Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Bibliografia e Librit 1555-1912

Bibliografia e Librit 1555-1912

Ratings: (0)|Views: 462|Likes:
Published by warrior_quick
Literature
Literature

More info:

Categories:Types, Brochures
Published by: warrior_quick on Feb 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/21/2013

pdf

text

original

 
ISBN 978-99927-731-7-8
   L   I   B   R   I   S   H   Q   I   P   1   5   5   5  -   1   9   1   2
       B       I       B       L       I       O       G       R       A       F       I
   R   A   M   A   Z   A   N   V   O   Z   G   A
BIBLIOTEKA KOMBËTARE
 
RAMAZAN VOZGA
LIBRI SHQIP1555-1912
në fondet e Bibliotekës Kombëtare
BIBLIOGRAFI
BIBLIOTEKAKOMBETARE
Më në fund kultura shqiptare ka “librin e librave” të saj:
Bibliografinë Retrospektivetë Librit Shqip
në dy pjesët e para, 1555-1912 (I) dhe 1913-1944 (II). Më bie detyratë pohoj me bindje se është fjala për një botim që përbën ngjarje historike. Në çdokulturë flitet dendur për “ngjarje” në rastin e botimit të librave, pa qenë të sigurtëse sa jetëgjatë do të jenë ata, nga njëra anë, si edhe sa të shumëpritur mund të kenëqenë, nga tjetra. Ndërkaq botimi i
Bibliografisë Retrospektive të Librit Shqip
përbënnjë arritje të lakmuar ndoshta qysh këtu e 90 vite të shkuara, kur qeveria e ardhurnë Tiranën kryeqytet nga Kongresi i Lushnjës merrte vendimin për themelimin enjë “biblioteke kombëtare” në Shqipëri. E pamundur do të ketë qenë që ideatorëte institucionit në fjalë të mos kenë ëndërruar që shqiptarët të kenë një ditë përduarsh edhe regjistrimin e gjithçkaje që ishte shkruar e botuar deri më atëherë nëgjuhën shqipe, nga Buzuku deri tek ata, në atë vit të largët 1920.
Aurel PLASARI
 
9 789992 773178
   N   ë   k  o  p  e  r   t   i  n   ë  :   R  r  o   t  a  e   l   i   b  r   i   t ,  s   i  p  a  s   A  g  o  s   t   i  n  o   R  a  m  e   l   l   i -   i   t ,   1   5   8   8
 
LIBRI SHQIP 1555-1912
2
 Bibliogra
3
BIBLIOTEKA KOMBËTARE
 
RAMAZAN VOZGA
LIBRI SHQIP1555-1912
n fondet e Biblioteks Kombtare
BIBLIOGRAFI
Tiran, 2010
 
LIBRI SHQIP 1555-1912
4
 Bibliogra
5
 Në 90-vjetorin e Bibliotekës Kombëtarenën kujdesin e Ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve z. Ferdinand Xhaferaj
REDAKSIA:Aurel PLASARI (kryetar)Afrdita SHARXHIEtleva DOMIMaksim GJINAJ Nasho JORGAQISherif DELVINA© Biblioteka KombtareISBN: 978-99927-731-7-8Shtypur n shtypshkronjn e Shtpis Botuese OnufriRr. “S. Pasha”, Tiran, Tel & Fax 00355 4 220 017http: //www.Onufri.comE-mail: onufri@abissnet.com.al
LIBRI SHQIP1555-1912
n fondet e Biblioteks Kombtare

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->