Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
5Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
De Krant Van Gouda, 23 Mei 2013

De Krant Van Gouda, 23 Mei 2013

Ratings: (0)|Views: 756 |Likes:
Published by goudamediagroep
De Krant Van Gouda, 23 Mei 2013
De Krant Van Gouda, 23 Mei 2013

More info:

Published by: goudamediagroep on May 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/30/2014

pdf

text

original

 
3
GEMEENTE / ACTUEEL
Zodra het mooi weer wordt, gaan ramen endeuren weer open. Heerlijk voor de frisse luchtin huis. Maar ook gemakkelijk voor insluipersdie het huis overhoop halen op zoek naar voorhen interessante spullen. Om insluipingen te-gen te gaan, verspreidt de politie van de Een-heid Den Haag ter waarschuwing in de weekvan 21 tot en met 24 mei witte voetjes.
Met het mooie weer in het vooruitzicht gaan politieagenten daarom de wijken en buurtenin om via openstaande ramen of deuren eenzogenaamd ‘wit voetje’ in woningen neer teleggen. De politie wordt daarbij geholpen door toezichthouders van de gemeenten, jongeren en buurtpreventen. Met deze actie wil de politielaten zien hoe makkelijk het voor een inslui- per is om binnen te komen en spullen te stelen.“Het aantal inbraken is nog steeds hoog. De politie maakt zich daar ernstige zorgen over. Natuurlijk doen we er alles aan om de daderste pakken, zoals een uitgebreid forensischonderzoek en een buurtonderzoek. Maar dedader heeft dan al wel toegeslagen. Het voor-komen van een inbraak is minstens net zo belangrijk. Want soms wordt het een insluiper ook wel erg gemakkelijk gemaakt. Met mooiweer staan ramen en deuren soms wagenwijd open. En niemand die in de gaten houdt of er iemand naar binnen glipt”, laat de politie weten.
Tips
Tijdens eerdere acties bleek dat nogal wat bewoners zich niet bewust zijn van de risico’sals ramen en deuren openstaan en er niet directtoezicht is in de betreffende woonruimte.Men kan voorkomen dat in een moment vanonachtzaamheid waardevolle spullen wordengestolen. Daarom geeft de politie een aantaltips. Laat de kamer of ruimte waar een raamof deur heeft openstaat niet onbeheerd, ook niet om te douchen, slapen of bijvoorbeeld  boven te stofzuigen. Leg ook geen waarde-volle spullen in het zicht, zoals laptop, foto-camera of portemonnee. Sluit ‘s nachts ramenen deuren. Inbrekers of insluipers hebben maar weinig ruimte nodig om binnen te komen. Kijk dus ook uit met een open bovenlicht. Toch eenraampje open? Zet dan alleen het raam openwaar een inbreker niet bij kan of een raam watis voorzien van een goedkeurde barrièrestangof -rek. Laat geen sleutels aan de binnenkantvan een deur of raam in het slot zitten.
Wijn van Museum Gouda
 Als waarschuwing voor insluipers verspreidt de politie ‘witte voetjes’ (inzet).
Let op insluipers
Overval juwelierOosterwijk
De politie heeft dinsdag 21 mei binnen eenpaar minuten na de overval op juwelierOosterwijk in winkelcentrum Bloemendaalvier verdachten aangehouden. Het gaat omeen zeventienjarige inwoner van Rucphen endrie inwoners (achttien en negentien jaar)van Oudenbosch. Ondanks de aanhoudingenzoekt de politie nog getuigen.
Even na 11.00 uur kreeg de politie diverse mel-dingen van een overval bij de juwelier. Bij deoverval is geschoten, maar niemand werd ge-raakt. Wel raakte mede eigenaar Truus Ooster-wijk in de winkel gewond, toen zij hard op haar hoofd werd geslagen door de overvallers. Zij isvoor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.Een getuige had gezien dat een aantal gemas-kerde mannen in een auto was gestapt en weg-gereden. Direct werd er door een groot aantal politie-eenheden gezocht naar de auto. Agen-ten konden de auto na een paar minuten staandehouden op de Goudse Poort. De vier inzitten-den zijn na een zogeheten uitpraatprocedureaangehouden. Hun betrokkenheid bij de over-val wordt onderzocht. De politie vraagt ieder-een die op dinsdag 21 mei voor 11.00 uur of in de dagen voor de overval iets opvallendshebben gezien in of rond winkelcentrum Bloe-mendaal te bellen met de recherche in Goudavia 0900-8844. Wie liever anoniem blijft, belt:0800-7000
Een verbod om aan jongeren onder de achttien een mobielabonnement te verkopen werkt niet in de praktijk.
Toelichting
Jongeren komen door dure mobiele abonnementen steedsvaker en vroeger in grote schulden. Incassobureaus willendat jongeren tot achttien jaar daarom alleen prepaid kunnen bellen.
Geef uw mening op: www.dekrantvangouda.nlDe stelling van vorige week luidde:
Als de overheid strenger controleert, is er minder fraude enhoeft er ook minder te worden bezuinigd.
Stelling van de Week 
Nummer 21, 23 mei 2013Oplage: 69.000 exemplaren
 
