You are on page 1of 7

ENGLISH PROFICIENCY TEST REVIEWER FOR TEACHERS - ANSWER KEY

1. The birthday celebrant surprised his guests with his remarkable speech.
Answer: celebrator

2. The debator trained hard for the competition but he lost to a more
experienced foe.
Answer: debater

3. She is now a matured person as evidenced by how she handles life’s


pressure.
Answer: mature

4. The books might arrive next next week as promised by the teacher.
Answer: the week after next week

5. The jewelries that her mother bought are all fake.


Answer: pieces of jewelry

6. Can I have the key of Room 103?


Answer: May , to

7. The boy was sidesweeped by a speeding car.


Answer: sideswiped

8. What kind of perfume did you use this morning?


Answer: wear

9. She forgot her TIN number.


Answer: “remove or delete number, its redundant”

10. Aren’t you going to use heavy make-up today?


Answer: wear

11. Form a queue and claim your identification card one by one.
Answer: one at a time

12. To settle the matter, let us go to votation.


Answer: take a vote

13. After having passed the rigid training, he is now a full-pledged pilot.
Answer: full-fledged

14. The doctor’s advices came at an opportune time.


Answer: pieces of advice

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
15. I will bring you to the airport.
Answer: take

16. I will sue you to court!


Answer: “remove or delete to court”

17. I prefer a glass of ice tea over milk.


Answer: iced

18. The can goods that she gave me have expired for a long time.
Answer: canned

19. Attached herewith are pertinent documents for your perusal.


Answer: “remove or delete herewith”

20. That elementary student is quite brilliant.


Answer: pupil

21. The scavenger was assassinated by an unidentified assailant.


Answer: killed

22. The concert will be held at the closed gymnasium.


Answer: “remove or delete closed”

23. There are hundreds of terminologies that I don’t understand.


Answer: terminology

24. Weaving is her past time.


Answer: pastime

25. Even before the wedding, he already congratulated the groom and the
bride.
Answer: insert “best wishes” before the bride

26. Some vocabularies have evolved from foreign words.


Answer: vocabulary

27. She has to cope up with her lessons to get a high grade in Math.
Answer: “remove or delete up”

28. The trainor failed to meet the expectations of the participants.


Answer: trainer

29. I am clueless why I am allergic to chalks.


Answer: chalk

30. In here, the point is you don’t have a point.

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
Answer: “remove or delete In”

31. I was asked to xerox the documents before handing them to the principal.
Answer: photocopy

32. With regards to that defective item, the management is willing to replace it.
Answer: “remove or delete With”

33. How many questionnaires did you float to the respondents?


Answer: administer

34. I agree with your brilliant idea.


Answer: to

35. I agree to you when you said that nobody is perfect.


Answer: with

36. His plans are in conformity with his brother’s.


Answer: to

37. Upon reaching the gas station, the man got out of the bus then never came
back.
Answer: got off

38. The speaker emphasized three major causes of Climate Change. Firstly,…
Answer: First

39. Though he speaks fluent English, he was actually raised in the barrio.
Answer: reared

40. Are there any questions?


Answer: “remove or delete any”

41. I extended my condolence to the bereaved family.


Answer: condolences

42. We would like to thank those who in one way or another contributed to this
event.
Answer: the other

43. Is there something wrong with the word Acknowledgement?


Answer: acknowledgments

44. Let us abide with the rules and regulations of the school.
Answer: by

45. I want to follow the footsteps of my sister.

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
Answer: in the footsteps

46. The traffic policeman apprehended the driver who didn’t notice the sign,
NO PARKING ON BOTH SIDES.
Answer: EITHER SIDE

47. The next part of the program is the induction of newly elected officers.
Answer: on

48. He is the Chair of the Board of Judges.


Answer: Chairman

49. We just celebrated our 15th year wedding anniversary at the Manila Hotel.
Answer: “remove or delete year”

50. On behalf of the organization, we would like to express our gratitude to all
who took part in this event.
Answer: I

51. I will meet you at the library by and by.


Answer: later

52. He was riding in a bus when they met a tragic accident.


Answer: on

53. My father died yesterday. He is 55.


Answer: was

54. I came from Buguias, Benguet. Every summer, I help my parents work in
the farm.
Answer: come

55. I graduated at Sipsipnget National High School in 2010.


Answer: from

56. The scissor that I bought at SM Baguio is quite expensive.


Answer: scissors

57. Many informations have been divulged by the secret agent.


Answer: information

58. His line of business is selling computer gadgets and equipments.


Answer: equipment

59. He was hospitalized due to electrocution.


Answer: electric shock

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
60. After the traumatic incident, I think she is alright.
Answer: all right

61. She is an impregnable woman.


Answer: infertile

62. She already casted her vote yesterday.


Answer: cast

63. Based from the survey, NAIA is one of the five dirtiest airports in the world.
Answer: on

64. She was taken cared of by her foster parents.


Answer: care

65. My parents work in the garden.


Answer: farm

66. I was been the President of the Arts Guild when I was in high school.
Answer: had been

67. Calcium is not only good for the bones but for the heart.
Answer: but also for

68. He revenged the killing of his father.


Answer: avenged

69. I was advised to cover my PIN when withdrawing money in an


ATM machine.
Answer: “remove or delete machine”

70. She is taking up Nursing for her second course.


Answer: “remove or delete up”

71. Hand me your USB so I can save those files.


Answer: flash drive

72. Anyways, that has been the final report to the group.
Answer: Anyway

73. I went to the library to get as many information as I could.


Answer: much

74. The teacher forgot to give the direction in the test.


Answer: directions

75. When you go to Manila, better ask for directions so you won’t get lost.

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
Answer: direction

76. Despite of the oil price increase, the drivers remained hopeful for a better
2012.
Answer: In spite of

77. I could not illicit response from her.


Answer: ellicit

78. He is in jail for smuggling elicit drugs into the country.


Answer: illicit

79. At this juncture, we would like to introduce the Board of Judges.


Answer: the members of

80. Burn the chicken and cook “pinikpikan.”


Answer: singe

81. The BSU gymnasium was filled up with people.


Answer: “remove or delete up”

82. I will see you on February for the Panagbenga craze.


Answer: in

83. What I need is a money to pay for my bills.


Answer: “remove or delete a”

84. My father and mother are supportive to my studies.


Answer: and my mother

85. The host for the BSU Charter Celebration is he.


Answer: emcee

86. Her obese father is high blood.


Answer: has high blood pressure

87. It is ethical to say, Thank you in a request letter.


Answer: unethical

88. I left a note on my sister’s pocket.


Answer: in

89. Our mother has shown an unconditional love to us.


Answer: “remove or delete an”

90. The fugitive was apprehended in March 3 of 2010.


Answer: on

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads
91. Her father is a military so people respect him.
Answer: in the military

92. His father, who is a police, was killed in a gun battle.


Answer: policeman

93. The garbages on the street have not been picked up.
Answer: garbage

94. Throw your garbage properly.


Answer: Throw away your

95. She was unaware of the morning glory in her eyes.


Answer: mote

96. The English term for dogmeat is azucena.


Answer: savary yeller

97. The English term for sayote is chayote.


Answer: merlitton pear

98. The symbol (/) used to separate alternatives is slash.


Answer: virgule

99. The technical term for the symbol & is and.


Answer: ampersand

100. The pound key sign # is called number.

Answer: octothorpe

Visit DEPED TAMBAYAN PH OFFICIAL SITE at http://depedtambayanph.blogspot.com/ for teaching


resources downloads

Related Interests