect the circuit to the electrical components being tested.
a. Pointer b. range selector knob c. scale d. test probe
33. A circuit which has no continuity
a. close circuit b. open circuit c. parallel circuit d. short circuit

34. Cardo is assigned by his teacher to report about the Kinds of Wiring Diagram. He has to present the real appearance
of an electrical ciruit. What kind of diagram they will show?
a. actual diagram b. pictorial diagram c. schematic diagram d. single line diagram

35. A line source connected in the metal part.


a. circuit b. convenience outlet c. ground d. wires not connected

36. A circuit which has lower or zero resistance.


a. close circuit b. parallel circuit c. series circuit d. short circuit

37. A circuit which has good resistance.


a. close circuit b. parallel circuit c. series circuit d. short circuit

38. Is a sketch showing the components of an electrical circuit using electrical symbols.
a. actual wiring diagram b. pictorial diagram c. schematic diagram d. single line diagram

39. A sketch that shows the actual connections of wiring in an electrical circuit.
a. actual wiring diagram b. pictorial diagram c. schematic diagram d. single line diagram

40. The circuit which has 1 path of current to flow.


a. close circuit b. parallel circuit c. series circuit d. short circuit

41. The circuit with more than 2 path of current to flow.


a. close circuit b. parallel circuit c. series circuit d. short circuit

42. Schematic diagram of a series circuit.


a. b. c. d.

43. Schematic diagram of a parallel circuit.


a. b. c. d.

44. Electrical symbol of on & off switch.


a. b. c. d.

45. A schematic diagram of 3 lights connected in series and controlled by a switch.


a. b. c. d.

46. A schematic diagram of 4 lights connected in parallel and all are controlled by 1 switch.
a. b. c. d.

47. Is a representation of electrical connections of wiring devices using slashes for indicating number of wires.
a. actual wiring diagram b. pictorial diagram c. schematic diagram d. single line diagram

48. The accurate wiring connection of a fluorescent lamp circuit.


a. b. c. d.

49. A splice or joint used in interior wiring installation to extend the length of wire from one point to another.
a. aerial tap b. knotted tap c. rat tail d. western union short tie splice

50. What kind of splices & joint commonly used to join 2 or more conductors inside the junction box.
a. aerial tap b. knotted tap c. rat tail d. western union short tie splice

*************************good luck*************************
Kawikaan 22:6
Ituro sa bata ang daang dapat niyang lakaran Mr. Angelo P. Corbillon
At hanggang sa paglakiy di niya ito malilimutan. Teacher I
T.L.E - Electricity
DIVISION OF CITY SCHOOLS
City of Mandaluyong
Highway Hills Integrated School
Calbayog St. Mandaluyong City
High School Department
School Year 2016 - 2017

TABLE OF SPECIFICATION

Lesson Competencies No. of Percentage Number of Item no.


sessions items

Theory of
Introduction in Electricity & 4 9 6 1, 2, 3, 4, 5,
Electricity & Characteristics, & 6.
Personal Lifestyle, Skills,
Entrepreneurial and Traits of a
Competencies good
(PeCS) entrepreneur

Environment & Concepts of 4 9 6 7, 8, 9, 10,


Market environment & 11, & 12.
Market

Electrical Using Electrical 8 18 8 13, 14, 15,


Materials & Tools, 16, 17, 18,
Tools Equipment, 19, & 20.
1st Quarter Supplies, &
Materials

Measurement Conversion of 2 5 3 21, 22, & 23.


English and
metric units.

Electrical signs Memorize the 2 5 3 24, 25, & 26.


& symbols electrical signs &
symbols.

Multitester Parts of the 4 9 6 27, 28, 29,


multitester & 30, 31, & 32.
Read the
accurate voltage
& resistance.

Circuit Kinds of the 16 36 16 33, 34, 35,


circuit 36, 37, 38,
39, 40, 41,
42, 43, 44,
45, 46, 47, &
48.

Splices & Joints Making of splices 4 9 2 49 & 50.


& joints

44 100 50

PREPARED BY:
Mr. Angelo P. Corbillon
Teacher I
TLE Electricity
Key to Correction

1. D 26. B
2. A 27. B
3. A 28. B
4. B 29. B
5. C 30. B
6. C 31. C
7. C 32. D
8. D 33. B
9. A 34. B
10. C 35. C
11. A 36. D
12. B 37. A
13. C 38. C
14. D 39. A
15. D 40. C
16. C 41. B
17. B 42. B
18. C 43. C
19. B 44. D
20. C 45. A
21. C 46. D
22. C 47. D
23. C 48. D
24. B 49. D
25. D 50. A