65,3 % Eens16,3 % Oneens18,4 % Geen mening
 Colofon
Uitgever, tevens redactie-adres:
Gouda Media Groep B.V.Crabethstraat 38 D, 2801 AN GoudaT (0182) 322 456F (0182) 322 466E info@goudamediagroep.nl
(Eind)redactie, opmaak en fotografie:
Gouda Media Groep B.V.
Advertentieverkoop:
Gouda Media Groep B.V.T (0182) 322 456E info@goudamediagroep.nl
Redactie/tips naar:
redactie@dekrantvangouda.nlredactie@dekrantvanbodegraven.nlredactie@dekrantvanwaddinxveen.nl
Verspreiding wekelijkse oplage:
De Krant van Gouda (69.000 exemplaren): huis-aan-huis in Gouda, Haastrecht, Moordrecht, Waddinxveen,Bodegraven-Reeuwijk, Nieuwerbrug en Driebruggen enop verspreidingspunten in Gouderak (1x), Stolwijk (2x),Bodegraven (1x) en Gouda (5x).www.dekrantvangouda.nl
 Bezorgklachten:
 bezorging@dekrantvangouda.nl of (0182) 322 456(werk dagen).
Volg ons via:
Elke maand komt er een iemand uit Gouda aan het woord over zijn of haar passie als vrijwilliger.Deze keer is dat Ineke van Ree, vrijwilligster bij onder andere Zorgcentrum ‘De Ronssehof’:
‘Ik geniet er zelf ook zo van!’
Tijdens ons gesprek vertelt Ineke terloops, datze één van de vijf parels heeft ontvangen, die‘De Ronssehof’ ooit heeft uitgereikt. Ze laathem stralend zien. Wat een mooi gebaar van‘De Ronssehof’ en wat klopt het bij Ineke. “Ik doe bijna alle dagen vrijwilligerswerk. Altijd samen met een activiteitenbegeleider en nogeen vrijwilliger. Zo ligt de verantwoordelijk-heid waar die hoort én als er eens iets tussen-komt is er altijd nóg iemand om te helpen.”Wat Ineke allemaal doet?“Ik begeleid bijvoorbeeld bij gymnastiek en‘dansen’. Verder maken we eens per week samen iets lekkers bij het avondeten. Ik schenk koffie op de kamers, ondersteun inhet restaurant. Maak een wande-ling met wie dat wil. En ik ga vaak mee als de bewoners een midweek vakantie hebben.” De maandagenen zater dagen houdt ze vrij. Voor kinderen, kleinkinderen en zich-zelf. “Want ik verveel me thuis niethoor! Ik zwem, hou van kaarten entrain nu weer voor de vierdaagsein Nijmegen.” Ineke is met vrij-willigerswerk begonnen toen haar man overleed. Ze werkte hier toennog, maar wilde graag meer tijd vrij maken om extra aandacht tekunnen geven aan de mensen. “De bewoners genieten, maar ik genieter zelf ook zo van! Het werk bij de Riethoek doe ik trouwens pas zes jaar, hoor,” vult Inekeaan. “De Riethoek?!”, vraag ik verbaasd. “Opwoensdag en donderdag, bij de filmavondenen het borduren.” Ik begin te lachen: “Tuurlijk,dat kan er nog makkelijk bij!”
Vrijwilligers InformatiePunt Gemeente GoudaCaroline Wammesvip@gouda.nl Ook zin in vrijwilligerswerk?Kijk op de vacaturebank: www.gouda.nl/vipWijnhandel Van de Velde & Halewijn (sinds 1818) en Museum Gouda (sinds 1872) presenteerdenvrijdag 17 mei een nieuwe wijn. Burgemeester Schoenmaker nam als eerste een slok. Op het etiket van deze fles wijn staat de museumfavoriet van burgemeester Schoenmaker afgebeeld: het tegel-tableau met haan, uit de zeventiende eeuw. Na de goedkeuring van de burgemeester werd de wijnin de handel gebracht door wijnhandel Van de Velde & Halewijn. Van elke verkochte fles is een eurobestemd voor Museum Gouda. Museum Gouda hoopt dat alle wijn- en kunstliefhebbers in 2013een voorraadje van deze wijn aanleggen.(Foto Mart Geurts)

Activity (5)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
goudamediagroep liked this
goudamediagroep liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->